Specker Balázs

Ősszel már a piacon a Game Boy Micro

A Nintendo a héten jelentette be új hordozható konzoljának megjelenési dátumait Japánban, az Egyesült Államokban és Európában. A felkelő nap országában szeptember 13-tól, nálunk pedig november 4-től lesz elérhető a játékgép.

Az eredeti Game Boy Advance még mindig jó néhány játékos zsebében ott lapul szerte a világon. A cég szlogenje szerint a Micro vékonyabb egy mobil telefonnál, sikkes, mint egy MP3 lejátszó és szórakoztató, mint egy Game Boy és ráadásul négy színben - ezüstben, zöldben, kékben és rózsaszínben - lesz kapható. Az ultra kompakt, 79 grammos Game Boy Micro 102 mm széles, 51 mm magas, mélysége pedig mindössze 18 mm - olvasható Game Planet oldalán. A gyártó szerint a Micro minden GameBoy Advance játékot futtatni tud majd, de a Game Boy és a Game Boy Color játékait nem.

A hordozható játékgépek piacának 94%-át uraló cég elsősorban a Nintendo DS-sel szeretné felvenni a harcot a Sony PSP egyre erősebb jelenléte ellen. A cég némi előnnyel rendelkezik, hiszen míg a Nintendónál a cartridge behelyezése után egyből indulhat a szórakozás, a PSP-nél akár fél percig is eltarthat amíg egy játék betöltődik a gép UMD meghajtójáról. Ráadásul éppen most csökkentették a Nintendo DS árát, amely immár 130 dollárt kóstál.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A kijelző mindkét eszközön világos és éles, habár a Sony 480x274-es kijelzője a maga 16 millió színével vitathatatlanul felülmúlja a Nintendo megjelenítési képességeit, mivel a Micro 256x192-es felbontást és 260 ezer színt képes kezelni - írja az Australian IT. Az öt centiméter átlójú kijelző fényessége 5 fokozatban állítható. Ugyan a PSP körülbelül 40 ezer forinttal drágább, mint az új Game Boy, ám jóval többet is kínál csupán a játék öröménél, mivel hordozható film- és zenelejátszóként is megállja a helyét.

A jóval olcsóbb Game Boy Micro a fiatalabb korosztálynál számíthat nagyobb sikerre, talán leginkább azoknál, akik valamelyik Game Boy-ról szeretnének váltani erre a kifejezetten játékokra szabott eszközre. A PSP szélesebb körű szolgáltatásaival a tinédzsereknek, illetve az idősebb generációnak szól. A Micro ára Japánban 12 000 jen, azaz kb. 22e Ft lesz, az Egyesült Államokban szeptember 19-én dobják piacra 99.99 dollárért, Nagy Britanniába pedig november negyedikén jut el 69 fontos áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pukkár #18
    Nekem még a régi 10 éves első változatú Gameboy van (tégla disegn) és jól el vok vele:D:D
  • szebacs #17
    Régen nagyon szerettem gameboyozni, de most már nagyon elment más irányba ez az egész konzolgyártás... Nem figyelnek olyan dolgokra h jól nézzen ki, ráadásul még a régi coloros kártyákkal sem kompatibilis, amit pedig ugyanez a cég gyártott... ugyh összességében sztem jövője már nincs, meg ugyis kinövi majd minden hülyegyerek, aki még meg is veszi!
  • asysoft #16
    Hehe, MS X-BOY
  • vax #15
    Hát hosszú távon bizony a Sony psp a nyerő, hiszen annak is megy majd lefelé az ára. Hacsak valami ütősebbel nem jön ki a Nintendo vagy valaki más. pl.: microsoft Handy X-box. Az viszont elég nagy ökörség ha tényleg igaz, hogy nem fogadja a GB és a GBC kártyákat csak a GBA-t.
  • kidintwo3 #14
    Meglátjuk ki győz
  • Toportyán #13
    Ilyen az, amikor fordít valaki és fogalma sincs, hogy miről... :)))
  • rolika #12
    ez a gb micro már egy kicsit túlzás...
    gba sp rulz :)
  • mb66 #11
    Vicc hogy az SG ebben a cikkben a GBmicrot állítja szemben a PSP vel... Ha valamit akkor már inkább a DSt kéne

    "A hordozható játékgépek piacának 94%-át uraló cég új konzoljával szeretné felvenni a harcot a Sony PSP egyre erősebb jelenléte ellen. Mindkét gép képes többjátékos üzemmódra, köszönhetően beépített 802.11 vezeték nélküli technológiájuknak. A Nintendo egy PictChat névre hallgató chat programot is kínál játékosainak a csevegéshez."
    Ez is mekkora képzavar.. Most akkor a DS röl vagy a GBm ről írnak???
  • Fenjoy #10
    ezt akartam kérdezni én is:)
  • DigitalPunk #9
    PSP Rulez!