Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Forrás
Te feltehetõen összekevered a Dilithiumot a Deutériummal. Utóbbi tényleg mindenhol megtalálható szinte, lévén egy elég gyakori Hidrogén izotóp.
Az általad említett epizódban (VOY: S2E15) Paris Deutériumot említ:
" This puzzles the crew, as Paris remarks that deuterium can be found almost anywhere. "
Forrás
Az oké. De mondjuk a földön élsz, nem a határvidéken. (Ahol a források korlátozottak, tehát nehezítve van, hogy hozzáférj) akkor kire akarnál vele lövöldözni?
Hipotetikusan lett felhozva a lehetõség, én csak arra kívántam rámutatni, hogy önmagában a lehetõség és az igény igenis találkozhat. Hogy mondjuk a Földön talán kevésbé, az egy más kérdés...
És minek neked egy Galaxy osztájú hajó? Kissebbed meg bármikor lehet, mondjuk egy térváltásra képes kompod.
Ha meg kísérlethez kell erõforrás, kérsz, és ha a kisérlet olyan, meg is kapod, nekem legalábbis ez jött át a sorozatból.
Az esszenciája a mondandómnak az, hogy igenis elképzelhetõ olyan, amikor az erõforrásokat XY nem kapja, nem kaphatja meg. Aligha hiszem, hogy automatikusan meglenne ez a lehetõség, hiszen akkor bárki bármikor bármit megkaphatna. A Galaxy-osztályú hajó egy extrém példa, de pont ez volt a célja.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Voyager; A lyuk. 7. évad, nemtom hanyadik epizód. Paris szerint mindenütt megtalálható, és abszolúte nem ritka.
"A nukleáris fegyverek a jövõben is igen hatásosak lehetnek..."
Az oké. De mondjuk a földön élsz, nem a határvidéken. (Ahol a források korlátozottak, tehát nehezítve van, hogy hozzáférj) akkor kire akarnál vele lövöldözni?
És minek neked egy Galaxy osztájú hajó? Kissebbed meg bármikor lehet, mondjuk egy térváltásra képes kompod.
Ha meg kísérlethez kell erõforrás, kérsz, és ha a kisérlet olyan, meg is kapod, nekem legalábbis ez jött át a sorozatból.
http://www.freetvmaci.info/
A Dilithium konkrétan ritka és nehezen beszerezhetõ természetes kristály az ST világában, ugyebár...
és az energia felcserélhetõ az anyaggal, minek akarna bárki plutoniumot elõállítani
A nukleáris fegyverek a jövõben is igen hatásosak lehetnek...
Mindened megvan, felvilágosúlt, "fejlett" ember vagy... Felesleges robbantgatni.
Mindened? Szabadság? Hogy tovább ne menjünk a példával: Maquis.
Ezen kívül ne feled, hogy a "mindened megvan" igen mókásan hat, hiszen ha te akarsz egy Galaxy-osztályú hajót, akkor az csak úgy nem lesz meg. Ha speciális erõforrásokra van szükséged a kísérleteidhez, az sincs meg, és így tovább. Elég sok ilyen példa volt erre.
És végül: aranyozott latínum... <#nezze>#nezze>
Egyébként annyira nem jó világ, hiszen van pl transzport fejedag, stb... Gyakorlatilag, a megvalósult kommunizmus, ahogy lentebb is írta valaki.
http://www.freetvmaci.info/
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nyilván azért a sorozat és a filmek is elsõsorban írói szempontokat tartanak elsõdlegesnek(szórakoztatás, nézettség növelése, menõségi faktor stb.) és utána jön csak a tudományos/logikai következetesség. Nagyon felszínesen lett kivesézve a civil élet a Star Trek-ben így tényleg nehéz elképzelni, hogyan is mûködik az élet ott ahol nincs szegénység, éhezés és járványok. Mi a gazdaság motorja ha azt feltételezzük, hogy elegendõ energia esetén szinte bármit elõállíthatnak? Ha létezik fizetõeszköz akkor létezik társadalmi különbség is és valószínûleg a replikátorok miatt felértékelõdött a szellemi munka. Persze ettõl még bárki nyithat pl. éttermet mint Sisko apja. 😊
Bomba helyett a plutóniumgolyó szerintem egyébként egyszerûbb... 😊
Nem tudom, ki hogy áll Markovics Botonddal (Brandon Hackett) és a transzhumanizmussal, de az Isten gépei címû könyvének egyik fontos eleme, hogy megvalósul a kereskedelmi replikátor...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Szvsz az univerzum leggyengébb láncszeme a replikátor (semmibõl, energia nélkül állít elõ gyakorlatilag bármit), ráadásul filléres eszköz lehet, mert bázisonként, hajónként nem egy van belõle. 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
hmm
Mikor meglátok egy ilyen képet, mindig elgondolkodok, hogy vajon mit gondolt scott bakulaék, meg a többiek, mikor még az eredeti star trek ment a tv-be, és nézték, hogy höhö majd egyszer én is szerepelek egy ilyenbe <#nyes>#nyes>
REAL MADRID
imádtam ezeket a harcolós jeleneteket😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
De ez is jó 😊
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Volt ennek a csatának és elõzményének valami egész estés film változata?
-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" ☫ Zemdee bodáá Irán! ☫
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
sokadik ránézésre már kezdem látni a különbségeket,de akkoris, nagyon hasonlítanak 😄
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Ez meg a sorozat elõtti frizura és smink próbák. 😄
REAL MADRID