Gyurkity Péter

Hajlékony kijelzőn dolgozik az Apple

A cég benyújtotta szabadalmát, ám ez az iPhone csak 2020 után futna be.

Az elmúlt napokban írtunk arról, hogy az előrejelzések szerint hiány lesz a hajlékony OLED-panelekből, mivel a Samsung mellett több másik gyártó is ráugrik majd az új lehetőségre, ezzel csábítva a felhasználókat. A jelek szerint az Apple-t ez nem különösebben zavarja, ők már szintén benyújtották szabadalmukat.

Az amerikai szabadalmi hivatal tette egyértelművé ezt, mégpedig a szabadalommal kapcsolatos dokumentáció nyilvánosságra hozatalával. Ebből kiderül, hogy az Apple egy olyan megoldást képzel el, amely középen lenne szétnyitható, hasonlóan ahhoz, amit korábban más cégek kapcsán már láthattunk. A konkrét hardverről természetesen ebben az anyagban még nem esik szó, mindenképpen érdekes részlet azonban, hogy az ilyen érintőképernyővel ellátott iPhone csak valamikor 2021-ben bukkanhat fel, márpedig addigra a nagy riválisok alaposan megelőzhetik őket. A Samsung által fejlesztett Galaxy X például, amely szintén ehhez hasonló panellel futna be, már jövőre felbukkanhat, igaz egyelőre csak korlátozott példányszámban.

Nem véletlen, hogy a hírek szerint az Apple nem a Samsunggal, hanem annak dél-koreai vetélytársával, az LG-vel fogna össze a kijelző kifejlesztése és legyártása érdekében. Állítólag attól tartanak, hogy a Samsung kijelzői részlege nem tartaná a száját, és így a vállalat többi divíziója is hozzájutna a fejlesztés részleteihez, amivel komoly előnyt adnának fel – igaz, ez az előny jelen pillanatban nem igazán látszik, tekintettel a fent említett kései megjelenésre. További érdekesség, hogy a cég saját AR-szemüvege 2020-ben jelenne meg a piacon, márpedig ez az állítások szerint még az iPhone jelentőségét is lepipálná, így több kérdés is felmerülhet bennünk az elképzelések és a menetrend kapcsán.

A jövő év során kiderülhet, hogy a Samsung mennyiben tudja tartani saját új határidejét – és hogy az ő megoldásuk mennyiben lesz népszerű. Bárhogy is alakuljanak az események, az Apple mindenképpen sokat tanulhat majd ebből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muerte2 #1
    Majd ezt is megveszik a Samsung tol.