Jön a beszéd­vezérlés a Windows 11-ben

A funkció számos feladat elvégzésére alkalmazható lesz.

Amanda Langowski és Brandon LeBlanc, a Microsoft munkatársai a blogbejegyzésükben bejelentették, hogy a Windows 11 Insider-Build 22518 verzióba integrálták a Voice Access nevű beszédvezérlési funkció javított változatát, amelynek segítségével a felhasználók akár az operációs rendszer kezelőfelületét is vezérelhetik. A Voice Access működik az alkalmazások közötti váltáskor, a böngészés közben és az elektronikus levelek diktálásakor.

A funkció használatához nincs szükség internetkapcsolatra, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a Windows 11 a Voice Access alkalmazásakor előre felkészített beszédmodulokat alkalmaz. A Voice Access egyelőre csak angol nyelven érhető el, más nyelveken majd később jelenik meg.

A fejlesztőcsapat közölte az előre elkészített beszédparancsokat, amelyeket a blogbejegyzésben soroltak fel. Lehetőség nyílik az ablakok bezárására, váltására és a méretük módosítására, valamint bal, jobb és dupla kattintások kivitelezésére. Az ablakok kilenc zónára oszthatók fel és a parancsok, illetve a számok segítségével a Windows 11 tudja, hogy melyik adott parancsot kell végrehajtania.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #7
  "Esetleg annak jól jöhet, akinek csak 1 keze van (vagy 1 keze használható), vagy 1 sincs."

  A kisegito lehetosegek a gyengenlatok, mozgaskorlattozottak, stb. segitesere lettek letrehozva. Egyebkent ilyen 3rd party szoftver mar nagyon sok letezett eddig is (win3.1 ota), de most vegre alapol adnak egy minimalis hangvezerlesi tamogatast, a mar regota meglevo szovegfelolvaso melle.
 • janos666 #6
  Mi lett a Win10-es Cortana-val?
 • wraithLord #5
  RTS-ben van értelme, mert ott kevés a két kéz, de valósidejű stratégiai játékot már nem fejleszt senki, a Windows meg nem az.
  Esetleg annak jól jöhet, akinek csak 1 keze van (vagy 1 keze használható), vagy 1 sincs.
 • Agyturbinikusz #4
  Maszturbálás közben egyszerűbb beleporgetni...
 • M2 #3
  Ezek az Apple rendszerein már régi dolgok. Kisegítő lehetőségek olyanoknak, akik nem tudják a kezüket használni. Más haszna nincs.
 • caprine #2
  Ja minek, ez nem autó hogy le van foglalva a két kezed.