Gyurkity Péter

Új OLED-kijelzőket fejleszt az Apple

Erre a következtetésre jutott a Bloomberg, amely azonban semmit nem tudott kihúzni a dolgozókból.

A Bloomberg hírügynökség kedden adott hírt azon értesüléséről, miszerint az Apple egy új fejlesztői központot nyitott Tajvanon, mégpedig azzal az elsődleges céllal, hogy új kijelzőkkel egészítsék ki a következő generációs asztali és hordozható megoldásaikat. Az Apple mélyen hallgat, a helyszínen dolgozó alkalmazottak pedig szintén tartják a szájukat.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a cég a kijelzőtechnológia terén keres további szakembereket, erről többek között a LinkedIn oldalán közzétett álláshirdetések is tanúskodnak. A Tajvan északi részén lévő Longtanban megnyitott új központjuk kívülről semmilyen módon nem utal arra, hogy az Apple lenne az épület tulajdonosa, azonban a dolgozók (akikből legalább 50 lehet a helyszínen) a cég belépőkártyáit használják, ők viszont mélyen hallgatnak arról, hogy pontosan min és kinek dolgoznak.

A rendelkezésre álló információk arra utalnak, hogy itt készítik elő a még vékonyabb, könnyebb, fényesebb és egyben energiahatékony LCD-kijelzők alkalmazását, amelyek a Mac számítógépek, valamint az iPhone és iPad készülékek következő generációs változatait egészítenék ki. Emellett azonban komolyan foglalkoztatja őket az OLED-technológia alkalmazása is, amely további előnyöket kínálna, a saját fejlesztés beindítása pedig növelné a cég függetlenségét. Az Apple egyébként a környéken toborzott újabb alkalmazottakat, akik korábban az AU Optronics, valamint az épületet egykor birtokló Qualcomm csapatához tartoztak.

Az innen származó fejlesztéseket természetesen csak később, talán jövőre ismerhetjük majd meg, az igyekezet azonban mindenképpen jelzésértékű.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #6
  Csak a nagyon bárgyúk képzelhetik hogy nincsenek háttéralkuk ebben a designed in kalifornia típusú hype-felfuttatásban, aki meg még az álszarkazmust is eljátssza felettéb egyszerű lehet.
 • M2 #5
  Múltkor is olvastam, hogy idén több milliárd dollárt költöttek lopásra.
 • asgh #4
  Az Apple II, Macintosh, iPhone, iPad termékek közül melyik nem volt újdonság a bevezetésekor?
 • dzsagon #3
  az Apple nem fejleszt, hanem lop.
 • szomferi #2
  azt se vágom, hogy honnan szülte az SG, hogy kell nekik az OLED, tényként... az egy dolog, hogy 1-2 pletyka van erről, de itt tényként van kijelentve, hogy FOGLALKOZTATJA őket, na persze :D

 • Sir Cryalot #1
  Nem arról híres "a" cég hogy újdonságokat vezetne be,a monitorméretű oled meg történetesen az,

  szerintem ez is olyan "véletlen" előidézett címlaprakerülésük ami az ünnepi szezonban érdekesmód felfokozódik.