Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
És az eszem megáll, hogy nincs igény egy jó kis Trek sorozatra, valamelyik ismert idősíkon. Akár egy teljesen más iránnyal (nyomozos CSi szerü, vagy egy egész évadot átívelő nemtudommi.)
Bár mintha lett volna terv véve valami, a voyager után, csak attól függ hogy a filmek hogyan teljesítenek.
mekkora lenne xD még anno azon akadt ki hogy nem kérték fel, és rossz néven vedte. ha nem kér miliókat, és beválalja, akkor minde elismerésem z öv.
viszont ha miliókókat kér , akkor adjanak neki munkát bőven 😄
Neki már mindegy...
The BOSS
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Az atombombák konkrét technológiája meg jó hogy titkos, de a mûködési elve meg pont nem, azt megtalálod wikipédián. Viszont az egész implózióval szórakozás _csak_ arra kell, hogy biztonságosan célba juttasd, és csak ott robbanjon fel. A maghasadás beindításához csak egy kupacba kell szórni. A fejlesztés közben volt egy baleset, amikor két hasadóanyag félgömböt véletlenül egymásra ejtettek, a csóka másodperceken belül benyúlt, és kézzel szétválasztotta. Még volt néhány másodpercük a robbanásig, de a bomlás úgy beindult, hogy a faszi a pár másodperces kitettségtõl meg is halt.
Implózió egyébként nem feltétlenül szükséges, csak a legprecízebben szabályozható. Rögtön a Little Boy nem implóziós volt, hanem ágyús.
A többfázisú meg már hidrogénbomba, fúziós, úgyhogy az tök más téma.
Azért kell a nukleáris fegyverekbe precíziós töltet, mert egyes elsõ generációs fegyvereket leszámítva nem nagyon használták, mert túl veszélyes.
Plutóniumnál (izotóptól függõen) 10-12-40-100 kg kell, ami egy 10-20 cm -es gömbnek felel meg.
https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_mass_%28nuclear%29#Critical_mass_of_a_bare_sphere
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Az atomfegyverek felépítése elvileg ma is szigorúan õrzött titok (nem egészen olyan, mint a tankönyvekben, ismeretterjesztõ irodalomban szereplõ vázlatos ábrák) és nem triviális (fõleg a többfázisú (termonukleáris) eszközöké, a sima fissziós bomba felépítése ismertebb, bár a nagyközönségnek szóló irodalomban a fissziós bombát is úgy írták le évtizedekig, hogy ).
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

A probléma, h. a befejezés elõtt a 4. évad egyáltalán nem volt konzisztens, a karakterek teljesen szétestek, nem tudták fönntartani azt az árnyaltságot, amit addig fölépítettek 3 évad alatt. Tucker erre a legjobb példa, akibõl egy retardált bõgõmasinát csináltak, talán jobb is lett neki így... :Ð
Na meg végig tisztán érthetõ volt Archernek az a dilemmája, h. vajon megéri-e ez a felfedezõdsi, nem kellett volna a végén ilyen otromba módon nyomatékosítani.
Fõleg az a rész, ahol Hoshi és Archer olvassa föl egymásnak, hogy a másik dimenzió jövõjében hogy tartják õket számon..
Ha lenne új Star Trek sorozat akkor ezt nagyon jó lenne bõvebben részletezni. Amúgy is jó részek voltak azok a DS9-ban. Egyik kedvenc részem volt az Inter Arma Enim Silent Leges, nagyon hátborzongatónak éreztem az egészet, talán elõször éreztem, hogy nem olyan cukormáz a Föderáció mint ahogy beállítják.
Pont ez az virágmázas túl szép világ az, ami egy kicsit túl optimista, és túl hihetettlen. A TOS korántsem volt ilyen, és a DS9, VOY, ENT sem.
Az emberben benne van a irigység, a hatalomvágy, az erõszakosság. Tudom, hogy vörös posztó, de ott van a Star Trek: Into the Darkness, tökéletes példával élve...
@Narxis: Ez engem a jó öreg 'bort iszik és vizet prédikál' mondást juttatja az eszembe. Ki ellenõrzi a 31-es szekciót? Meddig mehet el? Hol vannak a határai... 😉
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Annyit akartam kihozni a dologból, hogy akkor nincsen bûnözés, ha nincsen rá okunk. Minek lopni, ha megvan mindened? Persze, ellenségek vissza fognak élni vele, ha csak egy mód van rá.
Egyébként, igazán a Voyagerben, és a DS9-ben jöttek elõ igazán a katonás, szabadságot viszonylagossá tevõ dolgok, de asszem, inkább élnék abban a világban...
http://www.freetvmaci.info/
Errõl a plasztik robbanóanyagok intermezzoja rémlik fel. Ugyebár eme robbanóanyagoknak nincs átható illatuk, így robbanószer keresõ kutyákkal alaphelyzetben nem lehet megtalálni õket. Ezért egy 1991-es nemzetközi megállapodás keretében minden plasztik robbanóanyagba gyárilag egy erõs szaganyagot kevernek, amelynek pont az a feladata, hogy ne lehessen észrevétlenül elrejteni, szállítani.
A dologba csak ott csúszott hiba, hogy bizonyos érdekvonalak miatt igenis gyártottak szaganyag nélküli plasztik robbanóanyagot, legalábbis olykor találnak ilyet, holott mindegyik gyártó ország aláírta az egyezményt - szóval szép az elképzelés, de a megvalósítás mégis hibádzik...
Ezen gondolatmeneten sikeresen elérjük azt, hogy elég legyártani olyan replikátort, amely "nem jelent" a csillagflottának semmit. Vagy egyszerûbb: veszel egy replikátort a Klingonoktól, a Breen-ektõl, akárkitõl a Csillagflotta érdekszféráján túl. Onnan kezdve azt replikálsz, amit akarsz, és senki sem fog tudni róla...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
10 kiló plutónium már kritikus tömegû, magától beindul benne a láncreakció. Ennek elõállításához 20 másodperc kell. Annyi idõ alatt kell észlelni lereagálni a dolgot, és odatranszportálni egy készenléti egységet.
Persze kiküszöbölhetõ a dolog úgy, hogy mondjuk a polgári replikátorok nem tudnak hasadóanyagot gyártani, vagy valami hasonló...
Tehát vagyok én, mint a Föderáció külsõ ellensége. El akarom pusztítani a Föderációt. Mûködne-e ez a megoldás:
Írok egy Y3K vírust, ami azt csinálja, hogy megfertõzi a replikátorokat, és egy adott dátum elteltével a replikátort folyamatos plutóniumgyártásra állítja rá.
A vírus szépen elterjed, megfertõz jó nagyszámú replikátort.
Elérkezik az aktiválás napja. Ha nem fedezték fel a vírust, egyszerre felrobban a Földön a háztartások nagy része, a csillaghajók az ûrben a világ minden táján, ûrállomásokon, meg még ahová a vírus eljutott?
Vagy másik szitu, nem szimpatikus nekem egy ismerõsöm, átmegyek hozzá, amikor nem figyel, felszólítom a replikátort, hogy termeljen egy kupac plutóniumot fél óra múlva, majd elbúcsúzom, lelépek a városból is? Kicsit nehezen visszanyomozható, ki járt arra utoljára, egy atombomba ground zeroján...
Esetleg replikátorbuzeráló sugárfegyver, amit hajóra irányítva felrobbantja azt?
Végtelen indítékot fel tudnék sorolni, hogy miért akarhat valaki ilyet csinálni, ne ezen akadjunk fenn!
Mindegy is.
Viszont, akkor sem gondolom, hogy csak úgy elõ lehet állítani "kényes" dolgokat a replikátorokkal. Elég hálózatba kötni õket, és máris lehet figyelni, ki, mit replikál. A megfelelõ programok pedig már ma is rendelkezésre állnak, hogy figyeljük, ki mit irogat a neten. Ugyan ez megvalósíthatónak tünik a replikációs eljárásban is. Replikálsz egy kis plutóniumot, és a csillagflotta biztonsági emberei egy percen belül ott is vannak...
http://www.freetvmaci.info/