Ötvös Tibor

London 2012 - The Official Video Game of the Olympic Games

Az olimpiai játékok anno elég nagy népszerűségnek örvendtek, ám sajnos nem voltak képesek haladni a korral és ma már nem akkora poén ráfeküdni a joy egy gombjára és püfölni, mint a vadállat.

Szerencsére a Sega legújabb alkotása, az idei londoni versenyt feldolgozó London 2012 - The Official Video Game of the Olympic Games sok ponton javíthat ezeken az előítéleteken. A játék - mostantól csak London 2012, mert elég hosszú a címe - megpróbál újítani a bevezetőben említett irányítási rendszeren, de ettől függetlenül akad pár olyan versenyszám, melynek irányítását másképp nem lehetett megoldani (például a különböző futások).

Számos alkalommal azonban a QTE (Quick-Time Event - a felvillanó gombok lenyomása) megoldást alkalmazták - például a rúdugrásnál. Ezek elég jól meg lettek csinálva, ám ettől függetlenül nagyon oda kell figyelnünk a megfelelő időzítésre és hasonló "apróságokra". Természetesen lesz egy Tutorial is, ám ettől függetlenül elég nehéz lesz a program.

A London 2012 több, mint 45 féle sportágat tartalmaz majd (a kerékpározástól a szinkronúszásig) és a végső cél természetesen, hogy mindegyikben olimpiai bajnokok legyünk. Érdekesség, hogy bár a London 2012 az idei olimpiai versenysorozat hivatalos játéka, számos esetben a versenyzők kitalált nevekkel szerepelnek majd. Így Usain Bolt sem lesz megtalálható benne.



Ennek oka, hogy a Sega nem rendelkezett elég tőkével, hogy minden játékos jogát megvásárolja, csak magára az eseményre, a helyszínekre volt elég pénz. A konzolosoknak természetesen lehetőségük lesz egyes versenyeket a mozgásérzékelős kontrollerrel is letudni, PC-sek számára eme mód nem lesz elérhető.

A London 2012 rendelkezik majd multival is, melyben a megszokott sportágak kicsit kifacsart verzióival is találkozhatunk. Party-módban például az íjászatnál lesz egy gyorstüzelő játékmód, ahol adott idő alatt kell az összes íjat célba juttatni. A London 2012 érdekesnek tűnik és remélhetőleg a Sega összekapja magát és egy valóban élvezetes sportprogramot tesz le az asztalra. A játék június 28-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fg60 #1
    Az íjászatban a nyílvesszőt kell célba juttatni, nem az íját... :)