11588
  • Totti5
    "Ki emlékszik már egy Avatarra?"

Minden másodpercére emlékszek. Ha 10et mondok lehet keveset, h hányszor láttam. Az átlag néző meg kit érdekel... nem tudja ezeket értékelni.

Transformers megint más, odabasz abban a pillanatban. Többet nem ad és még gagyi is az emberek miatt ( sokkal emlékezetesebb lenne ha emberek nélkül csak a robotok világa és küzdelme, mint a nem filmes játékokban ) Avatarnál rengeteg részlet, érdekesség, egy új élmény, bolygó, ökológiai rendszer van ami engem pl totál beszippantott anno moziban. Alig téretem magamhoz a film után Budapest büdös utcáin hazafele mászva, mert Pandorán voltam és ott is szerettem volna maradni annyira csodálatos hely volt.
  • Narxis
    Mondjuk nem kellene az a jelmondat ha filmet csinálnak, hogy a pénz mindenek felett hanem megelégszenek egy szerényebb profittal mert az aligha kétséges, hogy egy Voyager stílusú film vagy Kapcsolatfelvétel stílusú sikeres lehet. Persze az manapság elképzelhetetlen, hogy egy cég ne akarjon minél nagyobb bevételt.

Igen a Transformers 4-re is tódult be a nép, én viszont csak akkor néztem volna moziba ha nekem fizetnek. Az a baj, hogy a látványos filmek borzasztóan felejthetők. Ki emlékszik már egy Avatarra? Ja szép volt mikor néztük a moziba de hányszor nézte újra a többség? Ugyanígy a Transformers filmek vagy a 2 új Star Trek? Én egyszer sem. Egyszer megnéztem, adtam rá egy közepes osztályzatot és már léptem is tovább.
  • [NST]Cifu
    Persze van egy egyszerűbb magyarázat is, hogy 40 év Star Trek történelmét nehéz a legapróbb részletekig egyben tartani de ettől még nem kell az asztalra szarni azzal, hogy új idővonalat hoznak létre. Persze értem én, ma már minden a pénzről szól és ezért a lehető legtöbb embert kell moziba csábítani, sajnos ilyen időket élünk.

Akkor mit csináltál volna? A nézők aligha tolonganának egy ENT alapú mozifilmre, a Voyager-re vagy a DS9-ra meg ki emlékszik már? A TNG éra pedig a Nemesis-el elvágta magát, és kezdett ugyanúgy a saját maga paródiájává válni, ahogy az ST V. (The Final Frontier) és VI. (The Undiscovered Country) a TOS érában.
    J.J.Abrams-ot lehet szapulni sok minden miatt, de ahhoz nagyon ért, hogy látványos mozifilmet csináljon, amire tódul a nép. Be is jött, valljuk be. A Reboot-ra pedig már szükség volt, mert egyre nehezebb volt mit kezdeni a szétszakadozott, toldott-foldot ST franchise-al, amely nem tudott megújulni igazán (igen, számomra az ENT sem tekinthető igazi megújulásnak, hiszen túl sok mindenben ragaszkodtak a TNG-ben felállított klisékhez). Most komolyan, hova tovább mentek volna a Voyager után?

Azt nem mondanám, hogy "telibeszarta" az ST idővonalát igazi vérfrissitére adott lehetőséget, miközben visszatáncolt a klasszikus TOS érához. Továbbá csatlakozom Renegade-hez, az igazság az, hogy piszok jól megválogatták a színészeket, Chris Pine-tól kezdve Karl Urbanon át Simon Pegg-ig mindenki fergetegesen hozza a karakterét, miközben nem érezzük azt, hogy görcsösen próbálnának a régi TOS színészeket utánozni.

Amit persze nem értek én sem, hogy miért nem teszik fel az asztalra a cipőt, és miért nem állnak neki egy jó kis ST sorozatnak...
  • Renegade
    hát, lehet, hogy tényleg csak annyi volt, hogy tiszta lappal, meg egyfajta tisztelgés a régiek előtt.

meg a szereposztásnál rendesen oda tették magukat, szvsz :) (pl Karl Urban nem picit hozza a karaktert, pedig sosem hittem volna)

• Narxis
    Arra a Napos módszerre véletlen jöttek rá és asszem arról beszéltek akkor, hogy nehéz pontosan használni. A croniton részecskékkel lehetőséget adtak az írók az időutazás finomítására, érdekessé tételére(fegyverek, behatárolt helyen van stb.).

Persze van egy egyszerűbb magyarázat is, hogy 40 év Star Trek történelmét nehéz a legapróbb részletekig egyben tartani de ettől még nem kell az asztalra szarni azzal, hogy új idővonalat hoznak létre. Persze értem én, ma már minden a pénzről szól és ezért a lehető legtöbb embert kell moziba csábítani, sajnos ilyen időket élünk.
  • [NST]Cifu
    Egen, most hoztál még egy olyan részt, ami roppant mókás, mert az időutazást szinte minden "érában" máshogy kezelték (a DS9-ben és a Voy elején a 'Chroniton' részecskék segítségével utaztak az időben például).
  • Banderas1990
    A Star Trek esetében mindig csodálkoztam, hogy a IV. részben milyen "könnyen" visszatudtak utazni az időben. Ha jól emlékszem a Nap körül kapcsoltak térsebességre és így mentek vissza a XX.századba. Ezt a műveletet utána visszafelé is eljátszották. Ezzel szemben később az időutazás csaknem lehetetlen, vagy legalábbis nagyon komplex és bonyolult műveletként szerepelt a sorozatokban és a filmekben.
  • Banderas1990
    Természetesen értettem a mondanivalódat, csak ki szerettem volna emelni, hogy szerintem nem csak látványos filmként állja meg a helyét. Az általad említett szál kivágását én is sajnáltam, de meg tudtam érteni a döntést, ugyanis a filmben inkább az idegen inváziós szálat helyezték előtérbe. Szerintem ha legalább plusz egy órás lett volna a film, akkor normálisan ki lehetett volna bontakoztatni ezt a cselekményt is (a Szovjetunió helyett nyugodtan lehetett volna más szuperhatalmat szerepeltetni).
    Egy kicsit hasonló érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban, mint a Holnap határa esetében. A könyv ott is sokkal jobban kitért bizonyos részletekre, sőt az idegenek eredettörténete is sokkal jobban tetszett. Bár igaz, ami igaz, ezen történet esetében a film sokkal inkább csak merít a könyvből, mintsem feldolgozza azt.
  • Renegade
    egy kis ellenvélemény:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

nem volt az olyan jól kidolgozva, megérdemeltek volna egy külön könyvet, már az, hogy a szociopatát megmenti/felemeli/kiegészíti (nem kívánt törlendő) egy empatikus is remek vonal (bár ha belegondolsz, ez a romantikus regények egyik változata), az hogy kvázi tökéletes gyerekként évek alatt behülyítik a szaktekintélyeket, na az triplaflikflak lett volna olvasva :)
  • Renegade
    hát srácok, ma néztem meg a The Signalt (ha már így szóba került) erősen dobáltam magam kínomban, még bele is tekertem, ami nálam szentségtörés :(

mentségemre szóljon, hogy már láttam a Dark Cityt és a 13. emeletet.
  • [NST]Cifu
    Még egyszer: sima látványos Hollywoodi filmnek én is élvezhetőnek tartom. De a könyv legjobban sikerült szálát kvázi úgy ahogy van, kivágták a kukába... Én ezért feszíteném kereszte Orci-t, és aki ezt jóváhagyta. Ha tényleg a szakmája csúcsát képviselné, akkor meg tudta volna oldani...
  • [NST]Cifu
    Azért, 1; A flotta legújabb hajója, ugyebár a Voyager, 2; Mivel látjuk, és erről szól a sorozat, így a legénység is, kapitány is a legjobbak legjobbja, (Enterprise is fogócskázik velük, ne feledjük) Tehát... Ha nagyon akarom, meg tudom magyarázni.

Az ST:FC-ben a flotta csupa-csupa vadonat új, élvonalbeli hajóval vonul fel, amik kifejezetten hadihajók (Akira-osztály, Steamrunner-osztály, stb.), a Voyager hozzájuk képest (a canon szerint is) kismiska.

a másik oldalon van egy nagyobb kapu, csak azt nem látjuk. Ennyi!

Ugyan azon az ajtón jön ki. :)

Miért kell nekünk mindent tudnunk? Megoldották közben, átálították a hajtóműveket, így nem okoznak gondot.

Akkor ezzel az erővel miért nem felejtjük el a subspace teleporter-féle plothole-t valami hasonló elgondolásból fakadóan?

Fontos dolog, de a sci-fi-nek nem ez volna a lényege, igazság szerint. Ha erre tolják tovább a biciklit...

Vannak gondolkodós sci-fi-k is, lásd pl. Signal. A Trek egy középutat képvisel, és e téren (szerintem) a reboot sem rosszabb, mint elődei.
  • Renegade
    az sosem baj (sőt), hogy ha egy filmben a látvány mellett megtaláljuk azt a plusz tartalmat, ami megfog, és feledteti a butaságokat, jó mondjuk ez olyan kemény egy soros, hogy nagyjából bármire kicserélheti az ember a film szót :)

na majd valamikor futok még egy kört a trilógiával én is :)

• Banderas1990
    A Star Wars filmek esetében félig igazat adok, viszont félig kicsit kötekednék :)
    Kár is tiltakozni az ellen, hogy az SW a látványra is sokat épít. Azonban sikerült egy olyan világot és mitológiát is felépíteniük, mely magával tudja ragadni az embert. Egy fiatalabbak és idősebbek számára egyaránt élvezhető "modern" mese.
    Még a sokak által kritizált új trilógiában is megvannak ezek az értékek, sőt bizonyos szempontból egy sokkal árnyaltabb világképet fest elénk. Az eredeti trilógia jó-rossz harca helyett, itt egy igazán szürke világ elevenedik meg. A "mese" legnagyobb tanulsága, hogy egy demokratikus társadalom is számos problémával küszködik és, hogy bizonyos körülmények között a nép szinte önmaga mond le saját szabadságáról, a biztonsága érdekében. Ezek a témák és a háttérben zajló manipuláció tette számomra emlékezetessé az új trilógiát és volt képes feledtetni annak minden hibáját.
  • Banderas1990
    Nekem az Ender's Game filmváltozata kifejezetten tetszett, pedig a regényt is olvastam. Szerintem sokkal több, mély mondanivaló akadt a filmben, mint a mai filmek 90%-ában. Természetesen a látvány felé is elmozdultak, de ez ma már egy amolyan elvárás az ilyen típusú filmekkel szemben (megvan az előnye és a hátránya).
    Abban viszont teljesen igazat adok neked, hogy nagyon hiányzott a filmből a testvérek politikai játszmája, de említhetném akár az idegenekkel kapcsolatos elméleteket is (kaptár-gondolkodás, kommunikációs eszközök hiánya stb.).
  • Renegade
    szerintem ritka a nem látványos scifi, sokszor igazi techdemok: Tiltott bolygó, Star Wars, T széria, Avatár

gondolkodós scifiből nehéz pénznyomdát csinálni, a nép a csitcsatra ül be, persze vannak kivételek (AI, vagy akár most az Interstellar), igazából sajnos már annak is örülhetünk, hogy kapunk nagy költségvetéses scifiket, évente többet is.

Ha meg megnézed akkor most a TOS-os vonalat gondolják újra, ami a "mi vagyunk a kemény űrcowboyok verekszünk, beszólogatunk" éra volt.

• LasDen #10768
    200 milliót nem lehet elkölteni egy filmre, hogy Kirk és Spock 1,5 órán át elmélkedik sakkozás mellett, majd 1-2 fézert elsütni. A nagyvászon már nem erről szól. Vagyis van ilyen is, de arra nem adnak két zsák pénzt. Már pedig szinte minden rendezőnek el kell vállalnia 1-2 látvány filmet, hogy tető alá hozhassa álmai filmjét. Lásd Nolan az inceptionnel és a két batman filmmel... :)
  • Dante73
    "Aham. A Földet védelmező flottát csaknem simára lapította egyettlen Borg Kocka, de a Voyager szabályosan fogócskázott velük... "
    Azért, 1; A flotta legújabb hajója, ugyebár a Voyager, 2; Mivel látjuk, és erről szól a sorozat, így a legénység is, kapitány is a legjobbak legjobbja, (Enterprise is fogócskázik velük, ne feledjük) Tehát... Ha nagyon akarom, meg tudom magyarázni.

"Az ST:III. (Search for Spock) hatalmas blamával kezd, bent az űrbázison látjuk az Excelsior-t, ami cirka másfélszer nagyobb, mint a Constitution-osztályú Enterprise. Ehhez képest a vágásnál látjuk, hogy az Enterprise is elég passzentosan fér ki az űrbázis dokk-kapuján!"
    a másik oldalon van egy nagyobb kapu, csak azt nem látjuk. Ennyi!

A timescape így címről nem ugrik be.

Warp 5 hiba; (Én nem hatra, ötre emlékszem, de lehet tévedek) Miért kell nekünk mindent tudnunk? Megoldották közben, átálították a hajtóműveket, így nem okoznak gondot.

Persze hogy tele van lukakkal a sorozat. Sci-fi sorozatok többsége ilyen. (Én a fejem fogtam pl a Csillagkapu 8. évad utolsó részeitől. Benyögi T'ealc, hogy van egy bolygó, ha odamész, elfoglalod, a Jaffák elintézik a többit. (lázadás) Végem volt, mint a botnak.) De ezeken át lehet lépni. Viszont a filmek, sajna a látvány felé mozdultak el. Fontos dolog, de a sci-fi-nek nem ez volna a lényege, igazság szerint. Ha erre tolják tovább a biciklit...
  • [NST]Cifu
    Renegade: neeee, basszus, nekem nagyon tetszett...

Nekem nagyon hiányzott, hogy kihagyták a testvéreivel (főleg a húgával) zajló politikai szálat. Nagyon elmentek a Hollywoodi látványfilmek irányába. Ha így nézzük, akkor persze az is jó kis film lett, nem vitatom.

Narxis: Ezek azért nem olyan nagy dolgok. Jól mutatja, hogy csak a hc fanok veszik észre.

Gondolod, hogy a transwarp-plothole-t az ST2009-ben az egyorrú, Trek-szűz nézőknek is kiszúrta a szemét, és dobálták magukat a moziban nézve magukat miatta?
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.12.24. 07:40:47
  • Narxis
    Ezek azért nem olyan nagy dolgok. Jól mutatja, hogy csak a hc fanok veszik észre.
  • Renegade
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    neeee, basszus, nekem nagyon tetszett, természetesen olvastam a könyvet, de remek kiegészítő, felfrissítő, mindezt úgy mondom, hogy szerintem a könyv remekül rajzolja le a "tökéletes" kisgyereket
  • LasDen #10763
    Alapvetően jól jár(hat) Linnel a film. Kérdéses, hogy ezen a talajon, hogy állja meg a helyét, de bizonyított nagy blockbusterrel, hogy sikerre tudja vinni (pénzügyi). Írni és rendezni nem egy világ...
  • [NST]Cifu
    Egy-kettő nálam is elmegy, de az Ender's Game-ért keresztrefeszítést érdemel...
  • [NST]Cifu
    Voltak, de a világ azért egyben maradt tőlük.

Aham. A Földet védelmező flottát csaknem simára lapította egyettlen Borg Kocka, de a Voyager szabályosan fogócskázott velük...
    A TNG 'Timescape' epizódja egy hatalmas nagy plothole...
    Az ST:III. (Search for Spock) hatalmas blamával kezd, bent az űrbázison látjuk az Excelsior-t, ami cirka másfélszer nagyobb, mint a Constitution-osztályú Enterprise. Ehhez képest a vágásnál látjuk, hogy az Enterprise is elég passzentosan fér ki az űrbázis dokk-kapuján!

És a többi és a többi...
    Hány olyan technikai csodát láttunk a TNG-ben, DS9-ban és a VOY-ban, ami aztán később "elveszett" valahogy? Hány olyan "megállapodás" vagy következményt láttunk, ami aztán később szóba se került többet? A TNG-ben volt olyan, hogy a hajók sebességét Warp 6-ig kell mérsékelni, hogy ne okozzanak túlzott kárt a tér-idő szövedékén. Aztán ez a téma többször nem került elő, de hogy-hogynem, a Warp 6-ot menetrend szerint túllépték...

Nem azt mondom, hogy nem bődületesen nagy marhaság, amit az ST2009-ben láttunk, de nekem nem szúrta jobban a szemem, mint sok más ST csacskaság...
  • Renegade
    hát dobj egy sereg vérmókus elé, de a wikije alapján nekem volt pár olyan mozis filmje, ami tetszett (ok, co-writer, ami nem tudom, mennyi beleszólást enged)
    mondjuk Aliast nem bírtam, csinike, ide vagy oda, Fringe-et meg John Noble miatt néztem, bár az utolsó pár részt már nem volt morálom.
  • LasDen #10759
    Orcinál 100x jobb...
  • Renegade
    filmbuziról:

"A stúdió ki is nézett a helyére egy fasza akciórendezőt, Justin Lint, akinek a Fast and Furioust feltámasztó 4-5-6. részeket köszönhetjük. Na jó, a Tokyo Driftet is… Nem sci-firől ismert a csávó, de a pörgés megy neki, talán egy jobb forgatókönyvvel még a drámát is rendesebben hozza majd tető alá."
  • LasDen #10757
    Ahol Roberto Orci és Alex Kurtzman írják a forgatókönyvet, ott ez eléggé gyakran megeshet. Egy Barátok Közt megírását nem hagynám rájuk....
  • Renegade
    nekem nem esett le, csak HT-ből, tök elsiklottam felette

gondolom, majd rajongói nyomásra kiveszik
  • Zero7th
    Jó, csak ezt nem honest trailerből vettem, hanem a moziban kellett miatta arcpálmáznom.

Meg azért más egy plothole egy sorozat xz. részénél, meg más egy csillió dolláros mozifilmes rebootban.
  • Renegade
    az, ha az emberek feltalálják az atom teleportot rossz a szériának, de az ha az Argrathik kütyüjével, egy perc alatt megtanulhatod a világ összes tudását az nem gond? Nálam jártasabb ST néző, gondolom évadonként fel tud mutatni egy ilyet. :) (DS9, Episode 4x19), meg hát ugye, ha időgép van, minden van.

azért a honest trailereket kellő humorral kell nézni :)

felteszem azért nézték az emberek az ST-t, mert tetszett nekik az űrfelfedezős scifi, nem pedig azért mert a kikezdhetetlen logika fellegvára volt :)
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2014.12.21. 23:31:29
  • Zero7th
    Voltak, de a világ azért egyben maradt tőlük. Abrams az űrhajókat tette totál feleslegessé a subspace teleporterével...
  • [NST]Cifu
    Mert amúgy az ST-ben sose voltak plothole-ok?
  • Renegade
    mi volt vele a probléma?

fizika, realitás kb. ugyanannyi, csak látványosabb, ráadásul van rá esély, hogy feltámassza a franchise-t

jó aki nem bírja a lens flare-t, annak zavaró lehetett
  • akyyy
    hűát az biztos hogy az ilyent tanítani kéne, bár azért az x-men se semmi amit most abba műveltek.
  • Zero7th
    Mert, amit Abrams művelt, az jó volt? Mert egy jó pont azért, hogy végre nem gagyi a látvány, meg mínusz végtelen azért, mert torkon szarta az egész frencsájzt, és akkora idióta plothole-okat gyártott, hogy kiesik rajta az egész univerzum...
    Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.18. 20:25:24
  • Dante73
    A Xindi szál értelme, érdeme számomra az évadon átívelő történet. Egy ugyan ilyen az időháborúval, vagy akármi mással, nem lett volna rossz. Próbálkozás ugyan volt rá, de nem túl intenzíven. A lezárása meg egyenesen csalódás volt. Látszott, hogy félmegoldás.
  • Uniel
    az Enterprise-ban a Mirror Unviersum-os rész volt a legjobb. Főleg a nyitó képek :)
  • Renegade
    Nekem csak az Enterprise jött be, de az nagyon, a többit szörnyűnek találtam, na jó a TOS-t elkezdtem annak van egy hangulata, na nem mint Scifi, hanem mint a sovinizmus, hidegháború vicces időkapszulája :)
  • Totti5
    Nekem pont az eleje tetszett a jobban. Sok féle történet, ismerkedés a dolgokkal, felfedezés. Xindi szál már más hangulatú volt.