MTI

Olasz internetezők tiltakoznak a maffiakultusz ellen

A Facebook közösségi portál olasz felhasználóinak tízezrei kérték, a hálózat zárja ki azokat a csoportokat, amelyek olyan maffiafőnököket tisztelnek, mint Bernardo Provenzano vagy Toto Riina, akik több tucat gyilkosságért és kínzásért felelősek.

A szicíliai maffia, a Cosa Nostra által 1948-ban meggyilkolt újságíró, Giuseppe Fava fia, Claudio Fava, az Európai Parlament tagja a Corriere della Sera című napilapnak elmondta , "ijesztőnek" tartja a Facebook fórumain olvasható üzeneteket, ugyanakkor ellene van mindenfajta cenzúrának. A Facebook olasz felhasználói csatlakoztak a maffia áldozatainak tiltakozásához. Az egyik csoport a felhívásában azt kéri a maffiaellenes parlamenti bizottság elnökétől, Giuseppe Pisanutól, hogy gyakoroljon nyomást a Facebook felelőseire, cenzúrázzák ezeket a fórumokat.

A tiltakozás azért erősödött fel, mert kiderült, a Facebookon hétszáz csodálója van a Cosa Nostra legfőbb főnökének, Bernardo Provenzanónak, akit 2006-ban fogtak el, miután már negyven éve bujkált az igazságszolgáltatás elől. A Cosa Nostra egyik legkegyetlenebb főnökének, Toto Riinának - aki két maffiaellenes bíró, Paolo Borsellino és Giovanni Falcone 1992-es meggyilkolásáért felelős - 4500 követője van. A maffiatisztelő csoportok száma ötszázra rúg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!