MTI

Obamát fenyegette az interneten, letartóztatták

Letartóztattak egy férfit az amerikai Mississippi államban, amiért egy internetes csevegőszobában arról írt, hogy meg akarja ölni Barack Obama megválasztott elnököt - írta a The New York Times.

Az illető, egy bizonyos Steven J. Christopher három alkalommal, január 11-én, 15-én, majd 16-án is fenyegető tartalmú üzenetet helyezett el a világhálón - közölte az illetékes államügyész. Christopher fajgyűlölő és antiszemita cirádákkal tűzdelte tele szövegeit, amelyek egy olyan honlapon jelentek meg, ahol a Földön kívüli életről, kormányzati összeesküvésekről és megmagyarázhatatlan fizikai jelenségekről tesznek közzé cikkeket.

"Igen, úgy döntöttem, megölöm Barack Obamát, de vele személy szerint nincs semmi bajom" - írta egyik bejegyzésében, hozzátéve ugyanakkor, hogy nem tud felutazni Washingtonba és fegyvere sincs, de talán majd ad neki valaki egyet. A 42 éves férfi azzal indokolta elhatározását, hogy az ország érdekében fog cselekedni. Az államügyész a letartóztatás kapcsán közölte: a megválasztott elnököt érő fenyegetéseket "nagyon komolyan veszik"; az internetes csettelő helyiségekben Obamát fenyegetni ugyanolyan bűncselekmény, mintha valaki élőben beszélne erről. "Az ilyen természetű fenyegetések ellen gyorsan és határozottan fellépünk" - közölte.

A férfit, ha bűnösnek találják, 5 év börtönre és 250 ezer dollár pénzbírságra ítélhetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pasi29uk #11
    "...internetes csettelő helyiségekben Obamát fenyegetni ugyanolyan bűncselekmény, mintha valaki élőben beszélne erről..."

    Mi van olyankor ha valaki ezt mondja neked: Ketten hallottuk, hogy neked ez a terved. Most nem mész sehova, mert rendőrt hívok. Vagy fizeccccc... --> Húzol egy hűvös kis helyre jó sokáig, mert biztos ki akartad nyírni csak nem árulod el.
  • eax #10
    "csettelő"

    yay.
  • Vorpal #9
    Most bezzeg nincs itt egy kurucz.info s sem,DDD

    Rendőőőrállam - rendőőőőrááá....
  • Carlos #8
    LoL.
    Kicsit paranoia-sak ezek az amerikaiak.
  • savior #7
    erdekes hogy ha nem valami ismert emberrol van szo, akkor le sem szarjak a fenyegeteseket
  • DieHard #6
    Az viszont tény, hogyha a zefbiáj figyeli az ilyen jellegü beszélgetésket, akkor sürün figyeljen magyarországra is, mert itt aztán a neve tényleg sokat el fog hangzani :D
  • kadar1 #5
    Mindenképpen elfogják ítélni , már csak azért is mert példát statuálnak vele.Megmutatják ,hogy a nagy testvér mindent megfigyel.
  • waterman #4
    talán annyira nem durvulnak el, de az viszont érthető, hogy letartóztatták mert elég szélsőséges dolog ilyesmivel fenyegetőzni.. lehet mondani, hogy nem ért vele egyet és akkor nem tartóztatják le.
  • menetrend #3
    Érdekes ez az Usákia. Nem Hitlerrel meg Sztálinnal volt ugyanez? Aki sértegette a nevét az ment a kivégzőosztag elé vagy táborozni.
  • Riddick #2
    Amerikában sok az őrült, beépült Alkaidás. Az ilyet nem baj ,ha kivonják a forgalomból... ;)