Adobe Premiere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy Sequence-be egy folytonos video folyamot kettévágtam.
Létrehoztam egy újabb Sequence-t melybe belehúztam az első Sequence-t.
A másodikba Sequence-be ha létrehozok egy speed keyframe-t, és megnövelem a keyframe utáni sebességet akkor a Sequence1-ben lévő vágás utáni rész helyett csak fekete képernyőt kapok. Miért tűnik el a vágás utáni video ha gyorsítok az első vágásnál (gondolom mert külöm Clip-nek veszi a vágás előtti és utáni videot), illetve, hogy lehet megcsinálni jól a Seqence 2-ben a behúzott sequene1 sebességnövelését?
köszi szépen
közben eszembe jutott, hogy pár éve a 3D max-el szívtam azt valahogy sikerült újraéleszteni valami win 10 funkcióval
majd azért rákeresek hátha úgy rendbejön
kis túlzással még a fülhallgatókimentebe is registry bejegyzéseket csinál, kézzel le nem pucolod.
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
ennél kíméletesebb megoldás esetleg?
a korábbi verzió kezdett meghülyülni és közben a codekek is változtak így feltettem a 2019-et
de a korábbi hibákat sikerült átmentenie Pl.: nem linkeli a képet a hanggal, ki-be kell lépnem, hogy betudjak tenni egy új videót
szóval elég idegesítő
a kérdésem az, hogy hogy lehet gyökerestől uninstalálni a progit?
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.05.22. 18:54:34
volna itt olyan valaki aki mac-en dolgozik premiere pro-val?
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Nagyon sűrgős problémával fordulok hozzátok, videó felvételen való lámpa vibrálást (nem megfelelő fps, shutter megválasztása miatt) mivel lehetne utólagosan kiszedni vagy csökkenteni? Magán a kamerának a kijelzőjén még nem láttuk a vibrálást, de gépen nagyon látszik.... valami ötlet? Esetleg hogy tudom elkerülni a jövőben? Utcai lámpák és neon lámpa is hasonló eredményt hoz...
ugye mp4 formátum, de a kódolást megnézheted miután letöltöd :)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
szerk: nem, nem jó :(
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.06.19. 17:43:13
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy azt, hogy tudnám megvalósítana, hogy a családi videót úgy felrakni a pc-re, hogy a kamera által rögzített dátumot és időt később feliratként elő lehessen hozni. Canon Hv-30 rol szeretném felrakni HD minőségben.
Köszönöm.
Tudna valaki segíteni abban, hogy exportnál miért nem használja ki 100%-ban a processzort a Premiere CC és After Effects CC?
10-20-30-40% kihasználtsággal számol általában. CS6-nál ez 100% volt. Nincs izmos videókártya a gépben, sos kellett egy a múltkor, gyengébbet vettem. CS6-nál is egy alsó kategóriás kártya volt a gépben, ráadásul i5 proci.
A mostani konfig i7 3770K 3.5 GHz, 16GB RAM
Amit észrevettem, hogy h2.64-et gyorsabban számol, mint mxf-et. Codec gond lehet?
Más találkozott ilyen problémával?
Nagyon köszi!
https://www.youtube.com/watch?v=lV72CYN61TE
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
de nemrég erre akadtam rá lehet neked jó lesz. lehet ncoron vagy valahol fent van, de talán jó a trial verzió is kipróbálni
Ha fps értéket állítasz nem lesz lasabb hanem nem lesz olyan folyamatos a kép.
Kérdeznék, hátha jár erre valaki.
Van egy gopro videóm, ami kb. 100-120fps-es. A gopro appban meg tudom változtatni az fps értékét (értsd: belassítani a filmet), de csak fix értékre egy egész klipre, vagy egy kivágott részre.
Van arra mód a Premiere-ben, hogy az fps értéke ne egyik kockáról a másikra, hanem egy időn belül folyamatosan csökkenjen-nőjön? Egy olyan effektet szeretnék elérni, hogy mondjuk ugrik valaki bringával, az elején repül valós időben (100fps), aztán ahogy közelít a föld felé belassul (100 -> 24fps), lassított képen ér földet ér (24fps), és utána mondjuk 2mp alatt visszatér, visszagyorsul a valós sebességre (24 -> 100fps). Mintha az fps értékét egy szinusz-hullám két felső pontja közötti része írná le.
Meg lehet ezt oldani Premiere-ben, vagy valami más (After Effects?) kell hozzá?
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
A videó vágásnál a videókártya a legfontosabb, mára az végzi körülbelül a munka nagy részét. Emellett ram-ból legyen inkább 16gb mint erősebb proci... az i5 már mindent el fog végezni neki könnyedén. Támogatott és szerintem Nvidia kártyát vegyen.
ismerősöm szeretne belemélyedni a videóvágásba, most készül hozzá gépet venni, az lenne a kérdés, hogy a videókártyán mennyire múlik a dolog ? egy támogatott VGA sokat számít ? érdemes-e neki ezért egy drágább videókari, vagy megteszi egy integrált vagy valami 20k-s "vacak", és inkább erősebb procit (teszem azt i5 helyett i7-et) vagy több memót vegyen ? 8 giga ram elég-e neki vagy 16-ban gondolkodjon ?
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Az MTS nem a legjobb választás editáláshoz és ha jól tudom az MTS külön mappában tárolja az audio fájt, ezért nincs hangod. Konvertáld át pl ProRes 422-be, az elég ideális formátum editáláshoz.
Volt már kérdés, de nem tudom a válasz: MTS fájlt behúzom és nincs hangja, de például mp4 esetében nincs gond.
Lényegében a slideshowt kéne csinálnom, néha másfajta zene, képek között áttûnésék, és képekhez felirat. Az lenne a kérdésem mivel nem 5-6 képrõl van szó, hogy lehetne õket a leggyorsabban megadott hosszúságúra faragni? Mert most úgy csináltam, hogy kijelöltem egyszerre többnek a végét, és úgy tudtam csökkenteni, de utána hézagok keletkeztek. Van rá valami mód, hogy a kijelölt clipeket egymás utánra rakja? ne kelljen egyesével az elõtte lévõhöz igazítanom?
Azt azért a premi javára írom és hiányzik a mai napig, a termékcsaládon belüli átjárás... Lényegesen könnyebb pl egy psd-vel premiben dolgozni, mint ediusban. De valamit valamiért :)
van gyorsabb is és nem kell izom gép hozzá...
anno azért hagytam el a premit, mert mp4-et nem bírtam 2 magon vágni, áttértem másik progira és úgy ette mint ahogy a kés vágja a vajat...
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Quadro-t is néztem. Borsos, de legalább nem kéne évente venni egy kártyát.
Abból a K2000-ben gondolkodtam.
De ha jó a GTX660 akkor nem vennék dupla annyiért egy Quadrot.
Az én kérdéseimre, szerintem bárki válaszolni tud aki használt már premieret és kicsit otthon van a számítógépek erõsségében.
Tv-s szerkesztõségben szeretnék majd dolgozni, ehhez már csinálok is egy sulit. Operatõri meg riporteri feladatok, meg tanulgatok vágni is. Alapból Ediusban tudok valamennyire dolgozni. Azt a gépem bírta semmi gond nem volt vele. Szeretnék magamtól valami komolyabb programban is megtanulni dolgozni, így jött a premiere. Belevetettem magam a tutorialok világába, már az alapok mennek is. A kérdésem az lenne, hogy az én gépem ha komolyabb dolgokat akarok csinálni akkor piszok gyenge lesz ehhez? 2100as I3-as proci. 4 giga ram, Radeon HD 6470M 1Giga. Kisebb videokat tudtam vágni, úgy hogy nem halt be a gép. De néztem videot ahol eleve 8 gigát ajánlanak a program futtatásához. Ja meg valahogy, az jött le, hogy a program nvidia kártyákhoz van ? Fél év múlva tervezek új gép vételét, az is a kérdés lenne, hogy akkor milyen teljesítményût vegyek meg melyik alkatrészbõl milyen fajtát? Laptop nem alkalmas erre? Mindenképp egy asztali gépet kéne felépítenem?
Egyelõre ezzel a géppel is tudok dolgozni, meg a tutorialokat végig bírom rajta nyomni. Utolsó kérdés:
Mikor behúzok egy videot a timeline-ra akkor felette van, hogy piros, sárga, zöld csík jelenik meg? Ez pontosan mit is jelent? Angolul nézem az oktatókat, így kb csak 80%-ban értem õket.
Ahogy néztem úgy szokták ezt orvosolni, hogy project -> project setting -> general : Mercury playback engine software only-t kell átállítani és akkor a video részletet átrendereli. Na most nekem ezt a mercury playback engine dolgot eleve nem is engedi átállítani. Nincs rá opcióm. Ez azért van mert szar a videókártyám?
Sorry a sok noob kérdésért. Annyira alap dolgok amikre magamtól nem tudom a választ, hogy muszáj volt leírnom és megkérdeznem valakit. Köszi elõre is ha valaki válaszol.
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Elszállt a videokártyám ezért egy újat veszek.
70 és 80 körül költenék rá, de nem tudom milyen vegyek.
NVIDIA-t szeretnék. FULLHD video szerkesztéshez.
GTX660 nal szemeztem, de olvastam hogy az nem jó videó vágáshoz, inkább game-re. Legutóbb az 570-et néztem ki.
Ti mit ajánlanátok?
Elõre is köszönöm!