Gyurkity Péter

Spore: kiegészítő és gyerekverzió érkezőben

Az Electronic Arts jelezte, hogy tavasszal több újdonságot is kínálnak majd a rajongóknak, amelyek közül az első kiegészítő, valamint a gyerekeknek szánt változat emelkedik ki.

Lucy Bradshaw, az eredeti játékot is készítő Maxis stúdió igazgatója elmondta, hogy néhány hónapon belül fontos kiegészítések érkeznek a franchise-hoz. Elsőként a kifejezetten gyerekeknek szánt változatot említette meg, amely Creature Keeper néven érkezik majd. Ennek elsődleges célja betekintést nyújtani a fiatalabb korosztályok számára a Spore univerzumába, mégpedig az eredeti fejlesztéshez képest egyszerűbb, könnyebben átlátható módon.


A gyerekverzió a Spore-ral ellentétben multi-player opcióval jelenik meg, így a fiatalok egymással közösen alakíthatják ki saját teremtményeiket. Az új változathoz nem szükséges az eredeti játék, ám lehetővé teszik az abban kreált lények importálását, a könnyebb kezdés érdekében. Az új cím PC-re és Mac platformra egyaránt megjelenik, itt változás nem lesz. A konzolosok számára pedig jó hír, hogy a Nintendo Wii és DS készülékeken is elérhetővé válnak a játék speciális változatai, mégpedig Spore Hero és Spore Hero Arena néven.

Az eredeti játékhoz pedig megérkezik az első kiegészítő, amely a Galactic Adventures nevet kapta. Ez nevének megfelelően a játék utolsó szakaszában, az űrkorszakban hoz majd újdonságokat, kiküszöbölve a Spore hiányosságait. Példaként említik, hogy a játékosok az általuk a felfedezett planétákra immár akár le is szállhatnak (teleportálás útján), interakcióba léphetnek annak világával. Az egyes bolygókat az új terraformáló eszköztár révén a semmiből hozhatjuk létre, nemcsak annak élővilágát, de épületeit, valamint földrajzi-domborzati jegyeit is meghatározva.

A Electronic Arts arról nem beszélt, hogy a játék mennyire sikeres az eladási adatok tükrében, mindössze annyit közöltek, hogy eddig 6 millió alkalommal töltötték le a Creature Creator nevű lénykreáló szoftvert (amely nem igényli a teljes játék meglétét), illetve hogy a Sporepedia oldal állománya jelenleg 65 millió lényre rúg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tripax #20
    nem akarok nagy ellenszenvet kiváltani, de azt hiszem egy játékot élvezni kell, nem csak megcsinálni. Aki csak megcsinál egy játékot annak minden játék csak arra lesz jó, hogy megcsinálja és elmondhassa, hogy na ez is kész. Kimarad a játék belőle. A lényeg hogy egy játékban el tudjunk merülni, legyünk ott. Kicsit hasonlatos a horrorhoz. Ha nem akarok megijedni nem is fogok, nade ha beleélem egy kicsit magam, hogy megindul az adrenalin.
  • mama 2 #19
    Ennél gyerekesebbre hova akarják már csinálni?:D
    Hát még az én 7 éves kereszttesóm is megértette, és tudodtt vele játszaniXD.
  • ZsZso #18
    Szerintem ma már egy 4 éves gyerek rötyögve StarCraftozik ... a Spore -t meg szerintem totyogós korszakában is nyomhatja annyira gagyi. Ahoz képest ahogy bereklámozták (szokásos "mindent meg lehet benne csinálni") egy gyógypedagógiára járó teljesen reménytelen emberke is könnyedén kiismeri magát a játékon, ÉS lehet fél óra alatt meg is unja ... ezt még lehet butítatni? Várjuk :)

    Bár lehet nem amcsi fejjel gondolkozok ... lehet ott pont erre van szükség. Bekapcsolnak egy screenscavert a gyereknek, aztán azt mondják neki: "Tessék játszál!"
  • Falcon87 #17
    Szeretem a sporet, de a gyerekverziónak semmi értelme sem lenne. Már ez is eléggé "gyerekes" lett. Ahogy mondtátok, csinálni kéne inkább egy "felnőtt" verziót...
  • Lazarus #16
    szerintem is, ahogy jönnek az új szakaszok úgy lesz egyre szarabb a játék
  • smv #15
    Lehet gáz vagyok, de szerintem a sejtfázis a legjobb benne.
  • polarka #14
    jah, meg a kolóniák egyenkénti építgetése is fölöslegesen elveszi az időt, bárcsak lehetne automatizálni...
  • polarka #13
    Nem tom, de én kb. 2 nap alatt már végigvittem. Táncikálni meg nem táncikáltam. Mindenkit felfaltam, kiírtottam és a végén meg csak gyorsan elugráltam a galaxis közepébe, úgy hogy ne támadjanak le azok a groxok (ha jól emléxem).

    Az egész ilyen sims-szerű lény baszogatós és épület tervezős, meg stb. dolgokat a lehető leggyorsabban megcsináltam. Sztem az volt a legunalmasabb az egészben. Meg, hogy folyton riasztottak, h meg támadták vmelyik bolygót, miközben már beszereltem oda faxa védelemnek ilyen repkedő gömböt, ami kb. 1edül elintézi a támadókat. De azért oda kellett repüljek és meg kellett néznem, h hogyan lövi szét azokat...
  • Vogel #12
    mért, azzal nem csak lányok játszanak? :O
  • Vorpal #11
    Ez ja - ez kellene végre...