3752
PC-s vágás és home video
-
#232 felirat:
swishmax
ulead video studióban egész jó kis betűk vannak, amiket kedvedre szerkeszthetsz
meg végülis ha 3d studio maxban bármilyet cisnálhatsz
mpg -> avi:
a www.letoltes.comon keress rá, hogy avi, és akkor kidob egy aviból mpgbe tömörítős cuccot, ami lehet tömörít visszafele is. próbáld ki. -
Rolee Papa #231 tsyl figy nemtudnal nekem segiteni az ugyben,hogy kene nekem egy jo kis progi amivel tudok 3d-s szövegeket gyartani filmekhez meg ilyen kül effektek vannak.Nemtudnal mondani par nevet?mert most a pinnacle studio 9 deluxel befurodtem mert nem megy!nemtom mi a baja!de sehol nincs egy retkes exe, meg van egy ilyen animo 6.0 nevu progim azt meg nemtudom felregelni a segitsegekkel se!nemtudsz vmi mas progit?ami ilyne celra szolgal?ja es egy olyan is kene amivel konnyen tudok mpg-t aviba tomoriteni!szoval? -
ben #230 tsyl:
Ezt találtam - ami még nem a hűdegagyi kategória - elfogadható áron:
http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58710523&f=CON&o=12
Ez még nem a 1394B csak a 400-as. Mi a véleményed, elégséges lehet ez a veszteségmentes digitalizáláshoz? Kösz, ben -
#229 de egy ilyen munkáért mennyit kapsz kb? -
#228 ha mellette egy főállás is, akkor elég jól. De anélkül eléggé necces a dolog. Én most a felmondási időm töltöm, s ha nem jön össze mellette más, hát...nem is tudom. Végül is szerencse is kell hozzá (a megrendelőhöz)... -
#227 és mennyit lehet ezzel keresni? -
#226 Igen -
#225 amúgy te ezzel foglalkozol? -
ben #224 tsyl: nagyon kösz a választ. Nincs egyelőre se kábel, se kártya.Holnap próbálok felhajtani vmi költséghatékony megoldást. Üdv, ben -
#223 Debrecen -
#222 te merre lax? nem szeretnéd kiírni nekem ezeket egy cd-re, ha nagyon szépen nézek? -
#221 Vissza térve a Pinnacle-re:
Ami biztos hogy már bizonyított és bevált a Premier alatt:
http://www.hollywoodfx.com/clubassets/itemdownloads/hfx45golddemo.exe
plussz, jelentek meg hozzá még kiegészítések mint pl.:HollydayFx.
(Amúgy a napokban jutottam hozzá a HollywoodFX 5.0 verzióhoz, nagyon pipec, de sajnos nem tartalmazza a Premier alá való plugint.) -
#220 USB-nek kicsi az átviteli sebessége, szal szép szaggatott lesz a videód USB-vel. egy dv, vagy i.link vagy milyen kábel 6-7000 forint. -
#219 ben: még annyit: a device controlban állítsd be a Panasonic kamerát és ha jól emlékszem DS65 nincs, de NV-DS77 az igen. Ha a státusz online, akkor működni fog minden és vezérelheted a képernyőn keresztül a gépezetet. -
#218 ben:
Mindenféleképp DV kábelt használj!!! - az USB-t hagyd meg a képek letöltéséhez!
Így megoldódik minden egy csapásra.
Nem írtad, de gondolom van a gépedben FireWire kártya a DV kábel csatlakozásához. -
ben #217 Sziasztok! Teljes mértékben amatőr a kérdés, mivel most próbálkozom először a témával. Adott egy db panasonic nv-ds65 e-cam, winXP, 3Gh P4, gainward 4200, vga, Svideo, DVI csatlakozokkal es persze a premiere. Szeretném a capture funkcióval felvenni hdd-re a szalagon lévő anyagot és ott megáll a tudományom, hogy hogyan kell csatlakoztatni a műszert. A kamera USB csatlakozóján keresztül csak az SD kártya képeit kezeli, illetve webkameraként működik. Van a kamerán DV csatlakozó is viszont kábel nincs. A kérdésem, hogy USB-n keresztül kellene-e működnie és, ha nem - ez esetben felteszem a DV kábel az erre alkalmas célszerszám -, akkor milyen bemeneten menjen a jel a gépbe célhardver hiányában. Bármi hozzáértést nagyon köszönök. Udv, ben -
DozR #216 A pinacle studio egy külön program, nem tudok róla, hogy premiere-hez csinálna plugint. Inkább a startmenü-programok résznél keresd. Egyébként a videodigitalizáló kártyákhoz adnak ilyet és 1cd a full... :)
Gladiator: DC++ :P -
Rolee Papa #215 ja bocs devilion voltam. :) csak batyam gepe. -
Rolee Papa #214 ja 1dvd-s cucc de a ...... kivan vele hogy leszedem azt szar!es semmi felrak egy keves cuccot es annyi!4giga.semmi tipp? -
#213 honnan lehet ezeket lekapni? -
#212 Én úgy tudom teljesen más és nem rak fel plugint a Premier alá. Marad a klasszikus Gold Fx.
(ez fullos verzió amit leszedtél?) -
devilion #211 csao!az lenne a kerdesem,h leszedtem a Pinnacle studio 9 deluxe verziot 1dvd es felrak 380mb-t es azzal nemtok semmit csinalni!elvileg a premierben kene megjelennie az effekteknel mint a hollywood fx-nek vagy ez teljesen mas?plz help me! -
#210 igen, fat32 van mert win98 hasznalok
valahogy ugy lesz, hogy kodektisztitas lesz nalam (remelem nem format c:) -
#209 Win2000 és Xp alatt 180 percet simán fogadnia kell a premiernek Ntfs file-rendszerbe.
zakika: örülök hogy sikerült a módszer, de ez akkor azt jelenti hogy valószínű telepítettél fel új codekeket és valahol enyhe kis ütközés áll fent.
-
Pp #208 Kösz a kiigazítást.Nem értek a gépekhez, én csak felhasználó vagyok. -
#207 "Ez így van a legtöbb nonlineáris editornál", meg a fat32-nél is... :P -
Pp #206 Ez így van a legtöbb nonlineáris editornál, hogy van egy file méret limit.Az Adobe Premierre-hez nem értek, de biztos hogy be lehet állítani valahol a file öszzefűzést és akkor folyamatosan digizhetsz, csak a gép fogja megosztani a file-t. -
#205 kiprobaltam sikerult
egyetlen gond van csak vele, hogy 4 gigas filenal nagyobbat nem tud kezelni es nekem egy oraz kazim volt
a power director maga elvagta, de most mar a gepben vam az anyag, tehat megoldom -
#204 kiprobalom
addig is koszi -
#203 zakika:
ha digitális kamerád van akkor a Premierben (capture):
1, play+rec (majd nyomj egy stoppot)
2, dobd el azaz ne mentsd az anyagot.
3, ismét play+rec
ez sem bírja felvételre?
-
#202 van olyan beállítás a premierben, hogy videó digitalizálásakor csak a markerokkal megjelölt képkockákat vegye fel, de mivel nincsenek markerjaid, ezért az első és az utolsó képkockát veszi csak fel. vhol állítsd ki, nemtom mi a neve, majd megnézem. mondjuk az is lehet, hogy ez exportnál, nemtom pontosan:) -
#201 hello
lenne egy gondom - nem tudok felvenni az adobe premeirrel (6.02). hiaba kapcsolom ra a kamerat vagy nem kezdi el felvenni vagy csak az elso kepet veszi (aviba).
probaltam power directorral is - ott felvette, de az adobe nem ismeri fel (azt irja ki, hogy minusz 1 perc 40 masodperc a video pedig egy oras anyag)
valami otlet a format c: kivul? -
#200 az a baj ezzel, hogy ez csak a Vegasban müxik, nem tudod áthozni a premierbe. (Legalábbis én nem tudok ilyenről).
De végül is azt a kis részt megcsinálod Vegasban és utána visszateszed Premierbe
-
#199 és ilyen plug-ineket honan lehet letölteni? -
#198 ha jól emlékszem a Vegas-ban vannak még látványos átmenetek
(pl.: egy utasszállító repülővel megy át az egyik kép a másikba... -
#197 A zenei anyag megvan már minden részre. Az egész meg is van vágva (mondjuk egyenlőre csak a fejemben), de ez így üres. Ez egy full partyzós osztálykirándulás, szal ebben nem az a lényeg, hogy sírjanak, mert nincs is olyan rész benne, ami szomorú lenne, ebben az lenne a lényeg, hogy a röhögéstől sírjanak. Múlt évi osztálykirándulás még jó volt így egyszerűen, hogy csak összevágtam, beraktam alá vmi zenét azt jól van, mert ez az újdonság erejével hatott az osztályra, de idén már többet, profibb anyag kell nekik. ég egyszer olyan minőséget nem adhatok ki. Szal király effektek, átmenetek, meg ilyesmik érdekelnének. Tudom, hogy nem szabad túlzába vinni, csak 1-2 komolyabbat tennék bele. -
#196 Ez csak az én saját véleményem, amit most fogok írni(!):
szóval: - szerintem egy videó lehet "király" anélkül is, hogy bármiféle fx-et tenne bele az ember. A megfelelő helyen történő vágás, a jól megválasztott téma, a felvétel szöge, a fókusz állása és még sorolhatnám, mind mind meghatározó tényező. Az én saját tapasztalatom, hogy egy eseményt nem csak klasszikus módon szabad felvenni. Sokkal érdekesebb ha olyan látószögből filmezel, ami lejátszáskor lehet hogy totál átlag nézőnek fel sem tünik, de valahol megfogja a látvány, csak ő maga sem tudja hogy miért. (kicsit bonyolultan fogalmaztam, de remélem érthető).
Persze a film stílusától függően lehet effekteket alkalmazni, de én is azt mondom (mint sokan mások) vigyázzni kell velük és nem szabad túlzásba vinni, mert egy idő múlva vagy unalmassá válnak, vagy elvonják a néző figyelmét maga a filmről és annak mondanivalójáról.
Azt hogy mit alkalmaz az ember, szerintem csak saját kreativitásától függ. Mert itt szerintem ez a legfontosabb.
Ha nem csak vágsz egy filmet, hanem az operatőr is te vagy, akkor már a felvételkor járni kell az agynak, hogy ez most eg jó szitu, vagy jó pofa alak, vagy bármi ami poén lehet a filmben vagy éppen meghatottságot fog okozni.
Én akkor vagyok megelégedve a munkámmal, ha az a nézőben (legelsőnek önmagamban) érzelmi "megnyilvánulást" okoz.
Tudod hányszor folyt már össze a timeline a szemem előtt?...és utána még sok embernek ugyanúgy?...
Ezt pedig elérhető egy nagyon jól odaillő zenei aláfestéssel, melynek esetleg ritmusát és "ívelését" figyelve próbálod megvágni az anyagot, egy jól megválasztott lassítással és még sorolhatnám.
A kész film pedig tényleg egy különleges érzés.
Hogyan fogják fogadni mások mik az első reakciók...ez azért némi szorongással tölti el az embert.
És kegyetlen jó érzés amikor felhívnak vagy találkozol az ügyféllel és azt mondja: ez valami fantasztikusra sikerült.
Pedig magadban biztos tudod, főleg ha még utána megnézed párszor a filmet, hogy "ú a manóba, ott csak van még egy kis hiba, ezt lehetett volna másképp is csinálni, hát ez csak nem annyira illik oda"...stb. Nem tudom van-e olyan ember aki azt mondaná saját munkájáról, hogy maga a megtestesült tökély lett.
Szerintem nincs, mert itt a határ a csillagos ég.
De száz szónak is egy a vége, én legelőször is azt javasolnám, hogy találj ki egy nagyon megfogó kezdést és nagyon menj rá a zenei anyagra, mert az csodát képes csinálni.
-
#195 sziv.
de mondjuk kellene a rendes neved.
amúgy a mostani videómmal biztos nem kerülök be, mert ez csak egy sima osztálykirándulás. de csinálunk a nyáron rendes filmet is. majd az talán eljut hoolywoodba. de mondjuk én operatőr akarok lenni nem randező, de hátha én is tudok majd osztogatni.
nem tudzs dolgokat, amivel királyabbá lehet tenni videót? mármint "profibbá"? mert igazából egy másik gyerekkel "versenyzünk" hogy kinek a videói élvezetesebbek, profibbak, aztán nem akarok alulmaradni. szal vmi 5let? -
#194 Köszi!
Azért majd ha Hollywoodban premier lesz, küldhetnél a bemutatóra egy tiszteletjegyet! -
#193 asszem a sok segítség miatt téged is beteszlek a videjóm végén a külön köszönet alá. szal érted mit mondok.