Gyurkity Péter

Elrajtolt az előfizetéses Office

A korábbi híreknek megfelelően ebben a hónapban jelenik meg a vásárlók számára az előfizetéses alapon érkező irodai csomag, amely a Microsoft saját biztonsági megoldásával egészül ki. A cél az óvatos felhasználók megnyerése.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a szoftvercég előfizetéses alapokra helyezve is piacra dobná jól ismert alkalmazásait. Ez most valóra vált, hiszen a hónap közepén a tengerentúlon elérhetővé válik az új változat, amely a megszokott szoftvereket, valamint a Live OneCare alkalmazást tartalmazza. Az éves díj 70 dollár, ami a cég szerint megfelelő ajánlat azok számára, akik eddig többnyire távol maradtak az újabb verziók megvételétől.

Első körben a Circuit City Stores fogja árusítani az előfizetéses szoftvert, ám Redmondban rögtön kijelentették, hogy a megállapodás nem exkluzív, így hamarosan forgalmazók és PC-gyártók egész sora csatlakozhat majd a kezdeményezéshez. Ez a megoldás az üzleti szegmensben nem számít újnak, a fogyasztók körében azonban igen, mivel a Microsoft eddig ragaszkodott a hagyományos értékesítési formákhoz. Most azonban a Microsoft Equipt csomagban olyan szoftvereket kapunk meg, mint a Word, az Excel, a PowerPoint, a OneNote, illetve a már említett OneCare.


Az alapötlet szerint a 70 dolláros éves díjjal azon vásárlókat nyerhetik meg, akik az új számítógépek megvételekor eddig tartózkodtak az irodai csomag új verziójának beszerzésétől. A teljes csomag a hagyományos úton több mint 200 dollárba kerülne, nem beszélve arról, hogy a valószínűleg jövőre érkező Office 14 megvételekor ismét ki kell majd csengetni a teljes összeget. Az előfizetés azonban tartalmazza az upgrade díját, így vonzó lehet azok számára, akik már a váltásra készülnek - legalábbis a redmondi remények szerint.

Az még kérdéses, hogy a Microsoft mennyire rúghat labdába a Google mellett, amely szintén ilyen úton kínálja saját csomagját - hamarosan megkapjuk a választ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kacsi01 #39
    Értem én, hogy felmegy az a tiny valami krekkelt lószar PII meg 16Mb alá.. És?? Mire lesz az jó nekem? Használjam routernek? Vagy rendereljek rajta..(höhö)? Neked biztosan, valszeg jókat maszturbálsz az install alatt.. Részemről a word excel pp van fenn, nincs egészem 600 Mb, de nem is értem miért fontos ez, mikor fél terás vinyókat egy huszasért dobálnak utánad.. Csak kiváncsiságból elindítottam a wordöt. Egy giga ramom van, de több mint a fele még mindig ott maradt szabadon, proci terhelés szinte nulla, ha pötyörészek vagy grafikont illesztek be akkor is max 25%-át eszi el a procinak (3Ghz P4). Milyen 2Ghz ről beszélsz??! A bürokratákról pedig légyszi kicsit másképp ha lehet, nélkülük nagyon nagyon sokmindentől elesne az az elkényeztetett városi picsád. Te keménymunkás..
  • sonic333 #38
    szopjátok ki a gecit
  • janyikzs #37
    Valóba=Valóban
  • janyikzs #36
    Csak még 2 dolog:

    1. Egy apró kiegészítést feltelepítve (MS oldaláról is le lehet szedni) meg lehet nyitni docx-eket pl. Office 2003-ban is.

    2. Elnézek sok magát rendszergazdának/informatikusnak hívó emberkét, akiknek gőzük sincs a csoportmunkáról, illetve annak hatékonyságáról. Ezeknek az embereknek tényleg kár megvenni egy új irodai szoftvert a plusz lehetőségek miatt, hiszen a titkárnő megír egy levelet, amit sok esetben (tapasztalatok alapján) kinyomtat előzetesen küldés előtt a főnöknek, vagy elküldi e-mail-en neki (de még csak nem is a belső hálózaton), esetleg floppyn/pen drive-on beviszi neki.

    Látok olyan céget is, akiknek van egy alap XP-jük, és úgy érzik bőven elég nekik a wordpad, valamint az Outlook Express is, aztán csodálkozva kérdezik meg, hogy a wordpad-be azt a sok plusz gombot és menüt mások hogyan tudják előhozni, és miért nem tudnak szinte semmilyen dokumentumot megnyitni a számukra e-mailben érkezettekből?

    Valóba igaz, hogy az OpenOffice elegendő a felhasználók jelentős részének, és felesleges pénzkidobás megvenni másikat drágán. De azért nem általánosítsunk, hiszen sok ember nem véletlenül használ mást is.
  • janyikzs #35
    Elég érdekes hozzászólásokat olvasok, de mielőtt véleményt alkotok elmondom, hogy gyakorlatilag mindegyik megoldást használom régóta (na jó a gugli félét nem olyan régóta).

    Csak egy hasonlat jut eszembe: Mi a ráknak vesz sok ember drága kocsikat, holott egy olcsóbb suzuki is elviszi őket A-ból B-be? Megválaszolom: Az utazás élményéért, mivel nem mindegy, hogy milyen kényelmesen és gyorsan tudjuk le a "távolságokat"

    Az OO-en sok mindent simán meg lehet oldani, viszont ha kevesebb munkával igényesebb dolgot akarsz kiadni a kezeid közül, úgy egy Office 2007-el könnyebb a dolgod.
    Rengeteg dolgot nem tud (vagy most már a 3-mas béta igen) az OpenOffice, pl.: egy szélesvásznú monitoron simán úgy nézni egy doksit, hogy több oldala látható legyen. Vagy pl. a csoportmunkára szinte egyáltalán nem használható.

    Az Office 2007 egyik legjobb új tulajdonsága, hogy amikor kiválasztasz egy formázást/beállítást/elhelyezést/stb. akkor még az OK-ra kattintás előtt már mutatja a végeredményt. Konkrétabban, pl.: ha kijelölök egy szövegrészt és rámegyek a betűtípusokra, akkor még ha csak fölé állok egérrel a betűtípusnak, lent már mutatja is, hogy milyen lenne.

    Csak, hogy a docx-et kicsit tisztába tegyük: nem az jött létre, mert a cél az volt vele, hogy más program ne tudja megnyitni, hanem az az ok, hogy az új funkciókat (beleértve ide pl.: a képekhez használt sokféle új keretet, másféle formázásokat, többféle új effektet pl. a prezentációknál) a korábbi Office 2003 (amiben ezek nincsenek benne) nem tudja értelmezni. Ha sima doc-ba mentünk ilyenkor, akkor sok plusz elveszhet emiatt, hogy a kompatibilitást megőrizze. Egy esetnél pl. kicserélte az egyik diaképnél az áttűnést olyanra, amit az Office 2003 ismert.

    Ui.: Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam
  • Griphons #34
    te rendesen beteg vagy :)
    tudod, azt kívánom neked, hogy amikor pizzát rendelsz, és vajaskenyeret kapsz, és kérdőre vonod a pincért ezt válaszolja majd: "mi kell még ?? mi az anyám kínja kell még ezeknek a f*szrázogató semmitevő, f**opó bürokrata neoexkomonista ciánista sionista trappista irodistáknak???? mennyenek el keményen dógozni azt megtudják mi a magyarok istene !"
  • Ferrer #33
    Szerinted lenyúlás, ha fizetni kell a használt szoftverekért?
  • Petka #32
    Igaza van.. Én csak az irodistákról alkotott véleménynével nem értek egyet.
  • HUmanEmber41st #31
    Újabb lenyúlás...vajon mennyi ember dolgozik ilyen ötleteken az MSnél?
    Valszeg több, mint programozó..
    Csak így tovább, adjuk el még 100X, 1000X....mert vannak, akik megveszik...
    Ennél nagyobb öröm ne is érje őket az életben.
  • Lost Lont #30
    "Azért egy kicsit visszafoghatnád magad kedves keményen dolgozó elvtárs... " de legalább teljesen igaza volt :)
    "a másik a docx mi a fenének? miért egy új szabvány, csak azért hogy mások is feltegyék az új officet azok miatt akik nem tudnak egy filet más kiterjesztésbe menteni? vagy esetleg azért hogy a többi szövegszerkesztő ne tudja megnyitni?" igen, és ismét igen :)