JohnnyCage

Hackertámadás áldozatává vált az USA Today weboldala

Ismeretlen hackerek pénteken feltörték az USA Today amerikai napilap weboldalát, és az elcsúfított főoldal mellett több hamis cikkeket is elhelyeztek az oldalon.

Az USA Today hálózati adminisztrátorai jelenleg vizsgálják, miként juthattak be a hackerek a társaság webszerverébe csütörtök éjszaka. A lap egyébként a rendőrség segítségét kérte az ügyben. "Még mindig csak ott tartunk, hogy felmérjük, mi is történt valójában" - mondta Steve Anderson, a lap kiadójának kommunikációs igazgatója. "Mindent megteszünk, hogy kiderítsük, kik hajtották végre mindezt."

Az USA Today egyébként már a sokadik ismert média weboldal a sorban, amely hackertámadás áldozatává válik. Korábban a The New York Times, az M2 Newswire, illetve az Internet Wire weboldalaira is hamis cikkeket helyeztek a hackerek.

A közelmúltban egy Adrian Lamo nevű hacker tört be a The New York Times belső hálózatába, ahol a támadó hozzáférést szerzett az alkalmazottak személyes adataihoz, illetve egyes forrásanyagokhoz. Lamo volt egyébként az a hacker, aki tavaly meghamisított egy cikket a Yahoo oldalain.

Az USA Today oldalait helyi idő szerint csütörtök koraeste törték fel ismeretlen hackerek, és az eltorzított főoldal mellett ekkor kerültek az oldalra a hamis cikkek is. A lap munkatársai mintegy 15 perc múlva vették észre a támadást, és azonnal leállították a rendszert. A weboldal mintegy két órával később vált ismét elérhetővé.

"A hackerek hamis főoldalt tettek az eredeti helyébe, amely hat valótlan cikkre tartalmazott hivatkozást" - mondta Anderson. "A webszervereken tárolt anyagokban nem esett kár" - tette hozzá a vezető, aki szerint a valótlan hírek gyatrán voltak megfogalmazva, és így nem voltak hihetőek. "Az első sor elolvasása után nyilvánvalóvá vált, hogy nem valódi cikkekről van szó" - mondta Anderson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rgranc #5
    http://uptime.netcraft.com/ :
    "The site www.usatoday.com is running Microsoft-IIS/5.0 on Windows 2000."
    Nem akarok ismét oprendszer flame-t indítani, csak hozzáfűzöm a hírhez. :)
  • JZO #4
    hülyék :)
  • gz8 #3
    hekk!
    Kérek 15 dekát!
  • CybearBoy #2
    hack
  • gz8 #1
    What the heck!