Gyurkity Péter

3D-okostelefon érkezőben az LG-től

Egymás után mutatja be, illetve szivárogtatja ki a részleteket az újabb és újabb Optimus változatokról a gyártó, ezúttal pedig a háromdimenziós megjelenítéssel is gond nélkül megbirkózó példányra számíthatunk.

A különböző beszámolók az elmúlt napokban felbukkant képre hivatkozva jósolják, hogy a februárban megrendezendő Mobile World Congress 2011 alatt az LG egy újabb okostelefonról rántja majd le a leplet, ennek legnagyobb durranása pedig a különleges szemüveget nem igénylő 3D-kijelző lesz. Ezzel a cég a televíziók és az asztali Blu-ray lejátszók után a mobiltelefonok vonalán is felkarolja a technológiát, egyre több területen kezdve meg az új korszakot.

A hét elején még az Optimus 2X bemutatkozásáról írtunk, amely elsőként alkalmazza az új ikermagos Tegra 2 processzort, igaz a készülék hivatalosan egyelőre csak Dél-Koreában jelenik meg, így nem beszélhetünk globális rajtról. Mindez szervesen kapcsolódik az nVidia terveihez, amely alapján a Tegra-vonal minden eddiginél gyorsabb és határozottabb terjedésére számíthatunk, és ehhez egyre több gyártó is csatlakozik. A most megszellőztetett 3D-okostelefon pontos nevét még nem ismerjük, azt azonban biztosra veszik, hogy marad az Optimus márkanév, illetve hogy a fejlesztés a Tegra 2 3D (AP25) chipre épül, amely két Cortex A9 processzormagot, valamint legfeljebb 1,2 GHz-es órajelet jelent.


A kijelző természetesen érintőképernyő, amelynek mérete 4,3 hüvelyk, a támogatott felbontás pedig ezúttal 800 x 480 pixel. Az LG február 14-én, a rendezvény első napján mutatja majd be a megoldást, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az első szolgáltatók hol és mely időponttól kezdve teszik majd elérhetővé azt. Az teljesen világos, hogy a cég szeretne az eddiginél nagyobb szeletet kiharapni a tortából, mint ahogy az sem kétséges, hogy mely mobil operációs rendszer mellett teszik le a voksukat.

Az Optimus 2X az Android 2.2-es verziójára támaszkodik, míg a 3D-okostelefon várhatóan ugyanezen szoftver 2.3-as változatára épül majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • birdo #14
    Vajon mitől haldoklik mégis maga a LG ??
  • globint #13
    HeHe, én vagyok a főnök.
    Tulajdonképpen csak a Jóisten (meg az Apeh) van felettem.
  • Piel #12
    Az én telefonjaim eddig is 3D-sek voltak. Igaz ugyan, hogy nem a kijelző, hanem a készülék! Én inkább a használhatóságot, megbízhatóságot és a hosszú üzemidőt helyezném előtérbe. Tipikusan annak a telefonnak látszik ez az új Optimus 3D amit a gazdag apuka hazavisz a csemetéjének, hogy legyen mivel kábítani az osztálytársakat. Ismét egy eszköz amiről megpróbálják velünk elhitetni, hogy szükségünk van rá. Fogyasztói társadalomban élünk ugye?
  • ADAMEX9 #11
    Hát rontani már nem lehetett...
  • zola2000 #10
    Aki látta élőben a 3DSt az még mind azt mondta hogy jót tett neki a 3D...
  • kisemlős #9
    Érintőképernyős LG-m van, egy nyomorult szoftvert tudnának rá írni, amitől nem fagyna le, ha at aku merülőben van, ha beszélgetés közben, hív valaki... Ne 3 D-s telefont fejlesszen, hanem olyat, ami működik is!!!
  • ADAMEX9 #8
    De szerintem ha ezt a pénzt beleölnék egy sokkal jobb akksi fejlesztésébe... talán lenne eredménye.
    Kit érdekel, hogy mennyire térhatású a telómon az Angry Birds, vagy milyen 3D gyorsítás van a telóban, ha 1 napot nem bír ki egy feltöltéssel...

    Ez sarkítva olyan szerintem, mintha a Ferrarik pár kilómétert tudnának megtenni egy tank benzinnel. Oké hogy 340 km/h meg 300 LE, csak állandóan imádkozhatsz, hogy kibírd a követkkező benzinkútig.
  • culas25hc #7
    amúgy én kb 10 éve kisfiú fejemmel azt gondoltam, 2011 re már simán minden telefon műholddal fog kommunikálni, és megszűnnek azok a gondok, hogy nincs térerő, külföldön nem műkszik, drága, lemerül... stb... De a legalapvetőbb dolgok megoldása tűnk a legnehezebbnek. Helyettük kapunk 1235 MP-es kemerás telót, meg 5D-s kijelzőt hozzá :S:S
  • culas25hc #6
    Csak az kurva nehéz :D:D
  • ADAMEX9 #5
    Annyira felesleges dolog mint a Nintendo DS 3D. Ilyen kis kijelzőn mi érteme van a 'térhatásnak'?
    Gondolom akkuidőt ez is csak jobban leviszi. Azt kéne forradalmasítani, nem a parasztvakítóháromdét.