11588
-
#10744 Innen is látszik, hogy a Paramount-nál idióták vannak. Azt hiszik, hogy egy hasonló sémára épített film önmagában sikerességet jelentene. Holott nagyon nem... Félek, hogy J.J.Abrams távozásával az ST filmek minősége megint mélyrepülésbe fog kezdeni... -
#10743 jó én nem azért jövök ide hogy arról olvassak, ugyanis még nem láttam. :( -
#10742 Az a hír járja, hogy a Paramount olyasminek szeretné a Star trek 3-at, mit a Galaxis őrzői... -
#10741 Az ENT egy mostohagyerek (ezért is nem lett hivatalosan ST:ENT), bizonyos szempontból túl sokat akartak újítani, másfelől túlságosan is ragaszkodtak az ST régi értékeihez, emiatt egy ilyen felemás végeredmény jött létre. Igazából a 3. évad és a 4. évad egyes részei lettek igazán ütősek, az első két évad erősen hullámzó minőségű... -
xido #10740 A nagy filmeken kívül szórványosan néztem nextgen epizódokat,de sose érdekeltek annyira a trek szériák..most valahol véletlen belefutottam az infóba,hogy az enterprise kronológiailag az első csapat..és elkezdtem...nagyon bejönnek az apróságok,ahogy a nézők által már ismert dolgokat felfedezik és alkalmazni kezdik :) -
#10739 klingon vérbor -
EnxTheOne #10738 Nyomtass magadnak. Ha más nem, akkor majd A4-es lapokbol összeragasztod :D -
alec81 #10737 Sziasztok! Előre is bocs, ha nem ebbe a fórumba tartozik, de van valakinek eladó Star Trek moziplakátja bármelyik részből, amit moziban bemutattak? Akinek van, legyen szíves küldjön egy privátot. Ha valaki útbaigazítana, hogy hol lehet ilyesmit venni, annak is örülnék. Köszi! -
#10736 Jó cucc, de lényegében egy kompakt CB rádió. Akkor csettintettem volna, ha méretben tényleg kicsi, de majd pár év múlva:) -
#10735 durva -
#10734 -
#10733 AZTAROHADT!!!! -
#10732 najó, de ott az eredeti alkotó gárda koldult pénzért, itt meg csak néhány rajongó... -
Renegade #10731 hát, ez a 10k dodó elég komolytalan, ha mellé tesszük a Veronica Mars film 2 millió elvártját, ami 5 milliót kalapozott össze, azért legyünk bizakodók -
#10730 Ez valami Kickstarter -es cucc. :O -
Renegade #10729 ez mi ez? fanmade, vagy valaki tényleg akar csinálni egy új sorozatot? -
#10728 Szerintem igényes scifi sorozatra volna igény. Viszont network tv nem fog ilyesmibe belevágni. Kábelen lehetne csak, de talán túl drága lenne egy ST sorozat... -
#10727 Csak véletlen belebotlottam. Néhol picit idétlenül néz ki, de azért nem semmi.
És az eszem megáll, hogy nincs igény egy jó kis Trek sorozatra, valamelyik ismert idősíkon. Akár egy teljesen más iránnyal (nyomozos CSi szerü, vagy egy egész évadot átívelő nemtudommi.)
Bár mintha lett volna terv véve valami, a voyager után, csak attól függ hogy a filmek hogyan teljesítenek. -
#10726 fúúú ez király lenne -
#10725 Shatner újra Kirk?
mekkora lenne xD még anno azon akadt ki hogy nem kérték fel, és rossz néven vedte. ha nem kér miliókat, és beválalja, akkor minde elismerésem z öv.
viszont ha miliókókat kér , akkor adjanak neki munkát bőven :D -
#10724 Ja már volt, valamiért nem töltődtek be a videók elsőre... -
#10723 Shatner, Stewart, Takei & More Get Iced for ALS -
#10722 Kihívás :
Neki már mindegy...
The BOSS
-
#10721 így gondolod?
Seven of Nine, Tertiary Adjunct of Unimatrix Zero-One
Seven of Nine -
EnxTheOne #10720 Nem tudjátok hogy van Hetes "borg" neve? Valami Unimatrix hét kilenced, de kb fél percig mondta :D -
Zero 7th #10719 De, beindul a láncreakció, lásd előző hozzászólás.
Az atombombák konkrét technológiája meg jó hogy titkos, de a működési elve meg pont nem, azt megtalálod wikipédián. Viszont az egész implózióval szórakozás _csak_ arra kell, hogy biztonságosan célba juttasd, és csak ott robbanjon fel. A maghasadás beindításához csak egy kupacba kell szórni. A fejlesztés közben volt egy baleset, amikor két hasadóanyag félgömböt véletlenül egymásra ejtettek, a csóka másodperceken belül benyúlt, és kézzel szétválasztotta. Még volt néhány másodpercük a robbanásig, de a bomlás úgy beindult, hogy a faszi a pár másodperces kitettségtől meg is halt.
Implózió egyébként nem feltétlenül szükséges, csak a legprecízebben szabályozható. Rögtön a Little Boy nem implóziós volt, hanem ágyús.
A többfázisú meg már hidrogénbomba, fúziós, úgyhogy az tök más téma. -
#10718 Tévedés. Létezik a radioaktív anyagoknál olyan, hogy KRITIKUS TÖMEG, aminél bekövetkezik egy nukleáris robbanás.
Azért kell a nukleáris fegyverekbe precíziós töltet, mert egyes első generációs fegyvereket leszámítva nem nagyon használták, mert túl veszélyes.
Plutóniumnál (izotóptól függően) 10-12-40-100 kg kell, ami egy 10-20 cm -es gömbnek felel meg.
-
fonak #10717 Apróság, de egy kupac plutónium nem fog úgy felrobbanni, mint egy atombomba. Ahhoz kell egy implózió hajszálpontos időzítéssel robbantott, körülvevő töltekkel. A kupac plutónium szétrepülne egy jóval kisebb robbanással, persze az is csinálna sugárzást.
Az atomfegyverek felépítése elvileg ma is szigorúan őrzött titok (nem egészen olyan, mint a tankönyvekben, ismeretterjesztő irodalomban szereplő vázlatos ábrák) és nem triviális (főleg a többfázisú (termonukleáris) eszközöké, a sima fissziós bomba felépítése ismertebb, bár a nagyközönségnek szóló irodalomban a fissziós bombát is úgy írták le évtizedekig, hogy ). -
karajjj #10716 pont abba a részbe futottam bele 2 hete az m3-on éjszaka, durva volt :D -
Renegade #10715 én az elsőn jutottam át elég nyögve nyelve, de legalább volt a végén csavar :) -
#10714 elkezdtem magam kínozni ezzel a sorozattal xD az elszabadult robot kalandjai -
#10713 az de komoly -
Renegade #10712 72-es magyar scifi sorozat, blue box, meg kávéfőzőből csinált űrhajó, lada lámpa vészjelző, meg minden :)
-
#10711 jézus, az meg miaz? xDD -
karajjj #10710 a történetek szerintem még most is egész élvezhetők, bár tény, hogy a látványvilág már elég vicces :D -
Renegade #10709 pláne, ha mellé tesszük Prix kalandjait :D -
#10708 Azért milyen királyul néznek ki azok a makettek benne.. -
Renegade #10707 kíváncsiságból leszedtem a TOS első évadát, húh, ez azért elég kemény, bár 66-ban biztos nagyot szólt :) -
karajjj #10706 kurtajó :D -
gergo85 #10705 Találtam egy nagyon klassz weboldalt, ahol HD minőségben vannak fent Star Trek űrhajók: www.hiperkapu.hu