11588
-
Renegade #10985 na igen, Borgot egy lövéssel kiütő űrhajót a saját terepén elverjük (8472), egy Halál Csillag max kulcstartó dísz lett volna :)
Az egész reboot tisztelgés a TOS legénysége/színészei előtt, a most mozikba került rész is becsülettel emlékezett meg Leonard Nimoyról.
mondjuk erről már volt vita, mármint, hogy mennyire telitalálat az új legénység, nosztalgia ide vagy oda, ilyen kémia sosem volt a TOS színészei között, de ezzel a véleményünkkel elég egyedül voltunk. :) -
#10984 És van a világban annyi lehetőség, hogy a reboot, azaz hogy más legyen Kirk, mint aki, sokkal inkább tiszteletlenség az eredeti sorozattal szemben, mint vérfrissítés.
Ez jól hangzik, és mégis amióta van Trek, azóta annyira egy kaptafára készültek, hogy csak a DS9 lógott ki, de az legalább alaposan. Nem tud a sorozatok világa elszakadni a Föderáció / Csillaghajó párostól. A VOY és a TNG filmek pedig már nem tudtak hova továbblépni az egyre nagyobb és egyre jobban felfegyverzett Föderációs csatahajók világából (mókás volt a Nemesis-ben látni a Romulán csúcs-csatahajót az után, hogy a D'deridex osztály mennyire veszélyes volt a TNG sorozat időszakában. Lassan már tényleg Super Stardestroyer / Deathstar szintű dolgokat kellett volna behozni, hogy ezt a megalomán izét még tovább fokozhassák.
Ebből a szempontból az ENT jó irány lett volna, kár, hogy a forgatókönyv írók és a rendezők nem voltak képesek izgalmassá tenni. A nézők meg büntettek.
Nem véletlenül hoztam fel a BSG-t, mert az egy jó példa volt arra, hogy lehetett akkoriban ST verő Sci-fi sorozatot csinálni.
Igazából ennél is csak amiatt fájlalok előre, mert hát lehetne ebből jót is kihozni, de az első Teaser nem volt túl vonzó. Nekem legalábbis.
Tessék felépíteni egy új karaktert a nulláról.
Hajrá, még Picard valamennyire állta a sarat a kritikákkal szemben, Sisko egy külön kategória volt, Janeway félig-meddig nevetségessé tette a dolgot, Archer-t pedig végképpen nehezen vette be a rajongók gyomra.
Amúgy a TOS Kirk-höz képest a Reboot-olt Kirk szvsz telitalálat, annyival jobb minden szempontból (színészi játékot is beleértve).
Végül is reménnyel teli nézhetünk a jövőbe, aztán meglátjuk mi lesz. De én inkább várom az The Expanse 2. évadát, mint az új ST sorozatot, ez pedig azért valahol szomorú...
-
#10983 Ha megnézed, minden sorozat egyfajta reboot volt. Mindegyik kissé más mondanivalóval, más hősökkel, (még ha 1-2 vendégszereplés erejéig volt is átjárás a sorozatok közt) Szerintem, egy jól bejáratott világ, amit kár "nagy"reboot alá helyezni. Kirk, az Kirk. Kismillió szép percet hozott a fanoknak, trekiknek, (és másoknak) ez a sorozat. És van a világban annyi lehetőség, hogy a reboot, azaz hogy más legyen Kirk, mint aki, sokkal inkább tiszteletlenség az eredeti sorozattal szemben, mint vérfrissítés. Mi lesz a következő? Pickard, mint kigyúrt verőlegény?
Nem kell hozzájuk nyúlni. Ők már teljesek. Tessék felépíteni egy új karaktert a nulláról.
Ez a bajom amúgy a reboot-okkal. Lara Croft egy nyafka tini3,14csa lett, James Bond egy lélektelen, tank, Batman már nem is tudom mi, annyi van belőle, Pókemberből pláne...
Azt pedig, hogy vissza akarnak térni az eredeti idővonalra, (ha jól vettem ki) már az első film környékén tudni lehetett. -
#10982 Azt aláírom, hogy a Abrams-féle Klingonok iszonyú bénák voltak. De hát ez van, mindenáron rebootolni akartak mindent (eleve hiba volt, hogy nem a klasszikus Birds-of-Prey-t dolgozták át, modernizálták, hanem valami horror izét hoztak össze helyette).
A régi sorozatok szerintem is sok kellemes pillanatot hoztak, de lássuk be, túlhaladott volt ezer okból - a Kelvin-idősík-reboot annyi, de annyi potenciált nyújt arra, hogy ezeket kezeljék, hogy csak na. Fel lehetne használni az eredeti sorozat fajokat, de rebootolva, lehetne az űrhajókkal kezdeni végre valamit, és a többi.
Az ENT meg... Meh... Volt pár zseniális epizódja (In the Mirror, Darkly abszolute a kedvencem!), de összességében nagyon elfáradt egy BSG2k3 mellé téve (az már egy másik dolog, hogy a BSG-t meg a SyFy, vagy hogy a fenébe írják éppen, alaposan elbaltázta)... -
gunji #10981 Hát.., kinek melyik idővonal jön be :) Nekem az eredeti jobban tetszik, sok kellemes órát hozott a tévé előtt. A rebootból - a látott két mozi alapján - hiányoznak dolgok (pl. korábbról ismert fajok a klasszikus kinézettel), meg nekem túl gyors és akcióközpontú, ami miatt kevésbé tetszik. Igaz, belegondolva egy sorozatban jobban ki lehetne bontani a dolgokat. Így igen, jogos, amit írsz, egy próbát megérne a Kelvin idősík is.
Ami az ENT-et illeti, ott meg hát a mai napig nem tudom, hogy a temporális hidegháborúval mit is akartak kezdeni. -
#10980 Ez jó hír? Dunno, de szvsz rossz hír.
Nem szeretem, amikor hatszáz féle párhuzamos idősíkba ténferegnek a történetek. A mozis Reboot érdekes és legalábbis szerintem hasznos volt - szigorúan szvsz elfáradt az eredeti történetvilág, a reboot lehetőséget adott egy csomó régi dolog újra felhasználásához, alternatív módon (lehetett volna TNG vagy DS9 reboot például...).
Nem ez történt, és továbbra is görcsösen ragaszkodnak a Föderáció / Csillaghajó pároshoz.
Na sebaj, majd meglátjuk, mit hoznak ki belőle, elsőre az ENT is óriási ökörségnek tűnt, aztán... Oh, wait... -
gunji #10979 Hm, érdekes [fejvakarós smiley] . Olvasom, hogy ahhoz a tholian bázishoz Ralph McQuarrie korábbi terveit is felhasználták, ami egy Phase II előtti de később lefújt mozifilmhez készült (kép), ahogyan a hajó is (kép).
Jó hír, hogy már biztos, hogy az eredeti idősíkban fog játszódni a történet. Egy újabb előzménysorozat jönne? -
Renegade #10978 nekem sem tetszik :( -
#10977 Azt hiszem a TOS óta nem láttunk ennyire randa ST űrhajót...
Viszont az aszteroida bázis nem analóg a Mirror univerzumban látottal (ahol a Tholian-ok szétszedik az USS Defiant-ot?)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.07.25. 07:01:29 -
#10976 pedig arról volt szó, hogy a tng után játszódik, vagy a 24. században.
de végülis hátha jó lesz ez így is. -
gunji #10975 Akkor a hajó regszáma alapján a korszak is meglesz, úgy tűnik. :(
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!NCC-1031 -> 23. század, s akkor gondolom a Kelvin-idővonalról lesz szó
Utoljára szerkesztette: gunji, 2016.07.24. 11:35:16 -
Renegade #10974 szenvedjetek ti is :D
-
Renegade #10973 én nagyon szerettem az új mozifilmeket, nos ez sajnos csalódás volt :( -
#10972 érdekes, hogy eddig mindenhol azt olvastam az uj filmről hogy fúúúj, és mióta a mozikba van, ódákat zengenek róla. Lehet meg kéne nézni moziba? :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: akyyy, 2016.07.22. 21:27:54 -
Renegade #10970 wow o0
rotten tomato -
#10969 a rebootolt Star Trek éra 4. része. Technikailag az emberek 1-2-3. részként tartják számon a 2009 óta készült részeket, nem 12.,37. vagy 56. részként.... -
#10968 milnye negyedik? és akkor a hazatérés, az egyik legjobb film micsoda? hmmm? -
#10967 HIVATALOS: KÉSZÜL A NEGYEDIK STAR TREK! -
#10966 Komoly? Star Treket azzal eladni, hogy a Halálos iram rendezőjétől? Semmi bajom a Halálos Irammal, de bármilyen párhuzam, aközt, és a Star Trek közt,.... Szóval fáj a kicsi treki lelkemnek.... Persze, egy Sci-fi legyen látványos... de az a körítés, nem a tartalom. Nagyon úgy nézem, tartalom helyett ismét körítést kapunk... -
#10965 -
#10964 -
#10963 13 rész, erősen átívelő, akkor max 1, esetleg 2 filleresebb epizód fér bele. -
Renegade #10962 csak tanuljanak meg fillereket írni, mert azok fájdalmasan rosszak volt, vagy hátha nem lesz rá szükség, ha csak 13 rész egy szezon. -
#10961 Infók az új ST-ről, hátha valakinek új...
Eddig is voltak infók Star Trek-téren pár író, illetve executive producer csatlakozásáról, és hogy ősszel kezdődik a forgatás Toronto-ban (márciusig tart), de most a Collider elkapta egy interjúra Bryan Fuller-t, az új Star Trek-sorozat (még mindig nincs címe) készítőjét, így abszolút hiteles forrásból tájékozódhatunk.
Fuller például cáfolt pár pletykát arról, hogy mely sorozat, illetve film előtt és után játszódik az új Star Trek-széria, illetve az antológiás formátumot sem erősítette meg, de mindezt úgy tette, hogy célzott arra, hogy az értesülések egy része azért igaz – kérdés, melyik részük? (A filmekkel nem lesz semmilyen kapcsolatban sem a sorozat.)
Az viszont biztos, hogy a januárban a CBS All Access-en induló Star Trek esetében 13 részes lesz a szezon, átívelő lesz a sztori, ki fogják használni, hogy stream-en nincsenek országos csatornákra vonatkozó megkötések (nem fognak nagyon káromkodni, de grafikusabb lesz a megvalósítás), most tart a casting (a legtöbb karakter színvak és nemvak szerep (tehát bőrszínre és nemre való tekintet nélkül castingolnak, a legjobb színészt keresik)), sőt, nemsokára nekiállnak a díszletek felhúzásának.
A részek kapcsán: rá lehet majd jönni, hogy a részek mely korábbi Star Trek-epizódok DNS-ét tartalmazzák, és játékidejük rugalmas lesz, és ami a legfontosabb: a történetmesélés is másféle lesz, mint eddig. Hogy ez mit fed, nem tudni, de a szerializált jellegnek köszönhetően mélyebben bele tudnak menni bizonyos témákba.
Az új Star Trek-sorozat házi rendezője Vincenzo Natali lesz egyébként, akinek elég jó a filmes előélete (a Cube, Cypher és Nothing nagy kedvenceim, emellett pedig a Splice és a Hunter volt saját filmje), mostanság viszont egyre többet tévézik: idén rendezett már Wayward Pines-t, tavaly The Strain-t, Ascension-t, Orphan Black-et és Hemlock Grove-t, no meg persze pár Hannibal-epizódot.
http://www.sorozatjunkie.hu/2016/06/26/az-uj-star-trek-sorozatrol/ -
#10960 Egyre több Voyageres hasonlatot vélek feldedezni ebben a filmben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!napkitörésben suhanás a hajóval, hajó elhagyása, hajó lezuhanása (bár ez többben is volt nem csak voyban :D) -
kissssss #10959 Scotty szőrös és szokott acsarogni? szereti a skót alkoholokat és imádja a hajót de ha szembejön egy szép lány akkor rögtön másodlagossá válik minden. csubira ezek nem voltak jellemzőek. -
#10958 Az az ST-ben nem Scotty? -
kissssss #10957 mert chekov az chekov... star trek olyan lenne nélküle mint a star wars csubakka nélkül, mindig kell a fő hősök mellé egy sidekick akit lehet szeretni és közben nevetni is rajta. -
#10956 Váltani fogják? Dunno, de miért lenne akkora törés, ha egyszerűen kiírnák a sorozatból, és egy másik karaktert vezetnének be? -
#10955 Isten Veled. A végtelenbe, és tovább... -
kissssss #10954 bye bye Chekov...
(kíváncsi leszek az új színészre aki váltani fogja) -
#10953 Basszus...nyugodjék békében. :( -
#10952 :-\ -
#10951 27 éves korában, tragikusan fiatalon elhunyt Anton Yelchin, akit leginkább a Star Trek-filmek Chekovjaként ismerhetünk. A hírt a színész publicistája is megerősítette. A rendőrség jelentése szerint a fiatal színészt otthona előtt találták meg kocsija és egy betonból készült postaláda közé szorulva. Az okokat még vizsgálják, de egyelőre belegondolni is szörnyű, mi történhetett. Yelchint barátai várták egy próbára, és mikor nem jelent meg, otthonához siettek, de már nem tudtak rajta segíteni.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.19. 21:24:33 -
kissssss #10950 be kéne szerezni egy olyat amin Kirk fogja a szőrzsákokat :D -
Renegade #10949 hivatalos kanadai dollárok:
:)
-
#10948 Ezekben a dolgokban arról van leginkább szó, ha valaki nem értené, hogy ez egyfajta Isten játék. Mert lehet, hogy azt gondoljuk, értünk hozzá. De hosszú távon, nem tudjuk, mit ronthatunk el, vagy mik lehetnek az előre nem látható következmények. Ahogy a Khan-ban van. Megteremtettek egy fejlettebb embert, mellékhatásként hataloméhesek lettek, és kirobbant egy sosem látott háború. És ez, még logikus is. Ha valaki jobbnak tekinti magát a többieknél... Elég csak a politikusokra nézni. És Ők csak azt hiszik. Hát még ha tudnák is?
Vagy nézzétek meg a kukoricát, paradicsomot. Szépek, nehezen romlanak meg... És ízre koránt sem olyanok, mint a génmanipulált nemesítés előtt. (Erre konkrét példa, hogy a Kanadai Magyarok, a rendszerváltás után, innen vitték a magokat, mert AKKOR az itteni paradicsom még finom volt.)
Olyan rendszerbe belenyúlni, amit nem értünk teljesen... szerintem nem kell. És az emberi genom még sokáig az marad. -
Zero_008 #10947 Ja, hát ha _elfoglalni_ akarod a várost... :P De ja, jogos mai helyzetre vonatkoztatva.
Ellenben tényleg _kezd_ elavulni, amcsik is, oroszok is, kínaiak is tesztelgetnek harci robotokat. Mondjuk amcsiknak nem tetszett, amikor bemutatón a vezérkar felé fordult a puskás kisrobot, azóta arrafelé elég nagy a csend.
Másik irány meg az exoskeleton, aminél szintén elég sanszos, hogy előbb-utóbb kiveszik belőle az embert.
Eldák meg persze, megszülték Slaanesht, de azóta húszezer éve csak hüppögnek, közben meg nagyjából mindenki leszaporodta őket.
Találkoztál _bármilyen_ 40k anyagban elda gyerekkel? Közben meg majd beleszakadnak, hogy megvédjék a soulstonejaikat... Mi ez, ha nem a fajfenntartási ösztön teljes hiánya? -
#10946 Sima gyalogos katona már amúgy is kezd elavulttá válni, már ma is csak szinte a meghódított területeken rendfenntartásra valók
Nem sokat érthetsz a hadviseléshez. Városi harc megvan? Minden normálisabb városi hadviseléssel foglalkozó taktikai elemzés azzal kezdődik, hogy páncélosokat városi harctérre nem viszel közvetlen gyalogsági kíséret nélkül...
. Amint ezt valami módon megváltoztatod, azzal kiölted a fajfenntartási ösztönt, és halálra ítélted a fajt. Foglalkozik ezzel sok scifi is egyébként, többek közt Asimov az Alapítvány sorozatban. Vagy éppen a Warhammer 40,000 az űrelfek esetében.
A Warhammer 40k-ban az "űrelfek", vagyis az Eldák momentán korántsem ez ítélte halálra, hanem a dekandens életmódjuk...