23609
1418743729.jpg
  • Jakuza1
    Ezekszerint nem jatszottal az elozo reszekkel ?
    A video keszitojevel meg nem kell foglalkozni, inkabb orulj annak, hogy az alfarol valaki keszitett ilyen videot, amit megtudunk tekinteni, meg ha idegesito is.
  • TokraFan
    A játék kifejezetten tetszik, az állomás, a dokkolás, az atmoszféra -legalább is így a videók alapján-, lenyűgöző! Az állomáson belül a háttérzaj nagyon hangulatos, a dokkolási procedúra is élethűnek tűnik. Más kérdés, hogy remélem lesz valami ship update, ahol ezt nem kell majd mindig végigjátszani, mert kereskedéskor nagyon lassítja a játékot (X3-ban is feltettem a szükséges szoftvert a hajóra, hogy ne kelljen bedokkolni minden egyes állomásra ha eladni/vásárolni akartam). Viszont a lehetőség a manuális dokkolásra, és hogy ez ilyen szinten hangulatosan meg van csinálva, az nagyon bíztató.
    Csak a ideót készítő teszter faszi rettenetes, sosem értettem mit lehet szarakodni percekig azon, hogy rákattintson egy gombra valaki. Dokkolni se tud, az "Enter hangar" menüt sem mutatta be, szóval teljesen amatőr, ráadásul hányinger ahogy szívja a fogát folyamatosan.
  • Torzonborz
    És egy ki ON :

Azért ez eddig elég klassz.
  • Torzonborz
    "mint Robi lineár lövöldéje"
    Nono , csak az SQ42 lesz az , az SC már sandbox mmo.
  • Diopapa
    Tiszta sor, ezzel nincs is semmi baj szerintem. Egyébként a Star Citizen sem "lineáris lövölde" lesz, hanem MMO. ;)
  • TokraFan
    Ez így igaz, sőt, nekem a szerény de vérprofi Braben sokkal szimpatikusabb mint a nagyarcú Róbert. Nagyon remélem, hogy bár az Elite körül nincs olyan hisztis hype mint SC-nél, de a játék majd hozza amit várunk a nagy öregtől, elvégre mindenki más kvázi róla koppintott. Az Elite sandbox gazdasági szimulátoros világa egyébként is közelebb áll hozzám mint Robi lineár lövöldéje. Az eredeti kérdést illetően viszont csak arra a felvetésedre reagáltam, miszerint a nagy kiadók vs. közösségi finanszírozás meccsen, egyértelműen ez utóbbi állna "nyerésre"...Én nem látok ilyen egyéretlmű igazságot egyik vagy másik oldalon sem, mindkét üzleti modellnek megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Viszont az X-Rebirt fiaskó óta megtanultam, hogy játékot csak akkor veszek ha:
    1. Kipróbáltam
    2. Megnéztem ezer gameplay videót és review-t
    Ha minden pozitív, akkor már lehet tömni a fejlesztő zsebét. De még egy Rebirth átverést nem hagyok...egyszer lehetett ezt eljátszani...Early Access nálam ez a kategória, hiszen nem látom a készterméket, csak ígéreteket látok és egy jó esetben félkész valamit. Ez nem zárja ki azt, hogy a végén kiváló játék lesz, de a kockáztatást meghagyom másoknak.
  • Ninju
    Olvastam, hidd el.
    A hozzászólásod második felével meg mindenki így van. ;)
  • Zero 7th
    Akkor ha ezt ilyen ügyesen megtaláltad, akkor nézd meg, mire válaszoltam.

De egyébként meg azt tartok hülyének, akit akarok.
  • Ninju
    Ezt szerintem Te írtad.
    Akik a Kickstarteren összedobták a pénzt, nem mind fizettek annyit, h kapjanak béta kulcsot.
  • Zero 7th
    Azt nem én jelentettem ki, hogy hülyék, az abban a hozzászólásban már tisztázva lett, amire válaszoltam. Hülyeség ígéretekre fizetni.
  • Ninju
    A hozzáállásod ezen részével nincs probléma szerintem.
    Azzal, hogy lehülyézed azokat akiknek köszönheted a játék létrejöttét már elgondolkodhatnál picit.
  • Zero 7th
    Nem, eszemben sincs. Szingliért nincs az az isten, hogy fizessek, és multiért is csak akkor, ha látok benne fantáziát. Még így is szaladtam bele iszonyat szar játékokba, úgyhogy kösz nem. Csak akkor vagyok hajlandó fizetni játékért, ha NEKEM megéri. Ez már csak egy ilyen kemény világ...
  • Zero 7th
    Ja, pont ezt mutatja a gyakorlat is, meg mintha olyan kurvára nehéz lenne újraregisztrálni, hogy azt a bannt fenyegetésként értékeljem.
  • Torzonborz
    Trollkodsz , mást sértegetsz, warezolsz = instant bann. De csináld csak nyugodtan.

Amúgy ha esetleg tetszik majd a játék meg is fogod venni ?
  • Fenrir
    Gondolom ha tetszeni fog a játék akkor rögtön le is törlöd a warezt és szaladsz egy eredeti kópiáért :)

Kérlek, nincs még április elseje :)
  • Ninju
    Gondolom még büszke is vagy rá.
  • Jakuza1
    Nem, nem azt irta.
  • Zero 7th
    A trollkodás egy dolog, attól még komolyan gondolom. Attól, hogy élvezem, hogy a kis megregulázott, behódolt, szabálykövető lelkednek kellemetlen dolgokat mondok, attól még komolyan gondolom.

Érdekel a játék, valószínű a megjelenés napján fogom letölteni torrentről.
  • Torzonborz
    Nem , ezt írtad tehát ez van.
    Továbbra is csak trollkodsz .
  • Zero 7th
    Akkor ennyi.
  • BladeW
    Énnem.
  • Zero 7th
    Ez csak a te retardált konzumidióta következtetésed.
  • Zero 7th
    És tudsz válaszolni arra a kérdésre?
  • BladeW
    Ezért jó az SG :) Évekkel ezelőtt az aláírásomban szereplő idézetet is innen szedtem (a hozzászóló teljesen őszintén és komolyan tette fel kérdését).
  • Torzonborz
    Te írtad hogy nem veszed meg -> nem érdekel.
  • Zero 7th
    Ezt mégis honnan is vetted, hogy nem érdekel a játék?
  • Torzonborz
    Én nem. Téged nem érdekel a játék így nyugodtan mehetsz máshová trollkodni.
  • Zero 7th
    Mész valahová?
  • Ninju
  • Torzonborz
    Akkor viszlát !
  • Zero 7th
    Ezért nem kell játékért fizetni. Majd a sok hülye megfinanszírozza, ha meg kész, ott a torrent.

Az első három ELITE-ért sem fizettem, ezért sem áll szándékomban.
  • PiszkosFred
    Automata dokkolás alatt még épp' szólhat :)
  • Jakuza1
    Azert a Kek Duna keringot hianylom alola, mint az egyben. :PPP
  • Diopapa
    David Braben már akkor programozott amikor a Stardrive-os csávó még kéjes gondolat sem volt. Nem keverném össze. Nyilván nem kell minden pattanásos önmegvalósító tinédzsernek pénzt adni, de szvsz David Braben vagy Chris Robertsnek lehet. Idővel majd kiderül, melyikünknek volt igaza.
  • TokraFan
    A csaj hangja viszont gáz...Remélem ez még nem végleges. Szinte énekelve beszél, idegesítő. Sokkal jobb lenne egy monotonabb, kevéssé dalolászós hang.
  • TokraFan
    Ez nekem nagyon bejön! Ezt is annyira utálom az X-Rebirth-ben, hogy nincs dokkolás. Nagyon hangulatos berepülni egy állomásra és dokkolni, szerintem ennek minden szimulátorban alapnak kéne lennie. Amitől viszont kicsit fázok -szintén X Rebirth szindróma miatt-, az a menübe "kiforduló" kamera...Ez marha idegesítő hosszú távon, a rebirth-ben is csak 2 percig bírtam.
  • TokraFan
    Az mennyivel jobb, hogy ígéretekért fizetsz háromszoros árat? És ha nem készül el, vagy nem úgy készül el ahogy ígérték, akkor megszívtad? StraDrive pl., nagy ígéretek, aztán kiderült, hogy kvázi "one man show" az egész, aki miután megkapta a pénzt az early access-ből, leszarja az egészet, support szinte semmi, a game meg mai napi kb. pre-alpha...Pénzvisszafizetés persze nincs.
  • Torzonborz
    Nem nevezném hülyének azt aki fizet érte mivel akkor el sem készülhetne sem ez sem sok más cf játék. A problémám az árral van . Az a 200 font sok.
  • Herold
    Mindig lesznek olyan hülyék, akiket ilyesmivel meg lehet etetni (és lehúzni).
  • Dzsini
    Én azt látom ebben, hogy megpróbálnak minél több pénzt megspórolni / összeszedni úgy, hogy rajtuk minél kevesebb felelősség van. Rossz szájízzel figyelem ezt a tendenciát a játékkészítésben. Régen is voltak külső tesztelők, független játékoknál is (divatos néven indie), de ők olyanok voltak, akik jó ismerősei a fejlesztőknek, és nem "játszani" mennek, hanem "hibát keresni". Ezek főleg szintén játékokat készítő személyek voltak, hiszen az ő gyakorlatukkal nagyobb esély van arra, hogy felismerjék azokat a pontokat, ahol kibukkanhatnak a hibák.

Ha valaki komolyan veszi az early accesst, az akkor nem játszani fog, hanem a lehető legőrültebb dolgokat próbálja összehozni, hogy kibukkanjanak a hibák. Amikor (ha jól rémlik 3 héten át) a dogfight tesztelése ment az Elite-ben, akkor az nem arról szólt, hogy te játszhatsz vele és élvezkedj, hanem arról, hogy keress és jelents benne minél több problémát (próbáld ki ezerféle hardverrel, irányításimóddal, állítgasd át összevissza, próbálj ki olyan kombinációkat, amikre nem gondol rajtad kívül senki stb.), hogy majd egyszer, ha megjelenik, akkor ezzel a részével a játéknak ne legyen (túl sok) gond.

Továbbra is azt mondom, hogy a játéktesztelés, hibakeresés nem játék, hanem munka. Még ha egy olyan játékról is van szó, ami érdekel. Ha "csak" játékra használod ezt a lehetőséget, akkor visszaélsz a bizalmukkal, és nem segíted a saját helyzetedet, mert minden olyan hiba, amit se te, se mások nem találnak meg benne marad. És minél több olyan "tesztelő" van, aki nem fizetségért, gyakorlattal, tudva, hogy mit csinál van jelen, annál több erőforrást (pénzt) kell rájuk áldozni, és annál kevesebb marad másra - például olyanokra, akiknek ez a munkája, hivatása.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tesztelés: egy 3D platformer készítése közben volt alkalmam tesztelni egy engine-t. Az egyik nap, amíg ott voltam arról szólt, hogy egy üres mező közepén voltak tereptárgyak, és azt próbálgattuk, hogy biztonságosan generálta-e a motor a tárgyakat, át lehet-e látni vagy esni rajtuk, és ilyesmi. Ha igen, akkor azt a "pályát" feljegyezni, és megbízhatóan reprodukálni a hibát tetszés szerinti alkalommal a tervezők, programozók előtt is. Az egyik kocka alakú épületnek ha pont sikerült a sarkára ráugrani, akkor ott át lehetett esni rajta, beesni az épület belsejébe - de csak a PC-n, a PS változatban nem. A pályaelem generátor kb. 1-2. pixelnyi rést hagyott a poligonok között, ahova be lehetett találni. Mikor kijavították (legalábbis remélték, hogy igen), akkor a következő nap azzal telt, hogy mindenki azt próbálgatta, hogy vajon tényleg jó lett-e, és máshol nem romlott-e el valami más. Ezt a munkát végeztetik mostanában külsősökkel. Az Elite-nél már nem a motornál tartanak, hanem a lövöldözésnél és a dokkolásnál, de a lényeg ugyanez.