Ötvös Tibor

Fejlődött a tavalyi részhez képest a WWE 2K16

A WWE 2K15 játékmenetével sajnos akadtak gondok, de az idei kiadásban a grafika mellett erre is ráfeküdtek a fejlesztők.

A THQ csődje után a 2K Games szerezte meg a WWE jogokat és természetesen el is kezdte folytatni a sorozatot. Nagy elvárásaink voltak a játékoktól, hiszen az NBA 2K-sorozat is műfajának legjobbja, így méltán vártunk egy remek, jól játszható és irányítható pankrációt. Sajnos azonban a WWE 2K15 csak a külsőségekkel tudott levenni minket a lábunkról, a játékmenettel voltak kisebb-nagyobb gondok.

Szerencsére azonban az idei kiadással már feltehetően nem lesznek ilyen gondok - legalábbis ha a kipróbált változat elemeit valóban átültetik a végső verzióba. De kezdjük mégis a grafikával. Tavaly csak nagyon kevés karakter testét szkennelték be a programba, így például Brock Lesnar elég nevetségesen festett. A mostani részben azonban már nincs gond, láthatóan minden sportoló állt a "testbeolvasás" cseppet sem kellemetlen feladatai elé.



Már bevonulásnál is érezhető volt a változás, hiszen a pankrátor felbukkanásakor választhatunk a sima besétálás illetve az azonnali harc között. Utóbbit egy gomb lenyomásával tudjuk aktiválni. Ekkor karakterünk nekifutásból beugrik a ringbe, majd le is üti az ellenfelét. És ezután indul a valódi harc. Mindez pedig történhet a ringben vagy azon kívül is, a bírák asztalán vagy annak használatával is.

A töltési idők is láthatóan lerövidültek, méghozzá drasztikusan. A karakterválasztó képernyő és a bevonulás közötti idő nagyjából az ötödére rövidült a tavalyi kiadáshoz képest, így szinte észre sem vesszük, hogy lezajlott a töltés. A mérkőzés egyébként nem csak a megszokott módon érhet véget. Megjelent ugyanis az úgynevezett Submission lehetősége, melynél nem kell tölteni semmilyen mérőt, szimplán csak jókor kell elkapni az ellenfelet és egy minijáték keretében nem hagyni, hogy kiszabaduljon.

A WWE 2K16 feltehetően a rajongóknak kellemes kikapcsolódást okoz majd, de csak nekik. A pankráció ugyanis hazánkban inkább nevetség tárgya, jobb esetben kaszkadőr-bemutatónak tartják, így nálunk ismét nem lesz nagy siker. Amerikában viszont alap sportág és milliós táborral rendelkezik. Ezt a bázist pedig remekül szólítja meg a WWE 2K16.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cenobite #4
    Ja! Idióta amerikai barmok....
  • Tetsuo #3
    Ebben lesz Hulk Hogan helyett a Terminátor? :-D
  • cenobite #2
    Nekem megvolt/megvan az összes rész - kivéve a legelső PS1-es Smackdown-t -, legjobban a Shut Your Mouth irányítása jött be még PS2-n. Ott a Royal Rumble is nagyon jó volt, főleg haverokkal tolni. Mostanában a 2k14-el játszogattam X360-on, szerintem az is jó lett. Erre kíváncsi vagyok, bár csak X360-om van, arra meg nem biztos hogy kijön - nem néztem utána.
  • Szefmester #1
    A tavalyinál nem nehéz jobbat alkotni. Ha az irányítás "vissza butulna" a 2010-2012 szintre mindenki jobban járna.