11589
-
Mikor meglátok egy ilyen képet, mindig elgondolkodok, hogy vajon mit gondolt scott bakulaék, meg a többiek, mikor még az eredeti star trek ment a tv-be, és nézték, hogy höhö majd egyszer én is szerepelek egy ilyenbe
-
Monoton #10664 A rendőrös utáni epic :D -
:DDDDDDDD
imádtam ezeket a harcolós jeleneteket:D -
-
Spock a Keletibe :D
-
:DDDDD -
Baszki, és igazuk van :DDDDDD
De ez is jó :)
-
Nagyon jó ez a remastered TOS. Ráadásul nem nagyon néztem eredeti nyelven úgyhogy most 3 évadnyi újdonság vár rám. :) -
Star Wreck, egy finn csapat csinálta, akik később az Iron Sky-t is összehozták. -
Ezt a B5 vs ST videót melyik csapat készítette?
Volt ennek a csatának és előzményének valami egész estés film változata?
-
Star Trek Continues fan web-series kirkstarter... -
Renegade #10654 Netfix hibajegy ST módra :)
clikk -
van az első részről is :D
-
Nagyon jó! :))) -
-
piratebayen van rengeteg ST képregény... -
Vélemény??? -
Sziasztok olvastam hálózsákon a star trek reflektorban borg című képregényt és azt szeretném kérdezni h nincs e folytatása esetleg magyarul fenn a neten valahol. Vagy esetleg egy oldal ahol sok star trek képregényt lehet letölteni digitálisan, vagy akár regényt is. Főleg a borggal kapcsolatos témák érdekelnének. Előre is köszönöm a választ. -
megtudok...:D de ne mondd már hogy nem hasonlítanak :D
sokadik ránézésre már kezdem látni a különbségeket,de akkoris, nagyon hasonlítanak :D -
omg :D -
Szerintem csak nem tudsz két afro csajt megkülönböztetni egymástól. Előfordul. :) -
a jobb oldali nem Uhura?? aki nem lehetne ott... 

-
J.J. Lens flare_reboot Abrams interjú -
Tavaly őszi felvétel, LaForge tényleg utálja Wesley-t? Nem mondja a videóban de olyan mintha nem igazán bírná. Állítólag a TNG forgatásain mindenkivel, de főleg a női szereplőkkel bunkó módon viselkedett. Nem tom mi igaz belőle, lehet kamu az egész.
Ez meg a sorozat előtti frizura és smink próbák. :D
-
Monoton #10641 :DD -
-
Szvsz a probléma tényleg az, hogy felnagyítod a hibákat. :)
Kira esetét ragadnám ki, ha egy komoly társadalmi traumában nősz fel, akkor egyértelműen sérül(het) az értékrended, Kira karaktere pedig pontosan ezt mutatta be. Ez pont, hogy nem hiba, hanem erény...
Ez nem TNG, pláne nem ENT vagy VOY, ahol a fő karakterek komoly jellemhibáktól mentesek, esetleg mutatóba akad csak egy-egy kivétel, például a VOY esetén Tom Paris. Viszont pont ezért szerethető a DS9, ugyanis a karakterei esendőek, hibáznak, és mégis emberiek maradnak. Talán egyedül Daz esetében cinkes a dolog, de végül is azt is megmagyarázták. -
sandor8206 #10638 DS9-ben nincs jellemfejlődés? Sisqo végig az, kiválasztottság elfogadása, Eddington-eset stb.
ki mondta ezt az idiótaságot?! mit nézett, gondolom nem jött be a CG? -
Ja. Bocsi. Amcsik tőlem messze vannak... (Hála az égnek... Én meg lázasan gondolkodtam, ki a lázadó, és ki a birodalom
-
Renegade #10636 félreértesz, amire én gondotam, az az amcsi külpolitika (90 utáni) miatt bekövetkezett változás, nem pedig belpolitika :) -
Napi politikát ne keverjük ide... Pedig jó lenne, ha az is csak sci-fi lenne, bár annak is pocsék volna. -
Renegade #10634 SW:
biztos lesz nagy zúgolódás, sokan szeretnék Timothy Zahn-t, aztán szinte biztos nem az a vonal lesz (még ha a nagy öregek szerepeltetése lehetővé tenné azt a vonalat).
ha már párhuzamos SW: gondolom nem csak az én társaságom szokott azzal viccelni, hogy ha a mai politikai érát vennénk figyelembe, akkor a Birodalom lenne a jófej, a lázadók pedig a gonosz rendszer ellenes terroristák, akik a demokrácia ellen harcolnak :) na ilyen még lehet -
Azért még annyit hozzá tennék a dologhoz, hogy sci-fit csak a bennünk élő gyerekkel, annak fantáziájával szabad nézni, meglátásom szerint. Nem csak Odo karakterét, hanem az egészet. Ha sikerül "rálazulni" a dologra, akkor a DS9 egy egész jó sorozat.
Ha a ST sorikat nézzük, és persze a filmeket is, akkor maga az univerzum egy elég jól összerakott valami, még akkor is, ha az összes sorozatnak, filmnek vannak hibái. De ha magát az univerzumot, amiben játszódik sikerül megismerni, akkor van hová helyezni az egyes sorozatokat, filmeket. Ezért lóg ki számomra a 2 új film. Nem egész abban az univerzumban játszódnak, minden egy kicsit más. Így az univerzum ismerőinek kissé idegen, nehezen elfogadható mindkét film.
Mert azért vegyük észre. Minden sorozat reboot is volt egyben, és az univerzum határait maximum némi önellentmondás erejéig lépte át. De az ifjú Kirk... Másik univerzumba került. Ez el is lett mondva, de így sem "megbocsátható" mikor annyi, de annyi lehetőség lett volna a kijelölt határokon belüli rebootnak... Képzeld el a Star Warst, amiben Anakin nem áll át a sötét oldalra... (Mondjuk, ezt még meglépheti a Disney...) -
Renegade #10632 persze a cardassianok is kitalálhatóak, éppen csak nem Sich heil-lel köszönnek -
Renegade #10631 na ja, feringek elég kottázhatóak, mondhatni köszönhetsz shalom-mal is meg salam alaikum-mal is :)
a cardassianoknak mondjuk szvsz volt mélységük, elég jól érveltek az igazuk mellet, csak a jog rendszerük volt idegesítő, a dráma szakos ügyvédeikkel :) -
Micsu #10630 " néger sci-fi írót játsza"
az a fia sztem, inkább ott mutat még magából vmit mikor alt univerzumban vannak
a többivel nagyjából egyetértek -
Természetesen, a válasz is szubjektív, tessék annak venni. (De megállni nem tudom....)
Sisko; Hogy súlytalan lenne Sisko? Számomra nem. Picardal is szembemegy, sőt, mikor a néger sci-fi írót játsza, sem rossz. Más kérdés, hogy a 6. évad végén, 7. elején, (Ezri felténesekor) az az őrültségi mizéria nagyon gáz volt, "nem jött át".
Bashir; Elég szép utat jár be onnan, ahol Te is írod, egész addig, míg Garak, és a 31'-esek hatására annyira cinikus lesz, amennyire egy flottatiszt csak lehet.
Worf; TNG-ben is haverkodik, épphogy, de például egy esküvő szóba sem jöhetne abban a soriban. Természetesen Klingon voltán nem tud túllépni, és az a bizonyos baleset 17 éves korában is óvatosságra inti, de annyira, amennyire csak lehet,"elengedi" magát a sorozat végére, ezt bizonyítja Ezri Dax-al lassan kialakuló barátsága is. (Jadzia meghal a 6. végén... sajnálom))
Dax; Hatodik évadban szerintem kábszer problémái lehettek a csajnak, mert nagyon szétszórt lett. Viszont a kettőss figurát egész jól hozta.
Odo; Valóban mély karakter. Rengeteg problémával,
Kyra; Azért nála figyelembe kell venni a hátteret. Lerohanják a bolygóját, 60(?) évig elnyomásban tartják a népét... Bár nem emlékszem olyan részre, ahol gyerekeket, nőket gyilkol, mégis... Érthető lenne. Ellenálló volt, és az elnyomottaknak mindig kevesebb eszközük van, így a harcukban elkövetett hibák hibák maradnak, de megbocsáthatók, hiszen nem Ők akarták az egészet. Mindössze kiállnak magukért.
Quark -.
Replikátor, stb... Nos. Ha a klingon esküvő volt az utsó rész, akkor talán emlékszel, hogy Bashirt kérdi Quark; Vár a kajára, vagy replikálja? A replikált kaja sem rossz, de... nem az igazi. Mint ma a konzerv gulyás, vagy a táborozáskor, a bográcsban főtt gulyás... Ici-pici különbség.
Fizetőeszköz; a Galaxis ezen szegletében az aranyozott latinum a fizető eszköz. Nem föderációs terület! A föderációs területen az alap dolgok ingyenesek, (pl havi transzport adag, Siskó említi, kadét korából) de nekem az jött le, hogy az extra dolgokért fizetni kell, itt is. (Pl Sisko papa étterme...)
2 bites fajok. Igen. a fajok általában 2 bitesek. Ugyanis valamire hajaznak, ami a földről ismert. A ferengik speciel kicsit az arabokra, a nőkkel való bánássmódban, (Talán ismerős a dolog?) kicsit a ... a többit inkább nem mondom... )) -
Renegade #10628 Természetesen ez is erősen szubjektív válasz vélemény: :(
Sisko: az én szemembe súlytalan, nem egy erős vezető, csak úgy van, míg a többi leader rendben volt, őt tudnám a legkevésbé követni, ha kiabál vicces, ha blöfföl, nevetséges. A fejlődése abból állt, hogy elfogadta a kiválasztott státuszát, illetve porig nuke-ozott egy civil kolóniát.
Bashir: nekem a B5 óta bejönnek az ilyen jólelkű/különc dokik, szerethetően átlagos végig, a génmanipuláció nem osztott nem szorzott, maradt amilyen, de őt és a szociopata bérgyilkos szabó haverját bírtam.
Worf: szóra sem érdemes, ha csak annyiban nem hogy ki tudott lépni a kétdimenziós klingon szerepből (gondolom a nagy jellemfejlődés a TNG-ben volt). Mondjuk én sosem szerettem a klingonokat (sztereotip faj).
Daz: Eyecandy, aki fiziológiájára fityet hányva mindenkit laposra ver, időnként valóban megvillant a szeszélyes nő, de hát mint eyecandy: tudjál szépen mosolyogni, ezt hozta.
Ja a klingon házasság volt az utsó rész, az tette be a kiskaput végleg :D
Odo: végig lawful/lawful (leszámítva a tömegmészáros részt), benne lett volna potenciál, még a gumi maszk ellenére is. Lehet pont a mimika hiánya tette mélyebbé (ha ő játszott, bekapcsolt az emberben az olvasási mod, ha meg ugye regényt olvasol, mindenki jól játszik, hiszen a fejedben zajlik a sztori).
Kira: eyecandy2, zéró fejlődés, aki a 6. évadban is azt hangoztatja, hogy gyerekeket és civileket felrobbantani teljesen rendben van, de ha Odo cimbije egyszer téves ítéletet hoz az már majdnem megbocsáthatatlan, az nem hiszem, hogy sok szóra érdemes. A fejlődőse kimerült abba, hogy a vége felé csökkent benne a passzív agresszió.
Quark: na ő vitte a hátán a sorozatot, ez nem vitás, kapott egy remek lawfull evil jellemet, túl lépett a szintén 2 bites Ferenghi jellemen, mindig a saját rövid/hosszú távú érdekeit tartotta szem ellőt, még kicsit romantikus is volt, hisz képes volt szeretni a rokonait/a "fura" humánokat.
A ténykedése kapcsán csak egy kérdés merül fel: Ha van replikátor miért járnak bárba, enni? Ha nincs, fizetőeszköz mivel fizetnek? Ha nem fizetnek honnan ban bevétele a ferenghinek...ja megvan...replikálja :)
2 bites idegen fajok: ez egy nagy rákfenéje az ST-nek, talán a könnyebb érthetőség kedvéért, rém egyszerűek, mint a Magyar politika (ne kelljen gondolkodni, bal vagy jobb).
Nézzük a ferenghiket: van egy több ezer éves civilizáció, ahol a lakosság 99.9% nem akar változni, annak ellenére, hogy szabad információáramlás van. Bár több ezer évvel fejlettebb szellemiséget képviselnek, mint a földi konzervatív civilizációk, nálunk mégis lassan de biztosan terjed az emancipáció, felvilágosodás. Náluk nem, mert idegenek? Mert nincs erre igényük? Akkor kivételek sem nagyon lennének.
Az Orioniakban (STE) legalább volt egy kis csavar, persze fejlett orvoslással az is kijátszható lett volna, de hitelesebb egy szex rabszolga férfi (lássuk be, ezzel picit mi is így vagyunk a magunk farok/gyomor vezérelt hozzáállásunkkal), mint egy szellemiségében fejlődni nem akaró faj.
Természetesen ezek nagy része olyan, amin teljesen felesleges agyalni, mert megölik a szórakozást, nálam valamiért mégis bekapcsolt, úgy gondolom azért, mert mindenben picit alul teljesített számomra a sorozat, így felnagyítva látom a hibáit. :(
-
Izlésekről nehéz vitázni, de...
ügyetlen szinészek ebben a sorozatban
Sisko, Bashir, Worf, Daz és persze főleg Quark lazán elvitte a sorozatot a hátán pedig...
jellem fejlődés teljes hiánya
Quark rengeteget fejlődik, Odo, Kira, Worf (Klingon házasság, rémlik valami? :D), és így tovább...
irreálisan viselkedő karakterek
Mert Kirk, Picard, Janeway reálisan viselkednek innen nézve? :)
buta történet
A DS9 volt az első Trek sorozat, ami kvázi egy hosszú történetet mesélt el (Bajor-Cardassian háború, egy csipet Jem-Hadar szósszal). Szerintem nem volt buta történet, pont, hogy szépen végigvezette a konfliktust... -
Lehet velem van a baj, mert szerintem meg akár a DS9 akár a voy színészei vannak olyan jók mint az agyon szerepeltetett mozisztárok. Nekem még Janeway játéka is tetszik. :D