11589
-
Renegade #10625 ez nálam is így volt, mondjuk én nagy BSG fan vagyok, kétszer is végigtoltam, másodjára is remek volt (kivéve az utolsó évad, mert az elsőre sem kellett volna), ami érdekes, hogy második nézésre, a New Capricás moralizálás/terorizálás volt nálam a sorozat legkorrektebb része, mondjuk második blikkre is elítéltem a terroristákat/szabadságharcosokat -
Micsu #10624 Thx mostmar emlekszem :)
En egyebkent a bsg utan lattam a ds9et es ereztem rajta moore kezjegyet -
Renegade #10623 természetesen hajlandó vagyok elfogadni, hogy túlzott módon utálom a DS9-et, ez pedig elhomályosítja az ítélőképességemet :) -
Renegade #10622 ő volt a halálos beteg rákos, akivel Laura beszélget a hitről
imdb
-
Micsu #10621 Kira (Nana Visitor) melyik bsgben szerepelt mert én nem emlékszem rá, gondolom nem a Moore félében
az hogy nincs jellemfejlődés nem tudom honnan veszed, nem egy karakter 180 fokot fordul a sorozat végéig, az hogy nem mindegyik, ez lenne a gond?
a ds9 karakterközpontú a többi sorozattal ellentétben, itt jóval többet tudunk meg a karakterekről, jóval emberibbek ezért jóval idegesítőbbek is én simán beletnék kötni az angyal pikárba is ha szeretném de nem teszem
ellentmondásokkal teli van mind
az hogy valakinek nem tetszik azt megértem (azt már nem hogy barátok közt v androméda is jobb) főleg úgy hogy ezekhez a scifi sorozatokhoz kell egy nyitott gondolokdás mert a kis költségvetés miatt elég puritánul ábrázol mindent ergo neked kell melléképzelni a többit, ezért már az újhullámos scifikben (bsg, sg universe) nem erőltetik a különféle kultúrákat és világokat mert az túl drága lenne, inkább a drámára mennek rá, sokkal igényesebbnek és művészinek hat
-
Renegade #10620 persze a legnagyobb vicc, hogy az egyik legjobb ötlet ami engem hihetetlenül megfogott, az a DS9-ben volt (úgy hallottam volt a végtelen határokban is), amit baltaarcu 0 mimikájú Millesra bíztak, aki képtelen volt visszaadni az ötlet mélységét.
hirtelen csak ezt találtam, de aki látta, biztos emlékszik a részre
-
Renegade #10619 lehet ebbe a cikkbe láttam bele többet, mint kellett volna :)
c:c cikk -
Renegade #10618 DS9: ezen sokat gondolkodtam, mert életem legrosszabb sorozatélménye (igen, Xéna, barátok közt, Androméda, mind benne van).
feltehetően mindenben kicsit rosszabb volt mint amit vártam, ezek felerősítették egymást, és már kész is a vegytiszta utálat :)
amikkel bajom volt:
ügyetlen szinészek ebben a sorozatban (pl Kira sokkal átütőbb kameot nyomott a BSG-ben, mint itt)
jellem fejlődés teljes hiánya
irreálisan viselkedő karakterek (ha én vagyok a lawful/lawful, mindenem a becsület és a törvény, nem fogom megölni az összes barátomat és azok gyermekeit, hogy a szerelmem élve maradjon, szerintem)
buta történet
a 6 évad intrikája (ami tényleg jó volt) ráfér egy A4-es lapra, ez nagyon kevés
és hát az elentmóndások (lehet, hogy ez az ST sajátja, de amikor van olyan, hogy mást mond bekezdésenként!, akkor számomra az azt jelenti, hogy a forgatókönyvíró szart az egészre)
továbbá valószínüleg ez a sorozat pályázhat a legrosszabb fillerek sokasága díjra (azzal általában a rajongók is egyetértenek, hogy az első 2 évad egy vicc, szerintem a többi is)
a látvány nálam mindíg sokadrangú, tehát a CGI olyan amilyen, pl a Tiltott bolygót nagyon élveztem tavaly :)
természetesen mindez magánvélemény, ettől függetlenül tudok annak örülni, hogy másnak nagyon tetszett :) -
Filmek terén megtette, de sorozat terén továbbra is kurta nagy csönd van. JJ meg most aligha fog nekiállni egy ST sorozatnak, hiszen ott van az SW a kezébe. Szóval felpörgés nincs, tisztes iparos munka van. -
Renegade #10616 ezek is jó érvek :)
JJ/Khan védelmében (meg persze némi STE, ha már azt veszi elődnek)
Jelenleg szárnyal a transzhumanizmus (wiki) a scifi írók között, komolyan, nehéz olyan regényt találni az elmúlt 10 évben ami nem feszegeti a kérdést (Diaszpóra, Kultúra regények, Vének Háborúja, de hogy a jelenlegi legbagyobb magyar transzhumanistát se hagyjuk ki: Brandon Hackett, sok sok stb). Tehát mi más lenne jó mint Khan?
Én sok mindent beleláttam a két új JJ-be (lehet többet mint ami benne van), tetszenek a kikacsintások (pl, Istenek Fegyverzete), személy szerint nem tudom elképzelni, hogy más jobban nyúlt volna a témához.
A trekik is megkapják a simisimit: újra fontos az első direktíva, megágyaztak a nagy 5 éves kalandnak (új sorozatban milyen remek lenne már, ami ugye erősen tervbe van véve), szvsz remekül modernizálta a nagy 3-ast (cowboy Kirk, mórgos doki, remek Spock), modernizálták az Enterprise-t, úgy, hogy a fontos dolgok megmaradtak, emellett pedig be tud húzni olyan embereketet, is akik egy pörgős, modern, látványos filmet kaptak.
Moralizálás + látvány? szvsz ez egy igazi win/win, ezért gondolom, hogy JJ/badrobot feltámaszthatja/korrekten felpörgetheti az ST-t.
-
Nem a saját, hnem az adott korhoz kell kötni a sorozatot.
A TOS egy cowboy filmsorozat, (kis túlzással, persze) ami az űrben játszódik.
A TNG a technologia előnyeit ecseteli, később, ahogy a morális problémák előkerültek a valódi életben, űgy oda is.
DS9 Kissé a sötétebb oldal felé húz, sőt. Talán a leg-darkosabb sorozat az ST égisze alatt.
Voyagert nem tudom hová helyezni én sem. Talán egy kis katyvaszként lehet jellemezni, amolyan minden benne...
ENT. Ott egyértelműen a morális problémák dominálnak, azaz helyes-e. És ez egy kis cowboy beütéssel.
Ha ezt figyelembe veszed, valamint a kort, amiben készültek, egytől egyig élvezhető darabok.
Ami összeköti őket, az a mögöttes tartalom. Mindig van valami mondani valója. És ez nem csak az ST univerzumra igaz, de az összes JÓ sci-fi "termékre" legyen film, könyv, vagy akár játék.
Én ezt hiányolom, de nagyon a két új ST filmből. SZÁMOMRA sima látványorgia, semmi több, sajnos. Annak viszont jó, azt meg kell hagyni.
Mire alapozom? Egyszerű. Nagyon tiszteletre méltó, (vagy egyszerű ötlettelenség, nézőpont kérdése) hogy űjra Khan került a film középpontjába. Első alkalommal arra szolgált a figura, hogy bemutassa a DNS manipulálásának a veszélyeit. Tisztán érződött a filmen. Most pedig kellett egy superman, aki Kirk méltó ellenfele... Ugyan már...
Majd kimaradt, Sisko, és az állára tett kéz, komoly mondanivalónál. Egy kérdés. Pókereztél már? Ugyan is az emberi viselkedés, lehet ilyen. Ha blöffölök, akkor a zsetonokkal játszom, ha a mondani valóm komoly, az államra teszem a kezem... Ebben semmi érdekes nincs... Ha azt hozod fel, hogy Janeway milyen arcot vág, mikor eggyüttérez / sajnál... Na attól az én hátamon is feláll a szőr. Ripacs. De vegyük figyelembe, hogy itt inkább a díszletre, nem a szereplők gázsijára ment a pénz.... -
Micsu #10614 kivétel erősíti a szabályt :) -
Renegade #10613 2: Szvsz ez egy remek példája annak, hogy mennyire leszarták a rajongókat és az univerzum logikáját a régi ST írók. Ugye komoly irodalma van annak, hogy mely faj mennyire erős/elelnáló, ehhez képest a redshirt-öket (amire szintén remek fricskát dobott JJ és John Scalzi) leszámítva, az egyszeri matróz a következő fajok harcosait képesek laposra verni: Vulcan, Jem'hadar, Borg, Klingon. Ehhez képest az új Kirk pár perc alatt meghal és Spockot sem sikerült megvernie. -
Renegade #10612 illetve az STE becsületből felröppentette a próbálkozást, de ott csak kitolni sikerült pár száz kilométerrel, és mivel JJ az STE-t tartja "hivatalosnak" ezért így megvan a fejlődés íve. -
Renegade #10611 értelek, ezen én is sokat gondolkodtam, mármint azon, hogy az ST szerintem generációs SCIFI: ha adott korban, vagy korosztályként nézed, akkor nagyon adja az élményt, de ha kiragadod, már nem áll meg a lábán (hidegháború elmúlt, a csicsás nem praktikus konzolok és képernyők, stb). Persze kevés mű tud kortalan lenni (pl űrodüsszeia még remekül tartja magát).
lehet, már túl öreg vagyok az ST-hez, egyszerűen túl sok volt nekem az önelentmondás, vagy pl, amikor onnan tudtad, hogy Cickó (Sisko) valami komoly dolgot, fog mondani, hogy az álára teszi a kezét, ááh, mindegy.
Valószínüleg túl sok hibát láttam meg benne amit a párbeszédekben fellelhető 2 bekezdésenként bekövetkező önelentmondás váltott ki (pl Kira: semmi baj nincs azzal, ha én gyerekeket robbantok fel ,meg civileket...fúj ő csúnya terrorista bántja a katonáinkat o0). :(
STE viszont tetszet, a hőskor, az átfondolt és nem kétbites idegenek, akik bolygón városokban (nem pedig egy mediterán házban tógában) élnek, stb. Természetesen részenként itt is volt egy önelentmondás, de hát az a legtöbb sorozat sajátja.
JJ: Lens flare, na igen, az tuti a fétise a csókának, szvsz utcára is úgy megy, hogy pupillatágítót használ, viszont a sztori jó, remekül használja a képi világot (pl első film, első 5 perc: születés, halál, erény, becsület, stb).
Természetesen jöhetne új sorozat, remélem az STE nyomdokaiban
addig legyen itt egy ilyen, azért tegye fel a kezét, az akinek nem volt egy hétig rémálma :)
-
EnxTheOne #10610 Az új filmet nem láttam, de a bolygóközi transzportállása kapcsolatban,
az volt a ds9-ben a tvben pár napja.
Vagyis nem bolygóközi de a távolság 3 fényév volt ( Dukat elrabolta Kirát) -
Én gyerekként még nagyjából sorba néztem a sorozatokat, TOS a TV3-on, az egész család együtt nézte, aztán TNG utána a Voyager a Viasat3-on emlékszem mekkora botrány volt mikor félbeszakították a 6. évad utolsó részénél és kivitték Erdélybe szinkronizálni és nem csak a hangok lettek rosszabbak hanem a fordítás is borzalmas volt, legalábbis én úgy emlékszem. Aztán újraszinkronizálták a 7. évadot a korábbi hangokkal vagyis inkább időközben visszatértek a régi szinkronhangokhoz, passz nem emlékszem. Aztán jött a DS9 ami tökre új volt nekem és aztán az Ent aminél a viasat az első évad után lepasszolta a sorozatot. Na az is elég botrány volt, kapták a leveleket.
Szóval nekünk ez a gyerekkorunk is, nyilván változnia kell a stílusnak hiszen a Star Trek 2 sorozata között is nagy különbségek vannak, de reboot nem kellett volna.
Nézd meg a linkelt videókat, az érinti azokat a problémákat is ami nekünk nem tetszett. Erre a bolygóközi transzportálásra nem is emlékeztem a film végére annyira felidegesített az egész de tényleg az is oltári baromság és nem magyarázható a reboot-tal. Rebootolunk ma már mindent mert az az egyszerűbb ha fogunk valamit és vagy csak a nevét hagyjuk meg(mint történt itt) vagy alig változtatnak rajta és kvázi ugyanazt adják el jobb effektekkel meg ilyenekkel.
A korábbi filmeket és érintve pl. a sokat szidott Nemezis nekem úgy ahogy tetszett, de látom a problémákat is vele. Egyébként JJ. 2 ST filmje szinte ugyanaz mint a Nemezis csak pár trendi jelenettel felturbózva ami manapság minden filmbe belekerül(csöcsök, mácsó főszereplők), ezt a lens flare-t nem is ismertem aszittem csak szimplán szarul kameráznak, kurva idegesítő volt. :D Aztán kiderül, hogy szándékosan beleépített effekt, lol. -
Renegade #10608 tényleg sorry :)
biztos ki fogom csapni pár embernél a biztit, egyszerűen szeretném szeretni ezt az univerzumot :)
lehet nem a DS9 kellett volna első sorozatnak, viszont utána az STE az gyakorlatilag dara volt. Ezek után persze nem meri az ember sem a TOS-t, sem a TNG-t. :)
Természetesen valószínüleg számomra a DS9 az feldolgozhatatlan trauma marad, pláne, hogy tudom, hogy sokaknak nagy kedvence, én is ajánlás, na meg B5 szerelem miatt kezdtem azzal. -
Monoton #10607 De jó, hogy idetaláltál.
-
Renegade #10606 basszus, hol voltam én eddig, hogy ezt a topikot nem láttam, így kénytelen voltam tele sírni a c:c-t, és a junkiet egy-egy ST cik alatt, mégpedig azzal, hogy szerintem a legjobb dolog ami történhetett ezzel az univerzummal, az az STE és JJ. Ja, és a barátok közt szinte biztos, hogy veri a DS9-et. hova kell visszaolvasnom, (azért 10K hozzászólás még is csak sok), hogy megpróbáljam megérteni, hogy a trekik mit tudtak szeretni a régiekben (0 sztori, 0 szinészet, 0 mondanivaló).
Tényleg sorry a rajongóktól, imádom a scifi minden formáját, hihetetlen elvárásaim és lelkesedésem volt eme univerzum irányába (az összes film után DS9-el kezdtem), bár 6 évadik húztam, de komolyan minősíthetetlen volt :(( -
Akinek esetleg lemaradt volna, Honest Trailers a két részhez, én nagyon jót röhögtem rajtuk:
-
Picard utolsó pillanatban lemondta, Riker nem tom. -
Se Picard, se Riker? -
-
Nem gyengén... -
Hát ez kiszúrás azért a Trekkiek-el...
-
Monoton #10599 bluray review -
Fejlesztenek is, de a fejlesztés első sorban az asszimiláció elősegítésére folyik. Valamelyik VOY epizódban volt arra példa, hogy ha egy problémával találkoznak, akkor az egész közös tudatukat felhasználhatják arra, hogy megoldást keressenek. -
EnxTheOne #10597 A borgok kutatnak/fejlesztenek vagy csak lopják más fajok technológiáját? -
Durva utána látni a borítón a forgatáskori arcokat, hát hiába, eltelt pár év azóta. :\ -
-
Agree, sőt, Peter Weller játékára se lehet panaszunk, de még Alice Eve is tetszett. Ami kevésbé, az a két Marcus végjátéka, de ez meg nem a színészek, hanem a forgatókönyvírók bűne... :\ -
Érdekes egyébként, de nekem Brude Greenwood (Pike) fog hiányozni, színészként is kedvelem, és szerintem itt az ST-ben is jó alakítást nyújtott. -
1.: Ha nem J.J. Abrams lesz a felelős a következő filmért, feltehetően ez a kérdés megoldódik. Amúgy jegyezzük meg, hogy mindössze egyetlen Klingont láttunk sisak nélkül.
2.: Alapból különbséget kell tenni a két idővonal Enterprise-a között, hiszen teljesen eltér a két hajó reaktora is. Lehet, hogy ebben kevesebb sugárzás érte Kirk-ot, vagy konkrétan a sugárzás kevésbé hat az emberekre, mint a Vulkániakra (ezt sem lehet kizárni. Ezzel együtt nekem a fő bajom a jelenettel az, hogy egy reaktortérbe miért nem lehet manipulátorokkal kezelni valamit? Vagy ha már zsilip és ember méretű ajtók vannak, akkor sugárvédő ruha miért nincs ott? Megjegyzem ez az ST II.-ben is zavart. De hát ez egy szórakoztató sci-fi, ahol a realitások nem játszanak...
3.: Cumberbatch zseni, ha tetszik a játéka, ajánlom figyelmedbe a BBC féle új Sherlock TV sorozatot.
4.: Nem egy éve ismerik egymást, hiszen Uhura, Bones és Kirk együtt ment a Csillagflotta Akadémiára, így az ő hármasuk már évek óta húzza egymást. :)
5.: Az előző filmben nekem jobban tetszett Chris Pine játéka, ott inkább volt Kirk. A fő probléma az, hogy ami itt kevésbé volt ütős, az szerintem pont a szövege (pl. mikor Pike előtt előadja magát, mikor kiderül, hogy Spock lebuktatta). Ez viszont a forgatókönyv írók bűne. Nekem amúgy tetszik Pine mint Kirk. -
cseppentob #10591 Na szóval, végre sikerült megnézni az új Star Trek-filmet. Észrevételek (SPOILEREK KÖVETKEZNEK!!!):
1. Első és legfontosabb: nem tudom, ki felelős a klingonok új dizájnjáért, de rúgják ki. Nagyon gyorsan.
2. Ismét egy negatívum: ha a Khan haragjában az embereknél ellenállóbb vulkán Spock pár másodperc alatt megbirizgálta, amit kellett és belehalt a sugárzásba, itt Kirk miért tudott egy csomót mászni meg rugdosni meg beszélni utána?
3. Hogy legyen valami pozitív is: én ezt a Benedict Cumberbatchet eddig nem ismertem, de egész jó Khan volt. Még azt is elnéztem a kedvéért, hogy nem kigyúrt ázsiai harcos.
4. Az előző film félig győzött meg, ez kicsit többet ért el, de azt hozzá kell tenni, hogy aki nem ismeri a Star Treket, az a felét nem érti/nem érzi át, aki pedig ismeri, az csak a fejét csóválja, mert mégis hogy van az, hogy ezek egy éve ismerik egymást, és mégis annyit dramatizálnak, mint a régi csapat 20 év után?
5. Zárójelben: hiányzik valami Kirk kisugárzásából. Nem az igazi. -
Monoton #10590 -
én amúgy örülnék, ha Lindelof írná a következő filmet is. Vagy ha nem, akkor Sorkin :D
Rendezőnek meg nemtudom ki lehetne. Paul Thomas Andersont mondjuk eltudnám képzelni. Vagy Roland Emmerich/Michael Bay duó :D -
Hát gondoltam kicsit felhozom a topicot, de a grammarnáciskodás most hirtelen mindenkit jobban érdekel, mint a Trek. :P -
-
Micsu #10586 nembaj, majd legközelebb :P