Alex

8 megapixeles, érintőképernyős LG telefon

Az LG multimédiás mobiltelefonja 8 megapixeles kamerával, érintőképernyős kezelőfelülettel, GPS vevővel és Wifi kapcsolattal rendelkezik.

Az LG bejelentette új okostelefonját, a KC910-et, melyet a cég sajtóközleménye a többmilliós eladással büszkélkedő LG Viewty utódjának nevez. A Viewty a legvékonyabb 5 megapixeles kamerával rendelkező mobilként debütált, és most a KC910-es lesz a piac legvékonyabb (13,95 mm), 8 megapixeles kamerával rendelkező mobilja.

"A KC910 - az LG új kiemelt telefonja - exkluzív módon ötvözve a csúcstechnológiás kamerát, a remek multimédiás tulajdonságokat és a legmodernebb teljes érintőképernyős kezelő­felületet napjaink legteljesebb multimédiás élményét nyújtja" - mondta Skott Ahn, az LG mobil­részlegének elnök-vezérigazgatója. "Vásárlóink szerint a teljes érintő­képernyős kezelő­felület elengedhetetlen ahhoz, hogy a telefon csúcs­technológiás multimédia tulajdonságait a lehető legteljesebben élvezhessék."

A készülékbe Schneider-Kreuznach optikát és xenon vakut építettek be, elektronikájának érzékenysége ISO1600-ig terjed. A kamera képstabilizálóval, auto-, és manuális fókusszal, arc-, és mosolyfelismerő funkcióval és pislogást kiküszöbölő technológiával bír. Beépített GPS vevője van, így geo-tagelhetjük fotóinkat bármely online interaktív térképen, ezeken felül pedig számos kreatív fotómóddal is rendelkezik. A cég bejelentése kiemeli, hogy ez az első Dolby Mobile telefon, bármit is jelentsen ez pontosan. Videófelvétel terén sem kell szégyenkeznie, képrögzítési sebessége 5fps-től 120fps-ig terjed. A telefon DivX és Xvid filmek lejátszására is képes.


Előlapjá beteríti a 3 inches, teljes érintőképernyős WQVGA LCD kijelző, kezelőfelülete parancsikonokkal egyéni igényekre szabható. A készüléket az A-GPS navigáció, 7,2 Mbps sebességű HSDPA hálózati csatlakozás és Wi-Fi hozzáférés teszi tökéletesebbé. A GPS technológiát használó Jogging Buddy program pedig a testedző LG rajongók telefonválasztását könnyíti meg. A KC910 várhatóan novembertől lesz kapható Magyarországon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mapi #26
    jah... Valóban szar,mind a 3 óra más időpontot mutat ? + a 8.-ik hónap az 31 napos.
  • Tetsuo #25
    Ha visszaolvasol, eszreveszed h te hasonlitottad a mobil kamerazast az "igazihoz", nekem ilyen eszembe sem jutott soha. Nem keverem a szezont a fazonnal. En nem egy mobillal orokitem meg a csaladi esemenyeket arra ott van alapkategorias DSLR, vagy tobb a csaladban, de ha lenne penzem (igen ez csak penzkerdes) akkor bizony profi gepet vennek, de ez most lenyegtelen.
    A mobiltelefonnal keszitett, hibaktol es torzitasoktol hemzsego kepet is erdemes elkesziteni persze, de a korulmenyek viszik ra az embert pl eppen nincs nala egy fenykepezogep, v nem szukseges a jo minoseg (pl buszmenetrend rogzitese).
    1ertelmuen ezek kulon kategoriak es nem lehet osszehasonlitani, ezt Te tetted meg. En most irom 8-adszorra h a mobil fenykepezes soha nem fogja elerni egy akkori atlagos fenykepezogep szintjet.
    A temat 1ebkent dobtam mar a #23-ban, azert eveztunk erdekes vizekre. ;)
  • Zocsi #24
    Wow! Érdekes vizekre eveztünk. Most hol tartunk az Amazonas-on, nem találja a műholdakat a PDA-m...?
    Az, hogy mire van szükséged és mennyire hagyod átlúgozni az agyad, csak tőled függ. Ha van rá pénzed trendinek lenni, akkor persze szíved joga. Ha van pénzed rá és mégse teszed, szíved joga. Ha úgy tetszik jobban, hogy negyedévente új mobilt veszel, akkor hajrá. Ha te i-phone-nal tolod, mert az fasza (épp csak telefonálni alig lehet vele), akkor persze nyomjad (ill. érintsd) neki.
    Az a probléma a logikádban, hogy még mindig összekevered a professzionális eszközöket a tömegcuccokkal. (ebből indult ki ez az egész eszmecsere) Írhatjuk azt is, hogy egy nokia communicator-t hasonlítasz össze egy alsó-közép kategóriás zenemobillal. Hülyeség az egész. Mégis, aki zenét akar (csak) hallgatni, annak jó az, és nem vesz 150K-ért szétnyitható csodát. Ellenben mennyivel jobb, hogy a mobillal tudsz rádiót hallgatni, vagy mp3-at, vagy wma-t, vagy mp4-et nézni (akár egy hosszú busz/vonat/repülő úton), és nem kell még magaddal "cipelned" egy mp3 lejátszót is, vagy egy asztali dvd lejátszót. Érted már? Természetesen, ha házimozizni akarsz, akkor simán megteheted, csak áldozz rá min. fél milkát, hogy legyen is értelme. Vagy ülj be egy digit moziba, esetleg egy IMAX-ra. Sőt ha belegondolsz, hogy 5 éve még alig voltak 256 megás mp3 lejátszók, még inkább a discman volt a jellemző, ma meg már a telódba van minden szar. Lőhetsz vele 8 megapixeles fotókat. Szerintem se profi, de sok esetben praktikus. Főleg, ha külön-külön vennéd meg azokat a dolgokat, amik csak kicsivel jobbak, akkor 3-4* annyit költenél el. Ehelyett vehetsz abból a pénzből kaját, ruhát, tankolhatod a járgányod, fizethetsz rezsit, vagy elviheted a csajod étterembe vacsorázni, et cetera.
    Szezon-fazon... ebből indult ez az egész...
  • Tetsuo #23
    hogy folytasssuk az offot, az elso mondatombol kimaradt egy resz, vagyis h -hasonlokeppen felreirod a kulcsszavakat- mint Zocsi..
    Nna de most beleptem en is a klubba, hiszen elegge mas ertelme lett igy a mondatnak ugyebar. :)
    Oserdobe ja, jobb mindent magaddal vinni, meg egy roplabda is jol johet. ;)
    En pl egy muholdastelefonos-internetes all in one laptopot vinnek magammal, bar nem sokaig birna a paratartalmat..
    A fogyasztoi tarsadalom agymoso propagandamediaja szvsz eleg szuggesztiven befolyasolja a tomegek velemenyet, vagyis mondhatjuk h megvetetik az ujabb es ujabb (bar lehet 1altalan nem jobb, v teljesen feleslegesen "jobb") cuccokat. :P :)
  • Zocsi #22
    Nem kötekedés képpen mondom, de nem használtam a "profi gép" kifejezést, sőt igyekeztem utalni arra is, hogy más aspektusáról beszélek a fotózásnak, de látom még mindig nem voltam érthető!
    Más. Az all in cuccokat más emberek használják. Más a praktikum fogalma, és más a professzionális felhasználás fogalma. Nyílván nem mész őserdőbe svájci bicskával, inkább machete-t viszel (persze jól jön a svájci kivitel is, sőt! - ugye? :P ).

    Amúgy meg annyi szart veszel meg, amennyit te akarsz. Senki nem kényszerít... :D
  • Tetsuo #21
    Nem kotekedes keppen, de gondolom te is mint Zocsi.. a "profi gep"-en gondolom nem profi gepet ertettel.. :DD
    Ennyi erovel vadaszpuskaba, sot mesterlovesz puskaba is beleepithetnek. :)
    Nemtom, lehet h en vok maradi, de azt mondom h az all in one cuccok mind szarok, ami minosegi es profi az mind kulonallo cucc; ne keverjuk a dolgokat.
    Persze van h a technika lassan megerik ra, pl hamarosan PDA es radiotelefon.
    De videokamera (v fenykepezo) mostanaban eselytelen. Ok, lehet kepet sot videot is kesziteni telefonnal, de milyet?? A messzi jovoben (ha nem lesz addig Apokalipszis ugye) rakozelitunk egy harmatcseppre es kesz a panoramafotonk kornyezetunkrol, akar ejszaka is. De addig meg sok felesleges szart megvetetnek velunk..
  • Zocsi #20
    Kényelmetlen lenne. Ebben a miniatürizálás játszik főszerepet.
    Nem mellesleg, nagggyon sokat köszönhet a mai technikai színvonal a mobilcégeknek, meg a mobilkomm. fejlesztésnek. Minden megvolt korábban is már, de most a méret és a minőség a lényeg.
  • Czibu #19
    Nekem még van olyanom amit a szonierikszonhoz kellett csatlakoztatni. ahhoz képest a mostaniak 1000x jobbak. de innen már egyszerűbb lenne egy profi gépbe mobiltelefont rakni.
  • Zocsi #18
    Részben.
    Félreértetted az első kommentem. Pontosabban kiforgattad a szavaim, sarkosítottál. Emiatt nem adok neked igazat teljesen.
    Tény, hogy amit írtál az úgy van ahogy, de könyörgöm. Most is csak azt tudom mondani, hogy egy tükörreflexes gépet és annak felhasználhatóságát ne hasonlítsuk már össze egy mobillal, se egy kompakttal. Te is felfoghatod, hogy a kettőt nem ugyanarra használják. És mégis egy kompakttal is lehet profi képeket csinálni. Csak tudni kell használni.
    A mai mobilok tény, hogy szar képeket csinálnak, de azért már akad 1-1 modell, ami egész jó. És ha belegondolsz mi volt 3 éve, és mi lesz 3 év múlva, akkor beláthatod te is, hogy nekem is igazam volt/van/lesz!
  • Tetsuo #17
    szal belatod h igazam van! Ennyi. :P :DD