Berta Sándor

Nyáron érkezhet a 22H2 frissítő­csomag a Windows 11-hez

A fejlesztés javítani fog az operációs rendszer tálcáján és lehetővé teheti a harmadik féltől származó widgetek alkalmazását.

A Windows Central értesülései alapján a Windows 11 22H2 nevű frissítőcsomagja - amelyet Sun Valley 2-nek is neveznek - várhatóan a nyáron érkezik majd. Ez a csomag lesz az idén az első nagyobb tartalomfrissítés az operációs rendszerhez. A 22H2 elsősorban a Windows 11 tálcáján fog javítani és lehetővé teheti a külső fejlesztők által készített widgetek használatát az operációs rendszerben. A csomag emellett számos még hiányos funkciót is kiegészíthet.

A fejlesztők mindenekelőtt a Windows 11 tálcáján akarnak változtatni. A felhasználók jelenleg nem igazán módosíthatják a tálcát, nem mozgathatják el például valamelyik oldalra vagy az Asztal felső részére. Ráadásul a tálcán elhelyezett elemeket is csak több kattintással lehet a tálcán elhelyezni vagy onnan eltávolítani. Sokan ezért úgy vélik, hogy ezen a területen az operációs rendszer visszalépett a Windows 10-hez képest.

A Sun Valley 2 egy jobb widgetkezelő panelt is tartalmazni fog. A Windows 11 jelenleg nem támogatja a külső fejlesztők által elérhetővé tett widgetek az alkalmazását. Ez módosul majd, mivel lehetőség lesz a Microsoft Store rendszeréből új widgetek letöltésére és telepítésére. Az androidos programok támogatásának végső integrálása is a 22H2 keretében valósul majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TSImike #8
    Már látom, hogy a 11 nekem ki fog maradni még akkor is ha az egyik gépem (a sok közül: i7-8700,32G DDR4/3200, RX5700, 1TB 970 Pro) támogatott. Direkt vettem egy TPM2.0 modult a másikhoz (I7-7700,32G DDR4/3200, RX480, 512 970 Pro), meg bekapcsoltam SecureBoot-ot meg mindent, erre közli hogy a processzor nem ok. Hát kapják be de tövig, nem leszek hajlandó frissíteni erre a szarra.
  • wraithLord #7
    A Norton Commanderrel (vagy nem tudom, melyik volt az első) már egyszer feltalálták a normális fájlkezelőt. Hogy mit csinál a MS a mindig is szerencsétlen "intéző"-jével, engem hidegen hagy since 1990 :D. (Talán 7 éves koromban már láttam Nortont vagy Volkovot, de csak tippeltem.) Azóta is ilyesmiket használok, pl. Windows Commander, Total Commander, Double Commander, Midnight Commander stb.

    Szerk.: Volkov csak '92 óta van, úgyhogy azt biztos nem láttam 7 évesen. :D
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2022.01.05. 15:14:43
  • dyra #6
    Sose fogom megérteni ezeket a majom IT cégeket a rohadék egységes felületükkel. Az emberek szerették átszínezni átvariálni a tálcákat vagy az ikonokat, szerettek egyéni asztalokat kialakítani stb.. Erre egyre jobban arramegy a cég, hogy kapsz egy kinézetet és mész az anyádba ha nem tetszik.

    Bánná a fene ha csak a prof és az enterprise használóit cumiztatnák de nem, már HOME-ba is egy sz*ros Office aktiváláshoz is be kell lépned az online felületbe.

    Kérdem én hol a t*kömben van ilyenkor az EU? Ezek az IT cégek mindent megcsinálhatnak és megy hozzá az asszisztálás bezzeg a magyar jogállamiság vagy mi a t*kom az über fontos. Mert a demokrácia sérül.

    Itt meg csókolom a személyes jogaim, és az, hogy már az MS is amennyi adatot tud beszed rólam a sz*ros oprendszerén keresztül. Ezért nem is használom otthon.

    A Windows XP és 98 többet adott a felhasználóknak mint a W10 vagy a W11. Korlátozott beteg rendszer.
  • nlght #5
    Az a világ szégyene hogy nem lehet a mappákat méret szerint rendezni.
    Még egy freeware fájlkezelő is tudja, de az MS nem tudta 30 év alatt sem lefejleszteni.
    Ócska cég.
  • takysoft #4
    "Kicsit egyre inkább egy idióták társaságára kezd emlékeztetni ez a cég"
    85-ös gyerek vagyok. Az első Windowson a 3.1 volt....
    Nekem már igen-igen régóta ez az érzésem.
    Khm... Zune...

    "Win11 van a gépemen, de nem vagyok tőle hasra esve."
    Semmiben sem tartom jobban vagy rosszabbnak, mint a Win10.
    Némi GUI változás van benne, ami az esetek többségében jót tett neki. Itt-ott nem (pl a default appok managelése kínszenvedés a win10-hez képest)

    "még mindig vannak funkciók amik csak a Control Panelban elérhetők, és nem a Settings menüben"
    Hajjaj, majd ha még megtudod, hogy a magyar változatban a Settings neve valami érthetetlen okból "Gépház" :D

    "Fajlkezelo javult valamit release ota?"
    Mármint a Total Commander? Nem, maradt ugyanolyan.
    (és most képzeld ide azt a meme képet, amin a vámpírok undorral néznek le a parasztokra :D )

    Összességében:
    A rendszer kb ugyanaz. Stabil, korrekt működés. Haveromnak is feltettük, akinek az R9 380-asához csak win10-es driver van, és az is működik hibátlanul.

    Semmi különösebb gondom nem volt a rendszerrel. Vagy ha volt is, egy 2 perces google keresés megoldotta.

    Érdemes-e feltenni vagy sem?
    Igazából... mindegy...
    Úgy beszélünk róla, mint "új oprendszer"-ről..
    pedig csak egy kis GUI felvarrás.
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Fajlkezelo javult valamit release ota?
  • SanMaster #2
    Win11 van a gépemen, de nem vagyok tőle hasra esve. Elég sok embernek osztom a számtek észt, és mindig azt mondom, hogy nem érdemes feltenni :D. Pl hihetetlen, hogy még mindig vannak funkciók amik csak a Control Panelban elérhetők, és nem a Settings menüben. Toldott, foldott az egész. Csicsa felület, de ha power user vagy egyfolytában szembe jön a Win7: power management, network and sharing center, stb. stb.
  • Macropus Rufus #1
    micsoda frissítés. Kb. vissza tesznek minden olyat amit a win10 már tudott.
    Miért vették ki? Kicsit egyre inkább egy idióták társaságára kezd emlékeztetni ez a cég: csinálok egy új op.rendszert, és kiszedek belőle olyan dolgokat amik az elődjeiben (kb. az összesben), benne volt. Aztán bejelentenek egy frissítést, amiben vissza teszik ezeket.... gáz. :|