Berta Sándor

LG-BL40, az új generációs Chocolate

Új taggal bővíti Chocolate-sorozatú termékcsaládját az LG Electronics. Az okostelefon különlegessége a 21:9 képformátumú kijelző.

Ugyan a készülék várhatóan csak szeptemberben jelenik meg a világ 54 országában, de a dél-koreai elektronikai konszern úgy gondolta, ideje már most elárulni a legfontosabb részleteket a termékkel kapcsolatban. Az új modellt Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications vezérigazgatója mutatta be. Az LG-BL40 a Chocolate-sorozatú okostelefonok második generációjába tartozik. A BL rövidítés a Black Label-termékcsaládra utal.


A mobil igazi különlegessége a 4 colos, 21:9 formátumú színes érintőképernyő, amely gyakorlatilag moziviszonyokat teremt a mozgóképeket megtekintő felhasználók számára. A gyártó szerint ez a méret és formátum azonban nem csak a mozikéhoz hasonló képminőséget jelent, hanem lehetővé teszi, hogy a BL40 gyakorlatilag mobil számítógépként működjön. Az extra széles LCD-kijelző maximális felbontása 800x345 képpont lesz, ami viszonylag nagy felbontásnak számít, különösen az okostelefonok táborában. Összehasonlításul: az iPhone és a HTC csak 320x480, míg a Nokia N97 640x360 pixeles felbontást kínál.


Az előnyök közé tartozik, hogy a nem mindennapi képernyőnek köszönhetően végre a mobiltelefon-tulajdonosok is teljes méretben tekintheti meg az internetes oldalakat, anélkül, hogy ehhez szükség lenne a vízszintes scrollozásra. Ezenkívül egy úgynevezett dualscreen-interfész lehetővé teszi, hogy az LCD-n egyszerre akár két különböző típusú tartalom jelenhessen meg.


Az alkalmazott technológiát nem véletlenül nevezi az LG Real VGA-nak, mivel természetes színspektrumot kínál, ezáltal a megjelenített fotók és videók élethűbbnek tűnnek, a játékok dinamikusabban jelennek meg és a dokumentumok jobban olvashatók. A BL40 része még egy 5 megapixeles kamera, míg a háza fekete színben pompázik, vöröses kiegészítéssel. A gyártó további részleteket és teljesítményadatokat nem árult el. Annyit lehet még tudni, hogy lesz GPS-, WLAN- vagy HSDPA-funkciója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piel #9
    Megfertőzött minket a technika. Megint egy olyan mobil amiért sokan csorgatják majd a nyálukat. Kőgazdag hülye gyerekének meg csak azért kell majd, mert ettől vagányabbnak tűnik. Jó dolog, hogy ilyet meg tudnak csinálni. Igaz, hogy telefonálni is lehet vele, de ez már rég nem telefon. Akinek telefon kell az nem ilyet vesz. Esetleg egy defibrillátort nem építenének be? Vagy egy koleszterinmérőt? Vércukorszintmérést? Ez gondolom nem cél, mert így is túlnépesedtünk. A médiát könnyebb eladni. Szerintem.
  • Montanosz #8
    nem rosz)))

  • msstz #7
    szép, meg nagy, de milyen oprendszer lesz rajta, az dönti el a dolgokat - az ára mellett persze.
  • levente68 #6
    Apa, kezdődik!!!! :o)

    Minimálisan talán, de evvel az előnyeinek rövid sora lassan záródik is...
  • passatgt #5
    csak annyi, mégis szebb képe van mint htc-nek:)
  • cousin333 #4
    Na, valahogy megkevertem a sorokat. A lényeg, hogy az iPhone valóban 320x480.
  • cousin333 #3
    "Összehasonlításul: az iPhone és a HTC csak 320x480, míg a Nokia N97 640x360 pixeles felbontást kínál."

    HTC Touch HD: 800*480
    HTC Touch Diamond 2: 800*480


    ui: úgy várom már a 999:2 arányú kijelzőket! Érzem, hogy bennük van a jövő...
    Az iPhone tényleg annyi (egyik fő ellenérv a számomra).
  • Cat #2
    A hivatalos közlemény első mondata (link rá a cikkben):

    LG Electronics (LG), a global leader and technology innovator in mobile communications, officially revealed today the full image and key specifications of the new LG Chocolate phone (model: LG-BL40).

    A közleményben ez a megnevezés még hatszor szerepel. Emellett persze ez a Black Label sorozat negyedik tagja, de ezt a mellékes dolgot - melyet csupán egyszer említett meg a cég - nem is vitatta senki.
  • vttomi #1
    a black label sorozat első tagja a chocolate
    a második a shine
    a harmadik a secret
    és ez a negyedik

    tehát ez nem a negyedik csokimobil, hanem a negyedik black label