JohnnyCage

AT&T: Ne kotyogjatok ki semmit a hackereknek!

Az AT&T Corp. a napokban arra figyelmeztette munkatársait, ne adjanak ki bizalmas információkat a magukat kollégáknak, illetve ügyfeleknek kiadó hackereknek a hétvégén.

A társaság alkalmazottjainak címzett e-mailekben az AT&T vezetői a hétvégi, New Yorkban megrendezett hackerkonferenciára hívták fel a dolgozók figyelmét. A hackerek ugyanis a társaság alkalmazottjain szokták bemutatni azon trükkjeiket, amelyekkel a vállalati hálózatba bejutáshoz szükséges információkat szerzik meg.

Az elmúlt években számos olyan esetre volt példa, amikor a hackerek különféle trükkökkel titkos információkat szereztek meg az AT&T alkalmazottjaitól. Az AT&T belső e-mailje szerint a támadók általában munkatársnak, illetve ügyfélnek adják ki magukat, és rendszerint igen egyszerűen megkapják az igényelt információt.

A társaság a közelmúltban olyan "közkedvelt" hacker célponntá vált, hogy a Hackers On Planet Earth (HOPE) konferencián "oktatóanyagként" árulták az AT&T munkatársak telefonos rászedésének hangfelvételét. Az idei évben H2K2 névre keresztelt konferencia egyébként péntektől vasárnapig tartott.

"Nagy a valószínűsége, hogy az AT&T ismét célpont lesz" - állt az e-mailben. "Ne felejtse el, hogy könnyen a hackerkonferencia tiszteletbeli áldozata lehet, miközben többezer hacker hallatára bizalmas AT&T információkat ad ki. Kérem, legyen résen!"

Cindy Neale, a New York-i központú társaság szóvivőnője szerint egyébként az efféle e-mailek nem szokatlanok a társaságnál.

A H2K2 konferncia pénteki nyitónapján egy Lucky225 becenevű hacker többszáz társa hallatára úgy jutott be a Kanada második legnagyobb telekommunikációs társaságaként ismert Telus Corp. rendszerébe, hogy a telefonban azt mondta: "A műszakiaktól vagyok".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #6
    A "nagy öreg" Kevin Mitnick szerint is elképesztő az a lazaság, amivel egy-egy nagyobb cég kezeli a bizamas, sőt akár titkos adatokat. Neki is sikerült nem egy esetben pl. a titkárnőktől telefonon keresztül kikérni a főnökeik jelszavát és azonosítóit.
  • artschi #3
    :))
  • artschi #2
    Én elküldöm, de ne hakkoljá' mán' meg lécci! :((