Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nyomtass magadnak. Ha más nem, akkor majd A4-es lapokbol összeragasztod 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Sziasztok! Előre is bocs, ha nem ebbe a fórumba tartozik, de van valakinek eladó Star Trek moziplakátja bármelyik részből, amit moziban bemutattak? Akinek van, legyen szíves küldjön egy privátot. Ha valaki útbaigazítana, hogy hol lehet ilyesmit venni, annak is örülnék. Köszi!
Totti5
Jó cucc, de lényegében egy kompakt CB rádió. Akkor csettintettem volna, ha méretben tényleg kicsi, de majd pár év múlva😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Narxis
durva

akyyy

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Narxis
AZTAROHADT!!!!

LasDen
najó, de ott az eredeti alkotó gárda koldult pénzért, itt meg csak néhány rajongó...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

hát, ez a 10k dodó elég komolytalan, ha mellé tesszük a Veronica Mars film 2 millió elvártját, ami 5 milliót kalapozott össze, azért legyünk bizakodók

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

PLaci
Ez valami Kickstarter -es cucc. 😮

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

ez mi ez? fanmade, vagy valaki tényleg akar csinálni egy új sorozatot?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

LasDen
Szerintem igényes scifi sorozatra volna igény. Viszont network tv nem fog ilyesmibe belevágni. Kábelen lehetne csak, de talán túl drága lenne egy ST sorozat...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

akyyy
Csak véletlen belebotlottam. Néhol picit idétlenül néz ki, de azért nem semmi.

És az eszem megáll, hogy nincs igény egy jó kis Trek sorozatra, valamelyik ismert idősíkon. Akár egy teljesen más iránnyal (nyomozos CSi szerü, vagy egy egész évadot átívelő nemtudommi.)
Bár mintha lett volna terv véve valami, a voyager után, csak attól függ hogy a filmek hogyan teljesítenek.

Narxis
fúúú ez király lenne

akyyy
Shatner újra Kirk?
mekkora lenne xD még anno azon akadt ki hogy nem kérték fel, és rossz néven vedte. ha nem kér miliókat, és beválalja, akkor minde elismerésem z öv.
viszont ha miliókókat kér , akkor adjanak neki munkát bőven 😄

Narxis
Ja már volt, valamiért nem töltődtek be a videók elsőre...

Narxis

Totti5
Kihívás :

Neki már mindegy...

The BOSS

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

RelakS
így gondolod?
Seven of Nine, Tertiary Adjunct of Unimatrix Zero-One
Seven of Nine

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Nem tudjátok hogy van Hetes "borg" neve? Valami Unimatrix hét kilenced, de kb fél percig mondta 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

De, beindul a láncreakció, lásd elõzõ hozzászólás.

Az atombombák konkrét technológiája meg jó hogy titkos, de a mûködési elve meg pont nem, azt megtalálod wikipédián. Viszont az egész implózióval szórakozás _csak_ arra kell, hogy biztonságosan célba juttasd, és csak ott robbanjon fel. A maghasadás beindításához csak egy kupacba kell szórni. A fejlesztés közben volt egy baleset, amikor két hasadóanyag félgömböt véletlenül egymásra ejtettek, a csóka másodperceken belül benyúlt, és kézzel szétválasztotta. Még volt néhány másodpercük a robbanásig, de a bomlás úgy beindult, hogy a faszi a pár másodperces kitettségtõl meg is halt.

Implózió egyébként nem feltétlenül szükséges, csak a legprecízebben szabályozható. Rögtön a Little Boy nem implóziós volt, hanem ágyús.

A többfázisú meg már hidrogénbomba, fúziós, úgyhogy az tök más téma.

PLaci
Tévedés. Létezik a radioaktív anyagoknál olyan, hogy KRITIKUS TÖMEG, aminél bekövetkezik egy nukleáris robbanás.
Azért kell a nukleáris fegyverekbe precíziós töltet, mert egyes elsõ generációs fegyvereket leszámítva nem nagyon használták, mert túl veszélyes.
Plutóniumnál (izotóptól függõen) 10-12-40-100 kg kell, ami egy 10-20 cm -es gömbnek felel meg.

https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_mass_%28nuclear%29#Critical_mass_of_a_bare_sphere

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

Apróság, de egy kupac plutónium nem fog úgy felrobbanni, mint egy atombomba. Ahhoz kell egy implózió hajszálpontos idõzítéssel robbantott, körülvevõ töltekkel. A kupac plutónium szétrepülne egy jóval kisebb robbanással, persze az is csinálna sugárzást.
Az atomfegyverek felépítése elvileg ma is szigorúan õrzött titok (nem egészen olyan, mint a tankönyvekben, ismeretterjesztõ irodalomban szereplõ vázlatos ábrák) és nem triviális (fõleg a többfázisú (termonukleáris) eszközöké, a sima fissziós bomba felépítése ismertebb, bár a nagyközönségnek szóló irodalomban a fissziós bombát is úgy írták le évtizedekig, hogy ).
pont abba a részbe futottam bele 2 hete az m3-on éjszaka, durva volt 😄
én az elsõn jutottam át elég nyögve nyelve, de legalább volt a végén csavar 😊

sz4bolcs
elkezdtem magam kínozni ezzel a sorozattal xD az elszabadult robot kalandjai

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
az de komoly <#idiota>

72-es magyar scifi sorozat, blue box, meg kávéfõzõbõl csinált ûrhajó, lada lámpa vészjelzõ, meg minden 😊

sz4bolcs
jézus, az meg miaz? xDD

a történetek szerintem még most is egész élvezhetõk, bár tény, hogy a látványvilág már elég vicces 😄
pláne, ha mellé tesszük Prix kalandjait 😄

sz4bolcs
Azért milyen királyul néznek ki azok a makettek benne..

kíváncsiságból leszedtem a TOS elsõ évadát, húh, ez azért elég kemény, bár 66-ban biztos nagyot szólt 😊

Találtam egy nagyon klassz weboldalt, ahol HD minõségben vannak fent Star Trek ûrhajók: www.hiperkapu.hu

Narxis

sz4bolcs
Maga a befejezés nem is volt rossz amúgy, hiszen mi mást várt az ember?
A probléma, h. a befejezés elõtt a 4. évad egyáltalán nem volt konzisztens, a karakterek teljesen szétestek, nem tudták fönntartani azt az árnyaltságot, amit addig fölépítettek 3 évad alatt. Tucker erre a legjobb példa, akibõl egy retardált bõgõmasinát csináltak, talán jobb is lett neki így... :Ð

Na meg végig tisztán érthetõ volt Archernek az a dilemmája, h. vajon megéri-e ez a felfedezõdsi, nem kellett volna a végén ilyen otromba módon nyomatékosítani.

PLaci
Mint a TOS -t, elkaszálták a 4. évad alatt. Szerintem is tiszta szemétség volt, ahogy "megelõzték", hogy folytatni lehessen...

sz4bolcs
De savanyú a befejezése :/

sz4bolcs
Uhh, de borzalmas volt végignézni az Archeres sorozat 4. évad alternatív dimenziós részeit. Szó szerint idegesített, mennyire vékony a határ a 'jó' és 'rossz' közt.
Fõleg az a rész, ahol Hoshi és Archer olvassa föl egymásnak, hogy a másik dimenzió jövõjében hogy tartják õket számon..

Narxis
31-es szekció olyan mint ma az NSA. 😄 Am. nyilván a legfelsõbb vezetõnek vagy vezetõknek felelnek, szerintem õk kutatják fel a veszélyeket majd az akcióra engedélyt kérnek.

Ha lenne új Star Trek sorozat akkor ezt nagyon jó lenne bõvebben részletezni. Amúgy is jó részek voltak azok a DS9-ban. Egyik kedvenc részem volt az Inter Arma Enim Silent Leges, nagyon hátborzongatónak éreztem az egészet, talán elõször éreztem, hogy nem olyan cukormáz a Föderáció mint ahogy beállítják.

[NST]Cifu
Annyit akartam kihozni a dologból, hogy akkor nincsen bûnözés, ha nincsen rá okunk. Minek lopni, ha megvan mindened? Persze, ellenségek vissza fognak élni vele, ha csak egy mód van rá.

Pont ez az virágmázas túl szép világ az, ami egy kicsit túl optimista, és túl hihetettlen. A TOS korántsem volt ilyen, és a DS9, VOY, ENT sem.

Az emberben benne van a irigység, a hatalomvágy, az erõszakosság. Tudom, hogy vörös posztó, de ott van a Star Trek: Into the Darkness, tökéletes példával élve...

@Narxis: Ez engem a jó öreg 'bort iszik és vizet prédikál' mondást juttatja az eszembe. Ki ellenõrzi a 31-es szekciót? Meddig mehet el? Hol vannak a határai... 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Narxis
Nem véletlen van 31-es szekció. Nekik pont az a feladatuk, hogy bármi áron felkutassák a veszélyes elemeket.

Dante73
Na jó. Még folytathatnánk a vitát hetekig. Tudom, akármennyire fejlett a technika, valaki mindig visszaél vele. Beépített biztosítékokat is meg lehet kerülni, az természetes.
Annyit akartam kihozni a dologból, hogy akkor nincsen bûnözés, ha nincsen rá okunk. Minek lopni, ha megvan mindened? Persze, ellenségek vissza fognak élni vele, ha csak egy mód van rá.

Egyébként, igazán a Voyagerben, és a DS9-ben jöttek elõ igazán a katonás, szabadságot viszonylagossá tevõ dolgok, de asszem, inkább élnék abban a világban...

http://www.freetvmaci.info/

[NST]Cifu
A megfelelõ programok pedig már ma is rendelkezésre állnak, hogy figyeljük, ki mit irogat a neten. Ugyan ez megvalósíthatónak tünik a replikációs eljárásban is. Replikálsz egy kis plutóniumot, és a csillagflotta biztonsági emberei egy percen belül ott is vannak...

Errõl a plasztik robbanóanyagok intermezzoja rémlik fel. Ugyebár eme robbanóanyagoknak nincs átható illatuk, így robbanószer keresõ kutyákkal alaphelyzetben nem lehet megtalálni õket. Ezért egy 1991-es nemzetközi megállapodás keretében minden plasztik robbanóanyagba gyárilag egy erõs szaganyagot kevernek, amelynek pont az a feladata, hogy ne lehessen észrevétlenül elrejteni, szállítani.

A dologba csak ott csúszott hiba, hogy bizonyos érdekvonalak miatt igenis gyártottak szaganyag nélküli plasztik robbanóanyagot, legalábbis olykor találnak ilyet, holott mindegyik gyártó ország aláírta az egyezményt - szóval szép az elképzelés, de a megvalósítás mégis hibádzik...

Ezen gondolatmeneten sikeresen elérjük azt, hogy elég legyártani olyan replikátort, amely "nem jelent" a csillagflottának semmit. Vagy egyszerûbb: veszel egy replikátort a Klingonoktól, a Breen-ektõl, akárkitõl a Csillagflotta érdekszféráján túl. Onnan kezdve azt replikálsz, amit akarsz, és senki sem fog tudni róla...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Oda se érnek. A replikátor a sorozat szerint kb egy másodperc alatt állít elõ kb fél kiló anyagot. Nem nagyon látszik korlátozottnak a dolog, de számoljunk ezzel.

10 kiló plutónium már kritikus tömegû, magától beindul benne a láncreakció. Ennek elõállításához 20 másodperc kell. Annyi idõ alatt kell észlelni lereagálni a dolgot, és odatranszportálni egy készenléti egységet.

Persze kiküszöbölhetõ a dolog úgy, hogy mondjuk a polgári replikátorok nem tudnak hasadóanyagot gyártani, vagy valami hasonló...

Látom nem teljesen tiszta a felvetés.

Tehát vagyok én, mint a Föderáció külsõ ellensége. El akarom pusztítani a Föderációt. Mûködne-e ez a megoldás:
Írok egy Y3K vírust, ami azt csinálja, hogy megfertõzi a replikátorokat, és egy adott dátum elteltével a replikátort folyamatos plutóniumgyártásra állítja rá.
A vírus szépen elterjed, megfertõz jó nagyszámú replikátort.
Elérkezik az aktiválás napja. Ha nem fedezték fel a vírust, egyszerre felrobban a Földön a háztartások nagy része, a csillaghajók az ûrben a világ minden táján, ûrállomásokon, meg még ahová a vírus eljutott?

Vagy másik szitu, nem szimpatikus nekem egy ismerõsöm, átmegyek hozzá, amikor nem figyel, felszólítom a replikátort, hogy termeljen egy kupac plutóniumot fél óra múlva, majd elbúcsúzom, lelépek a városból is? Kicsit nehezen visszanyomozható, ki járt arra utoljára, egy atombomba ground zeroján...

Esetleg replikátorbuzeráló sugárfegyver, amit hajóra irányítva felrobbantja azt?

Végtelen indítékot fel tudnék sorolni, hogy miért akarhat valaki ilyet csinálni, ne ezen akadjunk fenn!

replikálsz egy kis hidrogén bombát és a csillagflotta emberei egy percen belül ott vannak...hogy õk is felrobbanjanak
Dante73
Igazad van, valóban deutériumot mond, nem dilítiumot, (bár akkor is a 7. évad 15. része, és nem a másodiké az említett rész) viszont, valószínüleg a "fejemben" fordítottam dilítiumra, hiszen az energiával van bajuk az említett részben, és (ha jól rémlik) az energiaforrás az antianyag, amivel valamit csinálnak, dilítium segítségével. Így (mivel szinkronosan názem) nem volt értelme számomra, hogy deutériumot lopjanak tõlük. (tele van pontatlan fogalmazással a szinkron)
Mindegy is.
Viszont, akkor sem gondolom, hogy csak úgy elõ lehet állítani "kényes" dolgokat a replikátorokkal. Elég hálózatba kötni õket, és máris lehet figyelni, ki, mit replikál. A megfelelõ programok pedig már ma is rendelkezésre állnak, hogy figyeljük, ki mit irogat a neten. Ugyan ez megvalósíthatónak tünik a replikációs eljárásban is. Replikálsz egy kis plutóniumot, és a csillagflotta biztonsági emberei egy percen belül ott is vannak...

http://www.freetvmaci.info/

fanatikusak, idióták valószínû lesznek a jövõben is....hülyeség feltételezni, hogy ha lenne replikátor nem lenne aki ne használná valami rosszra