11589
  • akyyy
  • Banderas1990
    A személyes véleményem az, hogy ha valaki nem fogja fel, hogy az a film egy szatírja, és egy hatalmas görbe tükör a társadalom felé, ott azért már komoly bajok vannak. Én például sírva röhögtem, amikor a TV reklámban a katonák mutogatták a fiataloknak a gépfegyvert és bemondják, hogy a jövő jó kezekben van :D Épp azért, mert olyan nyersen az ember képébe vágják, hogy milyen abszurdnak is hat az egész.

Bár én is egyre inkább elhiszem, hogy márpedig vannak olyanok, akik ezt nem fogták fel. Nem is csak elvétve.
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2015.01.24. 18:30:08
  • Renegade
    ez jó hír :)
  • LasDen #10862
    Simon Pegg társírója lett a Star Trek 3-nak...:O
  • Renegade
    az Úrvadász szerintem is jó, arra gondoltam, hogy minden atom, még az olló is meg a mosógép is, az én szememben az ilyenek miatt meg tud kopni egy sci-fi. Ami nagyon nem tetszett tőle az az Acélbarlangok. Ami érdekes, mert a Robotos könyvei szerintem jók (sőt), de ez a könyv éppen csak nem kakukkol. Szerintem Clarke 2001. Űrodisszeiája, Holdrengése vagy Haldeman Örök háborúja időtálló tudott maradni, hogy csak néhány példát említsek. Asimovval a legfőbb bajom, hogy száraz, tudom, hogy ez nem egy jól védhető álláspont ismerve a munkásságát, de valahogy nekem ez az érzésem az Alapítvány sorozat óta. Olyan jó-jó, de valami hiányzik.

Az a baj, hogy ha az ember elolvassa a Neurománcot, meg a Hyperiont, akkor azzal gyakorlatilag tökön szúrta magát, mert nehéz lesz utána olyan sci-fit találni ami megközelíti ezeket. Nyilván ez egy szubjektív vélemény. :)

Szerintem nem feltétlenül egybitesség, nagyon sok embernek semmilyen érzéke nincsen a művészetekhez, amit magára szedhetett volna középiskolába, azt meg elfelejtette, nem is érdekelte. Sokan tényleg csak szórakozni járnak a moziba, és a legharsogóbb rendezői üzenetet sem veszik észre, na jó azt azért igen, pl ha Szakasznál még nem esett le valakinek, hogy a háború az rossz, annak azért csak leesik a Ryan partkaszálós jeleneténél :)

Hollywood felemlegetése meg csapongás, eszembe jutott, leírtam. :)

• Zero001
    Űrvadász sorozat? Aranyos az... Könnyen frissíthető lenne hogy ne tűnjön ma hülyeségnek, a sztorik meg jópofák...

A második bekezdésedben azt meg tök nem értem, hogy egy könyvet miért hollywoodi normákhoz viszonyítasz. A film meg már beleillik a hollywoodi sablonba, legalábbis ha a felszínt nézed csak. Macsó (amcsi, fehér bőrű, világító mosolyú) katonák, akik jól lenyomják a gaz ellenséget. A lentebbi videó szerint Verhoeven azt mondta, hogy csak azért készülhetett el így szatíraként, mert producer szinten ment a kavarás, és mire egy csapat felfogta volna, hogy ez egy szatíra, addigra másokhoz került, akik meg még nem fogták fel.

Továbbá azt is állítja (meg a kommentekben erre bizonyíték is volt), hogy egy rakás egybites nézőnek el sem jut az agyáig, hogy ez szatíra. Ami azért elég durva, kb mintha egy Scary Movieról nem vágná le valaki, hogy paródia... :P
  • Zero001
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ja, csak a konteóhívő idióták nem felolvassák a gyereknek, hanem pl az ilyen faszbarom meséik alapján szavaznak. Ami meg már pont rohadtul nem mindegy. Meg mondjuk nekik szól a kuszaszemű meg a díszcigány szabadságharcolós bullshitje, és a jelek szerint elég jól be is nyalják.

Nyilván az még nem baj, ha valaki otthon, négy fal között hülye, csak ezeknek annyi nem elég soha.
  • Renegade
    más oldalról közelítjük meg, a te magyarázatod szerint az is hülye volt aki azt mondta, hogy az Estonia nem szerencsétlen baleset miatt süllyedt el, de természetesen abból is van elég példa, hogy valaki rossz következtetést von le a tényekből (pl ikertornyok), és igen ott vannak a regénybe illő gyíknáci ufók, ami szerintem jó hogy léteznek (modern kori népmesék), tele van ilyennel a történelmünk, mesének hívjuk őket, és esténként felolvassuk a gyerekeinknek. :)
  • Renegade
    jajaja, a film remek, a könyv ismeretében meg még remekebb (azon könyvek egyike ami időtálló ami szerintem nem mondható el pár Asimov könyvről), nagyon jópofa művtöri szelet, nincs sok olyan adaptáció ami szöges ellentéte a könyvnek. :) Pl a bogarak csak kis szelete a könyvnek, értelmes űrutazó, eszközhasználó faj :)
    A könyvhöz csak annyit, hogy valóban pozitívnak állítja be a jól működő fasizmust, viszont a háborút mocskosnak és értelmetlennek bokorugró nézőpontból. Ami meg azért érdekes, mert ha megnézzük Hollywoodot, akkor ez egy elég jó minta: menő, badass katonák = patrióta játékfilm, badass megcsömörlött katonák = Oszkárra szánt játékfilm, ez alól kivételt képez a furitank, mert az egy zombifantasy-s dráma :)
  • Zero001
    Pedig az teljesen egyértelmű és kimondott cél volt. A sztori is metafora a vietnámi háborúra (nagy arccal mennek, elpicsázzák őket, fület-farkat behúzva hazamennek a túlélők), meg a katonák is teljesen vietnám fíling egyenruhákban vannak, feliratok az egyyenruhákon és sisakokon, sisakba tűzött kártyalap, satöbbi.

http://channelawesome.com/renegade-cut-starship-troopers/
    Csillagközi Invázióról egy fasza kis elemzés, egész friss, tegnapelőtt került fel. De ez a filmről szól, aminek a mondanivalója éppen az ellentettje a könyvének. Heinlein pozitívnak állítja be az ábrázolt fasiszta utópiát, Verhoeven meg szatírát csinált belőle.
    A könyvet nem olvastam, de a film meg igen durva módon Afganisztánra egy tökéletes párhuzam, úgy, hogy a film korábban készült.
  • Zero001
    Hát pedig de, teljesen fekete-fehér a dolog. Van róla információd, vagy csak a seggedből rántottad elő? Ez tökéletesen eldönti, hogy az adott dolog fekete-e vagy épp fehér. Lehet légvárakat építgetni, csak minek?
    Elhinni bármelyiket meg konkrétan ostobaság.

Oroszok lőtték le? Lehet, nem tudja senki, most mondtad. Állítod, hogy oroszok lőtték le? Hülye vagy. Ennyi. Teljesen fekete és fehér, egyértelműen meghúzható a határ.
  • Renegade
    Aliens? nem is tudtam, hogy az is ihlette, na ma is tanúltam valamit, én mondjuk pl a Örök háborúra meg a Csillagközi Invázióra (a könyv, nem a film) gondoltam
  • Renegade
    szerintem, nem ilyen fehér vagy fekete a kép

Az összeesküvés-elmélet vagy más néven konteó, olyan közéleti álláspont, amely feltételezi, hogy részben vagy egészében feltáratlan vagy indokolatlannak látszó események, cselekmények mögött egy általa megnevezett csoport áll.

Sajnos túl nagy halmaz, de ez van, konteó az is hogy gyíknáciufók a zsidókkal kánkánoznak a föld belsejében, meg az is, hogy az oroszbarát szakadárok lőtték le az utasszállítót (ha jól tudom még senki nem lett 100% bizonyossággal elítélve, senki nem vállalta fel), ahogy konteó volt a Jenifer akció is, amíg a CIA be nem ismerte.

Ez van, az oknyomozás, meg a ne nyaljunk már be mindent, az bizony kitermeli a szélsőségeket is. :)

Sokkal cikibb lenne, egy 1984, ahol csak az "igazság" van leírva, amit kötelező elhinni.

és hát végül is Banderasnak igaza van, Asimovtól az Interstellárig mindig mindenhol előkerül, legyen szó scifiről vagy kémregényről
  • Banderas1990
    Remélem, hogy a "gyűltök" esetén a többes szám nem rám vonatkozott. Ugyanis én tisztán, világosan leírtam, hogy pontosan mire gondolok, sőt külön kiemeltem, hogy az összeesküvés-elméletet, mint kifejezést, ma elsősorban negatív értelemben használják. Ezért érdemes külön választani az összeesküvés és az összeesküvés-elmélet szavakat. Bár érdekes kérdés, hogy akkor minek hívjuk azokat az elméleteket, melyeknek van alapja, nem valóságtól elrugaszkodottak, de egyenlőre még nem is 100% bizonyítottak.

De egyébként Phalanx is ugyan ezt írta le, bár talán kicsit túl nyersen.

Szerk: Mellesleg az általad említett Asimov-trilógia is egy hatalmas, összetett, az egész galaxisra kiterjedő összeesküvéssel foglalkozik.
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2015.01.05. 18:09:43
  • Zero7th
    Na, látom gyűltök, butthurt hívők...
    Pont leszarom, hogy mivel szeretik mentegetni magukat a hülyék. Az összeesküvés elméletek 99.99 százaléka nem igaz, és bő 90 százalékuk még ráadásul eleve képtelenség is, én ezért nem fogok erőlködni, hogy különbséget tegyek szóhasználatban. Továbbá a retardált tippelgetéstől még soha semmi változás nem történt a világban, ha valami esemény történik vagy valami kiderül, ami messziről nézve, hunyorogva hasonlít egy korábbi elméletre, az sem _azért_ történt, mert "én megmondtam előre". Innentől kezdve meg az van, hogy még ha igaz is valami az elborult elméletekből, akkor sincs semmi hatása a világ menetére, viszont a hülyeséget terjeszti, a kritikus gondolkodást meg elnyomja, és lehetetlenné teszi a VALÓDI problémák megoldását, mert elmegy az energia a hülyeségre, úgyhogy nettó káros a jelenség.
  • phalanx
    "Az összeesküvéselméletek meg szerintem nem aktuálpolitika, hanem az emberi hülyeség kicsúcsosodása."

Ha pl. a szüleid és a testvéred összebeszélnek a hátad mögött, hogy születésnapi bulit rendeznek neked, az is egy összeesküvés, ez eddig világos? Szerintem nem, legalábbis a fenti kijelentésed azt tükrözi, hogy még a fogalom jelentésével sem vagy tisztában.
  • Banderas1990
    Igen, ott van például Trantor kiszolgáltatottsága. Maga a bolygó hatalmas jelentőséggel bír, mint birodalmi központ, mely esetleges támadások fő célpontjává teszi. Azonban valódi ütőkártyái nincsenek. Az egész világ átállt a közigazgatás lebonyolítására, így akár egy blokád, akár egyes világok elszakadása esetén, saját súlya alatt omlana össze, az élelmiszer és az ipar hiánya miatt.
  • Zero7th
    Hát nemtom, de szerintem Asimov pont ez utóbbi vonal híve, az Alapítvány univerzum valóban társadalmi problémákat feszeget, de meglehetősen elvontakat, amiket igen nehéz bármelyik történelmi időszakra vagy helyre levetíteni. Jó, pl Római Birodalom bukása jelleg van benne, de az sem 1-1 leképezés.
  • Zero7th
    Na jó, az igaz, a Star Trek mozifilmek hagyományosan gyengécskék... TOS filmekből minden páros értékelhető valamennyire, a TNG filmek meg kb mind elég hulladékok.

A scifi meg az aktuálpolitika kapcsolata meg tényleg elég kettős, az ST tényleg elég erősen belefolyik, míg mások meg élesen elhatárolódnak azzal az indokkal, hogy ez a scifinek nem feladata. Sőt, vannak írók, akik szerint az a scifi, ami csak egy űrhajós köntösbe bújtatott aktuális társadalomkritika, az nem is igazi scifi.

Ja, Vietnámra meg legjobb példa az Aliens.
  • Dante73
    Megboldogult srác koromban kismillió könyvet elolvastam. Jópár sci-fi volt közte. És állítom, hgy Asimov-tól, Vernéig, az IGAZÁN maradandó alkotások, valami társadalmi problémát jártak körül. Ez lehetett a technikai fejlődés árnyoldalától, a rasszizmuson keresztül bármi. Nem szájbarágóssan, nem a pofádba tolva.... Nem, valami aktuálpolitikai maszlaggal átitatva. Hanem egy gondolatot, értékrendet közvetítve. Én, például elég nyitottnak érzem, tartom magam. (mondhatnám, toleráns vagyok, ha nem lenne ma gyakorlatilag szitokszó...) És ezt a sci-fi irodalomnak "köszönhetem"...
  • Banderas1990
    "Az összeesküvéselméletek meg szerintem nem aktuálpolitika, hanem az emberi hülyeség kicsúcsosodása."

Ezzel nem teljesen értek egyet. Tény, hogy az összeesküvés-elmélet kifejezésről rögtön az orbitális baromságok jutnak az eszünkbe, nem is csoda, mert neten rengeteg marhaságot lehet találni a témában (pl. náci UFO-k, világot uraló gyíklények stb.).
    De maga a szó ugyebár az összeesküvésből származik, amiből pedig köztudottan jó néhány akadt már rövid kis történelmünk során. Amíg pedig nem sikerült teljesen bizonyítani egy összeesküvést, addig ugyebár mindössze összeesküvés-elméletnek nevezhető.
    Tudom, hogy kicsit nyaka-tekert gondolatmenet, de ettől még van benne igazság :)

De azt be kell ismerni, hogy magát a kifejezést ma már inkább a hajmeresztő, igencsak hihetetlen elméletek és nézetek esetében használja a köznyelv.
  • Renegade
    szerintem ne egy sorozatepizódot hasonlíts össze egy szuperprodukcióval, nagyokat, naggyal, pl Motion Picture 46 millás költségvetése, amikor a Star Wars került 11 millába, volt ott pénz rendesen, na. Ami szomorú hogy a Nemezis meg ugye ehhez képest nagyon olcsó volt (60 milla), moziba sem került. Mondjuk én azért reménykedem, hogy az új trilógia generál akkora hypot, hogy lesz újra sorozat, remélem mind a pörgősebb sorozatokat kedvelők, mind a régi iskola hívei meg lesznek szólítva.

a scifi úgy általában szeret görbetükröt mutatni, ha megnézel egy scifi sorozatot, a köv mixet biztos megtalálod benne: politikai hitvallás, novellák feldolgozása, vélemény nyilvánítás a múltról, mi lett volna ha helyzetek :)

az áltudományost, majd jobban megfogalmazom, érzem én hogy sántít, gondolok itt olyanra, mint amikor rákaptak valamire, mint pl polarizálás :)

ja meg scifi és az aktualitás, hát erről biztos sokan írtak már kisregényt, a minden korban elférő űreposz mellett azért nagyot változott a scifi irodalom, pl megszülte, majd szinte el is felejtette a CP-t, mert túlhaladottá vált, lehet a most menő szingularitás, transzhumanizmus is elkopik. Sőt nem kevés Vietnami háborút szapuló scifi is volt.
  • Zero7th
    TOS azért nem jó példa, mert nagyon korai scifi. Vannak gyerekbetegségei. Nagyon más korban készült, mint az összes többi. Már az a tény elég árulkodó, hogy az első fekete és fehér ember közti csók TVben az ST érdeme...

Szerintem egy bármilyen scifit áltudományosnak nevezni elég vicces. Ha nincs benne a mai tudományon túlmutató dolog, akkor az hogyan scifi? Továbbá a szóhasználat sem túl szerencsés, mert az áltudománynak jellemzően nem a szórakoztatás a célja, hanem a hülyék átbaszása és a pénzlehúzás. Ezt a hozzáállást viszont kicsit nehezen vetítem egy filmre...

A TNG egy-egy része a végére 2 millió (kilencvenes évekbeli) dollár volt. Az Into Darkness meg 185 millió mai. Az majdnem két nagyságrend különbség. Annyiba már csak bele illene, hogy férjen egy tényleg jó forgatókönyv, sztori...

A 9/11 vonallal pl ez a cikk kimerítően foglalkozik:
    http://badassdigest.com/2013/09/11/how-star-trek-into-darkness-is-a-crypto-truther-conspiracy-movie/
    Röviden összefoglalva: felrobbantott section 31 épület = WTC7, Khan=Osama, teleportálás Qo'nos-ra = megtalált útlevél, plusz az egész sztori arról szól, hogy Starfleet valami igen kacifántos módon háborút akar indítani a klingonok ellen, és kell rá valami indok amivel eladható. Mondjuk egy terrorista támadás, amit a felsővezetés szervez a saját országa ellen.

Az összeesküvéselméletek meg szerintem nem aktuálpolitika, hanem az emberi hülyeség kicsúcsosodása.
  • Renegade
    viszont elkezdtem nézni felváltva a TOS-t (azért elég nehéz sorozat) meg a TNG-t. Ez utóbbi meglepően jó, idáig a legnagyobb bajom összesen annyi vele, hogy kis kezét aranyba önteném annak, aki kitalálta, hogy katonai felfedező-diplo űrhajón legyenek gyerekek. o0
  • Narxis
    A génmanipulációról szó van a DS9-ban és az Enterprise-ban is, a transzhumanizmus meg szinte az egész ST-t végig kíséri.
  • Renegade
    na de, hogy kicsit magam ellen is beszéljek, amit én áltudománynak gondolok, az sok esetben belefér a scifibe :)
  • Renegade
    miért a TOS nem ST? :)

na szvsz itt jön az idealizálás, szerinted egy-egy rész hülyeség, szerintem meg majd minden részben van egy ordas baromság

majd ha eljutok a TNG-ig gondolom az is tele lesz butasággal, ugye DS9-ról én inkább nem beszélek, mert SZERINTEM, az a sorozatgyártás szégyene.

De továbbra is: azért mert az ST hemzseg a hülyeségektől és áltudománytól, attól még lehet remek sorozat, sőt az is tök jó, hogy sokak szép emlékeket őriznek róla.

Háát a ST igencsak jó költségvetéssel dolgozott régen.

9/11? mármint, hogy szembe megy az amcsi külpolitikával, úgy mint nem kell nekünk más nemzetnek neki ugrani csak azért mert van egy terrorista (augmentált) meg egy nagyzási mániás katonai vezetőnk?

Az ST mindig foglalkozott aktuálpolitikával, kár hogy a génmanipulációt, transzhumanizmust ördögtől valónak gondolják :(
  • Zero7th
    TOSsal hasonlítgatod? Na ne már...

De még mindig ott a probléma, hogy az egy dolog, hogy egy 200 részes sorozat egy-egy része hülyeség, 2-3 hét alatt írják meg, forgatják le, kerül adásba, x pénzből.
    Más a helyzet akkor, ha egy hollywoodi szuperprodukcióról beszélünk, 1000x költségvetésből, két éves forgatással, jó előre megírt, több verzióból kiválasztott forgatókönyvvel, ráadásul rebútnál, ahol bármit csinálhatnának. És ÍGY csinálnak egetverően ostoba sztorit. Ez így dühítő.

Ráadásul a 9/11 truther beütéstől is kicsit a hányinger kerülget...
  • Renegade
    hát srácok én egész biztos idealizálom az STE-t, meg az új filmeket, nem lehet, hogy ti pont ugyanígy álltok a régiekhez?

Majd minden részben lehet találni egy áltudományos hülyeséget. :)

Pl most TOS-ban volt egy rész, ahol 20 perc alatt visszafejtenek egy sosem látott űrvírust + ellenszert, emelet merő véletlenségből olyan gyorsan utaznak normál térben, hogy valójában visszafelé haladnak az időben, és dobpergés: ezt bármikor tudják reprodukálni :)

Szóval nem egyszerűbb azt mondani, hogy azért nem szeretem az újat, mert nem a régi, miért kell helyette kiragadni dolgokat, annak a tudatában, hogy a régi sorozatok már csak nagyságukból kifolyólag is, lényegesen több hülyeséget termeltek ki.

Azért álmodozó fiatalként mi nagyot üthetett az ST miután végre behozták, persze hogy szereti az ember, ki ne akarna ott lenni azokon a hajókon? :)

Ez kicsit olyan mint a régen minden jobb volt, holott csak más volt tizenévesen leülni az első fasza rpg elé (nálam Bard's Tale 3, C-64) mint most a sokadik AAA szipiszupi játék elé.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.01.02. 23:22:12
  • Dante73
    Egészségedre! Örülők, hogy tetszik az új vonal! De tényleg. Csak az a megérzésem, hogy meg lehetett volna úgy is csinálni, hogy Neked, és nekem is tetszen. Mindenkinek nem tetszhet, az tiszta. De lehetett volna egy olyat kitalálni, hogy a trekik, és a nagyközönség is elégedett legyen. Nem kell, hogy tökéletes legyen, Egyáltalán. Csak legyen hú a Star Trek névhez. Hogy aztán akcióorientált, meg felújitott diszletes, és egyebek, már másodlagos lenne.
  • akyyy
    nyilván ez a hátulutője annak ha a TOSt a hatvanas években csinálták, akkori technikával, és akkori elképzeléssel, még az ENT-et 40 évvel később, de úgy, hogy a TOS előtt játszódik.

Én azért bizakodok, hogy majd jön egy x.-ik film, amibe rendbe teszik az idővonalat, mindenestül, és visszatérünk az eredeti, Voyager, vagyis pontosabban a Nemezis utáni időkbe. (talán minimális esély van rá , mert arrol volt szó hogy Shatner is szerepelni fog az új részben, valamilyen formában. Mert hiába van itt nekünk eredeti Spockunk, aki az eredeti idővonalról van itt, azért mégis jó lenne rendbe tneni valahogy az egészet

tényleg, azt lehet tudni hogy Spock melyik idősíkből utazott vissza az időben? Voyager vagy nemezis után?
  • [NST]Cifu
    (Ugyanis mi köze volt ennek a díszletnek az EREDETIHEZ? Ha már Kirk... akkor fel lehet a díszletet újítani, modernizálni... de ez MESSZE túlment azon...)

Természetesen izlések és pofonok, de én azt mondom, hogy hála a jó istennek. Nekem nagyon tetszett az újragondolása az díszleteknek, kellően modernek hat, ráadásul olyan dolgokra gondoltak, amikre korábban nem nagyon (akármennyire is nem valós fizikára épít az ST világa, nagyon jó volt az űrcsaták eredményének vizualizálása (az űrszemétttel teli űr...), vagy például a fézerek megoldása (kis tornyokként megoldva őket, nem fézerbankokkal, mint a TNG utáni érában, vagy "üres" nyílásokkal, ahogy a TOS oldotta meg)). Persze hülyeségek is voltak benne bőven, például a "sörgyár" belsőt sose értem meg, hogy gondolták...

Az eredeti TOS díszleteket hűen újragondolni kb. reménytelen kategória szerintem, frissnek, modernnek kinézőt nem tudtál volna csinálni, ha a TOS sorozat sajátosságait veszed újra elő (kismillió kapcsoló, kerek képernyők, hasábokból való építkezés). Az ENT-ben megpróbálták az "In the Mirror, Darkly" epizódokban, de nem mondanám, hogy túl jól sikerült nekik... Mármint igen, visszaadta a TOS hangulatát, csak éppen mosolygott az ember, amikor Tucker a fejlettségről kezdett beszélni, hiszen amíg az NX-01 Enterprise-on nagy méretű lapos kijelzőkön nézték a kabinjukban az információkat, itt Archer egy apró CRT kijelzős izével szenvedett... Mert a TOS-ban így néztek ezek ki...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.12.31. 21:44:44
  • [NST]Cifu
    Igen, mert ha rebútolja, akkor basszamármeg, legyen HIBÁTLAN!

Ilyesmit ne várjunk már el, hibátlan reboot nem létezik, sőt, hibátlan folytatás sem igazán...

Pont ez előtt hoztad fel, hogy mennyire szerteágazó témák vannak a sorozatokban, meg különbségek az egyes sorozatok közt. Hát akkor pont nem zavart volna senkit egy ilyen akciófilmes vonal sem, párhuzamosan.

Erősen kétlem, akkor amiatt köpködnék. Mindenkinek megfelelni nem lehet...

Egyébként én még az ENT indulásakor sajnálkoztam hosszasan amiatt, mert mindenáron az emberi / Csillagflotta irányvonalat viszik tovább. Miért nem lehetne egy Klingon sorozat? A TNG és a DS9 eléggé rendbeszedte a faj hátterét, bőven lett volna fantázia benne...

Vagy egy Mirror Universe sorozat? :D

De ehhez nem kellett volna törölni az EGÉSZ rohadt világot, ami már felépült. De nem, új karaktereket írni nincs kreativitás, inkább lenyúlták a régieket, és rittyentettek köré egy középszerű, de inkább szar sztorit.

Ha valami miatt lehet szídni J.J.Abramsékat, akkor én amiatt szídom, mert az ő kezében egy konkrét szinten volt a gyeplő, így tudott (volna) előre gondolkodni, egy komplett koncepcióban gondolkodni (ezért reménykedtem, hogy csinálnak egy sorozatot is, mert a Bad Robot ugye sorozatokkal kezdte a pályafutását). De lelépett (szó se róla, érthető okokból), és most igazából azt sem tudjuk, hogy kinek a kezében van a következő ST film, és az azt követő canon világ sorsa.

Egyébként simán megtehetnék például a sorozatszinten azt, hogy az eredeti világban folytatják a canon-t, és az ST2009 vonalat alternatív idővonalnak tekintik...

Ami viszont a rebootot illeti, én még mindig azt mondom, hogy látványvilágra, karakterekre, hangulatra nagyon jól eltalálták. Megvannak a maga hibái, nem vitás, de ettől még (számomra) nagyon szórakoztató és jól működő lett az, amit letettek az asztalra.
  • LasDen #10832
    körbe-körbe...
  • Dante73
    IGEN! Bizony, hogy az a film hibája! Ugyanis, ha a történet egy anyázással elintézhető, és a (számomra) egyik legfelháborítóbb dologra terelődik a beszélgetés, azaz a díszletre.... (Ugyanis mi köze volt ennek a díszletnek az EREDETIHEZ? Ha már Kirk... akkor fel lehet a díszletet újítani, modernizálni... de ez MESSZE túlment azon...)

Az Isten áldjon meg. Millió váltás volt az ST világban. Nagyjából egyszerre játszódik a DS9, és a TNG, azaz néhány év az eltérés. Mégis, egész más a kettő. És? Az univerzumban elfért. Nem barmolták szét az alapokat. Az új filmekkel igen. Holott, pont a rengeteg váltás bizonyítja, hogy szükség nem volt rá.
  • Dante73
    Nem kell hibátlannak lennie. Van épp elég hiba, akár a filmeket, akár a sorozatokat nézzük.
    Viszont van egy felépített világ, és bejáratott szereplők. Erre egy reboot-al nem a szereplőket, hanem a világot cserélik le? Ez milyen már?
  • Banderas1990
    Még ott volt a Star Trek DAC, de az egy kisebb projekt volt, amolyan felső-nézetes, űrhajós, árkád keverék.
  • Zero7th
    Kettő? Mi a másik? A két film közötti gornpusztítós játék megvan, van másik is?
  • Zero7th
    "Nem vegye senki sértésként, de itt valahol úgy érzem, hogy boszorkányüldözés folyik itt (és amúgy máshol is) a J.J. Abrams féle reboot ellen."

Igen, mert ha rebútolja, akkor basszamármeg, legyen HIBÁTLAN!

Pont ez előtt hoztad fel, hogy mennyire szerteágazó témák vannak a sorozatokban, meg különbségek az egyes sorozatok közt. Hát akkor pont nem zavart volna senkit egy ilyen akciófilmes vonal sem, párhuzamosan.
    De ehhez nem kellett volna törölni az EGÉSZ rohadt világot, ami már felépült. De nem, új karaktereket írni nincs kreativitás, inkább lenyúlták a régieket, és rittyentettek köré egy középszerű, de inkább szar sztorit.

Ez alapvetően a probléma, a reboot ténye.
  • LasDen #10826
    Én arra gondolok, hogy a háttérben esetleg ment egy ST sorozat fejlesztése, de egyetlen network tv-nek sem kellett volna, míg kábelre nem akarták eladni. Vagy fel sem vetődött az ötlete. Esetleg mert, hogy az nem szólhatott volna az Enterpriseról. Rejtély...