Specker Balázs

Online nyomul a Nintendo

A Nintendo bejelentette, hogy eddig közel 200 ezer felhasználó csatlakozott a mindössze három hetes múltra visszatekintő Wi-Fi alapú, vezetéknélküli online játékszolgáltatásához.

A Nintendo Wi-Fi Connectionnel a Nintendo DS konzoltulajdonosoknak kíván kedvezni a cég. A vezetéknélküli szolgáltatás révén az immár 200 000 DS játékos bárhonnan elérheti az online játékokat, ahol Wi-Fi központ van a közelben - írja a gamesindustry.biz. A Mario Kart DS volt az első olyan jellegű játék a cég kínálatában, amely kihasználta a kapcsolódási lehetőség előnyeit. A Nintendo már a Wayport Wi-Fi szolgáltatóval, valamint a McDonald's-szal is megállapodott, így közel 6000 gyorsétteremben elérhető a szolgáltatás az Egyesült Államokban.


A multiplayer mód nagyban növeli a játékélményt

Ráadásul a héten újabb partnercég csatlakozott a Nintendohoz. A JiWire vezető vezetéknélküli szolgáltató ma jelentette be, hogy a Nintendo megvette Wi-Fi csomópont meghatározó rendszerük licencét. A most létrejött egyezség révén a Nintendo DS játékosok gyorsan megtalálhatják a hotspotokat, így a konzolóriás szerint még rugalmasabb lesz a rendszerük. A játékosok ország, állam, régió, utca vagy cím szerint is kereshetnek a ingyenes nyilvános csomópontok között a Nintendo Wi-Fi Connection weboldalán. A szolgáltatás egyelőre még csak a tengerentúlon elérhető.

"Köszönthetően annak hogy a csomópontok száma idén ismét megkétszereződött, a Wi-Fi elérhetőbb mint valaha. Ez a fejlődés több új eszköznek felbukkanásának is köszönhető" - nyilatkozta Kevin McKenzie, a JiWire vezérigazgató. "A JiWire-ral kötött egyezségünkkel a Nintendo DS felhasználók ezreinek nyújthatunk segítséget, hogy könnyen és gyorsan találjanak kapcsolódási lehetőséget" - mondta George Harrison, a Nintendo amerikai részlegének vezető alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!