SG.hu

Az Opera böngésző össze tudja foglalni a weboldalak tartalmát

Az Opera Aria nevű, böngészőbe épített mesterséges intelligencia terméke mostantól Androidon is képes szöveges weboldalakat összefoglalni.

A mesterséges intelligenciával működő weboldal-összefoglaló eszköz tömöríti a hírcikkek tartalmát, a blogbejegyzéseket vagy kutatási cikkeket egy rövid írásba, jellemzően egy képernyőnyi hosszba. A ma bejelentett új funkció segíthet a felhasználóknak gyorsan megérteni egy témát és kiemelni a fontos részleteket. Használatához egy tetszőleges szöveges weboldalon az Opera Android böngésző jobb felső sarkában lévő három pontra koppintva ki kell választani az Aria ikon melletti "Summarize" opciót. Ezután egy Aria csevegőablak fog felbukkanni a kért összefoglalóval. A funkció eléréséhez természetesen az Opera for Android legújabb verziója kell, és be kell hozzá jelentkezni egy Opera-fiókba, vagy ha nincs, regisztrálni kell egyet.


Az Aria tavaly indult el, és úgy működik, mint bármely más MI asszisztens: chatbot-szerű felülete van, amely a kérdésekre az interneten való keresés alternatívájaként válaszol. Az Opera a bevezetése óta folyamatosan fejleszti az Aria-t, és az AI Feature Drops Programon keresztül bővíti a funkcionalitását, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy korai hozzáférést kapjanak további MI funkciókhoz. Szintén újdonság, hogy az MI a böngésző parancssorából is elérhető, a "CTRL +" kombinációt lenyomva is feltehetők kérdések, és egyből ott kapjuk meg a válaszokat is. Hosszabb társalgásnál érdemes a continue in chat (folytatás a csevegésben) gombra kattintani, és ilyenkor a beszélgetés az oldalsávba megy át.

Legutóbb az Opera azzal a képességgel frissítette az Aria-t, hogy a Google Imagen2 segítségével képeket generáljon, de a szöveges válaszokat már képes hangosan is felolvasni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!