Specker Balázs

Internet és tévénézés Nintendo DS-sel?

A japán Nintendo DS tulajdonosok nemsokára szörfölhetnek az interneten és nagyfelbontású televíziós műsorokat nézhetnek kedvenc hordozható játékkonzoljuk segítségével.

A Nintendo újabb lépést tesz, hogy a pusztán csak játszani vágyók mellett másokat is megnyerjen magának. A japán cég bejelentette, júniusban internetes böngészőt jelentet meg a hordozható géphez, valamint a tervek szerint még idén előrukkolnak egy digitális televízióadások vételére képes bővítőkártyával is - írja az ABC News. "Ezek a termékek a DS teljesen más felhasználási módját célozzák teljesen új területen" - olvasható Satoru Iwatának, a Nintendo elnökének összegzése a Video Game Generation oldalán.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A webes böngészőt az Opera Software-rel közösen fejlesztették ki, és DS kártyán kerül forgalomba júniusban 3800 jenes (körülbelül 6400 forintos) áron. Állítólag ezek után már elég lesz behelyezni a kártyát a WiFi-s konzolba, és indulhat a netezés. A Nintendo szóvivője azt is elárulta, hogy hasonló böngésző megjelentetését tervezik a tengerentúlon is.

A cég az elmúlt pár évben folyamatosan próbálja szélesíteni játékoskörét azzal, hogy különféle alternatív felhasználási módokat - köztük például kézírásfelismerést - nyújt felhasználóinak, illetve próbált nyitni a nem hagyományosan videojátékos célközönség, így a lányok, a fiatal nők és az idősek felé is. "A szoftverpiacot eddig a konzoljátékok uralták, ám mostanra a helyzet megfordult és a hordozható eszközökre kiadott játékok átvették a vezető szerepet a konzoljátékoktól" - foglalta össze a helyzetet Iwata. Iwata azt is elárulta, hogy kifejezetten a távol-keleti szigetországgal kapcsolatos szoftverekkel is előrukkolnak a közeljövőben. Tervben van egy japán utazószótár turisták számára, egy japán írást oktató szoftver, illetve egy lépésről lépésre útmutatást nyújtó hangos receptkönyv is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A DS konzol Lite-ra keresztelt könnyebb és vékonyabb verziója a tervek szerint március 2-án jelenik majd meg Japánban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FecaA #19
    Nem is kell downgrade! Csak 1 GTA LCS...
  • FecaA #18
    De törhető! :P Már a 2.6-is bár én csak eredetivel nyomom, de van 1-2 progi (nem játék!) amit kioróbáltam...
  • Anubys #17
    PSP-re is, DS-re is van warez, PSP-nél, ahogy Onimusha mondja, a legújabb firmaware verzióra nem jött még törés, de ez pár hét csupán...
    Amit én írtam, hogy nincs rá olyan cucc, ami "vinné" a gépet. Aki PS2 mellé vette, az még jobban befürdött, mert az a pár jó játék, ami van rá PS2 port. Én anno úgy voltam vele, hogy PSP brutálabb gép, de drágább, megvárjuk melyikre jön ki több stuff, ami érdekel, de ismerve a Sony-s játékokat, azt hittem, majd PSP-re, erre tessék... Két játék, ami érdekel, az bizony elég sovánka... DS-re meg... Another Code, Resident Evil: Deadly Silence, Castlevania és ha lehet hinni a pletykáknak, lesz Soul Calibur is... :D
  • onimusha #16
    ciki nem ciki nem fogok 1,5x annyit fizetni érte, de azért csak szerezd be itthon :D , igen az eu-s könnyen törhető, a 2.50höz MÉG nem jött ki firmware downgrade, van egyáltalán géped vagy csak okoskodsz ? :D
  • vg #15
    Ez a USA-ból szerzek dolgokat nagymenős duma már az elemi suliban is ciki...
  • vg #14
    "nos psp elég könnyen warezolható" vs "nekem van egy PSP-m usa-ból 2.50es firmware-el az még nem törhető"... Gratulálok!
  • onimusha #13
    nos psp elég könnyen warezolható, lenyomod a firmware-t 1.50, rányomsz egy loader progit + .bin -be a játékot és mehet, csak hát nagyobb kártya kell, nekem van egy PSP-m usa-ból 2.50es firmware-el az még nem törhető (eu-s 2.00 igen), de a legtöbb játék az nagykonzolos port, kevés az egyedi jó cucc, szal én inkább mp3/filmnézegetésre használom(haverok játszanak vele a legtöbbet :D ), meg néha netezek vele WiFi-s burgerben, miközben tolom be a szemetet fejembe , DS az érdekesebb játékok szempontjából, majd ha lesz cash talán usa-ból beszerzek egyet, itthon túl sokba kerülnek ezek meg a játékok is, nemtom, hogy a 6-10e-ből miért lesz itthon 12-16e, de azért nem kell vmit eladni mert nem warezolható
  • Oldern the 1st #12
    És akkor mi van???? :P
  • csomi #11
    Nem mennek bele egy PSP vs DS vitaba mert nincs ertelme. Aki ugy erzi, hogy neki psp all kozelebb a szivehez hat tegye. Ha lenne felesleges 50 ezrem a semmire akkor en is megvennem a psp-t is, de akkor mar inkabb egy ps2-ot ket jatekkal. De mivel alapbol nem jatszok sonyval igy azt hiszem nalam ez csak elmelet marad.
  • csomi #10
    Nyilvan itt azokrol az adasokrol van szo amelyek digitalisak. Mivel japanrol van szo ahol mar tobb mint 10 eve van HD televiziozas nyilvan ezek nagy resze is mar alapbol az. Tehat a nagyfelbontasu digitalis musorokat lehet majd fogni vele, es nyilvan a gep legnagyobb felbontasan megjelenitve.