MTI

Agyonlőtték egy orosz ellenzéki honlap tulajdonosát

Rendőrségi őrizetbe vétele után agyonlőtték vasárnap egy ingusföldi ellenzéki internetes honlap tulajdonosát - közölték az áldozat kollégái.

Elmondásuk szerint a rendőrség azt követően fogta el Magomed Jevlojevet, az ingushetiya.ru című honlap tulajdonosát, hogy repülőgépen az Oroszországhoz tartozó - a lázongó Csecsenfölddel határos - észak-kaukázusi köztáraságba érkezett. A rendőrök leszállították Jevlojevet a gépről és autóval elvitték, majd a fejlövést szenvedett férfi testét az úttestre dobták. Jevlojev kórházba szállítása után belehalt sebesülésébe - állította az internetes oldal egyik szerkesztője. Az orosz főügyészség vizsgálati osztálya megerősítette Jevlojev halálhírét, hozzátéve: előzetes vizsgálat indult a körülmények feltárására.

Az Interfax orosz hírügynökség által név nélkül idézett igazságügyi forrás balesettel magyarázta a halálesetet: miközben a rendőrök megpróbálták beszállítani Jevlojevet az ingusföldi belügyminisztérium egyik épületébe, "incidens" történt, és ekkor dördült el a honlaptulajdonost halántéktájon érő lövés. Jevlojev korábban magára haragította az ingusföldi hatóságokat a térség polgári lakosságával szembeni bánásmódjuk éles bírálatával. Halála várhatóan tovább élezi az indulatokat Ingusföldön, ahol fegyveres lázadók gyakran intéznek támadásokat az orosz szövetségi erők és a helyi hatóságok ellen, megtorlásként a kormányerők által elkövetett állítólagos emberrablások, kínzások és törvénytelen őrizetbe vételek miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Praetor #5
    Olyanokat írkált szerencsétlen, ami csípte a magasan művelt helyi orosz rendőrség szemét. Kulturáltan megölték ezért.
    Ezek az elmúlt 80 évben semmit nem változtak.
  • Camouflage #4
    Ketten vagyunk.
  • kicsibicska #3
    Egyedül maradtál a Földön.
  • zola2000 #2
    Elegem van a cionistákból, a nácikból, a kommunisákból, az orosz birodalmistákból, és a kínai komcsi népirtókból, az amcsikból kb ennyi...
  • BandiG #1
    Juj, bocsi! Nem faj? Hivjunk mentot?