23609
-
TokraFan #235 OFF
Hiszen töltés nélkül lehet leszállni...Én még sosem láttam, hogy töltött volna valahol..
ON -
#234 hát jah, azért adományoztam sc-k, és ezért nem ennek..
MIndenestre van egy olyan sejtésem, ez a 2 game, sajnos jó időre kütötte a lehetőségét a várakozásaimnak, mert be fogják tölteni azt a hatalmas űrt, ami space sim fronton tátong, de sajnos nem kellő minőségben.. -
#233 SC inkább lesz mmo mint ez. Bár az sem a megszokott mmo megvalósításban készül ez tény. -
#232 jah és az instance-lt kurva trendtől meg behányok..
elite-l játszottam c64-en. Egy dokkolás betanulása órák voltak, igaz más korszak volt, de minden annyira easy lett már, jó lenne egy fejlesztő, aki felvállalná a nehézséget.. -
#231 őszintén mondon, nagyon várom ezeket a tipusú játékokat, még játszottam az ősidőkben, wing commanderrel jó állapotban iszonyatot játszottunk barátommal..
egyetlen problémám van ezzel is SC-el is: nem MMO-k. MMO-t akarok, szabadon repkdeni, találkozni sok emberrel, menekülni ha menekülni kell, kereskedni, csapatban az ellenséges cégre vadászni. Leszarom a földre szállást, ezt csinálják meg normálisan. akarok egy eve-t cockpittel.. Tudom sokat kérek, pedig már technológiailag kéne ezt tudni 2014ben..
bocsi.. -
#230 "Ős Elite-ben bár le lehetett szállni," - a Frontierben és az FFE-ben lehetett leszállni (ahogy írod procedurláis szürke/barna dombokra, néhány modellezett kivétellel), az "ős" Elite-ben minden rendszer 1 bolygó (üres karika), 1 csillag (teli karika recés kerülettel), 1 űrállomás a kettő között (négyszöges vagy dodekaéder) volt :) -
BladeW #229 A Space Engine-t kb 2 éve figyelemmel kísérem, ahhoz képest, hogy egyedül fejlesztik nagyon szép teljesítmény. Látszik ott is a fő gond: a töltés nélküli átmenetek megvalósítása. A fejlesztő szeretné játékká alakítani, Steam Greenlight-ra is kikerült.
be kell látnom, hogy technikailag jelentős munka a kivitelezése.
Ez pusztán azért van, mert az elmúlt 20 év alatt nem nagyon törődtek ilyesmivel a játékfejlesztők. Szinte lehet újra feltalálni kereket. -
TokraFan #228 Bolygóra szállást 2014-es minőségben nagyon sok munka rendesen megcsinálni. Nekem is ez hiányzik, mert szeretek fekfedezni, de az tény, hogy az élvezetes felfedezéshez procedural generator kell, ami nagyjából egy speciális game engine-t követel meg. Léteznek ilyen programok, bár nem mind játék (ugya ott a szép emlékű Infinity Engine, mely tán sose készül el, de a Space Engine már letölthető és használható). Ezutóbbi nem játék, nincs benne lövöldözés vagy ilyesmi, de a technológia miatt érdemes megnézni. Több tízmillió csillag, naprendszer, bolygó, hold, aszteroida, plantetáris ködök stb. generál, és minden planétára leszállhatsz. A felszín véletlenszerűen generált. Ős Elite-ben bár le lehetett szállni, megelégedtünk látvány terén 3 vonallal, amit valljuk be, kicsivel könnyebb kivitelezni, mint hihető világokat tömegesen legenerálni. Engem nagyon idegesít, ha egy iilyen játékban ismétlődik valami. Lényeg, hogy azzal együtt, hogy én is a planetary landingra várok már egy ideje, be kell látnom, hogy technikailag jelentős munka a kivitelezése. -
TokraFan #227 Nem értesz a műfajhoz, annyit biztosan látok. -
TokraFan #226 Thanks! Akkor megnyugodtam -
#225 Kozel sem es ezt le is irta anno.
Ugyebar eleve az Elite jogcim kozrul problemak adotak Bellel.
Az elso hirek kb 7-8 eve kezdtek szallingozni, ahol Braben leirta, hogy addig nem lesz, amig az Outsidert nem keszittik el.
Aztan az Outsider parkolopalyara lett teve es az Elitet mint brand-et elovettek ujra. -
#224 És akkor közel sem biztos hogy az lesz belőle amit Ő akar. -
#223 Ha eladja, akkor nyilván nem ő fejleszti tovább. -
#222 Remélem ez is valósághűen modellezi majd a galaxis ezen részét, nem olyasmi fiktív űr lesz, mint az Eve-ben. -
Nagydög #221 "...ha nem volt rá pénze, el is adhatta volna a jogokat."
Es ugy vegre lett volna penze, hogy belevagjon a fejlesztesbe... Oh, wait! -
#220 Azért abban is egyetérthetünk, hogy azzal, hogy Braben már lassan 20 éve hegeszti a következő Elite-t, elég sok régi rajongót elveszített. Nem tudom, mi akadálya volt eddig a dolognak, ha nem volt rá pénze, el is adhatta volna a jogokat. -
#219 Ez oké de ez jelen állás szerint továbbra sem mmo lesz , multi rész lesz benne de attól még nem mmo.
Tehát továbbra sincs a piacon ilyen jellegű játékból sok , sőt hiány van belőle. -
Ninju #218 mai videó a multiról:
-
#217 Ami kiválóan látható pl. a Skyrim vagy a GTA V eladásain :)
Ha egy játék jó, akkor lehet az single (tudom, hogy a GTA-nak van multi módja, de nem hiszem, hogy azért vették meg harmincmillióan) -
#216 A pusztán singleplayer játékmód manapság nem sok embert érdekel. -
#215 Eve Online-t mndtam talan rafoghato, hogy valami hasonlo, bar nem igazan. De legalabb a kozeleben van.
STO, koze nincs hozza. Teljesen mas.
Star Conflivt. Leirtam mar, az keremszepen egy WOT,World of Warplanes stb clone urkornyezetben.
X Rebirt. Egy fos bughalmaz.
Space Engineers. Minecraft clone urben.
BGO. Akcio hibrid, raadasul bongeszo alapu hulladek.
stb,stb,stb
Gyakorlatilag nincs semmilyen jo space-trading sim, hiaba is probalsz belinkelni neveket a netrol. -
#214 És ebből melyik single ( is ) ? Mert az E:D sem kifejezetten mmo , ellenben amiket Te felsoroltál azok igen. -
#213 Ezeket találtam hirtelen:
Eve Online
Star Trek Online
Star Conflict
X Rebirth
Space Engineers
Battlestar Galactica Online
StarMade
Black Prophecy
Pirate Galaxy
Készülőben:
Rodina
Star Citizens
-
#212 ...kivéve persze a Thargoid történet világvége-rendszereit :) -
BladeW #211 Pedig de. Egyébként a thargoid hajóval nagyon szépen lehetett haladni, kb 10x annyi fényévet ugrott, mint a legjobb hajó. -
Zero 7th #210 Sűrűsödtek a csillagok?? Az "értelmes részen" viszonylag egyenletes eloszlásúak voltak, a nagytérképen a sűrűbb pixelesség nem jelentett automatikusan sűrűbb csillageloszlást, és mivel az egész galaxis kb 20 fényév vastag volt, meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen van.
Nem is hiszem el! :P -
Zero 7th #209 Vagy a buggal... A játék nem figyelte az ugrásnál a változó túlcsordulását, úgyhogy ha x*longint vége+néhány fényév távolságra ugrottál, akkor azt úgy vette, hogy hatókörön belül van.
Mondjuk a Föld pártucat fényéves körzetén kívül nem volt úgysem semmi, csak végtelen számú generált lakatlan naprendszer. -
BladeW #208 Anno a fejembe vettem, hogy megkeresem a feketelyukat a galaxis közepén. El is jutottam nagyon sokáig, ahol már nagyon sűrűek voltak a csillagok, de sajnos nem jártam sikerrel :) -
#207 Multiban nyilván nem működne. EVE Online-ban ezért van helyette warp drive. -
#206 És multiban hogy oldod meg az időgyorsítást? A Dangerousban lesz lehetőség összekapcsolódni és együtt/egymás ellen játszani. Tehát a világot úgy kell felépíteni, hogy így működjön, és ez helyből kizárja a newtoni modellt, gyorsítási-lassítási vektorokkal felszerelve.
Elég rosszul venné ki magát, ha egy csillagrendszerben 2-5-20-100 órán át kellene gyorsítani, lassítani, stb. -
#205 Jah, mikor egy szál fuel scooppal mentél felfedezni a galaxist, több 100 fényévnyire... -
#204 Nem emlékszem rá, hogy baj lett volna a fizikával. A bolygóhoz közelítve (ha nem autopilottal mentél) időben el kellett kezdeni lassítani. Az időgyorsítás meg ki is kapcsolt, ha kalózokba ütközött az ember. -
#203 Olvass bele a forumokba, akar itt is es megtudod.
Egyszeruen egy fos bughalmaz, amiben a haromnegyed funkcio nem mukodott kiadasa napjan es meg most is csak szivjak a fogukat a jatekosok. -
Zero 7th #202 Meséljetek már az X-ről, mi lett vele?
Mert az oké, hogy 10+ éve stagnál, és csak a grafika javul mindig az aktuális gépeken használhatatlan képregény részletességűre, meg hogy unalmas mint a dög, de mi az, ami így kiakasztotta a népeket? -
#201 Konkretan ilyen jatek nagyon keves van.
Fogjuk ra valoban az X-re, de igazabol a legujaqbb resze egy akkora fos, hogy meg a tetrissel se tud jelenleg versenyre kelni.
A Star Citizens jon meg, ami meg nem jelent meg, tehat nincs a piacon. Van az Eve Online, ha nagyon lazan allunk a kerdeshez, bar azert stilusaban mas es itt kb kifujt [par aprobb probalkozastol eltekintva, amiket kis studiok vagy maganemberek keszitenek.
Az ilyeneket nem szamolom bele, mint Star Conflict vagy eppen a Black Prophecy, mert azok csak szimpla arcade/action mmok, raadasul a Star Clonfint inkabb hasonlit egy WoT-ra, mint space/trader sci-fi szimre. -
#200 "Ma már tucatnyi űrszimulátor van"
Tényleg , hol ? Mutasd már meg pls. Mert perpill annyira hiány van belőle hogy nagyon. Nem véletlenül vannak rácuppanva a népek erre is meg SC-re is. Főként X szivacs után... -
#199 Az első Elite-ben a csillagokból kellett, a F/FE-ben már működött a gázóriásokból is. -
Nagydög #198 Ehh... Nem gazoriasokbol kellett uzemenyagot szipkazni? -
#197 Persze, de gondolom érthető, hogy az egész légkörben mozgás kitalálása, a felszínek generálása, és a többi ilyesmi másodlagos helyre került szemben a klasszikus Elite űrbázisos-űrcsatás világával.
Ha az megvan és jól megy (sikeres), akkor majd tudnak rajta bővíteni (nem beszélve arról, hogy külön eladható tartalom lehet belőle).
Elég bajuk lesz akkor, ha a napsúrolós Fuel Scoopozást be akarják hozni, és a méretarányokra valamelyest jobban figyelni akarnak, mint a nyolcvanas évek elején :) -
BladeW #196 Kézzel kellett leszállni, nem autopilottal :)
Egyébként hol van az kőbe vésve, hogy minden bolygónak érdekesnek kell lennie? Valószínűleg a valóságban is jóval több az "érdektelen" kőgolyó. Mindenesetre megadta a felfedezés illúzióját, nekem ez sokkal fontosabb volt, mint valami (általában) meglehetősen bugyuta fősztorin végigmenni, vagy egy jól körülhatárolt térképet körbejárni.