Gyurkity Péter

Wii néven jön a Nintendo konzolja

Valamivel több mint egy év után a Nintendo elnevezte következő generációs konzolját, amely a PlayStation 3 és az Xbox 360 ellenfeleként érkezik majd. A Wii a kooperációt, a közös játék élményét hivatott kifejezni.

A japán gyártó oldalán már megtekinthető a konzol promóciós videója, amely utal a konzol immár hivatalos nevére. Egy év után ugyanis az eddig Revolution kódnéven ismert konzol átesett a keresztelőn és késen áll a reklámhadjáratra, amely többek között új nevét is megismerteti majd a nagyközönséggel. A Nintendo szerint a Wii szócska a közös élményre utal, és kifejezi azon törekvésüket, hogy a konzol mindenkinek szól.



"Amíg a Revolution (Forradalom) kódnév jelezte irányunkat, a Wii már magát a választ képviseli" - jelentette ki Perrin Kaplan, a Nintendo szóvivője. A cég álláspontja szerint a szó utal a konzol vezérlőjére - aminek szokatlan kialakítására a legtöbb alkalommal felhívták az érdeklődők figyelmét -, és a közös szórakozásra, amely mindenki számára elérhető. A Wii megjelenése a korábbi információknak megfelelően a negyedik negyedévben várható, addig is kiterjedt reklámhadjárat hivatott biztosítani, hogy a potenciális vásárlók megismerjék a terméket.



A gyártó eddig nem sokat árult el fejlesztéséről, igaz, néhány részletre már március végén fény derült. Megtudhattuk, hogy a vetélytársaihoz képest meglehetősen kicsinyke konzol 729 MHz-es processzorral lát napvilágot, míg a grafikus chip 243 MHz-es frekvencián üzemel. A DSP-támogatást is magában foglaló készülék a fejlesztő szerint riválisaival ellentétben csendes, szerény és egyben megfizethető lesz. A rendszer 24 MB belső 1T-SRAM memóriára támaszkodik, amelyet 64 MB külső memória egészít ki. Ez összesen 88 MB-ot jelent, ami eltörpül a két rivális 512 MB-jával szemben.

A cég elismerte, hogy a Wii név egyeseknek szokatlan lehet, problémákat okozhat. Úgy vélik azonban, hogy a megjelenés idejére eloszlanak az esetleges félreértések, és a készülék eséllyel szállhat versenybe a piac jelentős részének meghódítására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ffxi #55
    Láma gémereknek fog készülni a Wii, nem baj. Majd 1x úgy jövök haza, hogy öreganyám kardozik Zeldával
  • KisDzso #54
    A kínaiak már megint koppintgatnakállítolag valami nagy durranás lessz
  • adam first #53
    Ha hozza azt a minőséget amit a NES,N64 hozott akkor a nintendonak nyert ügye van (lásd ds).A 3 nagy konzol közül ha választanom kellene és mindegyiket megtudnám venni, minden kigészitővel akkor én a nintendot választanám és hogy miért?játékélmény ezt jelenti a nintendo.És remélem hogy a nintendo új konzolja a Wii ezt bizonyitani is fogja, hogy nekik a játékosok számítanak nem pedig a pénz(persze mindenkinek a pénz számít de valamilyen szinten a nintendonak a játékosközönség hiszen belőlük van a pénz).
  • CsőKujts #52
    Csak SAJNÁLNI tudom azt akinek az fps szó single játékot jelent...
  • Zenty #51
    Elválik mih lesz mindesetre tuti nem kell félteni a nintendot!
    Xbox eladási GC képest minimálisal volt több a különbség igy nem nagy! + a GC a kezdetektöl nem volt veszteséges sehogysem a nininek!
    Meg persze ott a ds abbol is alig fogy ugye...
    Azért írtam leh ezt mert hülyeség ez nintendo temetés mindig :D!

    576 nal lehet olvasni mostanába elég sok hírnél,hogy wii-re milyen gamek jönnek majd kih. Eléggé meglepett engem is a legtöbb azt hittem marad csak a deo vonulatt... de nem!
    Az várhato ,hogy nem nagy átportolások lesznek hanem egyedi gamek! Ebbe ugy látszik marad az n.
    És ugy látszik game fejlesztöknek bejön a cucc külön wii gamek lesznek.... :D

  • Sanyix #50
    De kockáztatnak újdonságokkal, úgy felújítják a játékot, hogy köze sem lesz az eredetihez, egy szánalmas tömegfost csinálnak belőle, ami ráadásul a nép nagy részének tetszik, az nem érdekes hogy a régi rajongókat elvesztik (lásd NFS sorozat).
  • virs lee #49
    Nemcsak fps, minden játéknál ez a divat, mert a kiadók ilyenek. Nem akarnak kockáztatni vmi újdonsággal, inkább az x+1. rókabőr. Lassan nincs olyan game aminek ne lenne minimum 4 része.
  • Sith #48
    FPS-ekkel ugy ált én sem játszom de ha egy FPS-nek van Storya pld a lentebb emlitett Deus Ex és nem agyatlan lövöldözésből áll akkor van értelme játszani
    Sajnos most az trendi hogy Csinálunk egy FPS-t teszünk bele 20x több efektet hogy 20x drágább gépen fusson story... az minek?
  • Sanyix #47
    Bennem aztán semmilyen csírát nem láthatsz, mert 3 éve már nem játszom sima fps-ekkel, pontosan ezért, mert semmiben sem változnak, csak grafikában, és így egy idő után teljesen eluntam mindet, már nem tudnak szórakoztatni, a grafika meg általában nem annyira érdekel, így még ez sem érdekel az fps-ekben.
  • loga #46
    Majd el felejtettem a PC-k nelkul meg konzolod sem lenne mert ugye azon lett kifejlesztve...meg iinternet es ez a forum sem egyaltalan.
    Kulonben most te a konzolodon irod a valaszodat????