Berta Sándor

LG KP500: érintőképernyős mobil mindenkinek

A dél-koreai gyártó legújabb érintőképernyős modellje ebben a hónapban kerül a boltok polcaira és elsősorban az árával hódíthat majd.

A vállalat szerint az LG KP500 legnagyobb előnye, hogy azok a funkciók találhatók meg benne, amelyek eddig csak a csúcskategóriás készülékekben voltak elérhetők. Az innovatív technológiákhoz azonban az eddigieknél jóval kedvezőbb áron juthatnak a felhasználók.

"Világszerte egyre több olyan visszajelzést kaptunk az emberektől, hogy szeretnék a legújabb érintőképernyős mobiltelefonokat megvásárolni. Az új termékkel ennek a célközönségnek akartunk kedveskedni. Az első érintőképernyős modellek megjelenése óta a technológiát továbbfejlesztettük, hogy a legkülönfélébb felhasználói igényeknek is megfeleljen. A KP500 már a negyedik generációs készülékek családjába tartozik" - közölte Helge Alter, az LG mobil kommunikációért felelős vezetője.


A 3 colos TFT-kijelző maximális felbontása 200 x 400 képpont és egyszerre legfeljebb 262 144 szín megjelenítésére képes. A kezelőfelület neve LG Active Flash UI. A képernyő alatt található két nyomógomb segítségével lehet fogadni és befejezni a hívásokat, míg a harmadik billentyű segítségével a főképernyőhöz lehet visszatérni. A menüben és a főkijelzőn egy ujjmozdulattal váltogathatunk a beállítási lehetőségek és a megjelenített tartalmak, például weboldalak között. A képernyő alsó sávjában négy ikon található, amelyekkel a gyakran használt programokat érhetjük el. Mindez rendkívül hasonlít az iPhone kezelőfelületére, az egyetlen különbség, hogy a felhasználók kizárólag az ujjmozdulataikat használhatják.

A címjegyzékben a telefonszámokhoz portréfotót is hozzárendelhető és a hívások kezdeményezésekor elég csak a felvételre kattintani. A 106,5 x 55,4 x 11,9 mm méretű, 89 gramm súlyú készüléknek virtuális QWERTZ-billentyűzete, a játékok során használható mozgásérzékelője van. A beépített memória 48 megabájt, de ez MicroSD-memóriakártyákkal további 8 gigabájttal bővíthető. Az integrált 3 megapixeles kamera egyaránt használható fotók és videók készítésére. Van benne még FM rádió, Bluetooth 2.0-s és USB 2.0-s port, az MP3, a WMA, a RealAudio, a AAC és az AAC+ szabványokat támogató zenelejátszó, WAP-böngésző, e-mail kliens, Java MIDP 2.0 környezet, valamint egy a Word-, az Excel-, a PowerPoint- és a PDF-fájlok megjelenítésére képes dokumentumnéző.

Az LG KP500 támogatja a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokat, az EDGE és a GPRS technológiát, de nincs WLAN- és UMTS-modul. A mobil maximális beszélgetési ideje 3,5 óra, míg a készenléti ideje legfeljebb 14 nap. Az LG KP500 bevezető ára 229 euró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • palaria #31
    Sziasztok!
    Nekem is LG KP500-as van, de nem lelek hozzá magyar kezelési útmutatót. Most vettem 1 hete a telefont. Nincs valakinek véletlen magyar kezelési útmutatója?
    Előre is köszi
  • Muriel #30
    Szerintem azt nem neked kéne/kell eldöntei hogy kinek mire van szüksége. És ha valaki megtudja vagy megakarja magának engedni akkor vegyen ilyen mobilt. Te biztos sajnálod erre a pénzt vagy nem haladsz a korral
  • Muriel #29
    Szia! A Media marktba majdnem 30ezer körül van és nem kártyafüggetlen Viszont én láttam pannonos boltba és ott kártyafüggetlenül annyiÉn azt javaslom vedd meg függetlenbe mert akkor nem kell lecserélni a telefonszámodat sem plusz annyiba kerülÉn egy hónap múlva lepem meg vele magamat júni 4-én mert addigra lesz pénzem vagyis addigra gyűlik össze. Jó kis mobil és nagyon szép nameg nagyon okos:)
  • Muriel #28
    kp 500 a nyerő! Én ezt javaslom
  • Muriel #27
    Vagy iphone mert az meg már tényleg mindent tud
  • Muriel #26
    Sziasztok!Gondoltam benézek erre a fórumra Mik a tapasztalatok az LG kp 500-as mobillal? Én is egy ilyet szeretnék mert nagyon megtetszett mint külsőleg mint pedig a belső tartalmat tekintve. Eddig nem volt sok mobilom de egy ilyenre megéri kiadni azt az összeget mert tényleg okos telefon és mindent tud.. sőt még annál is többet. Ezek az igazi telefonok. Fejlődik a világ
  • bigbigle #25
    mit tud 29k-ért?
  • roberrtto #24
    Engem csak az zavar, hogy nincs benne 3g, de ennyiért tényleg megéri.Egyébként Mediamarkt-ben 47 ezer...
  • MucaAndris #23
    Hello! Én ilyen telót akarnák venni a vodánál és az lenne a kérdésem hogy lehet rajta futtatni java alkalmazásokat vagy játékokat! mert a régi sony ericssonomnál lehetett !

    Előre is köszi
  • roberrtto #22
    Vodánál 29ért van most, ennyiért megéri a cucc? Van most 24ért samsung l700 is, az nem jobb??