23658
-
Én pont nem szeretem a sandboxot.. Én a freespace-t sírom vissza durván. -
Én a Jagged Alliance-szal voltam így. Este elkezdtem aztán mindig "na még ezt az egy szektort", "na még szereljük fel a zsoldosokat, "na még próbáljuk ki az új csapatot, de utána tényleg alvás" aztán lőn hajnali 5 :) -
Hát ha az Elite II hangulatát hozza, az már elég. Emlékszem, ez volt az első játék, amivel sikerült úgy átjátszanom egy éjszakát, hogy észre se vettem, hogy reggel lett. -
Ammen..
-
TokraFan #240 Én csak arra várok, hogy végre egy élvezetes, hangulatos, nehéz és valóban sandbox játékot kapjak. Eddig az X-ekkel részben ez teljesült, de nem volt az sem az igazi. A rebirth meg csúfos bukás. SC inkább arcade lesz (legalább is Chris Róbert játékai általában azok), ami engem nem izgat fel különösebben. OLyat szeretnék már, ahol birodalmat építhetek, kereskedhetek, felfedezhetek, miközben alapvetően egy szimulátort kapok. Grafika fontos, de önmagában édes kevés egy iilyen játékhoz. Ez Elite-ben bízom, remélem a játékélmény is a toppon lesz. -
a nem kellő minőségen nem kinézetre stb gondolok, az nekem nagyon is rendben van, a látottak alapján..
nem kellő minőségen a többszereplős (élő playerek) játékot értem, ami garantálja, ahosszú távú élményt, igaz lehet csal számomra..
a game alapvetően brutál jól néz ki, nincs vele gond..
-
Mondjuk az eddigi videókat elnézve a "nem kell minőség" nem biztos hogy fennáll. -
BladeW #237 Én is ezt mondom, és ezt nehezebb megvalósítani, mint egy instance alapú játékot. Nálam az SE is szépen megakadt 1-1 bolygó kreálása közben, amikor hirtelen a közelébe értem. -
TokraFan #236 Lesz multijuk, de nem lesznek klasszikus MMO-k. A nem megfelelő minőség terén viszont remélem nem lesz igazad. A minőség mércéje nem az, hogy MMO vagy sem. Sokan vagyunk akik nem MMO-ra vágyunk, csak egy jól működő és kellően összetett, relatíve nehéz űrkereskedelmi sandbox szimulátorra. -
TokraFan #235 OFF
Hiszen töltés nélkül lehet leszállni...Én még sosem láttam, hogy töltött volna valahol..
ON -
hát jah, azért adományoztam sc-k, és ezért nem ennek..
MIndenestre van egy olyan sejtésem, ez a 2 game, sajnos jó időre kütötte a lehetőségét a várakozásaimnak, mert be fogják tölteni azt a hatalmas űrt, ami space sim fronton tátong, de sajnos nem kellő minőségben.. -
SC inkább lesz mmo mint ez. Bár az sem a megszokott mmo megvalósításban készül ez tény. -
jah és az instance-lt kurva trendtől meg behányok..
elite-l játszottam c64-en. Egy dokkolás betanulása órák voltak, igaz más korszak volt, de minden annyira easy lett már, jó lenne egy fejlesztő, aki felvállalná a nehézséget.. -
őszintén mondon, nagyon várom ezeket a tipusú játékokat, még játszottam az ősidőkben, wing commanderrel jó állapotban iszonyatot játszottunk barátommal..
egyetlen problémám van ezzel is SC-el is: nem MMO-k. MMO-t akarok, szabadon repkdeni, találkozni sok emberrel, menekülni ha menekülni kell, kereskedni, csapatban az ellenséges cégre vadászni. Leszarom a földre szállást, ezt csinálják meg normálisan. akarok egy eve-t cockpittel.. Tudom sokat kérek, pedig már technológiailag kéne ezt tudni 2014ben..
bocsi.. -
"Ős Elite-ben bár le lehetett szállni," - a Frontierben és az FFE-ben lehetett leszállni (ahogy írod procedurláis szürke/barna dombokra, néhány modellezett kivétellel), az "ős" Elite-ben minden rendszer 1 bolygó (üres karika), 1 csillag (teli karika recés kerülettel), 1 űrállomás a kettő között (négyszöges vagy dodekaéder) volt :) -
BladeW #229 A Space Engine-t kb 2 éve figyelemmel kísérem, ahhoz képest, hogy egyedül fejlesztik nagyon szép teljesítmény. Látszik ott is a fő gond: a töltés nélküli átmenetek megvalósítása. A fejlesztő szeretné játékká alakítani, Steam Greenlight-ra is kikerült.
be kell látnom, hogy technikailag jelentős munka a kivitelezése.
Ez pusztán azért van, mert az elmúlt 20 év alatt nem nagyon törődtek ilyesmivel a játékfejlesztők. Szinte lehet újra feltalálni kereket. -
TokraFan #228 Bolygóra szállást 2014-es minőségben nagyon sok munka rendesen megcsinálni. Nekem is ez hiányzik, mert szeretek fekfedezni, de az tény, hogy az élvezetes felfedezéshez procedural generator kell, ami nagyjából egy speciális game engine-t követel meg. Léteznek ilyen programok, bár nem mind játék (ugya ott a szép emlékű Infinity Engine, mely tán sose készül el, de a Space Engine már letölthető és használható). Ezutóbbi nem játék, nincs benne lövöldözés vagy ilyesmi, de a technológia miatt érdemes megnézni. Több tízmillió csillag, naprendszer, bolygó, hold, aszteroida, plantetáris ködök stb. generál, és minden planétára leszállhatsz. A felszín véletlenszerűen generált. Ős Elite-ben bár le lehetett szállni, megelégedtünk látvány terén 3 vonallal, amit valljuk be, kicsivel könnyebb kivitelezni, mint hihető világokat tömegesen legenerálni. Engem nagyon idegesít, ha egy iilyen játékban ismétlődik valami. Lényeg, hogy azzal együtt, hogy én is a planetary landingra várok már egy ideje, be kell látnom, hogy technikailag jelentős munka a kivitelezése. -
TokraFan #227 Nem értesz a műfajhoz, annyit biztosan látok. -
TokraFan #226 Thanks! Akkor megnyugodtam -
Kozel sem es ezt le is irta anno.
Ugyebar eleve az Elite jogcim kozrul problemak adotak Bellel.
Az elso hirek kb 7-8 eve kezdtek szallingozni, ahol Braben leirta, hogy addig nem lesz, amig az Outsidert nem keszittik el.
Aztan az Outsider parkolopalyara lett teve es az Elitet mint brand-et elovettek ujra. -
És akkor közel sem biztos hogy az lesz belőle amit Ő akar. -
Ha eladja, akkor nyilván nem ő fejleszti tovább. -
Remélem ez is valósághűen modellezi majd a galaxis ezen részét, nem olyasmi fiktív űr lesz, mint az Eve-ben. -
Nagydög #221 "...ha nem volt rá pénze, el is adhatta volna a jogokat."
Es ugy vegre lett volna penze, hogy belevagjon a fejlesztesbe... Oh, wait! -
Azért abban is egyetérthetünk, hogy azzal, hogy Braben már lassan 20 éve hegeszti a következő Elite-t, elég sok régi rajongót elveszített. Nem tudom, mi akadálya volt eddig a dolognak, ha nem volt rá pénze, el is adhatta volna a jogokat. -
Ez oké de ez jelen állás szerint továbbra sem mmo lesz , multi rész lesz benne de attól még nem mmo.
Tehát továbbra sincs a piacon ilyen jellegű játékból sok , sőt hiány van belőle. -
Ninju #218 mai videó a multiról:
-
Ami kiválóan látható pl. a Skyrim vagy a GTA V eladásain :)
Ha egy játék jó, akkor lehet az single (tudom, hogy a GTA-nak van multi módja, de nem hiszem, hogy azért vették meg harmincmillióan) -
A pusztán singleplayer játékmód manapság nem sok embert érdekel. -
Eve Online-t mndtam talan rafoghato, hogy valami hasonlo, bar nem igazan. De legalabb a kozeleben van.
STO, koze nincs hozza. Teljesen mas.
Star Conflivt. Leirtam mar, az keremszepen egy WOT,World of Warplanes stb clone urkornyezetben.
X Rebirt. Egy fos bughalmaz.
Space Engineers. Minecraft clone urben.
BGO. Akcio hibrid, raadasul bongeszo alapu hulladek.
stb,stb,stb
Gyakorlatilag nincs semmilyen jo space-trading sim, hiaba is probalsz belinkelni neveket a netrol. -
És ebből melyik single ( is ) ? Mert az E:D sem kifejezetten mmo , ellenben amiket Te felsoroltál azok igen. -
Ezeket találtam hirtelen:
Eve Online
Star Trek Online
Star Conflict
X Rebirth
Space Engineers
Battlestar Galactica Online
StarMade
Black Prophecy
Pirate Galaxy
Készülőben:
Rodina
Star Citizens
-
...kivéve persze a Thargoid történet világvége-rendszereit :) -
BladeW #211 Pedig de. Egyébként a thargoid hajóval nagyon szépen lehetett haladni, kb 10x annyi fényévet ugrott, mint a legjobb hajó. -
Zero 7th #210 Sűrűsödtek a csillagok?? Az "értelmes részen" viszonylag egyenletes eloszlásúak voltak, a nagytérképen a sűrűbb pixelesség nem jelentett automatikusan sűrűbb csillageloszlást, és mivel az egész galaxis kb 20 fényév vastag volt, meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen van.
Nem is hiszem el! :P -
Zero 7th #209 Vagy a buggal... A játék nem figyelte az ugrásnál a változó túlcsordulását, úgyhogy ha x*longint vége+néhány fényév távolságra ugrottál, akkor azt úgy vette, hogy hatókörön belül van.
Mondjuk a Föld pártucat fényéves körzetén kívül nem volt úgysem semmi, csak végtelen számú generált lakatlan naprendszer. -
BladeW #208 Anno a fejembe vettem, hogy megkeresem a feketelyukat a galaxis közepén. El is jutottam nagyon sokáig, ahol már nagyon sűrűek voltak a csillagok, de sajnos nem jártam sikerrel :) -
Multiban nyilván nem működne. EVE Online-ban ezért van helyette warp drive. -
És multiban hogy oldod meg az időgyorsítást? A Dangerousban lesz lehetőség összekapcsolódni és együtt/egymás ellen játszani. Tehát a világot úgy kell felépíteni, hogy így működjön, és ez helyből kizárja a newtoni modellt, gyorsítási-lassítási vektorokkal felszerelve.
Elég rosszul venné ki magát, ha egy csillagrendszerben 2-5-20-100 órán át kellene gyorsítani, lassítani, stb. -
Jah, mikor egy szál fuel scooppal mentél felfedezni a galaxist, több 100 fényévnyire...