23609
-
Diopapa #275 Ha te munkának fogod fel azt, hogy játszol egy félkész játékkal ami amúgy is érdekel, akkor igazad lehet. Ha úgy nézel, hogy olyan játékot fejlesztenek, ami jó eséllyel el sem készülhetne enélkül a finanszírozási mód nélkül és esetleg lehetőséged van beleszólni és jobbá tenni a játékot, akkor meg nagyon nincs. :) Számomra a munka definíciójához hozzá tartozik, hogy olyat (is) csinálok amit nem akarok. A kedvenc játékommal idő előtt játszani, nem tartozik ide. -
#274 Ááá félreolvastam sorry , közben nézem F1-et is :D
Nos igen egy kis masszívabb kampányolás ráférne és olcsóbb alfa.
És még CR-re mondják hogy pénzéhes... -
Diopapa #273 Pont azt írom, hogy átvehetne. Ha több lenne a backer, nem kéne 200 fontért árulni a csomagokat. 50 dollárt még hajlandó lennék fizetni, de ez így nagyon sok. De mivel Braben eléggé "csöndes", így nem gyűlnek a népek. -
#272 Ott van a véleménykülönbség, hogy ez szerintem nem "gesztus" részükről, hanem spórolás és pénzbeszedés. Rengeteg munka van a külső tesztelőkre felkészíteni egy szoftvert, a visszajelzéseket feldolgozni, stb. Ez szintén pénzbe kerül, és nem csinálnák, ha nem érné meg nekik (mert nem hülyék) - ezt a pénzt pedig valahol megspórolják, például a "valódi" tesztelőkön. Mert máshol nem nagyon lehet.
A fejlesztők nem hülyék, hogy ne ragadják meg a lehetőséget, hogy te fizethess azért, hogy dolgozz nekik. Szó nincs itt gesztusokról, nem jófejek, üzletemberek. -
#271 "David Braben egy kicsit is átvenni Chris Roberts stílusábó"
Nono Papa ez azért nem így van, SC-nél 40 dodó a legolcsóbb pack és azért már jár az alfa acces. Ez azért mégse 200 font. ;) -
#270 Ember 200 fontért kapsz alfa hozzáférést. Ez a crowfounding projekteknél megszokott. Van ahol alap árért van ahol emeltért .
Ez egy szimpla gesztus a fejlesztő részéről.
Letöltöd , belépsz , játszol aztán leírod a véleményed a hivatalos fórumon vagy nem. Ott vagy eltévedve hogy azt hiszed ezzel helyettesítik a belső fizetett tesztereket.
End of story.
Az hogy neked ez nem tetszik kutyát nem érdekli nem hogy a fejlesztőket. -
#269 Szerinted miről?
Én az elejétől fogva azt írom, hogy szerintem az, hogy én fizetek azért, hogy elvégezhessek olyan munkát, amiért másoknak fizetnek, az nem helyes.
Az összes ilyen "early access" arról szól, hogy nekik ennyivel kevesebb embert kell megfizetniük, mert vannak egy csomóan, akik nem veszik észre, hogy ez egy munka (ráadásul szakértők helyett dilettánsok végzik). Tom Sawyer és a kerítésfestés története ismerős? -
#268 Terelsz , nem ezen volt a hangsúly. -
#267 De attól nem lesz jó valami (fizess, hogy dolgozhass nekik), mert mutatsz valamit, ami szintén rossz. Nem csak Brabennél, sehol nem jó ez a vonulat, hogy negyedkész izéket adnak egy csomó pénzért, hogy te "segíts nekik jobbá tenni". -
Diopapa #266 Nézd, nekem egy sokkal szimpatikusabb, mint pl az EA meg az UBI no meg a pofátlan kiadó amit csinál, hogy szénné promózza, megveszed, majd kiderül, hogy az egész egy bughalmaz és ráadásul nem is olyan mint amit szerettél volna. Mire ez elkészül, sokkal kevesebb hiba lesz benne, mint bármelyik AAA kategóriás játékban, vagy akár az X Rebirth-ben. Egyébként meg ha David Braben egy kicsit is átvenni Chris Roberts stílusából, nem kéne 200 fontért adni az alfát, mert sokkal több lenne a támogató és mehetne olcsóbban is. -
#265 Nem kész termék az, ahol "most dogfight van, 3 módon, próbálgassátok" a lehetőség, és azt lehet "játszani" két héten át. A kész termék az, amikor kapsz egy kész terméket - tehát a teljes játékot, és azzal játszol.
Amikor te százhatvannyolcszor próbálgathatod azt, hogy a dokkolórendszer hogy működik, vagy hogy kell rakétákkal lövöldözni, az nem kész termék.
Ne kelljen már jobban megmagyarázni miért :) -
#264 Igen , nyers . Ezért kell megkóstolni és véleményt mondani. Van aki fizetett ezért, hát egészségére. Ha megteheti jó neki. -
#263 egy olyan kész terméket ami még félig nyers:D -
#262 Nem , Te nem ezt csinálod. Te a kész terméket kóstolod meg. Ne kelljen már jobban megmagyarázni miért. -
#261 Bemész a pékségbe, megnézed a tésztát, ellenőrzöd a kelesztőgépet, megvizsgálod, hogy nem csomósodott-e meg a só, ellenőrzöd a sütő hőmérsékletét (esetleg megmondod, hogy szerinted érdemesebb 2 fokkal melegebbre állítani)... mindenféle olyasmit csinálsz, ami az ő dolguk lenne. nem a kész terméket kóstolod meg, hogy jó-e vagy sem, még nagyon messze vagyunk a kész terméktől. -
#260 Még ha dódó lenne öregem , de ezek fontban mérik. :( -
#259 Felesleges az alfaert fizetne 200 dollart, mert egy pofatlan lehuzas az egesz early access biznisz. -
#258 Téves megállapítás : Te a pékségben nem segítesz elkészíteni a kenyeret, hanem megkóstolod és megmondod hogy ez jó e vagy sem. Itt is ez megy. -
#257 De nem megyek be a pékségbe segíteni, hogy olyan kenyeret süssenek, ami nekem jobban tetszik. Pláne nem úgy, hogy ezért még én is fizetek.
A bétatesztelés, a játéktesztelés, a hibakeresés munka. Méghozzá komoly, felelősségteljes, és rohadt nehéz munka (csináltam, tudom).
Ha én dolgozom, akkor nekem fizetnek, nem én fizetek érte.
Kickstarteren összelapátoltak egy vödör pénzt, abból fizessék ki azokat, akiknek az a dolguk, hogy jól sikerüljön a játék. -
Diopapa #256 Mert a saját jól felfogott érdeked, hogy jól sikerüljön a játék. Az emberi közösségeknek az lenne a lényege, hogy segítsünk egymásnak, nem az, hogy mindenki szopjon maga. -
#255 Én sose értettem, hogy miért fizessek azért, hogy elvégezzem azt a munkát, amit nekik kell elvégezniük... (gyk: hibakeresés, bugvadászat, stb.) -
Diopapa #254 A véglegestől nem, de jó lenne az alfába is benevezni, de nem ennyiért. A Star Citizenbe már úgy is beszopódtam :D -
#253 Tizensok év után az a ~fél-egy év, amíg elkészül már nehogymár ennyit számítson :) -
Diopapa #252 Noh, ez pofás. :) Be is neveznék most rögtön, de a 200 font kicsit elriaszt :) -
#251 -
TokraFan #250 Thanks az infót, ez a game nagyon ígéretes! -
#249 Szerintem ez is egész jópofának néz ki.. -
TokraFan #248 Tényleg jónak tűnik, főleg, hogy van benne bolygófelszíni építkezés is...
Kár, hogy MMO...Single-ben azonnal megvenném... -
mindero #247 Kis off (Hasonló MMORTS játék):
Novus Aeterno Sci-fi MMORTS
Eszméletlen durvának néz ki. És csak 1x-i díja van. Lehet még én is beszerzem áprilisban.
-
#246 Kinek a pap, kinek meg a lanya...
En speciel nem birom a freesspacet, ellenben az Elite mai napig etalonnak szamit nalam. -
TokraFan #245 Nyilván ízlés dolga. Mindenkinek más stílus jön be...Így szép a világ. A freespace egy etalon a maga nemében mai napig, nem is egyszer toltam végig. De ma már nem nagyon vonz az ilyen lineáris játékmenet, ahol megmondják mit csináljak és szoros keretek közé vagyok szorítva. -
#244 Én pont nem szeretem a sandboxot.. Én a freespace-t sírom vissza durván. -
#243 Én a Jagged Alliance-szal voltam így. Este elkezdtem aztán mindig "na még ezt az egy szektort", "na még szereljük fel a zsoldosokat, "na még próbáljuk ki az új csapatot, de utána tényleg alvás" aztán lőn hajnali 5 :) -
#242 Hát ha az Elite II hangulatát hozza, az már elég. Emlékszem, ez volt az első játék, amivel sikerült úgy átjátszanom egy éjszakát, hogy észre se vettem, hogy reggel lett. -
#241 Ammen..
-
TokraFan #240 Én csak arra várok, hogy végre egy élvezetes, hangulatos, nehéz és valóban sandbox játékot kapjak. Eddig az X-ekkel részben ez teljesült, de nem volt az sem az igazi. A rebirth meg csúfos bukás. SC inkább arcade lesz (legalább is Chris Róbert játékai általában azok), ami engem nem izgat fel különösebben. OLyat szeretnék már, ahol birodalmat építhetek, kereskedhetek, felfedezhetek, miközben alapvetően egy szimulátort kapok. Grafika fontos, de önmagában édes kevés egy iilyen játékhoz. Ez Elite-ben bízom, remélem a játékélmény is a toppon lesz. -
#239 a nem kellő minőségen nem kinézetre stb gondolok, az nekem nagyon is rendben van, a látottak alapján..
nem kellő minőségen a többszereplős (élő playerek) játékot értem, ami garantálja, ahosszú távú élményt, igaz lehet csal számomra..
a game alapvetően brutál jól néz ki, nincs vele gond..
-
#238 Mondjuk az eddigi videókat elnézve a "nem kell minőség" nem biztos hogy fennáll. -
BladeW #237 Én is ezt mondom, és ezt nehezebb megvalósítani, mint egy instance alapú játékot. Nálam az SE is szépen megakadt 1-1 bolygó kreálása közben, amikor hirtelen a közelébe értem. -
TokraFan #236 Lesz multijuk, de nem lesznek klasszikus MMO-k. A nem megfelelő minőség terén viszont remélem nem lesz igazad. A minőség mércéje nem az, hogy MMO vagy sem. Sokan vagyunk akik nem MMO-ra vágyunk, csak egy jól működő és kellően összetett, relatíve nehéz űrkereskedelmi sandbox szimulátorra.