Gyurkity Péter

150 millió telefont adna el az LG idén

A cég vezetése szerint az idei év rendkívül fontos lehet a mobil szegmensben, szeretnének jóval több készüléket eladni 2010-hez képest. A RIM eközben Android alkalmazások futtatását tenné lehetővé saját megoldásain.

Az LG Electronics Mobile Communications Company elnöke a napokban arról beszélt, hogy idén sikerülhet minden tekintetben talpra állniuk, és jóval biztosabb alapokra helyezni a céget, amihez nagyjából 30 százalékkal több mobiltelefon értékesítése kellene. Ez terveik szerint sikerülni is fog, ennek érdekében pedig 20 különböző megoldással állnak elő, hogy a lehető legjobban lefedjék a vásárlói várakozásokat.


Az okostelefonok jelentőségét jól jelzi, hogy a 150 milliós összeredményből 30 milliót ezek a készülékek tennének ki, miközben a teljes bevétel felét adnák. Az LG már be is mutatta az Optimus 2X-et, amely az első Tegra 2 chipre épülő "szuperfon", ezt követően pedig érkezik az Optimus 3D, valamint az Optimus Black, amely már egy 4 hüvelykes NOVA-kijelzőt kap. Ezen felül 1 millió táblát szeretnének értékesíteni, amelyek közül elsőként a G-Slate, valamint az Optimus Pad névre hallgató változat futna be (előbbi az Egyesült Államokban, utóbbi pedig Európában bukkanna fel, nagyjából változatlan hardveres összeállítással), 3D-videó rögzítésének lehetőségével.

Eközben a RIM sem tétlenkedik, mérnökeik azon dolgoznak, hogy a lehető leghamarabb megoldják az Android alkalmazások futtatását saját PlayBook táblájukon, amivel az újdonsült tulajdonosok rögtön 130 ezer különböző programhoz férnének hozzá. Az elsősorban az üzleti szférában hódító cég szintén a változó felhasználói igényekhez igazodna ezzel, ma pedig szinte mindenhol első helyen említik a szoftveres hátteret (a cég saját platformján összesen mintegy 20 ezer alkalmazást tartanak nyilván).

Elméletileg nincs akadálya annak, hogy a saját készítésű programot okostelefonjaikon is elérhetővé tegyék, erről azonban egyelőre még esett szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #21
    Akkor meg mindenki happy. Mellesleg nekem két barátom is van aki HTC-ről váltott iphonera és azóta áradoznak, hogy végre egy normális telefonjuk van. Szóval van ilyen példa is.
  • pixx #20
    Mint mondtam nem én akartam használni, hanem a kollégám, aki panaszkodott, hogy megbánta az iphone-t emiatt.
    Én nem bánom, mert a htc tudja :D
  • narumon #19
    "Azért mert nem használod más még igen. Attól nem felesleges. Amúgy ha zenét, meg fényképet nem tudsz rajta küldeni, a helyedben én is feleslegesnek nevezném az Iphonra :D "

    Nekem meg ettól van herótom. Ha tudod, hogy neked ilyenre kell akkor nem kell megvenni és kész. Tudom, hogy ez a kedvenc szórakozásotok, hogy kifordítod a világot, és amit szerinted Én vagy más nem használ az biztos azért van mert az iphoneon nem lehet. Elárulok egy titkot, iphone előtt volt Nokiám, SonyEricsonom amelyk tudtak fájlt BT-n küldeni. Ott sem használtam soha.

    Engedd meg, hogy megvilágítsam egy példával(amit már többször leírtam): Nekem Sedan kocsim van, (mindig is az volt és mindig is az lesz) mert ez tetszik formailag és SOHA nem akarok vele fát szállítani, sőt rotátort sem. Ha te fát akarsz szállítani akkor veszel egy kisteherautót de nem állsz neki (remélhetőleg), olyanokat mondani, hogy milyen hülye vagyok, hogy nem kisteherautót veszek. Vagy mindenki az aki nem kisteherrel szaladgál? És nem állok neki megmagyarázni, hogy csak azért nem szállítok fát mert nem kisteherautóm van, hanem ténylegesen egy NEM LÉTEZŐ IGÉNY ez részemről. Csakúgy mint a BT a telefonban.
    Hogy boldog legyél mondok olyan példát is ami van az iphoneban. MMS! Soha a büdös életben semmelyik telefonomon nem használtam, és bár van az iphoneban, ha nem lenne benne akkor is ugyanennyit érne SZÁMOMRA - azaz semennyit, egyszerűen a vásárlást megelőző mérlegelésnél 0 azaz nulla pontot nyom a latba, pont mint a BT, vagy kocsivásárlásnál az, hogy tudok-e vele fát szállítani.
  • pixx #18
    Vannak ilyen emberek :D
    Azért kicsit durva ez emailben elküldöm, fel kell töltenem, majd elküldés után le kell töltenem, kicsit macerás, ezért is BT elküldeni.
    Én otthon voltam Karácsonykor, és pl. húgom mondta adjak már neki zenét, átküldtem neki néhányat BT.
    Azért mert nem használod más még igen. Attól nem felesleges. Amúgy ha zenét, meg fényképet nem tudsz rajta küldeni, a helyedben én is feleslegesnek nevezném az Iphonra :D
  • narumon #17
    Azért ezen én is mindig jót derülök.. BT-n akar zenét küldeni, de neten, wifin már probléma neki. Kb ugyanez a BT-n nem tudok képet küldeni szindróma. Mintha nem lenne emailben egyszerűbb. Persze mindenki úgy küldi ahogy akarja, de elárulok egy titkot, volt iphone 3G-m, 3GS és most iphone4, de még egyiken sem volt soha bekapcsolva a BT. Szóval korlátoznak csak kérdés, hogy tényleg korlátoznak-e.
  • narumon #16
    Ezt hívom én kibaszott kurvára brutálisan szerencsétlen embernek, ugyanis az iphone meghibásodási aránya rohadt alacsony. (ami nem azt jelenti, hogy nincs), de hogy háromszor is kifogjon 1 ember ilyet annak annyira kicsi az esélye, hogy én a helyében nem mennék az utcára mert tuti, hogy halálra gázolja a hegyekben lezuhanó repülő által kidöntött fa, által elszakított villanyvezeték, ami a közeli városban hibát indukált, ezért az ott dolgozó ideges lett és gyorsabban hajtott a kelleténél, ezért az egyik kanyarban nekiment egy közlekedési táblának ami kidölt és eltörte egy járókelő lábát, akit elvitt a mentő, de az elromlott szirénája miatt nem vette észre a barátod, hogy jön a kanyarban és elcsapta. A valószínűsége mindkettőnek ugyanakkora.
  • pixx #15
    Mint mondtam, nem nagyon mozgat a véleményed. :D
    De hogy kérdésedre válaszoljak tapicskoltam iphone4-et sőt egy egész napra volt is egy a tulajdonomban. De sajnos nem fogott meg.
    Azért az nem felejtsük el, hogy androidból rengeteg fajta van, ezt te is tudod, az 1.6-tól egészen 2.2-ig.
    2.1-ig nagyon sok betegségben szenvedtek a telók. Amik mostanra elmúltak.
    Apple-nal az első két év meg szenvedés volt.
    A galaxykat nem ismerem, mivel nekem HTC-m van, és azon módosított android van egy nagyon jó kis felülettel. Azt viszont a legtöbben még az Iphone-osk közül is elismerik, hogy nagyon jó, főleg mikor látják.

    Azért, mert nekem a családomban nincs olyan korlátolt ember, hogy iphone-t vegyen, ezért a kollégáim vagy a barátaim véleménye szerinted kitaláció.
    Nem veszem személyeskedésnek.
    Annyi valóban igaz, hogy az android rendszerben nagy a testre szabhatóság, és bizony, aki hülye, annak problémát okoz :D
    Hiába az ember a családba beleszületik, ott nincs választás :D
  • fergusonpapa #14
    gratulálok,gondolom még nem fogtál iphonet a kezedben csak véleényedet alapozod z
    ismerösödö ismerösének munkatársának lánytol az információt..

    én nem vok alma buzi se elfogult,igencsak körbe jártam és teszteltem eleget mire eldöntötem mit veszek.

    családban van 1 galaxy-s egy galaxy 3,egy vodafoneos andorid telo 845 aszem a neve..ismerösöknek is andorid meg iphone ugy felvátlva,többségégnek még csak sima 3G tipus...mégse ök hanem adroid tulajok panaszkodnak.
  • Armagedown #13
    zsebbe lehet egyáltalán tenni egy ilyen baszottnak érintős telót ?
  • Globalmaster #12
    Pixx, szívemből szóltál.

    fergi:

    Nem is tudom mit mondjak arra, aki össze mer hasonlítani egy 3g-s ájfónt egy Samsung Galaxy S-sel... Fényévekre van a Galaxy attól a szeméttől. Ezalatt értem a pixx által felvázolt tényeket.

    plusz egy példa: ugyanazon wifin ugyanazon weboldal (index.hu) betöltése az ájfón 3g-nél 5x több ideig tart!!! Több LASSABB (ez most a lényeg) wifin kipróbálva!!!! Baszott lassú... Az igaz, hogy a 3-as már elég koros; de nem is én akartam összehasonlítani őket:)

    És még sorolhatnám a különbségeket a Galaxy S javára. A 4-es ájfónnal már talán össze lehet hasonlítani. De az szoftver ott is bukás... Túl zárt ez az egész rendszer...

    farxis:

    Gratulálok te balfasz... Gyászolom az emberiséget.