11588
-
Banderas1990 #10824 Egyébként a játékok jogai most pontosan kinél vannak? Azt tudom, hogy ST sorozat a közel jövőben már csak azért sem valószínű, mert annak a jogai más stúdiónál vannak, mint a mozifilmeké, de a videojátékok jogait nem tudom ki birtokolja. Bár valószínűsítem, hogy van/volt valami kötődés, mert a 2009-es reboot megjelenése óta két játék is született a témában (bár ezek minősége nem túl kielégítő) -
Banderas1990 #10823 Ez részben igaz. Bár azért ez nem azt jelentette, hogy minden egyes dolgot ő tervezett meg. Egyszerűen felvázolta mit képzelt el, azt a tervezők megcsinálták, utána meg a félkész terméket is megnézte, megint egyeztettek és ez így ment tovább. Szerény véleményem, hogy pl. a párbeszédek kialakításánál és a forgatásnál sokkal nagyobb szükség lett volna arra, hogy valaki határozottan "navigálja", mert hát valljuk az új trilógiában voltak elég béna jelenetek. Na meg Jar-jar.....
Egyébként a PT számomra nem lett egy "kalap szar". Voltak hibái? Az biztos. Több hibája volt mint az OT-nek? Valószínűleg. Ettől még összességében szar lett? Na, ezt nem mondanám. A III. epizód kifejezetten jól sikerült, bizonyos téren felülmúlja pl. a IV. részt is. Kár, hogy 5 év kellett neki, hogy belerázódjon.
A videojáték iparban egyébként sokkal több kellemetlenséget okozott George bácsi és az ő politikája. Az egy abszolút olyan terület volt, melyhez egyszerűen nem értett. Fél kész projekteken kezdett el menet közben változtatni, gyakran drasztikusan, ezzel őrületbe kergetve a fejlesztőcsapatokat és ellehetetlenítve a produktum elkészültét. Egyszerűen nem fogta fel, hogy a filmeknél az ilyesmi még úgy ahogy elmegy, de egy számítógépes programnál az ilyesmi nem így működik. -
#10822 A Honest Trailer alap minden téren. :)
Viszont ugye nem azt akarod sugalni, hogy a Pre-J.J.Abrams féle Trekekről nem lehetne hasonló HT-t összehozni? Mert bizony, de, lehetne, és abban is ekkora blamák lennének... -
#10821 Most, hazafelé úton, nem a filmről, hanem a díszletről volt szó, a szereplőkről... A történetről szó nem esett.
Ez feltétlenül a film hibájának kell felróni? :)
NEKEM ez nem igazi Star Trek. Ahogy pl a Tomb Raider sem az igazi. Nagyszerü játék. De Lara ne túlélősködjön, Lara félkézzel nyírjon ki mindenkit, egy műkincs vadászata közben.... Ami jó, azon nem kell változtatni.
Tökéletes analógia, ugyanis amíg a "klasszikus" Tomb Raider vonal kifulladt még 2006-ban a The Angel of Darkness-el, akkor úgy ahogy volt, a fejlesztőket is lecserélték. Újra felfuttatták a franchise-t, de az Underworld-al megint kezdték érezni, hogy fáradni kezd a sorozat. Így csináltak egy második reboot-ot. Ami a sorozat második legsikeresebb epizódja lett... A félreértések elkerülése végett én sem feltétlenül rajongok a TR reboot-ért, mert ez nem az a Lara, amit még 1996-ban megismerhettünk, de nekem az új játék is bejött.
A Star Trek esetén sem az első paradigmaváltást láttuk 2009-ben. Erre utaltam korábban, a TNG óriási változásokat hozott a TOS-hoz képest, mert hát lássuk be, a TOS rengeteg helyen improvizált, és mai szemmel nézve abban aztán akkora plothole-ok voltak, amit még most is próbálnak összefércelni a rajongók... :)
Paradigmaváltások pedig folyamatosan voltak, ismét: a DS9-es sötét árnyalatú időszak, az ENT-el a kvázi előzménytörténetbe menekülésig.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.12.31. 09:06:51 -
Zero7th #10820 "hogy a munka szinte minden apró aspektusát gondosan felügyelte és próbálta minél inkább beleszőni a saját elképzeléseit"
Pont ez az oka, hogy egy kalap szar lett. Az eredeti trilógiát felvázolta három oldalban, aztán a trükkösök, maszkosok, makettesek, stb összerakták neki.
Aztán GL elhitte magáról, hogy azt _Ő_ csinálta az egészet a saját kezével Csubakka seggének az utolsó szőrszáláig, és így állt neki az új trilógiának. És hát sajnos kiderült, hogy ő bizony ezekhez a dolgokhoz mégsem ért eléggé. -
#10819 Nyilván Bridge Commander-re gondoltam :P -
#10818 Bride commander? Kirk feleségét kell az oltár elé navigálni? :D -
#10817 inkább takarodjon vissza a voyagerből megismert indőrendőrség rendbe tenni ezt az egész szétcseszett idővonalat :D
meg jöhehetne egy bride commander szerü játék is :D -
#10816 Beszéljen helyettünk ez az őszinte előzetes.
-
Banderas1990 #10815 Mondjuk az SW-nél is lehetne vitatkozni. Kezdjük ott, hogy a korai tervekben még 9 epizódos lett volna az egész Saga (most már az is lesz, ha minden igaz :) ). A letisztult OT megalkotását követően az előzmény és a folytatás trilógia is régóta benne volt George barátunk fejében és végül az ezredforduló táján el is jutottak az utóbbi bemutatásáig. Ő és sokan mások rengeteget beleadtak a filmekbe, a reakciói alapján George az álmai tovább gondolásának tekintette a PT-t. Werkfilmekben meglehet nézni, hogy a munka szinte minden apró aspektusát gondosan felügyelte és próbálta minél inkább beleszőni a saját elképzeléseit. Szóval nem mondanám, hogy a pénz lett volna a lényeg (attól független, hogy valószínűleg ez is motiváció volt).
Az, hogy milyen lett a végeredmény, már megint más helyzet, bár én azok közé tartozom, akik a hibái ellenére is kedvelik a PT-t. Az általam nem rég említett történeti szál is bizonyítja szerintem, hogy nem egyszerű "üres - látvány" filmről van szó és igenis tartalmaz társadalomkritikát és mögöttes mondanivalót. -
#10814 Tavaly, meg a Darkness után arról beszéltek Abramsék meg a színészek is, hogy most, hogy minden letisztult, kezdődhet az 5 éves felfedező útjuk. Hogy Abrams és Orci távozása óta (aki már íróként sincs benne a buliban) ezen mennyit változtatott, azt nem tudom. -
#10813 Egy idő után kell, de mindig lesz két oldal. Az egyik azért kiabál h semmi újdonság, mindig ugyan az, a másik azért ordibál hogy ez már nem ugyan az bezzeg a régiek. Viszont a köv Star Trek film nagyon jó lenne ha valami érdekes új dolgot mutatna be, amiben lenne felfedezés, vagy valami olyan dolog amit körbe kell járniuk, mert ismeretlen. -
#10812 Mikor régen kijöttem egy filmről, akkor a csaták, a történet kötött le. Sokszor, hazáig beszélgettem, vitáztam arról, mit is láttam, láttunk. Most, hazafelé úton, nem a filmről, hanem a díszletről volt szó, a szereplőkről... A történetről szó nem esett.
Nézd, én nem akarok boszorkányt üldözni. NEKEM ez nem igazi Star Trek. Ahogy pl a Tomb Raider sem az igazi. Nagyszerü játék. De Lara ne túlélősködjön, Lara félkézzel nyírjon ki mindenkit, egy műkincs vadászata közben.... Ami jó, azon nem kell változtatni. -
#10811 Mert elfelejtjük azt, hogy a Star Trek bemutatja azt, hogy a lázadó, de zseniális Kirk hogy emelkedik felül a problémáin, vagy a félvér Spock milyen nehézségeken kell megbírkóznia, hogy érvényesülni tudjon, majd végignézzük egy prosperáló faj kvázi kihalás szélére kerülését, amely lehet, hogy így sem fogja (vagy megfogja végül még is?) menteni a Romulán anyabolygót?
Ahogy az Into the Darkness is bemutatja azt, hogy milyen veszélyeket rejt a konkurensektől való beteges félelem, milyen politikai játszmák keverednek elő ilyenkor, illetve bemutatja a genetikai szuperlény küzdelmét az életért és a fajának sorsát hogyan kezeli (morálisan megkérdőjelezhetően) a Csillagflotta?
Nem vegye senki sértésként, de itt valahol úgy érzem, hogy boszorkányüldözés folyik itt (és amúgy máshol is) a J.J. Abrams féle reboot ellen. Ha jogos lenne, egy szót se szólnék, mert én is úgy vélem, hogy első sorban itt a pénzről szólt a dolog. De a másik oldalról viszont egyáltalán nem gondolom azt, hogy kilógnának a Star Trek világából, igenis itt is megvan a mondanivaló. Sőt, szerintem pont erre a fajta megújúlásra volt szüksége... -
#10810 Régi vesszőparipámat tudom erre kihozni az istállóból... Van, amikor FILMEt, SOROZATOT akarnak készíteni, mert van ötlet, van mondanivaló, vagy valami, amit ák akarnak adni. És van, amikor pénzt akarnak keresni. Természetesen, elöbbi alkalommal is az a cél, hogy minél többen lássák, de nem az motivál. Hanem hogy egy FILMET Játékot alkossak. Filmre kiváló példa a Star Wars. Első 3 FILM. csupa nagybetűvel. Második 3 meg mozi. Meg lehet nézni, meg látványos, meg minden.... Vagy a Játékvilágban; Ami EA-hoz kerül.... vagy épp UBI-hoz....
Valami ilyesmit érzek én itt is. Ent-ig valamit el akartak mesélni, megmutatni, alkotni. (ENT-ben nár... nem vagyok biztos) De a két új filmel csak pénzt akarnak keresni.... Nem mondom, profi módon teszik... De ez már nem FILM. csak mozi. -
Renegade #10809 lehet újra kéne nézni a régi filmeket, (nekem valahogy a kemény cowboyok vonal maradt meg, meg a Motion Picture, de az nagyon) :) -
Banderas1990 #10808 Az TNG-s filmes emlékeimből nekem sem túl sok társadalom kritika rémlik fel, de emlékeim szerint az emberi természettel, azért ott is komolyan foglalkoztak. Hogy egy példát említsek: Picard Borggal szembeni ellenérzéseit alaposan kivesézték a Kapcsolatfelvételben és remek párhuzamot sikerült vonniuk a közte és Ahab kapitány között. -
Banderas1990 #10807 Ha jól emlékszem az Ismeretlen tartományban például a Praxis pusztulása, a Csernobili atomkatasztrófára történő utalás volt. Végül is azt pedzegették a témával, hogy hova vezethet a felelőtlen és szakszerűtlen felhasználás és a karbantartás hiánya, ilyen nagy erőkkel dolgozó eszközök esetében, valamint, hogy ez miként hathat ki egy ország gazdaságára.
Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2014.12.28. 19:37:44 -
#10806 Amikor visszamentek az időben a delfinért? Az egy szép kis környezetvédelmi kritika volt vagy a klingon vs föderáció pedig a hidegháborúra utalt, mindkét félt dorgálta, hogy nem tudnak békét kötni stb. Kétségtelen, hogy a TNG-s filmek már erősen akciófilmek voltak. -
Renegade #10805 mondjuk én jó régen láttam a régi ST filmeket, ha jól rémlik egyedül a Nemesisben volt némi kritika a rabszolgatartás ellen (augmentáció nem ér az a sorozatban jött ki először), szóval a kérdésem: milyen társadalom kritika volt a régi egész estés ST filmekben, gondolom senki nem akar összehasonlítani sorozatokat (több évad) egy teljes estés filmmel :) -
#10804 :kibasztt egeret kihajítom már a picsába -
#10803 legnagyobb xDDD -
#10802 legnagyobb xDDD -
#10801 -
#10800 Pontosan, itt a kőkemény társadalomkritika a lényeg. -
#10799 A jó sci-fi nek mindig ez a lényege. Görbe tükröt tartani a társadalom elé. A TOS ugye a fajgyűlölet elé tart görbe tükröt. A TNG az USA értékrendjének erőltetése elé, más társadalmak felé... stb... Én ezért is vagyok megelégedve egy gyengébb díszlettel. Az ugyanis elindítja a gondolkodási folyamatot azzal, hogy hagy a fantáziának teret. Pl ez is hiányzik az új, "látvány" filmekből. -
Banderas1990 #10798 Hát igen, nem vagyunk egyformák, de ezzel nincs is semmi baj :) . Ismerek például olyat, aki annak ellenére, hogy szerette a Babylon 5-öt, elmondása szerint rühelte benne a politikai játszmákat. Pedig szerintem pont ez adta a sorozat sava-borsát, hisz számomra a B5 mindig is egy görbe tükröt mutatott az emberi társadalom, történelem és gondolkodásmód felé. Igazából fel sem tudtam fogni, hogy szeretheti a sorozatot, mikor annak szerves részét képezték ezek a csatározások. -
Renegade #10797 hát, engem kínozni lehetne a DS9-al, szerintem annyira rossz.
De ja, ja volt terület feladás ideiglenesen, volt civil bombázás a föderáció részéről, Kardassziak felemelkedése, bukása, igazából az alternatív világban lehetett volna tobzódni, ahol sokad rangú szereplő lett a Föld, de ott mindenkinek a ripacs énje élt, ami hiteltelenítette az egészet
ja meg volt kötelező időutazás, a hős ferengik a hidegháborús földön, egy kiszuperált 1000 éves sólyommal :) -
Banderas1990 #10796 Nem mostanában volt már, hogy láttam a sorozatot, de úgy emlékszem, hogy a Föderáció a Dominium bevonulása idején elhagyja az állomást és kivonul a térségből, ezzel magára hagyva a Bajor-t. De nem vagyok 100%-ig biztos a részletekben.
Ezenfelül is elmondható, hogy a DS9-ban nagy mértékben megmutatkozik a Föderáció negatív oldala, ezzel tovább emelve az Ismeretlen tartományban (fajgyűlölet, az ellenségeskedés utáni vágy) és az Űrlázadásban (válság, gyilkosságok és erőszakos cselekedetek támogatása) felvázolt irányvonalat. -
Banderas1990 #10795 Én kifejezetten érdekesnek találtam a DS9-et. Mindemellett a VOY is tetszett, de azt fent tartom, hogy nagyon kiüt az eltérő tónus a két sorozat között. A VOY az alapszituáció ellenére sokkal optimistább és.... nem is tudom milyen szót használjak, talán "vidámabb". Ezenfelül annak ellenére, hogy komoly morális kérdésekkel foglalkozik, ez a "lightosabb" hangvétel majdnem mindvégig megmarad és a legtöbb esetben ezek megoldása a föderációs elveken belül marad.
Szóval egyetértek az általad leírtakkal, én mindössze azt a ténymegállapítást tettem, hogy mindezek mellett a két sorozat hangvétele is eltér egymástól. -
#10794 Gyönyörüen felsoroltad. Egytől egyig egy korrajz, az összes sorozat, és ezeknek a folytatása, meghosszabításai a filmek. Nem ugyan azt a DS9-et láttuk? Kit hagyott magára politikai okokból a Föderáció? Mert nekem ilyen nem rémlik... -
#10793 DS9 politika minden árny oldala, egy helyszín ahhoz hogy érdekes legyen behatárolt a fős csapásirány ( lásd Babylon 5 is ).
Voyager egy előre nem eltervezett éles próbája a magasztos Föderációs elveknek, elszakítva attól a Delta kvadránsban.
De persze mindenki úgy értelmezi ahogy neki átjött.
-
#10792 Pontosan, midegyik sorozat szépen elkülöníthető és mást boncolgat, így összességében egy kerek egészet kapunk több megközelítésből. -
Banderas1990 #10791 Valóban érdekes, hogy a VOY és a DS9, annak ellenére, hogy egy időszakra tehetőek (mind az ST világában, mind a forgatás tekintetében) mennyire eltérnek egymástól. A DS9 sokkal sötétebb tónusú, teleszórva morális kérdésekkel és a háború borzalmaival, mindemellett - ahogy te is mondtad - bemutatta, hogy mégsem annyira idilli ez az utópisztikus világ.
Ezzel szemben a VOY sokkal optimistább látásmódot képvisel. Itt is számos morális kérdés merült fel, azonban ezek megoldása majdnem minden esetben, illeszkedtek a kapitány világmegmentő nézeteihez (volt néhány kivétel). Ezenfelül az alaphelyzet ellenére, mindvégig egy összességében derűs hangulatú sorozatról beszélhetünk. -
#10790 ...de az a plusz nincsen benne, amitől StarTrek, a StarTrek.
Mi az a plusz, definiáld nekem légyszíves. Alapból a sorozatok is brutálisan eltérnek egymástól, a TNG-éra alapjaiban forgatta fel a TOS-érában felállított standardokat. Kezdve ott, hogy nem egy csajozós-verekedős kapitányról, hanem pont, hogy egy gondolkodós, bölcs kapitány a központi figura benne. A DS9 esetében a TNG által felvázolt utópisztikusan mézes-mázas világ díszletei mögé nézhettünk, ahol aztán morálisan megkérdőjelezhető Csillagflottát mutattak be, amely politikai okokból gond nélkül magára hagy egy fajt, ha úgy kívánják az érdekei. A VOY megint egy teljesen más világ, a galaxis másik felébe elröptetett, magára hagyott hajóval, ami egy erős, néha agresszív női kapitányt kapott. Az ENT megint teljesen más utat választott, valahol a TOS és a TNG között próbált egyensúlyozni... -
#10789 Én a TOS-t 3x, a TNG-t 4x, A Voyagert 5-6x A DS9-t 4x, az ENT-t 3x láttam. a TOS, és TNG filmeket számtalanszor, az új filmeket 2x láttam. (Körülbelül...)
Kezdjük ott, hogy Kirk... Oké. Van aki szerint tisztelgés, az én véleményem szerint ötlettelenség, és a "biztosra megyünk" van mögötte. Ehhez kellett az új idővonal, bár... Azért szemérmetlenül merítenek az erdetiből. Eleve, a reboot fogalmát nem értem. Ott a batman. Volt pár mesefilm. Elhalt, nem érdemtelenül. Reboot, és az is elhalt, 2 film után. (Lehet 3, nem tudom, mert nem érdekel, a batman egy mese. nam kell katonai fejlesztés, meg való világ bele. Mert hatalmas önellentmondás)
Az ST-t is simán lehetett volna folytatni. Mondjuk... Borg háborúkkal. Feltünhetett volna Janevay, Picard, akár az ifjú Kirk, és Spock is... (Időutazás sosem volt gond a frencsájzban...) És akkor is lehetett volna látványfilm, és én sem, és jónéhány más treki sem érezte volna azt, hogy pofán van vizelve. Mert valljuk be. Látványfilm, van története, nézhető, abszolút, de az a plusz nincsen benne, amitől StarTrek, a StarTrek. -
Banderas1990 #10788 Szerintem az a "legegészségesebb" egy film számára, ha mind látványban, mind történetben oda teszi magát. Sajnos manapság Hollywoodban nem ez tekinthető a fő irányvonalnak, de azért vannak pozitív példák. -
#10787 Akkor ez itt már ízlés dolga de nekem az Avatar és a Transformers is egy egyszer nézhető filmek voltak, igaz a Transformers franchise engem jobban beszippant mert még az animációs sorozatot is néztem aminek már vége van de szerettem.
A Gravity pedig nagyon tetszett pedig tableten(!!!) néztem, igaz 1080p-be de akkor is... majd leszédültem az ágyról mikor a Földet mutatták először, hogy ott javítják azt a műszert. Ha vennék egy bazi nagy TV-t akkor egyszer újranézném rajta.
Én már nem merem ST fannak nevezni magam mert ha ilyen filmek jönnek akkor az lesz, hogy megnézem egyszer és kész. Úgy látszik az én utam különválik a Star Trek-től mert nekem bocs de ez így nem kell. Letöltöm, megnézem aztán viszontlátásra. Szomorú, hogy ilyen válaszút elé kerültek az "öreg" star trek rajongók bár ha azt nézem a Star Wars-nál is ez volt. Az eredeti trilógiát rongyosra néztem vhs-en, most már megvan digitálisan de sokszor újranézem az új filmek meg nem izgatnak. 2-szer ha megnéztem mindegyiket.
Nem tom mi lesz de így a sorozatot se várom annyira, tucatscifi lesz ez így (nekem). -
Renegade #10786 hát gondolom ez innen már ízlés kérdése, engem az első rész, a tizedik percben már megvett kilóra, szarjanak sünt az amcsik, de zseniálisan tudják filmre vinni a patriotizmust, még az olyan agyonhasznált metaforát is remekül hozták, mint az élet halál, körforgása, giga mega hősies önfeláldozás közben születő gyermek, aki nyilván nagy tetteket fog végrehajtani. Igazából gond nélkül lehetne oldalakat írni, hogy mennyire helyén van a karakterek fejlődése, jelleme, ki mért olyan, amilyen. Ráadásul remekül kezeli, a vérszivattyút meg a poénos jelenteket, i fix, it, pont megfelelően túllihegett red shirt csóka, időutazós átbaszós, már csak a DeLorean hiányzott, ha már R2D2 belefért ugye (meg az into darknessbe a hallácsilag jégkockák) :)
mondjuk én kismilliószor megnéztem, ennél jobb nem történhetett volna az ST-vel, láttam én is pár hibát, meg jót nevettem a HT videón meg az everything wrongon is, de ettől még számomra a legjobb ST élmény volt, mondjuk nekem az STE is bejött, szóval én ilyen újhullámos srác vagyok valószínűleg :)
-
#10785 Mondjuk nem kellene az a jelmondat ha filmet csinálnak, hogy a pénz mindenek felett...
Önmagában a "pénz mindenek felett" valahol azt is jelzi, hogy jó filmet kell csinálni, mert azért nagy általánosságban a rossz filmekre nem szokott tódulni az istenadta nép. John Carter? The Lone Ranger? R.I.P.D.? Transcendece? Látványos, de botrányosan rossz filmek voltak, el is hasaltak a kasszáknál.
...hanem megelégszenek egy szerényebb profittal mert az aligha kétséges, hogy egy Voyager stílusú film vagy Kapcsolatfelvétel stílusú sikeres lehet.
Izlések és pofonok, én például sokkal jobban vártam a J.J. Abrams-féle reboot-ot és az Into the Darkness-t, mint ha egy újabb TNG-érás mozifilmet hoztak volna ki. A bevételeknél pedig egészen biztos, hogy más kategóriákba került volna...
Az a baj, hogy a látványos filmek borzasztóan felejthetők. Ki emlékszik már egy Avatarra?
Az a baj, vagyis pardon, inkább az a jó, hogy nem vagyunk egyformák. Én emlékszem az Avatarra vagy a Gravity-re is, pedig mindkettő "üres" látványfilm. De annak nagyon is jók...
de hányszor nézte újra a többség? Ugyanígy a Transformers filmek vagy a 2 új Star Trek? Én egyszer sem.
Én pár hete néztem újra a két J.J. Abrams féle Trek-et, továbbra is tetszenek. Az is jelzés értékű, hogy a 2009-es reboot bő 200 millió dollárt hozott csak az amerikai DVD és Blue-Ray eladásokból. Szóval azért akadnak páran, akik újranézték. ;)