Gyurkity Péter

Csak 2010-ben érkezik az Office 14

Nem okozott nagy meglepetést, hogy Steve Ballmer a szoftvercsomag új verzióját nevezte a következő nagy innovációnak, ez azonban csak jövőre érkezik. Az Európai Bizottság eközben ismét figyelmeztette a szoftvercéget.

Egyszerre több forrás is beszámolt a vezérigazgató kijelentéséről, miszerint az Office 14 kétségkívül fontos újítás lesz, amibe azonban idén biztosan nem kóstolhatnak majd bele az érdeklődők. Ballmer ezt a pénzügyi elemzők számára készített webcast során árulta el, miközben arra is tett utalást, hogy a Windows Mobile 7 operációs rendszerrel készülnek. Ez utóbbiról azonban semmit nem árult el (a szintén 2010-es megjelenésen kívül), így a fő hír, hogy az Office csomag új verziója idén biztosan nem jelenik meg.

A vezérigazgató kijelentése azért érdekes, mert tavaly nyáron a jól értesültek arról értekeztek, hogy az irodai csomag még 2009-ben széles körben elérhető lesz, ráadásul már az első félévben elkészülnek majd a munkálatokkal. A most bejelentett, akár egy éves késés viszont azt jelenti, hogy a külső fejlesztők is kénytelen átütemezni elképzeléseiket, hiszen a kész termék hiányában meglehetősen sok kérdőjel marad számukra. A Microsoft szóvivője később megerősítette Ballmer kijelentését, kiemelve, hogy az Office 14 széles körben csak a következő év során válik majd elérhetővé.

A vállalathoz kapcsolódó hír, hogy az Európai Bizottság újabb figyelmeztetést küldött Redmondba, amelyben arra hívják fel az illetékesek figyelmét, hogy a Windows 7 európai kiadásában meg kell könnyíteniük az alternatív böngészők alapértelmezett használatát. A testület ugyanis továbbra is úgy véli (a riválisok panaszainak helyt adva), hogy az Internet Explorer beépített jellege miatt nagy előnyhöz jut a mindennapos használat során, ez pedig nem felel meg az üzleti versennyel kapcsolatos előírásoknak. Ismét komoly pénzbüntetéssel fenyegetnek, amennyiben a szoftvercég nem lép időben - kérdés, hogy ez mennyire félemlíti meg az amerikai óriást.

A Google ezalatt jelezte, hogy csatlakozik a bírósági perhez, így újabb céggel bővül a Microsoft praktikáit kifogásoló csoport.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]FaTaL #46
    Ez az ami nem így van. Aki nem tud office2003al kinyitni egy docx-et / xlsx-et az láma már bocsánat, mert az első megnyitáskor felajánlja a csomagot, amit le kell tölteni ahhoz hogy megjelenítse (szerkeszteni is lehet, majd a régi formátumba menti el, a word új képletszerkesztőjét pl. képnek rakja ha jól emlékszem).
  • dester #45
    #41

    Több mint 2 éve elérhető az a kiegészítő amivel a régebbi Office is kezeli a 2007-es új formátumait...

  • AidanPryde87 #44
    Ez nem így van:) Az új formátumok egészen máshogy tárolják a tartalmat, mint a korábbiak, így méretük is jóóval kisebb. A másik előny pedig a SharePointtal való teljes integritás, de ezt otthoni felhasználók nem nagyon tapasztalhatják meg. Mondjuk szerintem nem is elsősorban nekik szánták a csomagot:)
  • willcox #43
    Te a felhasználói oldal védekezését írtad le, én meg a fejlesztői oldal hozzáállását. A kettő nem üti egymást. Viszont alátámasztottad az utolsó mondatomat :)
  • willcox #42
    Egy sw nem romlik meg, mint egy étel, nem romlik el, mint egy hw. Gyakorlatilag bármeddig jó, ha a környezeti feltételek megvannak.
  • JTBM #41
    Ez nem így van, xml formátumban senki sem ment semmit, mert a régebbi Office nem tudja megnyitni. Ezért mindenki a régebbi formátumot használja, az is, akinek Office 2007 van.
  • willcox #40
    Az egy dolog, hogy egyrészt azért találnak ki újabb formátumokat, hogy a konkurenciát szopassák vele. De a fő ok inkább az, hogy egy újabb verziót el tudjanak adni, mert különben nem venné meg a kutya se. Szöveget szerkeszteni 10 évvel ezelőtti verziókkal is nagyon jól lehetett.
  • ldavid #39
    aham, a word alapból abba ment
  • Vogel #38
    a 2007 csinál docx-et?
  • haxy27 #37
    Tehet az EU nekem egy sziveséget a hátsó fertájomon.