Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hzsolt
Köszi, én is csak azt láttam, meg a Sugárt. De jobb lenne a felirat...

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

"De hol van az újabb világok, civilizációk felfedezése, ma még csak matematikai, fizikai elméletek jövõbeni bemutatása stbstb..?

Miért a 2009 elõtti ST filmekben hol volt ilyen? Ez tipikusan a sorozat védjegye volt mindig is.

Sõt, igennagyon bejött, hogy a földön is játszódnak jelenetek és láthatjuk az elképzelt jövõbeli világot. Eddig mindig csak jórészt az ûrben szaladgáltak.
Na összeszedtem a gondolataimat, meg a leesett államat is tegnap óta. Szándékosan nem néztem trailert, nem olvastam semmit a filmrõl, hogy ne legyen lelõve semmit, mivel anno belefutottam az elõzõ résznél itt a topikban egy mondatba a film elõtt, hogy spock idõutazás stb... Beültem a filmre, direkt kikapcsoltam az agyam, hogy tessék, vegyetek meg kilóra.

Hát sikerült nekik! Itt leszögezném, hogy láttam már minden trek mozifilmet többször, illetve a sorozatok nagy részét is. De mivel tetszett, én biztos valami eretnek vagyok, vagy selejt, vagy hulladék. 😄 Amikor kimondta fõgonoszunk az eredeti nevét, hát egy erõsebb aztakurva hagyta el a számat... 😄 nem gondoltam volna, hogy õt vették elõ. Pedig egyébként minden info adott volt már addigra, mert körülírták, dehát nem raktam össze, szóval nálam ütött. Lehet fikázni, hogy nem eredeti, meg újítás, de szükség volt szerintem erre, így azért mégiscsak moziba való a film. Ha egy borg háború lett volna, lehet, hogy több trekkie megmozdítja a seggét, hogy moziba nézze, de az biztos, hogy kevesebb átlag nézõ ült volna be rá.

u.i.: szerintem a klingonokat kurvára eltalálták, nagyon remélem, hogy lesz még komoly szerepük ebben a formában

2. u.i.: tudom, a kurva nénikém, hogy dícsérni merem
Darth Sith
MOM Park-ban megy eredeti hanggal, de felirat nélkül 17:00,19:40,22:20kor.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Darth Sith
nekem az örök favorit a TNG volt, az én lelkivilágomhoz azt állt a legközelebb mindig is. Viszont ami ott volt, azzal kb az egész ST reboot szembe megy. Tudom, hogy kirk kapitány eléggé más világ mint picard volt, a bölcs, megfontolt és állandó filozofálásával, de messze nem ilyen volt mint a rebootban. De ezen még túl is tenném magam, variáltak a karakteren. De hogy mindegyiken, és ennyit? De tegyük fel, hogy ezen is túl lépek. De hol van az újabb világok, civilizációk felfedezése, ma még csak matematikai, fizikai elméletek jövõbeni bemutatása stbstb..? Mind az, amitõl a ST igazán ST lett. Ehelyett kaptunk egy nevében megegyezõ, de az eredetihez kb a neveken kívül semmiben sem hasonlító filmet. Illetve mostmár kettõt.
Egy tök jó scifinek elmegy, van benne sok akció, látványos CGI meg minden. Ha így nézem, egész jó filmeket összehoztak. De nem ST, legalább is szerintem 😞

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Jakuza1
Nem, pont a mondanivalom lenyege, hogy az elfogultsag miatt nem latjak a fatol az erdot es pont ezert nem ellenkeznek ezen a dolgok miatt.
Barmennyire is lehetne a film mondjuk kozepes, akkor is az elfogult rajongok azt mondanak ra, hogy micsoda film.
Ezert hagyjuk mar ezeket a szubjektiv szavazasokat, mert meg a valosag kozelebe sincsenek az emlitett dolgok miatt.

hzsolt
Nem tudjátok játszák a filmet valahol Pesten, feliratosan?

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

skinnyman

Regards,

de pont az lényeg, hogy nem jöttek (sztem) új rajongók sokkal többen...ezért is lepõdtem meg a bevételeken (nézõk aránya 70-75% 25 év feletti volt)
nem teljesen volt sikeres a reboot sztem
Dante73
Elhiszem, hogy vannak a trekik közt is, akiknek tetszik a reboot. Miért ne lennének? Ahol az én véleményem talán eltér a Tiedtõl, (tiszteletben tartva azt) az pont az, amit én igénytelenségnek nevezek. Kell hozni új trekiket, megértem. De miért a régi történetek ellenében? Gondolom, abban egyet értünk, hogy az eredeti sorozatokban, filmekben, volt még potenciál, vagy simán csak ellentmondás, amit fel lehetett volna oldani.
Ismét csak annyi történt, hogy a legegyszerûbb, legolcsóbb megoldást választották. reboot...
Nem gondolom, hogy bármelyik régi kapitányt vissza kellett volna hozni, el ne értsd. De egy borg háborúk például, vagy bármi hasonlóval szerintem a régi trekik közül többet lehetett volna megtartani, és az újak sem maradtak volna el.
Persze, ki tudja, lehet tévedek.

http://www.freetvmaci.info/

na ezért vagy igénytelen, tök mindegy mit raknak le eléd (ha igazi treki vagy) persze ha nem vagy az ,nem szóltam semmit
én se azt írtam, hogy pánikolni kell, csak engem is kurvára meglepett, hogy csak így nyitott, 2009-es filmnek úgy tûnt eddig, hogy nagyon jó a megítélése
Íratlan szabály, hogy egy jó megítélt rész után a köv. rész elsõ hétvégéje magasan veri elõzõt én simán amikor olvastam a paramount várakozását a 4 napos 100 millióra, legyintettem, hogy simán lesz az 120 is
Erre kevesebb lett mint az 2009-es + infláció + 3D jegyárak...egyértelmûen kevesebben nézték meg mint a 2009 filmet
azt meg írtam is külföldi jobb lesz, de azért az amcsi bevételek mindig is jobban számítottak (külföldinél több cseppen a forgalamzónál és a moziknál)
+sztem ha beleraktak 40 millióval többet és a marketing költség is (újságok szerint 100 millió) szerint magasan veri a 2009 filmjét, akkor gondolom nem kevesebb bevételt vártak a 2009
biztos, hogy megy a telefonálás, persze nem pánikszerûen...de "bajban" vannak, ha 2. hétvégére nagyot csökken és az esély meg van, mert jön A Fast 6 és a Hangover 3 elvileg
[NST]Cifu
Detto, nem tudom miért lovagolsz ezen a bõrszín dolgon...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

LasDen
ha jó színész és jól eljátsza, felõlem inuit is lehet....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

[NST]Cifu
Mellélõttél, nem kicsit. Én egyáltalán nem írtam olyat, hogy nem fogadok el más véleményt (mutass rá arra, hol írtam én ilyet), csak a sajátomat. Sandor8206 állt így hozzá a dolgokhoz, ezért írtam amit.

Amúgy pedig az adott témára utalva: Chekov tényleg nem szerepelt az elsõ évadban, és pont azért került be a sorozatba, mert egy fiatal karaktert akartak a sorozatba. De a példám pont arra utalt, hogy ha mindenáron bele akarunk valamibe kötni, akkor lazán bele lehet.

Am engem spec idegesítenek azon vélemények, hogy de jó a reboot, és társaik. Mert szerintem ez igénytelenség.

Akkor van egy rossz hírem, márpedig vannak olyan vélemények (nem kevesen), akiknek tetszik a reboot. Még a trekkiek között is.

Olcsóbb nem annyit agyalni, reboot, oszt leszarjuk, ami eddig volt. És egy kiépített, összetett világ, millió rajongójával egyetemben, le van ejtve. Na engem ez zavar.

Tisztázzuk: akárhogy is nézzük, a "Prime" univerzum eléggé tele volt következetlenségekkel, és ráadásul nagyon egysíkú volt (mindig a föderáció szemszögébõl mutatta a világot, legfeljebb volt egy-egy kitekintés). Én is teljesen jól ellettem volna például egy jó kis Klingon spin-offal. De ilyenre zéró az esély. Sajnos.

Egyébként pedig ne felejtsük el, hogy a milliós rajongótábor egy jó része most kezdi felfedezni csak a Treket, és ez (jobb híján) a rebootnak köszönhetõ. Tetszik vagy sem, hiába a sok milliós rajongótábor, a Trek franchise rendesen megkopott, JJ Abrams megpróbált új életet lehelni bele, lehet sokaknak nem tetszik (nem vagyunk egyformák), de hozott egy jókora adag frissességet a világba.

J.J neveztem igénytelennek, te pörgetetted túl...erre megállapítottam, hogy a átlagnézõ is az, mi sem bizonyítja jobban mint a sok igénytelen blockbusterek szárnyalása

Az meg ne haragudj sztem igénytelen (J.J) akinek tök mindegy ki játssza az egyik fõszerepet
DE valamiért csak nem akartok válaszolni a kérdésemre, mit szólnátok egy fekete Kirk-höz?
hagyjál már az ilyen szavazásokkal, comingsoonon volt annó szavazás, hogy melyik a legjobban várt nyári film, hát magasan a John Carter volt, a bevételi adatokat meg ismerjük, hát tényleg nagyon várták
[NST]Cifu
Pont ez a lényege, hogy Sándor kartárs arra utalt, hogy a Trekkiknek nem szabadna, hogy tetszen a 2013-as Khan kiadás. Egy TrekMovies oldalt nyilván fõleg a Trekkiek néznek és ott õk szavaznak.

most értem haza a moziból, úristenb*szki, még fel se fogtam az egészet, ez hatalmasat ütött 😄
Dante73
Am engem spec idegesítenek azon vélemények, hogy de jó a reboot, és társaik. Mert szerintem ez igénytelenség.
De ha valakinek tetszik, nem tudok, akarok ellene tenni. Csak sajnálom a dolgot. Mert egyre több az ilyen. Tomb Raider pl. Írják, hogy a régi típus már unalmas lenne, elsõ blikkre ez igaz is, de aztán végig gondolod, hogy a pörgés, az állandó harc, csak egy feszültség fenntartó elem, és ráadásul a legolcsóbb... A feszkót másként is fenn lehet tartani, és akkor a játékmenet is sokkal élvezetesebb. (lenne)
Az st-ben is millió kiaknázatlan lehetõség van, millió apróságot helyre kellene tenni, rengeteg a nyitott kérdés, amiket a filmek, sorozatok hagytak maguk után.
Olcsóbb nem annyit agyalni, reboot, oszt leszarjuk, ami eddig volt. És egy kiépített, összetett világ, millió rajongójával egyetemben, le van ejtve. Na engem ez zavar.
De mindegy. Akinek tetszik, egészségére. Mint sci-fi nézhetõ, mint ST... SZÁMOMRA nem.

Jakuza1
Max neked, masoknak meg nem. Mert nem mindenki elegedett azzal, amivel te.

LasDen
szép dolog a vélemény, és igazad van. Tiszteletben kell tartani. De mikor valakit igénytelennek nevez, mert nem trek fan és nem akad ki, hogy ki játssza az egyik karaktert, az egy kicsit sok....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

RelakS
Tudom, Off, de ez jutott eszembe róla 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Dante73
"Például az Wrath of Khan azon szép kis jelenetét, amiben Khan Chekov-nak mondja, hogy jól emlékszik rá... holott a Space Seed TOS epizódban nem is szerepelt Chekov,"
Értem, Akkor Kirk kiízzadja, mert WC-re menni se látjuk...
Meg jössz a számokkal, hogy az bizonyít valamit. Elárulom, semmit. Hányan látják, mi a vélemény, mennyi a bevétel... Leírsz egy számot és akkor ez már tuti. Pedig, honnan tudod, milyen számok lennének ha? Hiszen Pont azok nem nézik meg, akik. Akik meg se nézik, nem szavaznak...
Sandor leírt egy szubjektív véleményt nem kell belekötni, megmondani, hogy Neked van igazad. Neki ez a véleménye, neked más. Ennyi.
Nekem errõl az egész "alternatív" reboot-ról megvan a véleményem, úgy szar, ahogy van. Sci-finek jó, ST-nek nem.
És nem tudsz meggyõzni arról, hogy neked van igazad, mert De. Egy vélemény, semmi több. Ne essünk már egymásnak, marhaságokon.

Jakuza1
A szubjektiv szavazasokat hagyjuk mar.
Kozel nem fedi a valosagot amikor a elfogult fanok osztjak az eszt.

[NST]Cifu
Ami azt illeti, igen, eléggé troll viselkedés, hogy kutyára nem fogadod el más véleményét, csak és kizárólag a saját véleményed lehet jó. Ráadásul olyan témában, ami elég nevetséges. Én felhoztam érveket, hogy mibe lehet belekötni például a Wrath of Khan esetében, ami amúgy szerintem a legjobb ST filmek közé tartozik. Ha már mindenáron hibákat akarunk keresni.

Amúgy egy érdekesség: a Trekmovies-on per pillanat az Into the Darkness féle Khan-ról is lehet szavazni. Jelenleg mindössze 10% osztja a te véleményed, és 68% tartja nagyon jó fõellenségnek (a harmadik, mely szerint "OK villain" ebbõl következõleg 22% arányban szerepel). A filmet pedig 17% tartja a legjobb, 50% pedig nagyon jó Trek filmnek (jó: 16%, OK: 8%, rossz: 5%, legrosszab: 4%) Akkor talán az ott szavazók (eddig 4700) sem lehetnek már rendes Trek fanok? 😄

A bevételeknél meg nincs ok akkora pánikra, mint amit néhány elemzés sugalja. 4 nap után a becsült bevétel 164 millió világszerte, az USA-ban 84 milliónál járnak. Még az elsõ héten sem vagyunk túl, és bár 85-100 millió dolláros hétvégét vártak sokan (meg akár 500 milliós összbevételt), szvsz ez erõs túlzás volt - ez nem egy Iron Man 3. Azért remélem a Paramount se volt ennyire optimista. Hozzátenném, hogy amíg a 2009-es elõzmény külföldön 127 milliót kapart össze összesen, addig a mostani négy nap után tart 80 milliónál. Ha tippelnem kellene, akkor szvsz valahol ott végez a film, ahol az elõdje, 350-400 milliós összbevétel.

hát engem most kurvára meglepett az elsõ hétvégi bevételi adat, nem tudom mi történt, mi az oka, de én azt hittem sokkal jobb a 2009 film megítélése és erõsebb nyitány lesz bõven

persze így se rossz, teljesen jó eredmény, sõt nemzetköziben jobb lesz DE a paramountnál most tuti értekezlet van? :-) hogy mi történt

+ most erõsen imádkozhatnak is, hogy 2. hétre mi lesz
Jakuza1
Vegul is nem volt rossz a film, bar hagyott hatra par keseru szajizt.
Peldaul nekem a tulzott foldi akciozgatas nem tetszik, Uhura kerekteret meg egyenesen utalom, pontosabban a szinesz "muanyag" eloadasa idegesit.

ja én vagyok a troll ? mert egy Star Trek topicban megkérdõjelezem, hogy kb. a leghíresebb ST-gonoszt miért játszotta egy teljesen más karakter :-)
és így végleg telibeszarba az ST-contiumitást
és állítólag igazi trek fanek még védik is :-D
Írok már JJ-nek, hogy az új SW adja már Han solo szerepét Denzel Washingtonnak, hisz korba hasonló, + jobb színész is mint Ford, oscar-díja is van, tuti jó csere lenne
LasDen
egy nyílvánvaló trollal nincs mirõl beszélnem....

nem értelek?! te magad mondtad, hogy sima nézõknek készült, a 10454 hsz-ben, az meg egyértelmû (akinek 80 több IQ tudja), hogy az átlagnézõk igénytelenek
LasDen

na csak, hogy felfogod: ez sima nézõknek készült és azok igénytelenek
most ezek , hogy jönnek ide?

nem érted a lényeget, pl: az is teljesen rendben lenne nálatok Kirkot Denzel Washington játssza?
LasDen
ez nem igénytelenség...
karakterhez választanak színészt, nem a korábban azt eljátszó színészhez És a karakter általános leírása valószínû nem az volt, hogy olyan legyen, mint Montalban 😄
de ez egy ilyen kényes dolog. Ilyen esetekben nem lehet minden fannak és minden nézõnek a kedvére tenni. és ha választani kell, akkor a sima nézõk nyernek, mert többen vannak.

[NST]Cifu
Roppant érdekes az érvrendszered. Én is Trek Fan vagyok, és egyáltalán nem zavar, hogy nem Ricardo Montalbán-hoz hasonló színészt választottak. Sõt. Nagyon is jó színészt választottak a célra, szerintem.

Ha meg erõltetett érveket akarsz, akkor nekiállhatunk elemezni a részeket. Például az Wrath of Khan azon szép kis jelenetét, amiben Khan Chekov-nak mondja, hogy jól emlékszik rá... holott a Space Seed TOS epizódban nem is szerepelt Chekov, sõt, az egész elsõ évadban sem. Vagy el lehet gondolkozni azon, hogy a fenébe tudnak egy naprendszer két bolygóját (Tau Ceti V. és VI.) összekeverni, és észre sem venni azt, hogy az egyik bolygó konkrétan eltûnt/megsemmisült. A Mutara Nebula béli harcot már fel sem emlegetem, egy statikus zajjal teli, alig kivehetõ képet néznek, miközben a külsõ felvételek szerint elég lenne (az amúgy rengeteg) ablak egyikén kinézni.

Szóval ja, ha éppen nagyon kötekedni akarok, akkor bármibe bele kötni, akár az élõ fába is...

A különbség kettõnk között, hogy én elismerem, hogy van, akinek más a véleménye, mint nekem. Nálad viszont van a te véleményed, és mindenki más zizi, akinek a véleménye nem azonos a tiéddel, és fixa ideád a jelek szerint, hogy márpedig csak a te véleményed lehet jó...

miért nem? ebbõl látszik, hogy igénytelen J.J
ki rinyál csak azt mondom, hogy mint trek fan zavar, te nem vagy fan így nem zavar, ennyi
csak megjegyzem, hogy ennyire látszik, hogy kurvára leszarják a trek univerzumot, hogy még hasonló raszt sem választottak
gondolom neked az is tökéletesen megfelelt volna, ha Kirtkit egy fekete srác játssza
+ elhiszem, hogy tehetséges srác, de így a film alapján negyed annyira se jó Khan mint Montalban volt
LasDen
de nem ez a lényeg, te sügér 😄

:-D ne legyél már dilo, van két film amiben R. Montalban játsza Khant, hát kurvára nem hasonlít a mostani fehér srácra
[NST]Cifu
Egy genetikailag kifejlesztett, mesterséges egyedrõl beszélünk. Biztos, hogy a neve alapján be kellene behatárolnod, hogy milyen színû a bõre? Ami egy génmanipulált egyednél már csak azért is érdekes, mert Indiában (ázsia nagy részéhez hasonlóan) a világos bõr a "divatos", míg Európában szoliznak az emberek, ázsiában bõrfehérítõ krémeket használnak...

A Sikh származása sincs bizonyítva, csak feltételezik egy kép alapján, ami még a TOS-ban volt látható.

LasDen
Jót derülök ezen 😄DD
Ne félj, JJ nem hagyja ott az ST-t. 😄 Megcsinálja az SW-t, majd hozzákezd a 3. részhez....😄
nem hasonlít?? színészi kvalitásai? komolyan?? 😄 csak napjaink egyik legjobb színésze, de az a legfontosabb, hogy nem hasonlít 😄DD
Annyira feleslegesnek tartom ezt a dühöngést...anyuanyu,nem így volt, nem hasonlít, bácsi nem jó színész, anyuuu...
rinya rinya hátán.
rá kéne jönni, hogy néhány egyezésen túl két teljesen különbözõ címrõl van szó. lehet rinyálni, én nem mondom meg senkinek mit csináljon, de szerintem elkéne vonatkoztatni a korábbi címektõl...

+ ja igen azt el is felejtettem írni, hogy mint trekfan botrányosnak tartom, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Khant ezzel a színésszel játszatták el, hogy hogy az istenbe jutott eszükbe, egy Sikh harcost ( akit egy latin-színész játszotta) és még a neve is Khan Noonien Singh, eljátszatni egy tej fehér gyerekkel??? és legkisebb mértékben sem hasonlít R. Montalbanra, se fizikailag se színészi kvalitásban

eddig védtem a 2009 rebootot, hogy alternatív univerzum stb. belefér de tényleg látszik, hogy J.J telibe szarja az eddigi ST-univerzumot, jó hogy eltakarodik és inkább SW csinálja
hát ez az új film nagyon unalmas lett, szépen megcsinálták
de ennyi évet kellett filozni egy lófasz sztorin?!
leggyengébb ST-mozifilm, max 4/10

Seth
KHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!
Tetszett ez a szerepcsere 😄
Kár hogy annyira nyilvánvaló volt hogyan hozzák vissza Kirk-öt,hogy semmi hatással nem volt rám a dráma 😞

PSN ID.: Beegabor

akyyy
Jók voltak ezek az elõzetesek, én végig azt hittem, hogy az Enterprise fog lezuhanni 😄 erre.. pff..
amugy mikor a jupiternél van scotty, kajak azt hittem az egy Borg kocka 😮 de álmodik a nyomor.

Klingonék szerintem meg nevetségesen néztek ki, még a TOS-os idõben is jobban megvoltak csinálva :S

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Épp most jövök a moziból, Star Trek rajongóként nagyon tetszett a film.

KHAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!
LasDen
ott több pénz van...így mi isszuk meg a levét...😞

Na ma felkerült orosz oldalra a camrip..magyaron még nem látom..akkor tényleg a mi nemzetünk az utolsó köcsög,akitõl mindig a legelsõ kalózkópia származik mindenbõl?😊