Gyurkity Péter

Alakulóban a Galaxy S9 és a Galaxy X

Az összehajtható telefon nincs már messze, míg az S9 az arcfelismerés felé mozdul majd. Belépő szinten is újítanak, jön a Galaxy J2 Pro (2018) és a J5 Prime.

A napokban egyszerre több hír is megjelent a Samsung soron következő fejlesztéseiről, amelyekből további részletek rajzolódnak ki. A Galaxy X kapcsán megjelent értesülések szerint a dél-koreai gyártó komolyan dolgozik a készüléken, amellyel kapcsolatban több szabadalmat is benyújtottak, mint ahogy az is felmerült, hogy az érdekes megoldásból mindössze 100 ezer példány készülne el. A cég hazai internetes oldalán most szintén felbukkant a telefon, legalábbis a támogatói részlegen belül, ahol az SM-G888N0 típusjelzéssel találjuk azt meg. Ebből persze nem sok újdonság derül ki, de a tény, hogy már itt is helyet adtak a telefonnak, egyesek szerint azt vetíti előre, hogy már a januári CES alatt is közelebbről szemügyre vehetjük a kész változatot.


Ami a szintén jövőre piacra dobandó Galaxy S9 típust illeti, itt most az arcfelismerő technológia, tágabb értelemben pedig a biometrikus azonosítás került előtérbe. Egyes források szerint a cég jelenleg is dolgozik az íriszolvasó és az arcfelismerő platform integrálásán, bár az előlapon ugyanazon 8 megapixeles szenzort helyeznék el, amelyet már a Galaxy S8 és S8+ esetében is láthattunk, itt tehát komolyabb változásra nem számíthatunk. Mindenesetre további szoftveres funkciókra és kiegészítőkre tippelnek a jól értesültek, miközben a teljesítményt (a sebességet) is igyekeznek majd javítani az említett opcióknál. A Samsung ezzel nyilván az Apple példáját követné, amely az iPhone X esetében hangsúlyozta ki a technológia előnyeit és annak megbízhatóságát – hogy azután komoly kritikával kelljen szembenézniük. Meglátjuk, hogy jövőre mennyire forrja ki magát ez a kombinált megoldás.

A társaság jövőre is tovább bővíti kínálatát a belépő szinten. A Galaxy J-sorozat tagjairól időről-időre mi is beszámolunk, hiszen itt nem pusztán egyetlen hármasról, egyetlen generációról van szó. A dél-koreai gyártó a jelek szerint jövőre is megújítja a család tagjait. Ezúttal is egy benchmark-eredmény révén vázolhatjuk fel a hardveres specifikáció pontosabb részleteit, bár garancia még nincs arra, hogy mindez valóban így is lesz, hiszen külső forrásról van szó. A Geekbench adatbázisában megjelent eredmény mindenesetre azt jelzi számunkra, hogy a Galaxy J2 Pro (2018) ismét szerényebb komponensekkel lát majd napvilágot, hiszen itt a Samsung SM-J250F típusjelzés mellett az 1,4 GHz-es órajelen futó, összesen 4 magot felvonultató Snapdragon 430 chip látható a listában, amelyhez mindössze 1,5 GB memória csatlakozik – a belső tároló méretéről nem esik szó, ám nyilván ez sem lesz eget rengető.


A szoftveres oldalon a megjelenés idején az Android 7.1.1 Nougat dolgozik majd, amely természetesen nem a legfrissebb változat, ám még mindig nagyon népszerűnek számít a gyártók körében – jó példa erre a most bemutatott OnePlus 5T, amely szintén erre épít majd, dacára a kifejezetten csúcskategóriás kivitelnek. A dual-SIM opció támogatását egy másik bejegyzés révén már korábban visszaigazolták, ez utóbbi ráadásul a cég dél-afrikai oldalán jelent meg, bár ezt gyorsan el is távolították onnan.

A harmadik szóban forgó okostelefon már jó eséllyel a Galaxy J5 Prime (2017) lesz, amely 4,8 hüvelykes kijelzővel, a 720p felbontással, az Exynos 7570 chippel, 3 GB memóriával és 32 GB-os tárolóval, valamint egy 12 és egy 8 megapixeles kamerával bukkan majd fel, valamikor a közeljövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ferenc4 #5
    Furcsán hangzik majd hogy ' Samsung S12
  • wraithLord #4
    Megtörtént.
  • szomferi #3
    még jó, hogy vagy 3 éve pletykálják X néven, de szard már le... :D
  • wraithLord #2
    Milyen kreatív. Galaxy X. De a Sangcsungnál legalább nem 8 után jön a 10.
  • Glutamin #1
    :)
    Utoljára szerkesztette: Glutamin, 2017.11.25. 15:14:36