Ötvös Tibor

Lucha Libre AAA: Heroes del Ring

A pankráció szó hallatán sokaknak a megjátszott verekedések és a néha nevetségesen festő kitalált figurák rémlenek fel, pedig Mickey Rourke pazar alakítása után tudjuk, hogy érdemes odafigyelni eme "sportágra" is.

Mindenesetre a rajongóknak eddig mindösszesen a THQ által évente megjelentett WWE SmackDown vs. Raw sorozat aktuális darabja nyújthatott szórakozást, de most a Konami is beszáll a játékba. Ám ők nem az amerikai jogokat vásárolták meg, hanem a Nacho Libre című filmben is látott és megismert mexikói pankráció, a Lucha Libre jogokat szerezték meg a programhoz.



Mondjuk a döntés nem túl meglepő, hiszen a Konami a mexikói részlegét bízta meg a Lucha Libre AAA: Heroes del Ring elkészítésével és a jelek szerint a Slang nagyon komolyan veszi a munkát. Mondjuk azt mindenki elismeri, hogy a saját játékuk alapjaiban a WWE programokra épít, ám lesz benne számos újdonság is.

A Lucha Libre AAA: Heroes del Ring karakterei hasonlóan lomhán mozognak, mint a THQ sorozatában és itt is egy gomb lenyomásával tudjuk rávenni őket a futásra. A támadások között lesznek sima ütések, rúgások és fogások, de a már megszokott kötélról ugrás, lefogás illetve ringből való kidobás és a különböző tárgyak használata is bent lesz a programban.



Amiben azonban különbözik majd a vetélytársaktól, az a hírnév használatának bevezetése. Az egész nagyon egyszerűen került bevezetésre. A küzdelmek során minden játékos nyerhet vagy épp veszíthet a közönség szimpátiájából, amiért hírnév pontokat kap. Ez attól függ, hogy épp mi történik a ringben. A földön fekvő ellenfelünk gúnyolásáért pontokat kapunk, ahogy azért is, ha párszor a földbe verjük a fejét.

Minél több pontunk van annál jobb és erősebb támadásokat, mozgásokat érhetünk el. És ha teljesen feltöltjük a hírnév-mutatónkat, akkor utána elérhetővé válik a szuper-támadás, mellyel egy csapásra leverhetjük ellenfelünket. A Lucha Libreben lesz egy visszatámadási lehetőség is. Ez annyit jelent, hogy ha jókor nyomjuk le a megfelelő gombot (épp, mielőtt az ellenfelünk támadna), akkor egy hangot hallunk, mely jelzi, hogy sikerült kikerülni a támadást és ekkor egyből visszatámadhatunk.



A Lucha Libre a sportág 31 (ebből 10 csak később válik elérhetővé) leghíresebb és hazájában legismertebb versenyzőjét teszi elérhetővé a játékosok számára és talán mindenki megtalálja a saját kedvencét. Aki nem, annak rendelkezésére áll a karrier mód is, melyben saját kedvünkre alakíthatunk ki egy pankrátort. A fejlesztők szerint lesz egy történet is, mely során összesen 12 küzdelemben kell helyt állnunk és minden egyes karakternek más és más lesz a befejezés.

A Lucha Libre AAA: Heroes del Ring kellemes kikapcsolódásnak tűnik így elsőre és talán egy korrekt vetélytárs árnyékában a THQ is kicsit felfrissíti sorozatát. A megjelenés augusztus 9-én esedékes - sajnos PC-re még nem jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!