Demkó Zsolt

November végén jön a Cross Racing Championship

Az Invictus elkészítette Cross Racing Championship című autós játékának hivatalos oldalát. A rallyszimulátor november 20-án ­érkezik a magyar boltokba - természetesen magyar nyelven.

Szerencsére addig nem kell várnunk, hogy a gépünkön tesztelhessük a játékot, ugyanis november 2-án egy demóval fog megörvendeztetni minket a csapat. Ha valaki nem tette volna, érdemes elolvasni a Kozák Tamással készített interjút, ugyanis abból sokminden kiderül a program előéletéről és a játékot mozgató grafikai motorról.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A végleges játékban 65 verseny 6 különféle helyszínen, a fagyos hegyektől és gazdag növényzettel rendelkező vidéki tájaktól kezdve a tengerparti fövenyen át a precíz versenypályákkal bezárólag várja majd a száguldozni vágyókat. Mindezt hat különböző versenyzési módban tehetjük majd: ralikrossz, ralisprint, autókrossz, off-road, rali és pályaversenyzés. A versenyzéshez 8 autó közül választhatjuk majd ki a lehetőség szerint legideálisabbat, melynek 7 paraméterét (gumi, karosszéria, felfüggesztés, motor, sebességváltó, fékek és hajtáslánc) állíthatjuk.

Hogy ne unjuk el magunkat, 7 különböző játékmód lesz:
  • Karrier-mód: amatőr versenyzőként győzd le ellenfeleidet és légy te a bajnok!
  • Cross Racing: hagyományos versenyzés, aki nyer az nyerte a futamot :) (erre épül a karrier mód)
  • Kiesős verseny: minden kör végén az utolsó helyezett kiesik a versenyből
  • Ütközéses Csere: ez egy elég érdekes változat, minden egyes ütközés után az ellenfelek autót cserélnek, így folyatják útjukat a cél felé
  • Időmérő edzés: itt csak az idő az ellenfél
  • Szabadedzés: itt még az sem
  • Forró-ülés: ún. Hot-Seat mód, azaz egy PC-n többen tudunk játszani.

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

    Mire mennénk ezekkel a jó tulajdonságokkal, ha a mesterséges intelligencia nem hozná a kívánt minőséget? Úgy tűnik, ettől nem kell tartani, ugyanis az ígéretek szerint a gép meg tudja tanulni a különböző pályákat, hogy folytonos kihívást és élményt nyújtson a versenyzés. Így az esetleges új pályák sem okoznak majd gondot nekik, sőt, a pilóták érzelmeiknek megfelelően reagálnak, lehetnek idegesek de akár félhetnek is a játékostól, és lehetnek kiszámíthatatlanok. Ezt úgy kell értelmezni, hogy ha nekikrohansz, akkor nem autókáznak tovább, hanem vagy elhúzódnak tőled, vagy pedig roncsderbi módra ők is neked rohannak.

    A grafikai motor a legújabb fícsöröket zsebből tudja majd, úgymint: environment mapping, bump mapping, specular lights, animált textúrák, pixel shader effektek, motion blur, zaj effektek, dinamikus kontrasztállítás. A fizikát már a videókon stírölhetjük, de a demóban láthatunk majd közel mindent. Amúgyis érdemes a videókat megnézni, ugyanis sokkal beszédesebbek, mint a képek. A belsőnézetes felvétel mindent visz. A műszerfal és a pilóta él, talán túl sokat bólogat, de legalább mozog, ha jól emlékszem ilyet még csak a leendő GTR-ben láthatunk. (A Street Legalt leszámítva természetesen.)

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

    A poligonszámról annyit el kell mondani, hogy ez nem csak rallyprogram, és van, hogy nyolc autó nyomul egyszerre a pályán. Így egynyolcad poligon jut egy kocsira, mint amit a csak egyautós rallyjátékban ki szoktak rakni. De így is van részletesen kidolgozott futómű, leeső és fityegő alkatrész, valamint részletes belső tér. A kasztni és az egyes alkatrészek egymásra is hatnak, így ha egy első lökhárító alaposan behorpad, akkor az továbbadja a torzulását az őt hordozó résznek is és alatta a kasztni is torzul(hat). Nem hangzik rosszul, igaz?

    Többjátékos része is lesz a játéknak, de jelenleg csak hálózatos (LAN) parti lehetséges. A játék fejlesztését nagy amerikai szimulátor-oldalak is figyelemmel követik, így most édes teher nyomja a magyar csapat vállát. Reméljük az 1Nsane vitathatatlan, és a Street Legal-sorozat gyenge sikere után újra felkerülnek a trónra. Teljesen magyar nyelven, 7990 Ft-os áron lesz kapható.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • M@TriX #34
      Jelentem csak 8-án jön a demó, ugyanis a fiúk ma adták le a MAGYAR verziót soxorosításra...
    • M@TriX #33
      még nem
    • Wing Rockling #32
      Má tízóra huszonegyperce kijött a demó :O
    • M@TriX #31
      még nincs, nov 2-án, ma még csak 1-e van :)
    • RED DEVIL #30
      van már demo?
    • Skyline #29
      őőő amikor az Insannel játszottam akkor még a 300 Mhz nem egy gyenge gépnek számított...Én is 300-as gépen küldtem csak akkor még ha jól emléxem tnt2-vel vagy nemtom...
      A gépigényt is ujságokban sokalták,ha jól emléxem a leghnagyobb vád az volt hogy külső nézethez full grafihoz legalább 450-es gép kellett geforce-al..:)
    • [Walaki]D`Lair #28
      IGEEEN??? Az az akadozós szar jobb volt JÁTSZHATÓSÁGBAN mint az NFSU....grat...
    • M@TriX #27
      lehet nálad nálam nem, pedig anno egy 300As proci tepert a gépembe és vagy egy G400 vagy egy GefTi200-al...

      ott indokolatlan szaggatást nem láttam... de mindnekinek máshogy reagál a gépe...
    • Skyline #26
      Tény hogy a value cuccot nagyon nem szponzorálják de anno az INSANE az nem value volt és láss csodát akkoriban azis erőművet követelt frankó kis játék volt királyul el lehetett vele lenni csak ottis szaggatott orrbaszájba gyakorlatilag indokolatlanul.
    • M@TriX #25
      frissitsd a szem drivered. bump-mappal lehet valami :)