Berta Sándor

Jövőre jön az első MEMS-IGZO-kijelzős tábla

Hónapokon belül megjelenhet a világ első táblagépe, amely MEMS-IGZO-panelre épül.

A Sharp a Qualcomm leányvállalatának számító Pixtronixszal együtt alkotott meg egy képernyőt, amely a MEMS, illetve az IGZO technológián alapul. A két technológia a hagyományos LCD-khez képest jobb színmegjelenítést és kisebb fogyasztást tesz lehetővé. A kijelző különösen jól használható a szabadban és széles körű alkalmazási lehetőségeket kínál. Számos megjelenítési üzemmód között lehet váltani, annak megfelelően, hogy mi a fontos a használat, illetve a megjelenített tartalmak szempontjából. Akár nagy fényerejű vagy éppen monokróm üzemmódot is be lehet kapcsolni.


A készüléket 7 hüvelykes kijelzővel szerelik fel, amelynek a felbontása 1280 x 800 képpont lesz és az Android 4.4 operációs rendszerre fog épülni. A vízálló dizájnnak köszönhetően a tábla megfelel az IPX5/IPX7 szabványoknak. Rendszerhipje a Qualcomm Snapdragon 800 lesz. Az eszközt ellátják elő- és hátoldali kamerával, rendelkezni fog LTE-támogatással, s IEEE 802.11a/b/g/n/ac szabványú WLAN-modullal. A Sharp ugyanakkor rámutatott, hogy a specifikációk a megjelenésig még változhatnak. Az új terméket 2015 első felében Japánban dobják majd piacra.

2017-től érkezhetnek az IGZO-képernyők, amelyek különösen keveset fogyasztanak, így elsősorban okostelefonokba, tábla PC-kbe és autókba építhetik be azokat. A Sharp szerint a MEMS-IGZO-kijelzőknek nincs szükségük színszűrőkre, ezért ezek a termékek az LCD-knél sokkal hatékonyabban tudnak működni különösen alacsony vagy magas hőmérsékleten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!