Németh Szabolcs

Spore: amit nem mertél megkérdezni

Will Wright, a Maxis, valamint az Electronic Arts közreműködésével 2008-ban olyan játékkal jelentkezhet, amely a WoW-ot, és úgy az egész online játékpiacot a mélységbe taszíthatja.

Legutóbb 2006. május 30-án foglalkoztunk hosszabban a Spore-ral, azóta azonban nagyon sok új információ jelent meg. Az evolúciós játék öt pillére épül, amelynek mindegyike a fejlődés egy-egy szakaszát hivatott szimulálni.

A játék kezdetén egy dolgunk van. Túlélni a többieket, és nem áldozattá, hanem vadásszá válni. Ebben a szakaszban fejlődnek ki belső, illetve külső tulajdonságaink, képességeink, amelyeket a továbbiakban finomíthatunk majd. A második részben ennek megfelelően eldönthetjük, hogy növényevőt vagy ragadozót, netán vegyes étrendű élőlényt nevelünk belőle, magányosan vagy csoportokba tömörülve keresse a boldogulást a hatalmas galaxisban. A következő fázisban, miután védencünket már felvérteztük az élethez szükséges tulajdonságokkal, egy egész fajt az irányításunk alá vonunk. A megfelelő eszközök biztosításával, a csoporton belüli kommunikáció irányításával ütőképes társaságot fabrikálunk belőlük.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az itt elért siker elengedhetetlen része a negyedik szintre lépésnek, hiszen egy városban, egy bolygón kizárólag szocializálódott egyének képesek együtt élni. Nincs más dolgunk, minthogy élhető terepet, várost, metropoliszt varázsoljunk a faj számára a közlekedés, a kultúra, az infrastruktúra, az oktatás és egészségügy optimális kialakításával. Ha jól végeztük a dolgunkat, akkor a bolygót hamarosan szépen benépesítik a magukat jól érző élőlények, és az idő múlásával tökélyre fejlesztik a civilizációjukat.

Igen ám, de mivel ember (mi) teremtette őket, hajlamosak a gyarlóságra, és a békés együttlétet sokszor komoly konfliktusok zavarják meg. A technika fejlődésével egyre többeknek jut az eszébe, hogy ki kellene szélesíteni a határokat, és ennek megfelelően a Naprendszer felfedezésére indulnak. A program struktúrája ebben az utolsó szakaszban némileg megváltozik, mert a galaxisok közötti ugrálások során küldetésjellegű feladatokkal szórakoztat majd minket a játék.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Spore számtalan eszközzel segíti majd kreatúrák, eszközök, világok, bolygók, galaxisok megalkotását, ami eddig nem ismert mélységgel kecsegtet. Természetesen mindenki szabadra engedheti a fantáziáját, és a kreatív ötletek összességet egy hivatalos szerver őrzi majd, amit bárki szabadon bejárhat. Elég csak belegondolni, hogy mekkora felületet jelent, ha mondjuk az első néhány napban ezer galaxissal bővül a szerver. Emberi ésszel egyelőre fel sem fogható, hogy a Spore milyen széleskörű szórakozást nyújthat majd. A játékban minden a megalkotóktól függ, mi irányítunk minden pillanatot, és a fontosabb eseményeket a "sporepedia-ban" jegyezhetjük fel.

Amikor az ember az ötödik szint végére ér azt hiszi, hogy mindent látott a programból, pedig az igazi móka akkor kezdődik, amikor lényeink megépítik az első űrhajót, és kiruccannak a világmindenségbe.

A játék bemutató videója

Spore

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Viltord #71
    Régóta van egy gondom, méghozzá a Sporepédián a megosztással (fázisokon, játékon kívül). Korábbiakat olykor nem nagyon hajlandó törölni, hiába van ott, hogy "remove", meg hogy "has been deleted", utána még mindig ott van. Frissítem is a Sporepédiát, bezárom a böngészőt, majd újra belépek, később is még ott van. A másik meg az, hogy a legutóbbi megosztásaim "megint" nem találhatóak a Sporepédia keresőjében, pedig megfelelően írtam be, lapoztam is, de semmi. A net és a tűzfal oké. Nem értem mi lehet a baj. Náluk van a hiba? Már nem először írtam nekik, de általában bennem keresik a hibát, meg hogy a FAQ-t olvassam el stb.,... Tehát megosztani általában megosztja, ott van közöttük, de a keresőben nem, ez 1-2 napja van így (megint), volt úgy, hogy sikeresen töröltem, újra megosztottam, de akkor is ugyanez a helyzet, még a cookie-kat is töröltem, de semmi változás. Valaki segítsen! Azóta is osztottam meg, töröltem és semmi. Valaki segítsen! Köszi.
  • Patrucz #70
    mi van akkor ha faszám megy a játék meg minden de mikor kilépnék a szárazföldre hibajelentést ír ki?
  • Zort #69
    ne basztassátok a SPORE-t mert csak hogy szóljak 4000 felett töltik le és ez még csak 1 letöltőoldal! szóval fogjátok magatokat vissza! mert EZ EGY JÓ JÁTÉK!
  • Tekken5 #68
    Egyetértek :DD
  • Runo #67
    Hátő mér? már kiadták? :D
    eztnézdmeg
  • Metamorfo16 #66
    Hát nekem bejön ez a játék! Kicsit gagyi szaga van, de tetszik XD
  • Psyho06 #65
    ez egy fos.Aki leugat az meg le van érdekelve.
  • Viet #64
    EZ nem játék hanem vicc. Tabula Rasa forever.
  • Normal #63
    A Wow egy értelmetlen várpistikás hentelés, röviditésekben beszélnek, farkastetemből sisak esik ki pl. A szerepjátékosok legalacsonyabb kasztja.

    Szórakozni kell járni, nem olyan helyekre, amitől "menő" lehetsz. :D
  • kanduhr #62
    Underground partik? Ahol ugyanolyan zenék mennek folyamatosan? Kösz nem.