Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kezdjük ott, hogy Kirk... Oké. Van aki szerint tisztelgés, az én véleményem szerint ötlettelenség, és a "biztosra megyünk" van mögötte. Ehhez kellett az új idővonal, bár... Azért szemérmetlenül merítenek az erdetiből. Eleve, a reboot fogalmát nem értem. Ott a batman. Volt pár mesefilm. Elhalt, nem érdemtelenül. Reboot, és az is elhalt, 2 film után. (Lehet 3, nem tudom, mert nem érdekel, a batman egy mese. nam kell katonai fejlesztés, meg való világ bele. Mert hatalmas önellentmondás)
Az ST-t is simán lehetett volna folytatni. Mondjuk... Borg háborúkkal. Feltünhetett volna Janevay, Picard, akár az ifjú Kirk, és Spock is... (Időutazás sosem volt gond a frencsájzban...) És akkor is lehetett volna látványfilm, és én sem, és jónéhány más treki sem érezte volna azt, hogy pofán van vizelve. Mert valljuk be. Látványfilm, van története, nézhető, abszolút, de az a plusz nincsen benne, amitől StarTrek, a StarTrek.
http://www.freetvmaci.info/
A Gravity pedig nagyon tetszett pedig tableten(!!!) néztem, igaz 1080p-be de akkor is... majd leszédültem az ágyról mikor a Földet mutatták először, hogy ott javítják azt a műszert. Ha vennék egy bazi nagy TV-t akkor egyszer újranézném rajta.
Én már nem merem ST fannak nevezni magam mert ha ilyen filmek jönnek akkor az lesz, hogy megnézem egyszer és kész. Úgy látszik az én utam különválik a Star Trek-től mert nekem bocs de ez így nem kell. Letöltöm, megnézem aztán viszontlátásra. Szomorú, hogy ilyen válaszút elé kerültek az "öreg" star trek rajongók bár ha azt nézem a Star Wars-nál is ez volt. Az eredeti trilógiát rongyosra néztem vhs-en, most már megvan digitálisan de sokszor újranézem az új filmek meg nem izgatnak. 2-szer ha megnéztem mindegyiket.
Nem tom mi lesz de így a sorozatot se várom annyira, tucatscifi lesz ez így (nekem).
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
mondjuk én kismilliószor megnéztem, ennél jobb nem történhetett volna az ST-vel, láttam én is pár hibát, meg jót nevettem a HT videón meg az everything wrongon is, de ettől még számomra a legjobb ST élmény volt, mondjuk nekem az STE is bejött, szóval én ilyen újhullámos srác vagyok valószínűleg 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Mondjuk nem kellene az a jelmondat ha filmet csinálnak, hogy a pénz mindenek felett...
Önmagában a "pénz mindenek felett" valahol azt is jelzi, hogy jó filmet kell csinálni, mert azért nagy általánosságban a rossz filmekre nem szokott tódulni az istenadta nép. John Carter? The Lone Ranger? R.I.P.D.? Transcendece? Látványos, de botrányosan rossz filmek voltak, el is hasaltak a kasszáknál.
...hanem megelégszenek egy szerényebb profittal mert az aligha kétséges, hogy egy Voyager stílusú film vagy Kapcsolatfelvétel stílusú sikeres lehet.
Izlések és pofonok, én például sokkal jobban vártam a J.J. Abrams-féle reboot-ot és az Into the Darkness-t, mint ha egy újabb TNG-érás mozifilmet hoztak volna ki. A bevételeknél pedig egészen biztos, hogy más kategóriákba került volna...
Az a baj, hogy a látványos filmek borzasztóan felejthetők. Ki emlékszik már egy Avatarra?
Az a baj, vagyis pardon, inkább az a jó, hogy nem vagyunk egyformák. Én emlékszem az Avatarra vagy a Gravity-re is, pedig mindkettő "üres" látványfilm. De annak nagyon is jók...
de hányszor nézte újra a többség? Ugyanígy a Transformers filmek vagy a 2 új Star Trek? Én egyszer sem.
Én pár hete néztem újra a két J.J. Abrams féle Trek-et, továbbra is tetszenek. Az is jelzés értékű, hogy a 2009-es reboot bő 200 millió dollárt hozott csak az amerikai DVD és Blue-Ray eladásokból. Szóval azért akadnak páran, akik újranézték. 😉
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Minden másodpercére emlékszek. Ha 10et mondok lehet keveset, h hányszor láttam. Az átlag néző meg kit érdekel... nem tudja ezeket értékelni.
Transformers megint más, odabasz abban a pillanatban. Többet nem ad és még gagyi is az emberek miatt ( sokkal emlékezetesebb lenne ha emberek nélkül csak a robotok világa és küzdelme, mint a nem filmes játékokban ) Avatarnál rengeteg részlet, érdekesség, egy új élmény, bolygó, ökológiai rendszer van ami engem pl totál beszippantott anno moziban. Alig téretem magamhoz a film után Budapest büdös utcáin hazafele mászva, mert Pandorán voltam és ott is szerettem volna maradni annyira csodálatos hely volt.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Igen a Transformers 4-re is tódult be a nép, én viszont csak akkor néztem volna moziba ha nekem fizetnek. Az a baj, hogy a látványos filmek borzasztóan felejthetők. Ki emlékszik már egy Avatarra? Ja szép volt mikor néztük a moziba de hányszor nézte újra a többség? Ugyanígy a Transformers filmek vagy a 2 új Star Trek? Én egyszer sem. Egyszer megnéztem, adtam rá egy közepes osztályzatot és már léptem is tovább.
Persze van egy egyszerűbb magyarázat is, hogy 40 év Star Trek történelmét nehéz a legapróbb részletekig egyben tartani de ettől még nem kell az asztalra szarni azzal, hogy új idővonalat hoznak létre. Persze értem én, ma már minden a pénzről szól és ezért a lehető legtöbb embert kell moziba csábítani, sajnos ilyen időket élünk.
Akkor mit csináltál volna? A nézők aligha tolonganának egy ENT alapú mozifilmre, a Voyager-re vagy a DS9-ra meg ki emlékszik már? A TNG éra pedig a Nemesis-el elvágta magát, és kezdett ugyanúgy a saját maga paródiájává válni, ahogy az ST V. (The Final Frontier) és VI. (The Undiscovered Country) a TOS érában.
J.J.Abrams-ot lehet szapulni sok minden miatt, de ahhoz nagyon ért, hogy látványos mozifilmet csináljon, amire tódul a nép. Be is jött, valljuk be. A Reboot-ra pedig már szükség volt, mert egyre nehezebb volt mit kezdeni a szétszakadozott, toldott-foldot ST franchise-al, amely nem tudott megújulni igazán (igen, számomra az ENT sem tekinthető igazi megújulásnak, hiszen túl sok mindenben ragaszkodtak a TNG-ben felállított klisékhez). Most komolyan, hova tovább mentek volna a Voyager után?
Azt nem mondanám, hogy "telibeszarta" az ST idővonalát igazi vérfrissitére adott lehetőséget, miközben visszatáncolt a klasszikus TOS érához. Továbbá csatlakozom Renegade-hez, az igazság az, hogy piszok jól megválogatták a színészeket, Chris Pine-tól kezdve Karl Urbanon át Simon Pegg-ig mindenki fergetegesen hozza a karakterét, miközben nem érezzük azt, hogy görcsösen próbálnának a régi TOS színészeket utánozni.
Amit persze nem értek én sem, hogy miért nem teszik fel az asztalra a cipőt, és miért nem állnak neki egy jó kis ST sorozatnak...
meg a szereposztásnál rendesen oda tették magukat, szvsz 😊 (pl Karl Urban nem picit hozza a karaktert, pedig sosem hittem volna)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Persze van egy egyszerűbb magyarázat is, hogy 40 év Star Trek történelmét nehéz a legapróbb részletekig egyben tartani de ettől még nem kell az asztalra szarni azzal, hogy új idővonalat hoznak létre. Persze értem én, ma már minden a pénzről szól és ezért a lehető legtöbb embert kell moziba csábítani, sajnos ilyen időket élünk.
Egy kicsit hasonló érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban, mint a Holnap határa esetében. A könyv ott is sokkal jobban kitért bizonyos részletekre, sőt az idegenek eredettörténete is sokkal jobban tetszett. Bár igaz, ami igaz, ezen történet esetében a film sokkal inkább csak merít a könyvből, mintsem feldolgozza azt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nem volt az olyan jól kidolgozva, megérdemeltek volna egy külön könyvet, már az, hogy a szociopatát megmenti/felemeli/kiegészíti (nem kívánt törlendő) egy empatikus is remek vonal (bár ha belegondolsz, ez a romantikus regények egyik változata), az hogy kvázi tökéletes gyerekként évek alatt behülyítik a szaktekintélyeket, na az triplaflikflak lett volna olvasva 😊
mentségemre szóljon, hogy már láttam a Dark Cityt és a 13. emeletet.
Azért, 1; A flotta legújabb hajója, ugyebár a Voyager, 2; Mivel látjuk, és erről szól a sorozat, így a legénység is, kapitány is a legjobbak legjobbja, (Enterprise is fogócskázik velük, ne feledjük) Tehát... Ha nagyon akarom, meg tudom magyarázni.
Az ST:FC-ben a flotta csupa-csupa vadonat új, élvonalbeli hajóval vonul fel, amik kifejezetten hadihajók (Akira-osztály, Steamrunner-osztály, stb.), a Voyager hozzájuk képest (a canon szerint is) kismiska.
a másik oldalon van egy nagyobb kapu, csak azt nem látjuk. Ennyi!
Ugyan azon az ajtón jön ki. 😊
Miért kell nekünk mindent tudnunk? Megoldották közben, átálították a hajtóműveket, így nem okoznak gondot.
Akkor ezzel az erővel miért nem felejtjük el a subspace teleporter-féle plothole-t valami hasonló elgondolásból fakadóan?
Fontos dolog, de a sci-fi-nek nem ez volna a lényege, igazság szerint. Ha erre tolják tovább a biciklit...
Vannak gondolkodós sci-fi-k is, lásd pl. Signal. A Trek egy középutat képvisel, és e téren (szerintem) a reboot sem rosszabb, mint elődei.
na majd valamikor futok még egy kört a trilógiával én is 😊
Kár is tiltakozni az ellen, hogy az SW a látványra is sokat épít. Azonban sikerült egy olyan világot és mitológiát is felépíteniük, mely magával tudja ragadni az embert. Egy fiatalabbak és idősebbek számára egyaránt élvezhető "modern" mese.
Még a sokak által kritizált új trilógiában is megvannak ezek az értékek, sőt bizonyos szempontból egy sokkal árnyaltabb világképet fest elénk. Az eredeti trilógia jó-rossz harca helyett, itt egy igazán szürke világ elevenedik meg. A "mese" legnagyobb tanulsága, hogy egy demokratikus társadalom is számos problémával küszködik és, hogy bizonyos körülmények között a nép szinte önmaga mond le saját szabadságáról, a biztonsága érdekében. Ezek a témák és a háttérben zajló manipuláció tette számomra emlékezetessé az új trilógiát és volt képes feledtetni annak minden hibáját.
Abban viszont teljesen igazat adok neked, hogy nagyon hiányzott a filmből a testvérek politikai játszmája, de említhetném akár az idegenekkel kapcsolatos elméleteket is (kaptár-gondolkodás, kommunikációs eszközök hiánya stb.).
gondolkodós scifiből nehéz pénznyomdát csinálni, a nép a csitcsatra ül be, persze vannak kivételek (AI, vagy akár most az Interstellar), igazából sajnos már annak is örülhetünk, hogy kapunk nagy költségvetéses scifiket, évente többet is.
Ha meg megnézed akkor most a TOS-os vonalat gondolják újra, ami a "mi vagyunk a kemény űrcowboyok verekszünk, beszólogatunk" éra volt.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Azért, 1; A flotta legújabb hajója, ugyebár a Voyager, 2; Mivel látjuk, és erről szól a sorozat, így a legénység is, kapitány is a legjobbak legjobbja, (Enterprise is fogócskázik velük, ne feledjük) Tehát... Ha nagyon akarom, meg tudom magyarázni.
"Az ST:III. (Search for Spock) hatalmas blamával kezd, bent az űrbázison látjuk az Excelsior-t, ami cirka másfélszer nagyobb, mint a Constitution-osztályú Enterprise. Ehhez képest a vágásnál látjuk, hogy az Enterprise is elég passzentosan fér ki az űrbázis dokk-kapuján!"
a másik oldalon van egy nagyobb kapu, csak azt nem látjuk. Ennyi!
A timescape így címről nem ugrik be.
Warp 5 hiba; (Én nem hatra, ötre emlékszem, de lehet tévedek) Miért kell nekünk mindent tudnunk? Megoldották közben, átálították a hajtóműveket, így nem okoznak gondot.
Persze hogy tele van lukakkal a sorozat. Sci-fi sorozatok többsége ilyen. (Én a fejem fogtam pl a Csillagkapu 8. évad utolsó részeitől. Benyögi T'ealc, hogy van egy bolygó, ha odamész, elfoglalod, a Jaffák elintézik a többit. (lázadás) Végem volt, mint a botnak.) De ezeken át lehet lépni. Viszont a filmek, sajna a látvány felé mozdultak el. Fontos dolog, de a sci-fi-nek nem ez volna a lényege, igazság szerint. Ha erre tolják tovább a biciklit...
Renegade: neeee, basszus, nekem nagyon tetszett...
Nekem nagyon hiányzott, hogy kihagyták a testvéreivel (főleg a húgával) zajló politikai szálat. Nagyon elmentek a Hollywoodi látványfilmek irányába. Ha így nézzük, akkor persze az is jó kis film lett, nem vitatom.
Narxis: Ezek azért nem olyan nagy dolgok. Jól mutatja, hogy csak a hc fanok veszik észre.
Gondolod, hogy a transwarp-plothole-t az ST2009-ben az egyorrú, Trek-szűz nézőknek is kiszúrta a szemét, és dobálták magukat a moziban nézve magukat miatta? <#nezze>#nezze>
Utoljára szerkesztette:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Voltak, de a világ azért egyben maradt tőlük.
Aham. A Földet védelmező flottát csaknem simára lapította egyettlen Borg Kocka, de a Voyager szabályosan fogócskázott velük...
A TNG 'Timescape' epizódja egy hatalmas nagy plothole...
Az ST:III. (Search for Spock) hatalmas blamával kezd, bent az űrbázison látjuk az Excelsior-t, ami cirka másfélszer nagyobb, mint a Constitution-osztályú Enterprise. Ehhez képest a vágásnál látjuk, hogy az Enterprise is elég passzentosan fér ki az űrbázis dokk-kapuján!
És a többi és a többi...
Hány olyan technikai csodát láttunk a TNG-ben, DS9-ban és a VOY-ban, ami aztán később "elveszett" valahogy? Hány olyan "megállapodás" vagy következményt láttunk, ami aztán később szóba se került többet? A TNG-ben volt olyan, hogy a hajók sebességét Warp 6-ig kell mérsékelni, hogy ne okozzanak túlzott kárt a tér-idő szövedékén. Aztán ez a téma többször nem került elő, de hogy-hogynem, a Warp 6-ot menetrend szerint túllépték...
Nem azt mondom, hogy nem bődületesen nagy marhaság, amit az ST2009-ben láttunk, de nekem nem szúrta jobban a szemem, mint sok más ST csacskaság...
mondjuk Aliast nem bírtam, csinike, ide vagy oda, Fringe-et meg John Noble miatt néztem, bár az utolsó pár részt már nem volt morálom.
"A stúdió ki is nézett a helyére egy fasza akciórendezőt, Justin Lint, akinek a Fast and Furioust feltámasztó 4-5-6. részeket köszönhetjük. Na jó, a Tokyo Driftet is… Nem sci-firől ismert a csávó, de a pörgés megy neki, talán egy jobb forgatókönyvvel még a drámát is rendesebben hozza majd tető alá."
gondolom, majd rajongói nyomásra kiveszik
Meg azért más egy plothole egy sorozat xz. részénél, meg más egy csillió dolláros mozifilmes rebootban.
azért a honest trailereket kellő humorral kell nézni 😊
felteszem azért nézték az emberek az ST-t, mert tetszett nekik az űrfelfedezős scifi, nem pedig azért mert a kikezdhetetlen logika fellegvára volt 😊
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2014.12.21. 23:31:29
fizika, realitás kb. ugyanannyi, csak látványosabb, ráadásul van rá esély, hogy feltámassza a franchise-t
jó aki nem bírja a lens flare-t, annak zavaró lehetett
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Utoljára szerkesztette: Zero7th, 2014.12.18. 20:25:24
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊