JohnnyCage

Nőtt az amerikai híroldalak látogatóinak száma

Az amerikai irodai dolgozók többségét erősen foglalkoztatják az afganisztáni és izraeli hírek, amelyek fő forrását munkaidőben az internetes híroldalak képezik.

A híroldalak látogatóinak száma ennek megfelelően az elmúlt hetekben jelentősen megemelkedett az Egyesült Államokban, állítja a Nielsen/Netratings internetes piackutató cég.

A legnagyobb mértékű növekedést a ChicagoTribune.com (http://www.chicagotribune.com) érte el, amely a március 31-ével véget érő héten munkaidőben összesen mintegy 479 ezer látogatót fogadott oldalain. A megelőző hét eredményeihez képest mindez 65 százalékos növekedést jelent az oldal látogatóinak számában.

A New York Post (http://www.nypost.com) hasonlóan nagy mértékű, egészen pontosan 59 százalékos növekedést ért el a vizsgált héten. A híroldalt a hét folyamán 817 ezren keresték fel munkaidőben.

Egy másik New York-i napilap, a New York Times internetes weboldala (http://www.nytimes.com) szintén jelentős növekedést regisztrált. A weboldalt munkaidőben felkereső látogatók száma 24 százalékos növekedést követően 2,2 millióra emelkedett az elmúlt héten.

A WSJ.com (http://www.wsj.com) látogatóinak száma munkaidőben 22 százalékkal emelkedett, és alulról súrolta a 400 ezres határt, a Los Angeles Times (http://www.latimes.com) pedig 21 százalékos növekedéssel 618 ezerre tornászta munkaidőben regisztrált látogatóinak számát.

"Az online hírlapok egyszerre tudják biztosítani a legfrissebb és legfontosabb információkat, a mélyreható elemzéseket, és a pillanat híreit" - mondta Jarvis Mak, a Nielsen/NetRatings internetes piackutató cég internetes médiákkal foglalkozó vezető elemzője. - Az online híroldalak olyanok, mint egy non-stop hírrádió, amely folyamatosan beszámol a legfrissebb információkról, és nem csak naponta egyszer, egy rövid hírműsor keretében közli le a legfontosabbakat. Az ilyen weboldalak látogatóinak száma ezért az utóbbi időben folyamatosan növekedik - tette hozzá Mak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #1
    > amelyek fő forrását munkaidőben az internetes híroldalak képezik

    a lényeg! :)