Specker Balázs

Bejelentették a Nintendo DS Lite-ot

A Nintendo végre hivatalosan is bejelentette DS Lite konzolját. Az új gép június 11-én debütál majd a tengerentúlon 129,99 dolláros (körülbelül 26 ezer forint) áron. A DS Lite az ígéretek szerint jobban látható kijelzőt kap és súlya is kevesebb lesz.

A változatosságot kedvelőknek rossz hír, hogy a készülék egyelőre csak "sarki fehér" színben lesz kapható. Figyelembe véve, hogy a hagyományos DS verzió is ugyanennyibe kerül, a Nintendo új ajánlata kedvező fogadtatásra találhat a Nintendo-rajongók körében, hiszen az új modell számos - elsősorban kényelmi szempontból fontos - változást is magán hordoz írja a DS Advanced játékokoldal. Az új gép időzítése vélhetően nem véletlenül esik egybe a Super Mario Bros. legújabb, május 15-i megjelenésével.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

"A DS Lite és a New Super Mario Bros. igazi kettős példája a "játékos tökélynek". Kedvezni kívánunk mind az új, káprázatos cuccok kedvelőinek, mind a régivágású játékosoknak" - nyilatkozta Reggie Fils-Aime, a Nintendo amerikai részlegének marketinges alelnöke cége sajtóközleményében. A DS Lite több újdonságot is kínál elődjéhez képest. Mérete mintegy kétharmada a DS-ének, súlya pedig 20%-kal kevesebb. Két fényes kijelzőjét négy különböző erősségű megvilágítással lehet használni, ami jótékony hatással van az akkumulátor használati idejére is. Ráadásul az új modell még a legalacsonyabb fokozatban is túlragyogja az eredeti DS-t.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Állítólag az újraszabott konzol legkisebb fényerőnél 15-19 óráig lesz egyhuzamban használható, míg maximális világítás mellett ez az időtartam 5-8 órát is kitehet. A mikrofon ezúttal középen kapott helyet, és a hírek szerint a LED kijelzők még csukott állapotban is jól láthatóak lesznek. Az ergonómikusabb felhasználás érdekében a kezelőgombok helyét is átszervezték, a hosszabb és vaskosabb ceruza pedig a gép oldalánál csatlakozik.

Külön extra az eltávolítható fedél, amely révén ezek után a Game Boy Advance kártyahely jobban megóvható lesz a portól és a külső hatásokkal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atti12 #30
    akkor is a régi szebb
  • KDOG #29
    te beteg vagy :)
  • vg #28
    kvarcjáték?
  • jin #27
    MOST KOMOLYAN: Kit akarnak ezel a kvarcjátékkal beetetni? A szokásos nindenó hülyeség, amiért még fizetni is kell. Kiadja ugyanazt hússzor, miközben az első sem ér egy vasat sem. Ds Lite, Micro stb...
  • csomi #26
    Nah a haverja, a masik hulye gyerek. Anyad se szeret teged se mi?
  • csomi #25
    Szerintem meg komplett idiota aki ilyet ir mindenfele alap nelkul.
  • Borgi #24
    ojojojoj!
  • onimusha #23
    nemtom én a tokija designoktól nem vagyok oda, de látom sok okos ember van itt, élőben ki sem próbálta nem is látta nem is játszott vele, de már szar meg 10ből 1, jól van ügyik vagytok
  • rozsdas #22
    nokia jeee csak a népmobil :)
    jól néz ki ez a DS remélem itthon is kb annyiba fog kerülni mint a régi a megjelenésekor
  • asysoft #21
    Fotók alapján nem lehet ezt megítélni. Nekem anno a Motorola V3 tetszett képek alapján, aztán láttam élőben, ahol meg nem:) Palm Zire 32-vel és iPod nanoval fordítva jártam: képek alapján nem tetszett, aztán mikor láttam...