Gyurkity Péter

Májusban jön a Nintendo Revolution

A japán cég nem maradhatott csendben az Xbox 360 premierjét követően, bár konkrétumokkal ezúttal sem nagyon szolgáltak - májusban jön új az Nintendo konzol.

A sajtó a joystiq.com oldalán közzétett levélből értesült a vállalat terveiről, miszerint a magabiztosan Revolution, azaz Forradalom névre keresztelt következő generációs konzol a májusi E3 kiállításon debütál. Egészen pontosan május 9-én, a Los Angeles-i Kodak Színházban, ahol a Nintendo ígérete szerint lenyűgöző újdonságokat, technikai részleteket ismerhetünk meg.

"Ismertetjük a Nintendo legújabb játékait és hardvereit, beleértve a következő generációs konzolt is, amely egyelőre Revolution kódnéven ismert" - áll a cég levelében. Ezekről az újdonságokról azonban egyelőre semmit sem tudhatunk meg, így az érdeklődők kénytelenek lesznek májusig várni, ami még hosszú idő, pláne, ha a Microsoft korai kezdésére gondolunk. Mindössze annyi tűnik biztosnak, hogy a konzol végleges nevét is csak akkor ismerhetjük meg.


A cég májusban már bemutatta az első működő prototípust, egy kicsiny, kézi játékgéppel együtt, amely a Gameboy Micro névre hallgat. A készülőben lévő zászlóshajóról akkor annyit tudhattunk meg, hogy lelke egy Broadway kódnevű PowerPC processzor, teljesítménye pedig - a vállalat saját becslése szerint - körülbelül háromszorosa a Gamecube-nak. A konzol megbirkózik a 12 cm átmérőjű Revolution-lemezekkel és a kisebb Gamecube-korongokkal is, de DVD-filmeket már csak egy kiegészítő segítségével nézhetünk meg. A készülékben 512 MB flashmemória kapott helyet, amit külső SD-kártyákkal bővíthetünk.

A Nintendo az Xbox-hoz hasonlóan az internetes játékok felé nyit, és elsősorban kedvező áraival igyekszik legyűrni riválisait. Legutóbb azonban nem éppen kedvező adatokról számoltak be: az első féléves profit 21 százalékkal esett vissza, amit a GameCube gyatra eladási mutatóival, illetve a Revolution magas fejlesztési költségeivel magyaráztak. Sokak szerint ezen még a következő generációs konzol piacra dobása sem változtathat, hiszen vetélytársaihoz képest keveset nyújt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #19
    Rosszul gondolod.
  • NEXUS6 #18
    Ha nálunk is adnának ki értelmes játékokat konzolra (pl. stratégia), úgy mint japánban akkor asszem én is nagyobb kanzol fan lennék.

    Így viszont látszólag talán egyet értek veled!;))) (bár nincs igazad most sem)
  • archkoven #17
    A japánoknak gondolom csak az agyatlan játéktermi verekedős stílus fekszik. Errefelé az nem sok embert mozgat, talán 10 sör után...
  • Inquisitor #16
    "ah a hibás gépeikkel :P"
    Nem igazán, de japánban az Xbox-nak is siralmas volt az eladási statisztikája, most meg úgy néz ki, hogy a japán premierre lesz kemény 1db játék, ami tetszhet a japánoknka ...
    Persze lehet azt mondani, hogy kit érdekelnek a japcsik, de minden 3-ik konzolt náluk adnak/adnának el.
    De majd meglátjuk. Akkor dől el a harc, ha mindegyik konzol már 6-12 hónapja piacon van, és olyan játékok jönnek ki rájuk amik kihasználják őket.
  • tehen_m #15
    Nagy valószínűséggel nem lesz jövőre EUban ps3.
  • jimmy127 #14
    N forever!
  • FecaA #13
    Én csak nevetek a haverokon, akik ezt mondják! Az N mindig is élni fog! ;-)
  • echo #12
    Nemértem egyébként miért jó, hogy mindhárom cég féléven belül adja ki az új gépét. Nem járna jobban mondjuk a nintendo, ha kb a másik kettő ternékciklusánk a felénél váltana?
  • kidintwo3 #11
    http://lostgarden.com/2005/09/nintendos-genre-innovation-strategy.html
  • Omegared #10
    Azért lehet szidni a Gamecube-ot is
    de az azért egy nagyon jó kis masina...