Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem a kligonoknál pont a két fázis közötti átmenet volt:

[NST]Cifu
@Sandor8206: Akkor nem is kell itt sertepertélned, maradj csendben inkább.

@Akyyy: Elsõ blikkre azt hittem a Qualcomm féle Trikorder X-Price-ról van szó, de nem, ez másik dolog. A Qualcomm X-Prizeban anno nagyon sokan hittek, erre most mégis ott tartunk még mindig, hogy nem igazán látni a csapatokat prezentálni. :\

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

akyyy

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

tökmindegy most megint jó pár évig úgy is csak döglõdeni fog ez a topik
Cifunak van igaza, ne te döntsd már el ki milyen ST fan
az összes filmet és sorozatot láttam, a ds9 a személyes kedvencem
mikor 2008 tájékán megtudta az ember hogy készül ST reboot és jj Abrams neve került a rendezõ mellé, normális ember tudhatta mire számíthat, az meg hogy nem vagy tisztába vele hogy a reboot nem másolást jelent arról én nem tehetek, értelmesebbje már a megjelenés elõtt tudta hogy fel lesz rúgva sok minden amit anno Roddenberry lefektetett
sehol sem írtam hogy én tökéletesen megvagyok elégedve a 2 filmmel de egy 2 órás kikapcsolódásnak jó volt, a régi részeken ez nem változtat

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

[NST]Cifu
Ha tovább provokálsz itt a topicban, hogy ki az ST-fan, meg ki nem, mert ezt csak szerinted TE döntheted el, akkor rövid úton a fórum keretein kívül találod magad.

Több figyelmeztetés nem lesz ezzel kapcsolatban!

hát biztos nem ST-fan
ha neked az jött le a kommentbõl hogy mezei átlagnézõ vagyok, akkor gratulálnom kell

mezei átlagnézõnek mint neked tökéletesen megfelel ez a film, hisz látványfilm...ne nézz senkit hülyének, mindenki tudta, tudja hogy az, pont ez a probléma a faneknek
RelakS
Hát... a keréknyom a fejükön inkább tûnt a sapka nyomának, mint igazi csonttaréjnak. Nekem pl annyira nem jöttek be. Elõbb jutott róluk eszembe az õrült bolond, mint a nagy harcos.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

nem sokat láthattunk belõlük de nekem jóval félelmetesebbnek tûntek mit a sorozatban voltak

LasDen
amúgy a filmben látható klingonokkal mi a baj?? csak azt láttam a fanoktól, hogy ezek nem úgy néznek ki, mint a klingonok?? nekem úgy tûnt olyanok, mint a sorozatokban láthatóak voltak...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

<#eljen>

". De hol van az újabb világok, civilizációk felfedezése, ma még csak matematikai, fizikai elméletek jövõbeni bemutatása stbstb..?"

az régi ST filmekben láttál ilyet?
na látod
ez egy film, nem sorozat

megnéztem, scifipopcornak jó volt ez bár az elõzõ története jobban tetszett, látványos és hatásvadász mert a mai nézõknek ez kell, de aki igénytelennek nevezni az nem tudom hol él
ha igényességrõl beszélünk akkor az elõzõ mozikba/sorozatokba bõven bele lehetne kötni, 1000 logikai bukfenc és mém bizonyítja ezt + költségvetés és technika, ezen teljesen felesleges vitatkozni
azért ne állítsuk be úgy a star trek univerzumit mind ha valami nagy hc scifi lett volna mindig is, persze volt/van filozófiája és a pénz híján inkább a párbeszédekkel és a nézõ képzelõerejére bízták a filozófiáját
ebben tetszik a filmben az hogy nagy költségvetésû produkció de nem hollywoodi sztárokkal van tele, inkább tehetséges sorozat színészekkel, mondanom sem kell hogy kahnal semmi gond nem volt, telitalálat a színész is
én jobban örültem volna ha egy kicsit több figyelmet fordítanak a klingonokra, de nem bánnám ha kirkék találkoznának a köv részben a borgal is, õket nézném meg szívesen ilyen látványorgia mellett
én scifi rajongónak tartom magam, a legmélyebb és legelvontabb mûvek közt vannak a kedvenceim de külön kell választani a két stílust (popcorn vs deep movie), aki nem tudja az magába keresse a hibát

RelakS
Én szinte már vártam, hogy az admirális elõkapja a combjából a stukkert 😊

akyyy
amugy simán vissza lehetne hozni data-t, igaz, saja már csak digitálisan, cgi-vel, ami nem lesz olyan jó, mintha rendes szinész játszaná, de történet szempontjából mégis igy "tovább élne" soong meg persze maradhatna továbbra is brent spiner.

és igy akár bármilyen karaktert vissza lehetne hozni, oké hogy már lassan túlkorosak, de azt lehetne azzal magyarázni hogy telt múlt az idõ.....
egy voyager epizód egy igazi öreg janewayyal xD

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

tényleg nem a legjobb minõség :-) arcra tényleg Datas, bár a fagyasztásra is rá lehet fogni, hogy ilyen sápadt :-D
de a haja, tényleg 1-1 Space Seedes Montalban
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
RelakS
ez volt-e már?

Vagy csak nem eleget? 😊

az ok, hogy lehet megint kitalálnak valami hülyeséget, de ahhoz megint idõutazás kell vagy Datanak vagy Soongnak + ha oda is kerültek -400, 200 évet, akkor is hogy a fenébe keveredtek be a javítottak közé

akkor már hihetõbb az amit én beírtam, ha annyira elfogadjuk J.J hülyeségeit

de sztem csak egy fagyasztott fószer volt
meg ugye állandóan mutogatták azt android szerû úriembert a hídon
hátööö, nem tudom, hogy néztél-e Lost-ot, de az állandóan televolt apró pici utalásokkal és az is Abrams mûve, megnéztem a virágbolti verzióban kikockázva, sajnos még nagyon zavaros a kép, de szerintem én láttam jól
majd ha kijön valami jobb minõségû cucc ki lehet kockázni és ötletelni :-D
nem hinném, hogy Data vagy Soong lenne, hogy kerülne oda? Bár J.J. minden hülyeség kitelik
sztem semmi jelentõsége nincsen ki van benne, csak egy fószer

de egy másik spekulációt olvastam már
B. C csak hazudja magát Khannak, hogy megvédje az igazit aki pont abban a tartályban fekszik amit felnyitnak, mert állítólag aki ott fekszik hasonlít az Montalban/Khanra (fõleg a séró miatt mondják, mert az egy az egyben Khanos a Space seedbõl) + akit kivesznek a tartályból és kómába tesznek, hogy helyére bele rakják Kirkot, bár mindegyiket csak egy pillanatra mutatják

eléggé vad ötlet, de fanoktól minden kitelik :-) ez is egy elmélet
hzsolt
Redditen is felmerült a kérdés, de az itt leírt jelenetet ott sem írják:

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

jól láttam egyébként, hogy data/dr soong volt lefagyasztva a kapszulában, amit a bolygón kinyitott torpedóban találtak?
kurva egyszerû 😄
http://aftercredits.com/
akyyy
ezt hol lehet megnézni hogy legközelebb ha beülök egy filrme tudjam hogy érdemes e ott maradni😄

egyébként innen van az infom[url=http://hu.axnscifi.com/galleries/trukkoes-star-trek-utalasok#axngallery/4/]axn[/url]

hmm hülye link:

http://hu.axnscifi.com/galleries/trukkoes-star-trek-utalasok#axngallery/4/

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

hzsolt
Sugárban végigültem az angol nyelvû filmet, és nem volt semmi a stáblista után.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

sõt, biztos, hogy nincs ott semmi hivatalosan:

During Credits? No
After Credits? No
filmbuziról:

kabuki says:
2013. May 17 at 19:18

Kova: Én végigültem, de nincs after credit. Legalábbis a W…End 14.15-ös vetítésén nem volt 😊
akyyy
pedig most olvastam axn-en hogy Kirknek szülinek hangját lehet hallani, mikor felébred...

LasDen
végig lehet ülni...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

sötétség van a végén, utána meg felkapcsolják a lámpát
akyyy
mi van az uj film stábstájának végén?

illetve hogy is van ez a magyar mozikba. meddig lehet bent maradni? bent lehet a stáblista végéig? csak kicsit szarul érzem magam hogy a fiatal picsák ott várják a népet, de már mindneki kiment én meg még bent ülök mint egy idióta :S

Punker
te mirõl beszélsz? a film egyik lényeges mellék szála volt hogy indulnának felfedezni, Scotty morgolódásai "Hadihajó lettünk?"

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
nem volt ez rossz! kifejezetten jobb volt mint az ST:2009.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

semmi baj, nincs a 2009 filmmel, szépen beleilleszkedik az ST-canonba, mint alternatív idõvonal....nincs azzal gond
[NST]Cifu
Ha a Technoblabla és tudományos háttér hiányzik, akkor a 2009-es ST-ben is ott volt minden:

-A bányászhajó, ami bolygókat képes elpusztítani (hozzáteszem egyébként, hogy nekem nem igazán tetszett, hogy milyen gigász lett a Romulán bányászhajó, sõt, az alakjában se volt semmi romulános).
-Ott volt a világûr megjelenítése, két kedvencemet emelném ki, az egyik az, amikor a film elején egy nõt kiszippant a világûr vákuma, és ahogy elhagyjuk a hajót, eltûnnek a hangok (csak egy kikacsintás, de akkor is szép), aztán a másik meg az, hogy a törmelékfelhõ megvalósítása, hogy is néz ki (láttunk már ilyet, de a megvalósítás nagyon tetszett).
-A híd ablak-kijelzõje (viewscreen, hogy magyarítod? 😄) se volt még Trek filmben/sorozatban megvalósítva szerintem.
-Eugenics / Fejlesztett emberek esete (hiába nézzük vissza a TOS-béli megvalósítást, attól még ez is egy ilyen példa)

[NST]Cifu
Igen, egyetértek, hogy a "régi" (most divatosan: "Prime") vonalat is lehetett volna tovább vinni. A fõ gond, hogy hogyan és miként? Valamilyen szinten pont az volt a baj, hogy a Voyager is a végén már csak a Trekkieket érdekelte, az ENT pedig szépen lassan õket sem.

A Borgot örülök, hogy felhoztad, de itt kezdõdnek a következetlenségek, mert a Voyager sorozat és a First Contact film kvázi kivéreztette ezt a vonalat, legalábbis szerintem.

Tényleg nehéz úgy tovább vinni a régi világot, hogy ne rúgj bele párat az elõdökbe, és szerintem ez állt az ENT eredeti elképzelése mögött is, amiben pár dolgot igyekeztek kikupálni.

Tévedés ne essék, én is megértem azokat, akik a Prime vonal mellett érvelnek, és én sem rajongok az idõutazásos kavarásért az ST 2009-ben. Ezzel együtt is én úgy vélem, hogy hozott egy kis frissességet a világba, ami reméltem, hogy felkavarja a kicsit leülepedett vizet, és reménykedtem, hogy lesz új sorozat is. Sajnos nem, egyelõre nincs kilátás ilyesmire, többek között azért sem, mert két dudás van a csárdában (Paramount-é a filmek joga, a CBS-é a sorozatoké, bõvebben: ST sorozat és film kötélhúzás @ the Wrap).

akyyy
jaja, ez csak apróság, bosszantó apróság, de még bõven nézhetõ

LasDen

hoppá, nekem Dr. Marcus most esett csak le... így még kerekebb a dolog
Azért Voyagerben is voltak elég csúnya félrefordítások, de attól még bõven élvezhetõ marad, ahogy új film is az.

akyyy
na viszont ez nem tetszik. mármint az hogy a film szinkronjába az ilyen legendás szövegeket kényük kedvük szerint "jobban" leforditják, pedig mindenki az eredeti forditás alapján fogadta be szöveget, pl hosszú és eredményes életet, és nem hossú és sikeres élet. Loál.

vagy ilyenkor a különbözõ szinkronstudiók félnek a jogoktol vagy mifene?
(bár tng, ds9, voyt ugyanaz a szinkroncsapat csinálta, meg is látszik hogy ott az a bizonyos közös nyelv, de már az entben voltakkemény félrefordítások (tán még a viasatos elsõ évad jó volt, de az axn-es eléggé kemény félrefordítások voltak).

nem, 2 rész kellett ahhoz, hogy elõvegyék a legg*cibb fõgonoszokat, és összekovácsolják a legénységet
Darth Sith
és ehhez valóban két rész kellett, hogy felvezesse? 😊

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Seth
"hol van az újabb világok, civilizációk felfedezése"

Az majd ezután jön. Ha figyeltél a végén és nem a kritikát fogalmaztad már a fejedben, Kirk a klasszikus szöveggel zárja a filmet

PSN ID.: Beegabor

Darth Sith
Én részemrõl nem is szerettem sohasem annyira a ST filmeket mint a sorozatokat 😛

Nem a lényeg, hanem a fontos!