Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
az hogy a régi ST filmek se a nagy "útmutatásról" voltak híresek, inkább a sorozat
ebben az st filmben is van erkölcsi fejlõdés és általános problémákat is boncolgat de a látvány mellett persze ezek eltörpülnek
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Az ST09 csak egy látványos akció film de semmi több. Attól, hogy star trekes kellékek és szereplõk vannak benne, még nem lesz ST. Látványos meg minden, csak a lényeg hiányzik belõle.
A következõ film trailere mondjuk sejteti, hogy valami erkölcsi dilemmáról fog szólni (talán a közelmúlt eseményei alapján, mint ahogy a star trek sorozatokban foglalkozott sok rész ilyesmivel, bár kétlem), de szerintem ez csak a film 5% lesz, a többi 95% csak akció meg robbantgatás, meghogy Sulu megint elkezd hadonászni egy összecsukható ninja karddal.
ez de jó rész 😄
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
végülis ezért jó a Treki, hogy tudnak ilyeneket létrehozni 😄
2; ha kell, akkor mit csináljunk? TNG széria lebõgött, kiégett!
Teljesen új csapat nulláról, gyakorlatilag egy spin-off felvezetés nélkül, kapaszkodó nélkül, még rizikósabb!
Másik sorozat továbbgondolása, pl: DS9, gyakorlatilag ugyanaz mintha teljesen új gárdát hoztak volna, nagyközönség számára ismeretlenek, plussz már TNG-re se kíváncsiak, akkor DS9 gárdára?
Esetleg egy TNG, DS9, VOY crossover, sztem tévéfilmen mûködhet, de nem moziban, sajnos be kell látni már tata mindegyik szereplõ és a rajongókon kívül nem sok embert érdekelne
Teljesen jó ötlet és kézenfekvõ, hogy új cast, de fokodzóval, tehát TOS-reboot
pl: azt szinte sehol sem hallottam az új szériával kapcsolatban, hogy a szereplõkkel gond lenne, mindegyik telitalálat
tehát jó döntés volt, film minõsége és milyensége már más kérdés
@Phalanx: Ez esetben nem kell megnézni -> az eredmény ez esetben csaknem ugyanaz, mintha nem készült volna több Star Trek. 😊
Lehet érveket felhozni pro és kontra, de ettõl még mindig jobb az Abrams féle Trek a semmilyen Treknél...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Inkább csak a készítõk erõltették túl. Az Ent 3-4. évadán (mikor a készítõk nagyját lecserélték) erõsen látszott hogy van még erõ a klasszikus idõvonalban bõven, csak akkor már a kutyát nem érdekelte. Dehát mindegy.
A 2009-es Star Trek több bevételt termelt mint az õt megelõzõ három Trek film (First Contact, Insurrection és Nemesis) egyszerre. Sõt, egyedül az elsõ, 1979-es ST film termelt nála nagyobb bevételt az összes közül.*
Az ST sorozatok kifulladtak, a Voy-al kezdõdött a nézettségi mélyrepülés, az ENT pedig beleállt a földbe. Lehet szépíteni a dolgokat, de lássuk be, hogy ez így van - úgy, hogy a TOS sem indult népszerûnek, de a TNG és a DS9 szépen felfuttata a brandet.
Nekem nagyon is úgy tûnik, hogy a Reboot bevált, sõt, inkább hasznos volt, mint káros, hiszen az eredeti idõvonal tele volt már szörnyû átgondolatlanságokkal, és logikai csapdákkal. Nem vitatom el, hogy vízválasztó dolog - vagy bejön, vagy sem. De a jelek szerint (és ebbe a Trekkiek véleménye is általában pozitív) azért a nézõközönségnek bejött a reboot...
*(forrás: Boxofficemojo, Dollár infláció kalkulátor)
Egy adott társadalmi, vagy egyéb jelentõs probléma, ami lehet rasszizmus, a technika árnyoldala, és kismillió más dolog. Mindig ezekre próbál valamilyen választ találni a JÓ sci-fi.
Én ilyet nem tapasztaltam az új ST filmben. Egyszerû látványorgia próbál lenni, semmi több. annak jó, még azt is mondhatnám, nem is rossz film. Csak épp a lényeg veszett el.
A másik dolog ami ENGEM zavar, az a reboot mánia. Egy Batman-nál azt mondom, oké. De egy ST-nél erre semmi szükség. (Minden sorozatot lehetne egy-egy reboot-nak tekinteni, de nem az, hiszen egymásra épülnek) Szerintem volt annyira jó, akár a sorozatok, akár a filmeket nézzük, hogy erre szükség nem volt. Volt, és jelenleg is van annyi nyitott kérdés, annyi lehetõség, hogy a re-boot itt öncélú, divat majmolás volt. Ami egy ST-re... Nem kellene, hogy jellemzõ legyen. Ettõl a film még bõven a nézhetõ kategória, de Kirk ide, Spock oda, Uhura amoda... SZÁMOMRA nem igazi ST.
http://www.freetvmaci.info/
Aztán írtam, hogy a TNG stílusa közelebb áll a mai akcióorientált scifi-hez, azt kellene alapul venni az új filmekhez ami felõlem lehet Kirk fiatalkora is.
Szerintem meg nem mulatságos egyik se, az effektek bénák, de az meg nem számít egy igazi rajongónak. Lehet újítani, de a mai "újítás" annyi, hogy csináltak egy Die Hard-ot a Star Trek-bõl.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Most ott tartunk akkor, hogy mi az "igazi" Trek? A TOS, a TNG, vagy valami más? 😊
Ahogy az 1960-as évekbeli TOS-hoz képest változás volt az 1980-as és 90-es évekbeli TNG/DS9, úgy kellene szerintem megújítani most is a Treket. A VOY egy vegyes felvágott volt e téren, az ENT meg nem tudta eldönteni, hogy TNG vagy VOY akar lenni.
Ahogy az 1960-as évek pofozkodós Kirkje mulatságos kabaré volt 1980-ban, úgy ma is kicsit mulatságosan hat az 1980-as évekbeli, folyton lamentáló Picard is.
Szerintem nem lóg ki a Trek történetbõl.
Még az idõutazós hablaty sem rosszabb, mint az ST IV. "megkerüljük a napot" tipusú megoldása.
Jellemek?
Dunno, szerintem nagyszerûen felismerhetõek a jellemek, Kirk, Spock, Bones... ahol esetleg kritika érheti, az Uhura, a TOS-ban sokkal hûvösebb, nyugodtabb karakter, míg a filmben egy tüzes, harciasabb jellem.
Vessük össze a legTrekkeb Trekkel, a TOS-al:
Maszkulin Kirk kapitány, másodállásban nõcsábász: pipa
Logikus Spock, az állandó második: pipa
Örökké morgó Doktor: pipa
Maréknyi másodszereplõ, akik mindig pont jól döntenek: pipa
Az adott kor színvonalát tükrözõ trükkök: pipa
Sz@runk a fizikára, mert a nézõt úgy sem az érdekli: pipa
Akárhogy is nézem, a 2009-es ST pont, hogy a régi Trek esszenciáját hozta vissza.
A J.J. Abrams féle Star Trek pont, hogy a régi TOS Trek hangulatát hozta vissza, mai technikával...
sajnos el kell ismerni hogy a scifi sorozatok ált erõs b minõséget képviselnek, ezért is halt ki mára ez a stílus, nem lehet világokat úgy bemutatni hogy nincs rá fedezet és ne tünjön gagyinak, látni ezt az utóbbi évek scifieposzaiban is hogy nem más világok bemutatására mentek rá pl battlestar v stargate universe
Mondjuk magánvélemény, ha olyan stílusba csinálja az új SW ahogy a ST 11-et akkor az még oda talán be is fog illene.

1.: Azért meredek, hogy "mindössze" 242 ezer dollárt kalapozott össze a Kickstarteren egy klasszikus Star Trek neveket felmutató kezdeményezés. O.o
Hol vannak a Trekiek?
2.: Az ûrhajó desingja szörnyû, ez a BoP orr / Defiant törzs... :\
3.: A trailer websorozat minõségû, ennél azért sokkal jobb alakításai is voltak Walter Koeing-nek (pl. a Babylon 5-ben Bester), lélektelen, üres a karaktere. :\
Még jó lehet.
hogy az új részben lesznek klingonok 15 db, 13-on fémmaszk lesz mint a 2009 film kivágott jelenteiben, de 2 sima arccal fog megjelenni.
Ezeken rajta lesz a megszokott homlokredõny ,de kicsit mások lesznek az eddig megszokott ábrázolásmódtól
Remélem nem cseszik el!
Ja igen és a filmben szerepelni fog a Q'onos a klingon fõbolygó
Q szerintem szerepelt 3 sorozatban is TNG, VOY, DS9
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Riker-nek a hasonmása szerepelt a DS9-ban aki egy baleset során "keletkezett", máki tag lett.
Meg a Picard-ról Janeway-re váltó Q-val mi a helyzet? 😊
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
DS9-ben: pilotban Picard,+ szerepelt Riker és a VOY szereplõ hologram doktort alakító Robert Picardo mint a hologramot megalkotó tudós + az említett TOS epizód + TNG Worf 4. évadtól állandó szereplõ lett.
VOY pilotban a DS9 állomás és Quark, ha jól emlékszem szerepelt Troi és a dilis tudós az A-teambõl
ST:ENT itt Brent Spiner mint Dr. Sung. Troi és Riker a utolsó részben
+ A ST: Nemzedékek mozifilmben Kirk és Picard crossoverje
Ezek amik eszembe jutottak