Berta Sándor

Még népszerűbbé válhat az e-sport

A nagy tornák már most is több millió nézőt vonzanak és sokmillió dollárt osztanak szét a nyertesek között.

Phil Spencer, a Microsoft Xbox-részlegének vezetője szerint mindez csupán a kezdet, a jövőben ugyanis az e-sport eljuthat arra a szintre, mint ahol ma a labdarúgás és a többi hagyományos tömegsport van. A menedzser hozzátette: elegendő csak megnézni, hogy hányan játszanak valamilyen számítógépjátékkal világszerte, továbbá hány különböző platform van és mennyi pénz van a közvetítésekben.


Budapesten is van már esport bár, a Barcraft, ahol a tévéken nem focimeccsek, hanem játék-közvetítések mennek

Spencer szerint az e-sport gyorsan növekvő népszerűsége arra vezethető vissza, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhető. Mindenki tud játszani és úgy gondolja, hogy az e-sport számára nincsenek határok. A NewZoo és a Deloitte piackutatásainak adatai alapján tavaly 325-400 millió dollár bevétel folyt be az e-sport rendezvényekből. Idén a globális piacon ez az összeg már 460-500 millió dollár lehet.

Kínában és Dél-Koreában az e-sport már hivatalosan is sportnak számít. Ted Owen, a Global Gaming League megálmodója már 2006-ban azt tervezte, hogy olimpiára vinné az e-sportokat, később Brandon Beck, a Riotgames vezetője is felvetette az ötletet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jkedzs #2
    "Budapesten is van már esport bár, a Barcraft, ahol a tévéken nem focimeccsek, hanem játék-közvetítések mennek"

    ha csajok is lennének, akkor látogatottabb lenne a hely.
  • Whysper #1
    Nagyon helyes . nekem semmi bajoma sportolással mert Én is psortolok ,de mivel 3D grafikus vagyok ezért Én jóbban érzem magam egy ilyen barban mint egy focibarban. Szóval végre nekünk is akadhat hely! 8)