Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na szvsz itt jön az idealizálás, szerinted egy-egy rész hülyeség, szerintem meg majd minden részben van egy ordas baromság
majd ha eljutok a TNG-ig gondolom az is tele lesz butasággal, ugye DS9-ról én inkább nem beszélek, mert SZERINTEM, az a sorozatgyártás szégyene.
De továbbra is: azért mert az ST hemzseg a hülyeségektől és áltudománytól, attól még lehet remek sorozat, sőt az is tök jó, hogy sokak szép emlékeket őriznek róla.
Háát a ST igencsak jó költségvetéssel dolgozott régen.
9/11? mármint, hogy szembe megy az amcsi külpolitikával, úgy mint nem kell nekünk más nemzetnek neki ugrani csak azért mert van egy terrorista (augmentált) meg egy nagyzási mániás katonai vezetőnk?
Az ST mindig foglalkozott aktuálpolitikával, kár hogy a génmanipulációt, transzhumanizmust ördögtől valónak gondolják 😞
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
De még mindig ott a probléma, hogy az egy dolog, hogy egy 200 részes sorozat egy-egy része hülyeség, 2-3 hét alatt írják meg, forgatják le, kerül adásba, x pénzből.
Más a helyzet akkor, ha egy hollywoodi szuperprodukcióról beszélünk, 1000x költségvetésből, két éves forgatással, jó előre megírt, több verzióból kiválasztott forgatókönyvvel, ráadásul rebútnál, ahol bármit csinálhatnának. És ÍGY csinálnak egetverően ostoba sztorit. Ez így dühítő.
Ráadásul a 9/11 truther beütéstől is kicsit a hányinger kerülget...
Majd minden részben lehet találni egy áltudományos hülyeséget. 😊
Pl most TOS-ban volt egy rész, ahol 20 perc alatt visszafejtenek egy sosem látott űrvírust + ellenszert, emelet merő véletlenségből olyan gyorsan utaznak normál térben, hogy valójában visszafelé haladnak az időben, és dobpergés: ezt bármikor tudják reprodukálni 😊
Szóval nem egyszerűbb azt mondani, hogy azért nem szeretem az újat, mert nem a régi, miért kell helyette kiragadni dolgokat, annak a tudatában, hogy a régi sorozatok már csak nagyságukból kifolyólag is, lényegesen több hülyeséget termeltek ki.
Azért álmodozó fiatalként mi nagyot üthetett az ST miután végre behozták, persze hogy szereti az ember, ki ne akarna ott lenni azokon a hajókon? 😊
Ez kicsit olyan mint a régen minden jobb volt, holott csak más volt tizenévesen leülni az első fasza rpg elé (nálam Bard's Tale 3, C-64) mint most a sokadik AAA szipiszupi játék elé.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.01.02. 23:22:12
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
http://www.freetvmaci.info/
Én azért bizakodok, hogy majd jön egy x.-ik film, amibe rendbe teszik az idővonalat, mindenestül, és visszatérünk az eredeti, Voyager, vagyis pontosabban a Nemezis utáni időkbe. (talán minimális esély van rá , mert arrol volt szó hogy Shatner is szerepelni fog az új részben, valamilyen formában. Mert hiába van itt nekünk eredeti Spockunk, aki az eredeti idővonalról van itt, azért mégis jó lenne rendbe tneni valahogy az egészet
tényleg, azt lehet tudni hogy Spock melyik idősíkből utazott vissza az időben? Voyager vagy nemezis után?
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
(Ugyanis mi köze volt ennek a díszletnek az EREDETIHEZ? Ha már Kirk... akkor fel lehet a díszletet újítani, modernizálni... de ez MESSZE túlment azon...)
Természetesen izlések és pofonok, de én azt mondom, hogy hála a jó istennek. Nekem nagyon tetszett az újragondolása az díszleteknek, kellően modernek hat, ráadásul olyan dolgokra gondoltak, amikre korábban nem nagyon (akármennyire is nem valós fizikára épít az ST világa, nagyon jó volt az űrcsaták eredményének vizualizálása (az űrszemétttel teli űr...), vagy például a fézerek megoldása (kis tornyokként megoldva őket, nem fézerbankokkal, mint a TNG utáni érában, vagy "üres" nyílásokkal, ahogy a TOS oldotta meg)). Persze hülyeségek is voltak benne bőven, például a "sörgyár" belsőt sose értem meg, hogy gondolták...
Az eredeti TOS díszleteket hűen újragondolni kb. reménytelen kategória szerintem, frissnek, modernnek kinézőt nem tudtál volna csinálni, ha a TOS sorozat sajátosságait veszed újra elő (kismillió kapcsoló, kerek képernyők, hasábokból való építkezés). Az ENT-ben megpróbálták az "In the Mirror, Darkly" epizódokban, de nem mondanám, hogy túl jól sikerült nekik... Mármint igen, visszaadta a TOS hangulatát, csak éppen mosolygott az ember, amikor Tucker a fejlettségről kezdett beszélni, hiszen amíg az NX-01 Enterprise-on nagy méretű lapos kijelzőkön nézték a kabinjukban az információkat, itt Archer egy apró CRT kijelzős izével szenvedett... Mert a TOS-ban így néztek ezek ki...
Utoljára szerkesztette:
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Igen, mert ha rebútolja, akkor basszamármeg, legyen HIBÁTLAN!
Ilyesmit ne várjunk már el, hibátlan reboot nem létezik, sőt, hibátlan folytatás sem igazán...
Pont ez előtt hoztad fel, hogy mennyire szerteágazó témák vannak a sorozatokban, meg különbségek az egyes sorozatok közt. Hát akkor pont nem zavart volna senkit egy ilyen akciófilmes vonal sem, párhuzamosan.
Erősen kétlem, akkor amiatt köpködnék. Mindenkinek megfelelni nem lehet...
Egyébként én még az ENT indulásakor sajnálkoztam hosszasan amiatt, mert mindenáron az emberi / Csillagflotta irányvonalat viszik tovább. Miért nem lehetne egy Klingon sorozat? A TNG és a DS9 eléggé rendbeszedte a faj hátterét, bőven lett volna fantázia benne...
Vagy egy Mirror Universe sorozat? 😄
De ehhez nem kellett volna törölni az EGÉSZ rohadt világot, ami már felépült. De nem, új karaktereket írni nincs kreativitás, inkább lenyúlták a régieket, és rittyentettek köré egy középszerű, de inkább szar sztorit.
Ha valami miatt lehet szídni J.J.Abramsékat, akkor én amiatt szídom, mert az ő kezében egy konkrét szinten volt a gyeplő, így tudott (volna) előre gondolkodni, egy komplett koncepcióban gondolkodni (ezért reménykedtem, hogy csinálnak egy sorozatot is, mert a Bad Robot ugye sorozatokkal kezdte a pályafutását). De lelépett (szó se róla, érthető okokból), és most igazából azt sem tudjuk, hogy kinek a kezében van a következő ST film, és az azt követő canon világ sorsa.
Egyébként simán megtehetnék például a sorozatszinten azt, hogy az eredeti világban folytatják a canon-t, és az ST2009 vonalat alternatív idővonalnak tekintik...
Ami viszont a rebootot illeti, én még mindig azt mondom, hogy látványvilágra, karakterekre, hangulatra nagyon jól eltalálták. Megvannak a maga hibái, nem vitás, de ettől még (számomra) nagyon szórakoztató és jól működő lett az, amit letettek az asztalra.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Az Isten áldjon meg. Millió váltás volt az ST világban. Nagyjából egyszerre játszódik a DS9, és a TNG, azaz néhány év az eltérés. Mégis, egész más a kettő. És? Az univerzumban elfért. Nem barmolták szét az alapokat. Az új filmekkel igen. Holott, pont a rengeteg váltás bizonyítja, hogy szükség nem volt rá.
Viszont van egy felépített világ, és bejáratott szereplők. Erre egy reboot-al nem a szereplőket, hanem a világot cserélik le? Ez milyen már?
Igen, mert ha rebútolja, akkor basszamármeg, legyen HIBÁTLAN!
Pont ez előtt hoztad fel, hogy mennyire szerteágazó témák vannak a sorozatokban, meg különbségek az egyes sorozatok közt. Hát akkor pont nem zavart volna senkit egy ilyen akciófilmes vonal sem, párhuzamosan.
De ehhez nem kellett volna törölni az EGÉSZ rohadt világot, ami már felépült. De nem, új karaktereket írni nincs kreativitás, inkább lenyúlták a régieket, és rittyentettek köré egy középszerű, de inkább szar sztorit.
Ez alapvetően a probléma, a reboot ténye.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A J.J. Abrams féle reboot-nál csak a "kötelező", kétes minőségű játékok jöttek, a Star Trek: Online fejlesztése a film bemutatása előtt kezdődött, és nem kapcsolódott hozzá közvetlenül. Talán úgy fogalmazhatunk korrektül, hogy a 2000-es évek közepétől nem csak a filmek és a sorozatok terén, de úgy anblokk szánkázott lefele a franchise, ami tetszik-nem tetszik leginkább arra vezethető vissza, hogy a franchise mögött nincs egy erős, határozott és kellően brilliáns elme, aki összefogná azt... Amikor J.J.Abrams elfogadta a rendezői széket, abban reménykedtem, hogy belevágnak egy sorozatba is a Bad Robot produkciós irodával, de ez ugye nem történt meg, máig nem értem pontosan miért (nehogy már a Viacom és a CBS ne tudott volna megegyezni...)....
Egyébként a PT számomra nem lett egy "kalap szar". Voltak hibái? Az biztos. Több hibája volt mint az OT-nek? Valószínűleg. Ettől még összességében szar lett? Na, ezt nem mondanám. A III. epizód kifejezetten jól sikerült, bizonyos téren felülmúlja pl. a IV. részt is. Kár, hogy 5 év kellett neki, hogy belerázódjon.
A videojáték iparban egyébként sokkal több kellemetlenséget okozott George bácsi és az ő politikája. Az egy abszolút olyan terület volt, melyhez egyszerűen nem értett. Fél kész projekteken kezdett el menet közben változtatni, gyakran drasztikusan, ezzel őrületbe kergetve a fejlesztőcsapatokat és ellehetetlenítve a produktum elkészültét. Egyszerűen nem fogta fel, hogy a filmeknél az ilyesmi még úgy ahogy elmegy, de egy számítógépes programnál az ilyesmi nem így működik.
Viszont ugye nem azt akarod sugalni, hogy a Pre-J.J.Abrams féle Trekekről nem lehetne hasonló HT-t összehozni? Mert bizony, de, lehetne, és abban is ekkora blamák lennének...
Most, hazafelé úton, nem a filmről, hanem a díszletről volt szó, a szereplőkről... A történetről szó nem esett.
Ez feltétlenül a film hibájának kell felróni? 😊
NEKEM ez nem igazi Star Trek. Ahogy pl a Tomb Raider sem az igazi. Nagyszerü játék. De Lara ne túlélősködjön, Lara félkézzel nyírjon ki mindenkit, egy műkincs vadászata közben.... Ami jó, azon nem kell változtatni.
Tökéletes analógia, ugyanis amíg a "klasszikus" Tomb Raider vonal kifulladt még 2006-ban a The Angel of Darkness-el, akkor úgy ahogy volt, a fejlesztőket is lecserélték. Újra felfuttatták a franchise-t, de az Underworld-al megint kezdték érezni, hogy fáradni kezd a sorozat. Így csináltak egy második reboot-ot. Ami a sorozat második legsikeresebb epizódja lett... A félreértések elkerülése végett én sem feltétlenül rajongok a TR reboot-ért, mert ez nem az a Lara, amit még 1996-ban megismerhettünk, de nekem az új játék is bejött.
A Star Trek esetén sem az első paradigmaváltást láttuk 2009-ben. Erre utaltam korábban, a TNG óriási változásokat hozott a TOS-hoz képest, mert hát lássuk be, a TOS rengeteg helyen improvizált, és mai szemmel nézve abban aztán akkora plothole-ok voltak, amit még most is próbálnak összefércelni a rajongók... 😊
Paradigmaváltások pedig folyamatosan voltak, ismét: a DS9-es sötét árnyalatú időszak, az ENT-el a kvázi előzménytörténetbe menekülésig.
Utoljára szerkesztette:
Pont ez az oka, hogy egy kalap szar lett. Az eredeti trilógiát felvázolta három oldalban, aztán a trükkösök, maszkosok, makettesek, stb összerakták neki.
Aztán GL elhitte magáról, hogy azt _Ő_ csinálta az egészet a saját kezével Csubakka seggének az utolsó szőrszáláig, és így állt neki az új trilógiának. És hát sajnos kiderült, hogy ő bizony ezekhez a dolgokhoz mégsem ért eléggé.
meg jöhehetne egy bride commander szerü játék is 😄
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Az, hogy milyen lett a végeredmény, már megint más helyzet, bár én azok közé tartozom, akik a hibái ellenére is kedvelik a PT-t. Az általam nem rég említett történeti szál is bizonyítja szerintem, hogy nem egyszerű "üres - látvány" filmről van szó és igenis tartalmaz társadalomkritikát és mögöttes mondanivalót.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Nézd, én nem akarok boszorkányt üldözni. NEKEM ez nem igazi Star Trek. Ahogy pl a Tomb Raider sem az igazi. Nagyszerü játék. De Lara ne túlélősködjön, Lara félkézzel nyírjon ki mindenkit, egy műkincs vadászata közben.... Ami jó, azon nem kell változtatni.
Ahogy az Into the Darkness is bemutatja azt, hogy milyen veszélyeket rejt a konkurensektől való beteges félelem, milyen politikai játszmák keverednek elő ilyenkor, illetve bemutatja a genetikai szuperlény küzdelmét az életért és a fajának sorsát hogyan kezeli (morálisan megkérdőjelezhetően) a Csillagflotta?
Nem vegye senki sértésként, de itt valahol úgy érzem, hogy boszorkányüldözés folyik itt (és amúgy máshol is) a J.J. Abrams féle reboot ellen. Ha jogos lenne, egy szót se szólnék, mert én is úgy vélem, hogy első sorban itt a pénzről szólt a dolog. De a másik oldalról viszont egyáltalán nem gondolom azt, hogy kilógnának a Star Trek világából, igenis itt is megvan a mondanivaló. Sőt, szerintem pont erre a fajta megújúlásra volt szüksége...
Valami ilyesmit érzek én itt is. Ent-ig valamit el akartak mesélni, megmutatni, alkotni. (ENT-ben nár... nem vagyok biztos) De a két új filmel csak pénzt akarnak keresni.... Nem mondom, profi módon teszik... De ez már nem FILM. csak mozi.
Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2014.12.28. 19:37:44
De ja, ja volt terület feladás ideiglenesen, volt civil bombázás a föderáció részéről, Kardassziak felemelkedése, bukása, igazából az alternatív világban lehetett volna tobzódni, ahol sokad rangú szereplő lett a Föld, de ott mindenkinek a ripacs énje élt, ami hiteltelenítette az egészet
ja meg volt kötelező időutazás, a hős ferengik a hidegháborús földön, egy kiszuperált 1000 éves sólyommal 😊
Ezenfelül is elmondható, hogy a DS9-ban nagy mértékben megmutatkozik a Föderáció negatív oldala, ezzel tovább emelve az Ismeretlen tartományban (fajgyűlölet, az ellenségeskedés utáni vágy) és az Űrlázadásban (válság, gyilkosságok és erőszakos cselekedetek támogatása) felvázolt irányvonalat.
Szóval egyetértek az általad leírtakkal, én mindössze azt a ténymegállapítást tettem, hogy mindezek mellett a két sorozat hangvétele is eltér egymástól.
Voyager egy előre nem eltervezett éles próbája a magasztos Föderációs elveknek, elszakítva attól a Delta kvadránsban.
De persze mindenki úgy értelmezi ahogy neki átjött.
Ezzel szemben a VOY sokkal optimistább látásmódot képvisel. Itt is számos morális kérdés merült fel, azonban ezek megoldása majdnem minden esetben, illeszkedtek a kapitány világmegmentő nézeteihez (volt néhány kivétel). Ezenfelül az alaphelyzet ellenére, mindvégig egy összességében derűs hangulatú sorozatról beszélhetünk.
...de az a plusz nincsen benne, amitől StarTrek, a StarTrek.
Mi az a plusz, definiáld nekem légyszíves. Alapból a sorozatok is brutálisan eltérnek egymástól, a TNG-éra alapjaiban forgatta fel a TOS-érában felállított standardokat. Kezdve ott, hogy nem egy csajozós-verekedős kapitányról, hanem pont, hogy egy gondolkodós, bölcs kapitány a központi figura benne. A DS9 esetében a TNG által felvázolt utópisztikusan mézes-mázas világ díszletei mögé nézhettünk, ahol aztán morálisan megkérdőjelezhető Csillagflottát mutattak be, amely politikai okokból gond nélkül magára hagy egy fajt, ha úgy kívánják az érdekei. A VOY megint egy teljesen más világ, a galaxis másik felébe elröptetett, magára hagyott hajóval, ami egy erős, néha agresszív női kapitányt kapott. Az ENT megint teljesen más utat választott, valahol a TOS és a TNG között próbált egyensúlyozni...