Berta Sándor

A HTML5-öt támogatja az LG Mini

Bemutatta legújabb érintőképernyős mobiltelefonját az LG Electronics. Az egyszerűen csak Mininek elnevezett LG GD880-as készülék legnagyobb újdonsága, hogy ez a világon az első olyan mobiltelefon, amelybe HTML5-öt támogató böngészőt integráltak.

A WebKit-alapú Phantom program nem csak azt teszi lehetővé, hogy a felhasználók közvetlenül az alkalmazáson belül nézzék meg a webes videókat, hanem összességében is magasabb szintű mobilinternetezési élményt kínál. Ráadásul gyors és stabil online böngészést biztosít, s a segítségével egyszerre 10 oldalt lehet megnyitni.

"A felméréseink azt mutatták, hogy az emberek többsége szerint az érintőképernyős telefonok, különösen az okostelefonok túl nagy méretűek, túl nehezek és túl bonyolultak a számukra. Azért fejlesztettük ki az LG Minit, hogy okostelefon-funkciókat egy szép és kompakt, ugyanakkor felhasználóbarát csomagolásban nyújthassuk át nekik" - jelentette ki Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile elnök-vezérigazgatója. A 99 gramm súlyú eszköz 3,2 colos érintőképernyőt kapott.


Az LG Mini az elődeinél mind a felhasznált hardvereket, mind pedig a szoftvereket tekintve jelentősen jobb lett. A hardverek között ki kell emelni az 5 megapixeles integrált kamerát, a beépített FM-rádiót, valamint a WiFi-, az A-GPS- és a HSDPA-modult. Az Air-Sync funkció segítségével a készüléken tárolt címek, nevek és más adatok vezeték nélkül szinkronizálhatók a PC-vel. Emellett a History Sync funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó könnyedén áttekinthesse az utoljára felkeresett 100 honlapot és ezeket bármikor újra behívhassa.

Az LG Mini támogatja a Google Latitude, Gmail, Calendar, Maps és Buzz szolgáltatásait és az Intelligent, valamint a Touch-to-Zoom funkciók segítségével minden honlap gyorsan és jól láthatóan jelenik meg. A felhasználók előretelepítve megkapják a BBC News és az Accu Weather widgetjeit, de az LG Widget Galleryből hamarosan elérhetők lesznek az Amazon, a CNN International, a The New York Times, az eBay és a Fox News widgetjei is. A szoftverek tekintetében az összképet a közösségi hálózati funkciók teszik teljessé. A termék bevezető ára 400 euró, és elméletben már ebben a hónapban az európai boltok polcain lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!